OPĆINA CERNIK

NAČELNIK VITOMIR ŽAKIĆ NAJAVLJUJE: Želimo da izletište Strmac postane lijep rekreacijsko- turistički i izletnički kompleks ugodan za boravak

 CERNIK,  29. 4. 2020. U pogledu razvoja kontinentalnog turizma na području općine Cernik  radi se na projektu obnove izletišta Strmac. Kako doznajemo od Vitomira Žakića, načelnika pri kraju su ishođenja građevinske dozvole i ostalih dokumenata kako bi se mogla ostvariti određena sredstva.

„ Kada smo krenuli u projekt obnove Strmca on nije bio papirnato riješen, što znači da imovinsko-pravni odnosi nisu bili riješeni još ni u prošlom sustavu. Jako dugo se na to čekalo. Morali smo puno posla odraditi primjerice  morali smo izmjestiti potok koji je tekao u bazen, morali smo legalizirati SOFKU i druge objekte na Strmcu u općinskom  vlasništvo i napraviti plan i projekt za buduće renoviranje izletišta Strmac.  Nadamo se da će netko prepoznati Strmac i mi smo spremni najpovoljnijem ponuđaču s najboljim idejama i sredstvima ponuditi  izletište . Bit će to pun pogodak jer mala je kilometraža od Zagreba ili Rijeke  do Strmca,  a znamo da je tu i bolnica SV Rafael na Strmcu pa bi jedno uređeno izletište poput Strmca sa uređenim hotelskim smještajem bilo veoma isplativo. Strmac bi trebao postati rekreacijsko- turistički i izletnički kompleks. U planu je renovacija bazena, svlačionica i postavljanje sanitarnog čvora kojeg do sada nije ni bilo. Također  planiramo dovršetak obnove zgrade SOFKE i dviju vikendica koje želimo pretvoriti u apartmane, a sa lijeve strane planiramo napraviti nadstrešnice sa pečenjarama koje će se moći  uz simboličnu cijenu  koristiti i uredno vratiti. Također su u planu i planinarske staze, kao i skijalište. Komunalni redar nadzirat će red. Hotel Strmac koji je devastiran i još od rata uništen, ima svoj smisao. Nadamo se da će se pronaći investitor koji bi dobio za kunu dugogodišnju  koncesiju, ali ako se takav ne nađe općina će poduzeti određene radnje kako bismo  vidjeli što se može od njega napraviti u kojem smjeru treba  ići i s kojom namjenom, kako bi se što bolje uklopio u novi rekreacijsko- izletnički centar. Računamo na sredstva Europske unije. Napravljen je video spot koji prikazuje kako je zamišljamo izletište Strmac u budućnosti, nakon renoviranja. Vrijednost ulaganja procijenjena je na 40 do 50 milijuna kuna. Možda će to nekome izgledati ambiciozno ali želimo da Strmac uistinu postane lijep rekreacijsko- turistički i izletnički kompleks ugodan za boravak“, kaže Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik.

 

 

 

Slične objave