OPĆINA REŠETARI

DVD REŠETARI: Vatrogascima za 90. obljetnicu obnovljen vatrogasni dom i spremnica, a Rešetarčanima kulturni centar

REŠETARI, 27.  svibnja 2020. -   DVD Rešetari  ove godine obilježava hvalevrijednu obljetnicu, 90 godina postojanja i  kontinuiranog djelovanja. Ponosni će biti, ne samo danas  aktivni rešetarački vatrogasci, već i ostali Rešetarčani,  posebno potomci brojnih  generacija vatrogasaca i njihovih obitelji, koji su prenosili ljubav i odanost pozivu, koji je uz humanost,  često zahtijevao i hrabrost. U dugoj povijesti društva,  pod vatrogasnim geslom „Vatru gasi – brata spasi“  rešetarački vatrogasci nikad nisu pitali čije gori. Žurno su se okupljali  kako bi  vatru što prije ugasiti i zaštitili imovinu, ili priskočili ljudima u pomoć ako se radilo o poplavi i suši, ili nekoj drugoj nedaći koja ih je snašla.

        Kako doznajemo od Krešimira Kneževića, predsjednika DVD-a Rešetari,  bit će koncem kolovoza  razloga za slavlje za kada se  priprema  obilježavanje 90. obljetnice.    Obljetnica će  biti  prilika da se govori o povijesti društva i prisjeti preminulih vatrogasaca, ali i  zahvali svima koji su  dali svoj doprinos da  se kroz dugu povijest stvore uvjeti za rad i  društvo opremi kvalitetnom opremom i vozilima.

      Uz  predsjednika Krešimira Kneževića i vatrogasce sigurno će zadovoljan biti i općinski načelnik Zlatko Aga, jer će ova obljetnica  ostali zabilježena i kao događaj kada su DVD Rešetari i  mjesto Rešetari dobili objekt, značajan ponajprije za vatrogasce, ali i za  ostale mještane. Naime, do tada bi trebalo biti završeni radovi na projektu vrijednom 7,1 milijun kuna. Radi se o rekonstrukciji i dogradnji vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom, a na opremanje će se  utrošiti 485.000 kuna.  Projekt  sa 85 posto ukupnih troškova financira EU, a RH sa 15 posto.

 

 

                                   

 

 

Slične objave