NOVA GRADIŠKA

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije obilježila Dan državnosti

Ovogodišnje obilježavanje Dana državnosti novogradiški branitelji će pamtiti i po uređenom prostoru sa sjenicom i  pečenjarom, namijenjenim za  okupljanja i druženja  članova svih novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata

 

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2020. - Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata  121. brigade-pukovnije   povodom Dana državnosti  organizirala  je obilježavanje 30. svibnja,  jednog od najznačajnijih datuma hrvatske povijesti.  Kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima  i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana  položili su vijence i zapalili svijeće, a potom su  nazočili svetoj misi  u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

    Druženje  članova udruge i njihovih gostiju  organizirano je potom u novouređenom prostoru  iza Doma hrvatskih branitelja. Uz  gradonačelnika Vinka Grgića i  župana brodsko-posavskog Danijela Marušića, nazočni su bili  ratni zapovjednik  121. brigade HV-e  Josip Mikšić i općinski načelnik u Cerniku Vitomir Žakić, te velečasni Branko Gelemanović i Marko Dušak.

  Ovogodišnje obilježavanje Dana državnosti novogradiški branitelji će pamtiti i po uređenom prostoru sa sjenicom i  pečenjarom, namijenjenim za  okupljanja i druženja  članova svih novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata, koje su, nakon prostorija za rad i okupljanje u Domu hrvatskih branitelja, zahvaljujući Gradu Nova Gradiška dobili prostor za druženje u njegovom dvorištu.

  - Dan državnosti,  je najbolji dan da se ovaj prostor otvori i da se družimo s braniteljima nakon svete  mise na kojoj smo se zahvalili svim braniteljima koji su dali živote za ovo što danas imamo.

    U gradskom proračunu namijenili smo sredstva za rad udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prije tri godinu gradskom proračunu je udrugama bilo namijenjeno 80.000 kuna, a sada je 150.000 kuna. Ta su sredstva namijenjena udrugama za obilježavanje obljetnica , izdavanje knjiga i druženja, te za aktivnosti koje rade za naše dobro i za naše društvo. Ovdje su uložena dodatna sredstva, uz razne donacije jer su mnogi nešto napravili, a građevinska skupina Eko-Konga je izvela radove-kazao je gradonačelnik Vinko Grgić. 

   Zadovoljan je  bio i Damir Matošević, predsjednik Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata  121. brigade-pukovnije

   -Danas je 30. obljetnica Dana državnosti i zato smo se  okupili u ovom prostoru  hrvatskih branitelja koji nam je omogućio Grad Nova Gradiška.  Ovdje ćemo se i ubuduće okupljati, ne samo naša udruga  već i sve udruge s prostora Nove Gradiške, kao i udruge koje djeluju  i na prostoru županije. Jednim dijelom i naša udruga je dala učešća u tome. Uz pomoć Uprave šuma Nova Gradiška nabavit ćemo materijal za stolove i klupe. Imamo prostor gdje ćemo se okupljati sa svojim suborcima,  prisjećati se  poginulih i nestalih  hrvatskih branitelja, promicati  vrijednosti  Domovinskog rata i raditi na zajedništvu. Grad Nova Gradiška prepoznao je rad naše udruge  koja radi desetu godinu i u svakom trenutku možemo računat na potporu našeg gradonačelnika  Vinka Grgića, kao i na potporu Brodsko-posavske županije i župana Danijela Marušića. Naše aktivnosti prati i  Ministarstvo hrvatskih branitelja  koje  nam  dodjeljuje  sredstva za naše projekte - kazao je Damir Matošević.

Slične objave