OPĆINA REŠETARI

DAN OPĆINE REŠETARI: Imali se čime pohvaliti jer su iz EU fondova povukli 100 milijuna kuna

U Rešetarima  i ostalim mjestima  u općini  izgrađena je , uz komunalnu i društvena infrastruktura, koja  visoko podiže  ljestvicu  kvalitete života stanovništva

 

REŠETARI, 26.  lipnja 2020. -Bilo je danas u Rešetarima  javno iskazano puno zadovoljstva.   Slavili su se  Dan općine i  27. obljetnica njenog osnutka što samo po sebi nije  razlog za neka  veća slavlja kakvom smo danas  svjedočili.

     Da  Rešetarčani i stanovnici ostalih mjesta u općini imaju razloga da budu zadovoljni,  svjedočili su i uzvanici koji su redom, od novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Vinka Grgića i saborskog zastupnika Davora Vlaovića, te župana Danijela Marušića, na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, izrekli pohvale općinskom načelniku Zlatku Agi, predsjednici Općinskog vijeća Milki Perković i  članovima Općinskog vijeća.

    Ove i prethodnih godina u općini Rešetari  realizirani su  brojni projekti od životne važnosti  za stanovništvo. Trenutno se  neki realiziraju i  planiraju  novi. Koliko se to radi  najbolje  svjedoči  podatak, koji je načelnik Zlato Aga  naveo u svom izlaganju.  Općina Rešetari iz EU fondova povukla je najviše novca, oko 100 milijuna kuna. Vidljivo je to danas  u Rešetarima  i ostalim mjestima  u općini gdje su  izgrađena, uz komunalnu i društvena infrastruktura, koji  visoko podiže  ljestvicu  kvalitete života stanovništva.

    Redom su to isticali Vinko Grgić, Davor Vlaović i Danijel Marušić, naglašavajući da brojne projekte nije bilo jednostavno realizirati  i da je za to  trebalo puno truda, sposobnosti i uključivanja  raznih sudionika i stručnih suradnika,  vremena i transparentnosti.

     Prije svečane sjednice uzvanicima je  prezentiran završeni  projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a  na gradilištima su upoznati  s radovima koji se izvode na  izgradnji  zgrade dječjeg vrtića i jaslica, te  rekonstrukciji i dogradnji Vatrogasnog doma i spremišta, te su razgledali   novoizgrađeni prostor općinske  upravne zgrade. Prikazan je i kratak film o općini Rešetari.

       Brojna izaslanstva su kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima sa područja općine Rešetari i biste prvog hrvatskog predsjednik  dr. Franje Tuđmana položila vijence i zapalila svijeće, a molitvu je vodio velečasni Josip Bogović.

   Općinski načelnik Zlatko Aga i župan Danijel Marušić otkrili su spomen obilježje  hrvatskim braniteljima ispred  općinske upravne zgrade. Na svečanoj sjednici su u povodu Dana općine dodijeljena ovogodišnja općinska priznanja.

    Ovogodišnje  obilježavanje Dna općine u Rešetarima  održano je u posebnim uvjeti,  pod mjerama epidemiološke zaštite  i na otvorenom.  O događanjima  danas u Rešetarima opširnije ćemo  pisati.

 

Slične objave