DOLINA

Susret s Markom Jurišićem, Dolincem koji je kuglom osvojio Beč

DOLINA/BEČ, 3.  srpnja 2020. - Uvijek je ugodno sresti Marka Jurišića, Dolinca sa bečkom adresom. Ove godine povod je obilježavanje 35. obljetnice Kuglačkog kluba  „Slavonija“  Beč i  pripreme za još jedno veliko i tradicionalno godišnje druženje pod nazivom  „Slavonske jeseni“   koje  također ove godine obilježava obljetnicu.  Ove manifestacije koja okuplja „bečke“ Hrvate kao ni kuglačkog kluba  teško da bi  bilo 35  godina da nije Marka Jurišića, ali i ostalih  Slavonaca  zaljubljenika u kuglanje. Osim  kuglanja koje ih je u Beču međusobno  povezalo, treba istaknuti da je  kuglački klub bio, a i sada je, poveznica sa domovinom, posebno s Novom Gradiškom i novogradiškim kuglačima.  Manifestacija „Slavonske jeseni“  uvijek je bila  prilika da Novogradiščani, kuglači, kulturno.umjetnička društva i predstavnici  gradske vlasti, posjete Beč. 

 Marko Jurišić zaslužuje posebnu pozornost kao sportaš.  Osim toga što je bio osnivač KK „Slavonija“, zajedno sa kuglačima  u proteklih 35 godina, bilježio je brojne sportske uspjehe. Uz nastupe u Hrvatskoj kuglačkoj ligi Wien, Marko je nastupao za bečke kuglačke klubove koji su se natjecali u prvoj i drugoj austrijskoj ligi, te brojnim turnirima.  Koliko je to bilo   nastupa i sportskih uspjeha  bilo je iznenađujuće  vidjeti u Markovoj kući u Dolini. Marko se pomalo  sprema   na povratak u rodno selu, a usput  na relaciji Beč - Dolina dolaze u Dolinu  brojni pehari, diplome i razna druga priznanja i za  koja  priprema posebnu prostoriju.

  -„Slavonske jeseni“ i  obilježavanje 35. obljetnice Kuglačkog kluba  „Slavonija“  planiramo  24. listopada.  Nadamo se da nas u tome neće spriječiti pandemija korona virusa. Na svim dosadašnjim  su nastupali naši poznati  tamburaški sastavi, a ove godine   će nastupiti „Slavonske lole“. Godinama su nam  u goste  dolazili i naši novogradiški prijatelji,  ponajprije kuglači kojima smo prije nekoliko godina  osigurali kuglanu da ne moraju nastupati u drugim gradovima, a gosti su nam bili i članovi HKUU “TRENK” - priča Marko  Jurišić.

 Ne treba posebno naglašavati da je Marko posebno vezan sa Dolinom i svojim Dolincima pa i tu  doprinosi da se život u rodnom selu  na neki način unaprijedi. Ove godine je tako, u dogovoru s  Igorom Jurišićem, načelnikom Općine Vrbje, u mrtvačnici u Dolini postavljen klima uređaj.

   

 

 

 

Slične objave