NOVA GRADIŠKA

SABORSKI ZASTUPNICI IZ V. IZBORNE JEDINICE: Zbog koalicijskog sporazuma Vlaović ne ide u Sabor

U koalicijskom sporazumu  stoji da HSS dobiva treće mjesto na listi Restart koalicije koje je pripalo Vlaoviću. S trećeg mjesta preferencijalnim glasovima izgurao ga je Vinko Grgić, tako da  su sva tri saborska zastupnika iz V. izborne jedinice iz redova SDP-a 

 

NOVA GRADIŠKA, 6,  lipnja 2020. - Donosimo imena  novih saborskih zastupnika iz V. izborne jedinice  i broj glasove koje su dobili na jučerašnjim izborima.  Neki  vjerojatno neće iskoristiti povjerenje birača i sjesti u saborske klupe. Odnosi se to ponajprije  na Zdravka Marića (nezavisni) sa liste HDZ-a  koji će  pretpostavlja se i dalje nastaviti sjediti u ministarskoj stolici u Vladi Andreja Plenkovića pa  njegovo mjesto u Saboru dobiti  netko drugi sa liste HDZ-a.

     Isto tako  nije  za vjerovati da će  Predrag  Fred Matić stolicu u EU  parlamentu zamijeniti stolicom u Hrvatskom saboru pa će ga zamijeniti netko drugi sa liste Restart koalicije,  ali iz redova SDP-a.   Očekivalo se da će to  po broju dobivenih  glasova biti    bivši saborski zastupnik Davor Vlaović. Kako, međutim doznajemo,   u koalicijskom sporazumu  stoji da HSS dobiva treće mjesto na listi Restart koalicije koje je pripalo Vlaoviću. S trećeg mjesta preferencijalnim glasovima izgurao ga je Vinko Grgić, tako da  su sva tri saborska zastupnika iz V. izborne jedinice iz redova SDP-a  pa će tako, ako Fred Matića  ostane u EU parlamentu  doći drugi  esdepeovac.

Saborski zastupnici iz 5. izborne jedinice

ZDRAVKO MARIĆ 21.777
IVAN PENAVA 12.606
PREDRAG FRED MATIĆ 6423
DARKO PULJAŠIĆ 3311
DANIJEL MARUŠIĆ 3310
VINKO GRGIĆ 2746
JOSIP ALADROVIĆ 2549
PERO ĆOSIĆ 1923
MARIO BANOŽIĆ 1869
MARIJAN PAVLIČEK 1491
MLADEN KARLIĆ 1389
RUŽICA VUKOVAC 1200
MARINA OPAČAK BILIĆ 1083
MARIJANA BALIĆ 580

 

 

Slične objave