HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA

Zabilježen povećan broj intervencija zbog nevremena

ZAGREB, 7. spranj 2020.- Nevrijeme praćeno jakim i olujnim vjetrom uzrokovalo je povećan broj vatrogasnih intervencija u Gradu Zagrebu i susjednim županijama. Vatrogasci u Gradu Zagrebu zabilježili su 34 tehničke intervencije uklanjanja srušenih stabala i granja, crjepova te limova i salonit ploča s krovova. Na ovim intervencijama sudjelovalo je 110 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz JVP-a Zagreb te DVD-ova Hrašće, Moravče, Zapad, Dubrava i Dragonožec.

Nevrijeme je ostavilo posljedice i na području Zagrebačke županije gdje je zabilježeno 12 tehničkih intervencija uklanjanja stabala i granja, a u sanaciji je sudjelovalo 55 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila iz JVP-a Samobor, Velika Gorica, Ivanić-Grad  te DVD-ova Dugo Selo, Savski Nart, Šenkovec,Velika Mlaka, Novo Čiće, Križ, Črnilovec i Rakitje. U jednoj od navedenih intervencija na području Savski Nart kod Dugog Sela, uslijed olujnog vjetra, došlo je do rušenja stabla koje je palo na vozilo u vožnji prilikom čega je došlo do lakšeg ozljeđivanja vozača vozila.

Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 10  tehničkih intervencija uklanjanja stabala, a u čemu je sudjelovalo je 69 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila iz DVD-ova Straža, Kumrovec, Dubrovčan Ravnice, Klenovec, Donja Stubica, Zlatar, Desinić, Mače te JVP-a Krapina.

 

Kontakt osoba: Nina Francetić, nina.francetic@hvz.hr, 091/112-0003.

 

Slične objave