NOVA GRADIŠKA

Udruga „Suncokret“ partner u projektu „Zajednički kroz život“.

NOVA GRADIŠKA, 22.  srpnja 2020. - Centar za inkluziju i podršku u zajednici s partnerima Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška i Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre od 1.svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. godine provodi projekt „Zajednički kroz život“.

Kako doznajemo od predsjednice Kate Vukšić,  u  Vukovaru je    održan prvi radni sastanak  partnera u projektu na kojem je Zlatko Vukšić  predstavljao Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“.

Svrha projekta je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga na području Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Istarske županije.

Navedeno će se postići setom edukacija, pregledom dobre prakse, pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga te javnom kampanjom.

Ciljane skupine projekta su sa područja 8 projektnih županija: 60 osoba s intelektualnim teškoćama, 40 članova obitelji i udomiteljskih obitelji te 40 stručnjaka koji rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

Ukupan proračun projekta je 1.487.694,26 kn. Projekt se financira s 85% iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici faza 1. te s 15% iz Proračuna Republike Hrvatske.

 

Slične objave