SLAVONSKI DUĆAN NOVA GRADIŠKA

„Dani grožđa cerničkog i novogradiškog kraja“

Nova Gradiška, 13. rujan 2020.- U organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška i „Slavonskog dućana” 12. rujna  na Trgu kralja Tomislava održana je manifestacija „Dani grožđa cerničkog i novogradiškog kraja”.

Svoje proizvode izložili su vinogradari i vinari s područja grada i Cernika, a u kušaoni „Slavonskog dućana” moglo kušati i brojne slavonske delicije.

„ Prezentiramo naše vinogradare, ali ne s vinima, već s njihovim grožđem. Naime u njihovim vinogradima ima jako puno i stolnoga grožđa koje oni prodaju ili pred svojim kućama ili na tržnici. U suradnji s njima  prezentiramo naš dućan i našu kušaonicu”, kaže voditelj Slavonskog dućana, Milan Rosić

Na štandovima svoje grožđe ponudili su Siniša Hoborka i Zvonko Živković, a obojica kažu kako ih je vrijeme ih je ove godine dobro poslužilo, grožđe je zdravo i dobro rodilo. Urodom grožđa zadovoljan je i Zvonko Živković, predsjednik Udruge vinogradara i voćara Cernik te naglašava kako će i vino biti dobro jer će berba grožđa dati dobre rezultate kako u pogledu kvantitete tako i kvalitete.

 Slike : Danijel Ciprić (radiong)

Slične objave