NOVA GRADIŠKA

VINKO GRGIĆ: Nemam nikakve veze s slučajem Janaf i stavljam se na raspolaganje sustavu

NOVA GRADIŠKA, 17. rujna  2020. - Jutros se medijima brzo proširila  vijest  da je  na području više policijskih uprava policija  započela s uhićenjima više osoba.

„Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s USKOK-om unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije. Tijekom dana na više mjesta provodit će se pretrage na različitim lokacijama. Više detalja bit će poznato u kasnijoj fazi postupka“, naveo je MUP.

Prema neslužbenim informacijama, Dragana Kovačevića  čelnog čovjeka Janafa i ostale osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova,  a Kovačevića se  sumnjiči i za primanje mita. Među osobama koje su  obuhvaćene  istragom su i  dva  saborska zastupnika za koje se traži  skidanje imuniteta, a  od kojih je jedan  novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić.

Vinko Grgić pojavio se pred novinarima u Saboru i  demantirao bilo kakvu upletenost u ovaj slučaj rekavši da se stavlja na raspolaganje sustavu i da ne zna o čemu se radi. 

„Ne osjećam se krivim jer ne znam o čemu se priča. Saznao sam preko medija. Spominju se radnje u aferi Janaf. Ja vam mogu reći kao gradonačelnik Nove Gradiške da Grad nema nikakve odnose, kao ni ja osobno, s Janafom. Ostao sam zbunjen, ne znam o čemu se tu radi. Valjda će mi netko javiti.

 S Draganom  Kovačevićem  poznajem se  površno. Bili smo prije 3-4 godine na kavi u zajedničkom društvu ali nemam neki odnos s njim, nemam čak ni njegov broj.Grad Nova Gradiška nema nikakav odnos sa Janafom. Možda nam plaćaju naknadu za zemljište za autocestu, ali to je mizerno. Ne postoje nikakvi odnosi grada s Janafom i Vinka Grgića s Janafom i Draganom Kovačevićem. Do sada me nisu institucije kontaktirale. Iznenađen sam zbog svega i moram vidjeti gdje se mogu informirati, ako trebam negdje otići ja ću otići, stavljam se na raspolaganje sustavu. Apsolutno nikakve veze nemam s ovim slučajem“, kazao je Vinko Grgić. 

 

 

 

Slične objave