OPĆINA DRAGALIĆ

IZBORNA SKUPŠTINA OPĆINSKE ORGANIZACIJE CK DRAGALIĆ: Za predsjednika izabran Zoran Majnarić

 

Istaknuta je  velika važnost i uloga   koju su  članovi Crvenog križa imali u   zadovoljavanju   potreba socijalno  ugroženog  dijela stanovništva, posebno starih i nemoćnih kojih je na području općine sve više 

 

 

DRAGALIĆ, 18. rujna  2020. - Na sinoć održanoj  izbornoj skupštini Općinskog odbora crvenog križa općine Dragalić   za predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu izabran je Zoran Majnarić.

  Prije  izbornog dijela  na Skupštini je,  održanoj pod predsjedanjem Franje Pavlovića, ravnatelja Gradskog društva CK Nova Gradiška, raspravljano  o aktivnostima Općinskog odbora u proteklom periodu. Istaknuta je njegova  velika važnost i uloga   koju su  članovi Crvenog križa imali u   zadovoljavanju   potreba socijalno  ugroženog  dijela stanovništva, posebno starih i nemoćnih kojih je na području općine sve više.  Istaknuta je i dobra suradnja  sa Gradskim društvom Crvenog križa Nova Gradiška, Općinom  Dragalić i  općinskim načelnikom Zvonimirom Karlikom.

  Skupština je jednoglasno usvojila izvješće o radu  u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Aktivnosti su  organizirane u suradnju  GD CK Nova Gradiška pod vodstvom  predsjednika  Davorina Bana.

   Najviše aktivnosti  odnosilo se na  podjelu humanitarne pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama, a samcima i  najugroženijim obiteljima na području općine  podijeljene su peći na drva. Obiteljima koje su iskazale potrebu  doniran je rabljeni namješta.  U podjeli humanitarne pomoći korišteno je  općinsko vozilo.

   Svake godine  članovi Crvenog križa su  s učenicima Osnovne škole Dragalić  i djece iz Mašića  provodili  akciju Solidarnost na djelu.

  -Želim se zahvaliti  svim članovima Odbora na volonterskom radu, općinskom načelniku Zvonimiru Karliku, ravnateljici OŠ Dragalić Branko Francuz, učiteljima i učenicima aktivistima Crvenog križa, a posebno ravnatelju  GD CK Nova Gradiška Franji Pavloviću na uspješnoj suradnji i potpori  koju su pružli u provedbi aktivnosti  pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima naše općine - navodi u izvješću Davorin Ban.

  Franjo Pavlović je istaknuo  veoma dobru suradnju s Općinskim odborom Crvenog križa, Općinom Dragalić i načelnikom. Izrazio je zadovoljstvo što se u aktivnosti Crvenog križa uključuju novi i mladi ljudi, a posebno istaknuo  nastavak projekta zapošljavanja  teško zapošljivih žena i pomoći  starim i nemoćnim osobama.  Istaknu kako je program od  velike koristi, kako za zaposlene žene i njihove obitelji,  tako i  za korisnike  njihovih  usluga i  lokalnu zajednicu u cjelini.

  Rad Općinskog odbora CK   pohvalio je općinski načlenik Zvonimir Karlik, posebno ističući zadovoljstvo   što se u rad  Crvenog križa uključuju novi, posebno mladi ljudi pa je tako i za novog predsjednika izabran  Zoran Majnarić koji je  u više mandata  i član Općinskog vijeća.

   "Nastavlja se  dobra suradnja lokalne samouprave  s udrugama i institucijama  na području općine  iz mandata u mandat. Vjerujem da će  to tako biti i ubuduće.  Dobra je suradnja s GO CK s kojom je u protekle dvije godine  realiziran projekt zapošljavanja žena i svaka je skrbila  za četiri korisnika. Projekt se produžuje na još 12 mjeseci  za stare i nove korisnike. Sve je više staračkih domaćinstava  i potreba za ovakvim programima je sve veća iz godine u godinu. Program se pokazao kao dobra stvar kako za zaposlene žene tako i  za korisnike u potrebi. Vjerujem da ćemo najmanje 14 , a ako bude u mogućnosti zaposliti i više žena. Veselim se najavama da će se program nastaviti za naredne tri godine", kazao je načelnik Zvonimir Karlik.  

   Uz  Zorana Majnarića, novog predsjednika i njegovog zamjenika Tomislava Babačeka, novi članovi Općinskog odbora Crvenog križa općine Dragalić su: Snježana Ostojić, Tomislav Štiner, Marina Medunić, Ksenija Rešković, Radmila Zeljko, Davorin Ban, Nedeljka Mihić, Ana Kukić,  Marica Ćorković, Marijan Piljuzan i  Marija Bilačić.

  Novi predsjednik Zoran Majnarić zahvalio se na ukazanom povjerenju uvjeren da će  Općinski odbor Crvenog križa  opravdati povjerenje građana Općine Dragalić.

 

    

  

 

 

 

Slične objave