OKUČANI

Utemeljiteljski Sabor HDS-a, podružnice BPŽ

OKUČANI 11.rujan 2020. - U petak, 9. listopada, u Okučanima je održan utemeljiteljski Sabor Hrvatske demokršćanske stranke, Podružnice Brodsko-posavske županije.

Nakon pozdrava domovini, himnom „Lijepa naša“ i nakon minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, za prvog hrvatskog predsjednika i za sve preminule članove HDS-a, okupljenima se obratio Vlado Hruban, povjerenik HDS-a za Brodsko-posavsku županiju. Obrazložio je kako izborni Sabor, među ostalim, ima za cilj usvajanje svih dokumenata, potrebnih za rad Podružnice kao i izbor određenih tijela i osoba koje će u slijedećem periodu voditi Podružnicu.

Pozdravio je i goste skupa: Vjekoslava Indira, organizacijskog tajnika Hrvatske demokršćanske stranke te  Zdenka Rajtora i Sanju Devčić – Galunić, predsjednika i tajnicu Podružnice HDS-a Sisačko-moslavačke županije.

Nakon usvajanja dnevnog reda, nazočne je pozdravio Zdenko Rajtor, a zatim  Vjekoslav Indir, koji je  predsjednik Podružnice HDS-a Koprivničko-križevačke županije.

Poslije  usvajanja Poslovnika i izbora radnih tijela, prišlo se izboru  članova tijela Podružnice BPŽ.

Za predsjednika Podružnice izabran je Vlado Hruban, za članove Predsjedništva - Sandra Konstadinović, Antonija Iličić, Ivana Čabaj,  Antonio Dujmić, Ivan Kramarić i Mario Magdić. U Nadzorni odbor Podružnice izabrani su Ivan Mikić, Igor Kao i Nataša Maras. Istog dana oni su održali konstituirajuću sjednicu i za predsjednika  izabrali Ivana Mikića.

Na kraju se nazočnima obratio predsjednik Podružnice HDS-a BPŽ, Vlado Hruban i  zahvalio na ukazanom povjerenju.

Prije utemeljiteljskog Sabora, članovi HDS-a, nazočni skupu, položili su vijenac u spomen na poginule hrvatske branitelje u središtu Okučana kod spomen-obilježja „Kristalne kocke vedrine“.

                                                                                                   Višnja Mikić

Slične objave