NOVA GRADIŠKA

OPĆA BOLNICA: Dr. Josip Kolodziej zahvalio Općinama Rešetari, Okučani i S. P. Selo, te gradu Nova Gradiška na potpori koju daju Bolnici

NOVA GRADIŠKA,  11.  studeni  2020. - Dr. Josip Kolodziej, ravnatelj novogradiške Opće bolnice pozvao je jučer  Zlatka Agu, Acu Vidakovića i Nikolu Denisa, općinske načelnike u  Rešetarima, Okučanima i Starom Petrovom Selu da im se  zahvali  i javnosti  prenese poruku  o doprinosu koji su  njihove Općine prošle i ove godine  dale  na opremanje bolnice i stvaranje boljih uvjeta  za rad zdravstvenih djelatnika i liječene pacijenata. Posebno je to važno u   nastaloj epidemiološkoj situaciji  i  borbi protiv pandemije  koronavirusa  i naporima koji ulažu novogradiški zdravstveni djelatnici  u zbrinjavanju  oboljelih.

   -Želim se zahvaliti načelnicima Općina  koje su u 2019. i ovoj godini  donirale značajna sredstva za Bolnicu. Općina Rešetari   izdvojila je 17.000 kuna za EKG internistički aparat, a općine Okučani i Staro Petrovo Selo su prvoj polovici  godine donirale  100.000 kuna  za vrlo vrijedan aparat za ergometriju,   također za Interni odjel. Svaka Općina donirala je po 50.000 kuna.   Prošle godine ove Općine i Grad Nova Gradiška sudjelovali su  u obnovi Odjela pedijatrije. Imali smo  namjeru sve ih okupiti i napraviti prigodno  otvorenje Odjela što zbog epidemiološke situacije nismo mogli. Općine su donirale po 50.000, a Grad  100.000 kuna. Svima se još jednom zahvaljujem - kazao je dr. Kolodziej i  dodao  da je Grad Nova Gradiška u svom proračunu za 2020. godinu  za  potporu Bolnici predvidio 100.000 kuna koje će se kada se doznače iskoristiti za Covid odjel. 

   Općinski  načelnici izrazili su  zadovoljstvo  što su  donacije njihovih općina  bolnici bile  od pomoći. Zahvalili su se  ravnatelju i  svim djelatnicima koji rade u teškim uvjetima i daju  maksimalan doprinos  u izvanrednim epidemiološkim okolnostima, ali i u  unapređenju ukupnog zdravstvenog sustava  u bolnici.  Kako su naglasili  Općine će i dalje biti uključene  u okviru svojih mogućnosti u stvaranju  što boljih uvjeta  u bolnici i bolju zdravstvenu skrb  bolesnika,  jer se radi o bolnici koja je, kako su istaknuli, „naša“  bolnica, odnosno bolnica   svih stanovnika novogradiškog kraja.  Smatraju da je  to i njihova dužnost.

    Načelnici apeliraju na građane da se  pridržavaju  epidemioloških mjera  u sprečavanju  širenja  epidemije koronavirusa i tako pomognu opterećenim zdravstvenim djelatnicima  novogradiške bolnice.

 

 

 

Slične objave