REŠETARI

Završava se izgradnja Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“ u Rešetarima

REŠETARI 15.  studeni 2020. - Za Općinu Rešetari,  posebno za mlade obitelji s djecom“ 10.  srpanj 2019.   godine bio je  značajan dan jer je tada    potpisan  ugovor o izgradnji Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“. Konac  2020. godine još je značajniji  jer su djelatnici vinkovačke tvrtke „Watmont”  završili radove  na objektu visokog standarda   u kojem  će u najsuvremenijim  uvjetima moći boraviti 107-ero djece. U  vrtiću je i prostor za jaslice. 

    Ukupna vrijednost projekta je 10.077.142,00 kuna  i  sufinanciran je  sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Iznos potpore je 7.440.000 kuna, a omjer sufinanciranja je 85 posto  EU, 15 posto RH.

   Općina Rešetari može se  pohvaliti da  uspješno realizira  jedan od strateških ciljeva, a to je poboljšavanje uvjeta za  život mladih obitelji kako bi se osigurao njihov ostanak, odnosno  smanjilo iseljavanje. Uz to, već zavidan novo skrbi za djecu predškolskog uzrasta  dignut je na viši nivo. Treba podsjetiti da je  2019. godine  u Adžamovcima otvoren  područni odjel  Vrtića „Čarobni svijet“ i dodati da Općina Rešetari daje potporu  mladim obiteljima za novorođenu djecu.

 

Slične objave