OPĆINA REŠETARI

REŠETARI: Privode se kraju radovi na izgradnji društvenog i vatrogasnog doma

REŠETARI,  21. studeni 2020. -  Unatoč pandemiji koronavirusa  koja je utjecala i na radove u građevinarstvu, izvođač radova na projektu „Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom“  privodi kraju radove u  zadanom roku. Podsjetimo. U  općini Rešetari 19. prosinca 2019. godine predstavljen je veoma značajan projekt, kako za mjesto Rešetare, tako i cijelu općinu, a posebno za DVD Rešetari  i  potpisan  ugovor s  izvođačem radova i nadzorom.

    Godinu dana kasnije, privođenjem radova kraju,  mogu svi biti  zadovoljni, posebno rešetarački vatrogasci koji će ove godine za 90. obljetnicu  dobiti  reprezentativan prostor za rad. Nažalost, zbog pandemije koronavirusa izostalo je obilježavanje obljetnice planirano za 30. kolovoza.

    Novoizgrađeni i rekonstruirani objekt  ima   višenamjensku svrhu.  To će biti  društveni dom i kulturni centar -  ukupne   bruto građevinske površine  oko 1.000 kvadratnih metara. Sastojat će se od jedne etaže- prizemlja gdje se nalaze: sanitarni čvorovi, spremište, garderoba za osoblje, dvije  višenamjenske dvorane iznad čijeg se dijela nalazi galerija.   Gospodarski dio se sastoji od  kuhinje, spremišta, garderobe i sanitarnog čvora, garaže predviđene za smještaj  3 vatrogasna vozila i  podizne platforme za osobe s invaliditetom. Dograđeni dio predviđen  za potrebe vatrogasnog spremišta sastoji se od 2 etaže  unutar  kojeg se nalazi  administrativni dio, čajna kuhinja i sanitarni čvor. Projekt je ukupne vrijednosti  7,2 milijuna kuna od kojih  su 85 posto sredstva EU  iz programa ruralnog razvoja , a 15 posto su sredstva RH. 

    Kako kaže općinski načelnik Zlatko Aga, doprinijeti će unapređenju  kulturnih i društvenih događanja na području Općine Rešetari  i sustava zaštite i spašavanja, veoma je značajan za cijelu općinu, ali prije svega  DVD Rešetari. Koncem  2020. godine ima  razloga za zadovoljstvo, jer su, osim na ovom objektu,  karaju privedeni građevinski radovi  i uređenje okoliša novog dječjeg vrtića, a ove je godine  otvoreno i  reciklažno dvorište. 

 

 

Slične objave