NOVA GRADIŠKA

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA NOVA GRADIŠKA

Poštovani predstavnici medija,

 

NOVA GRADIŠKA, 18.prosinac 2020.- Turistička zajednica grada Nove Gradiške 15. prosinca je elektroničkim putem održala sjednice Turističkog  vijeća i skupštine, na kojima je usvojen i donesen Plan i program rada za 2021. godinu.

 

Cilj postojanja Turističke zajednice grada je  razvijanje svijesti o važnosti i gospodarskim, društvenim i drugim učincima turizma, te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda. Za ostvarenje ovih ciljeva propisane su zakonske zadaće.

 

Za Turističku zajednicu grada Nove Gradiške strateški cilj  je stvoriti destinaciju ugodnu za boravak turista. Najveću atraktivnost i konkurentnost trebali bi imati  odmorišni turizam, obiteljski, kulturni  turizam i turizam doživljaja (manifestacije i događanja).

 

U skladu s novom metodologijom planiranja propisanom od strane Ministarstva turizma donesen je Plan koji predstavlja nastavak ranijih aktivnosti usmjerenih na unapređenje turističkog proizvoda, stvaranje turizma doživljaja, nadogradnju postojećih promotivnih aktivnosti, te posebnim naglaskom na podršku turističkoj industriji.

 

Tijekom 2021. godine planirane aktivnosti, usmjerit će se na:

razvoj turističkih proizvoda, gdje  se očekuje realizacija kandidiranog projekta Poučna staza Slavča, zatim pokretanje sustava za  označavanja kvalitete u ugostiteljskim objektima, razvoj turističkih događanja (susret novinara, influencera, blogera koji se bave putovanjima, hranom, life styleom), subvencioniranje  turističkih agencija za izradu itinerera i organizirano dovođenje turista na područje grada Nove Gradiške.

Jedna od značajnih aktivnosti je pokretanje sustava upravljanja kvalitetom, te poticanje svih dionika u turizmu na  izvrsnost,  na svim razinama turističke ponude u destinaciji.

Uvest će se sustav nagrađivanja, godišnje turističke nagrade, u različitim kategorijama.

 

Promotivne aktivnosti provodit će se sukladno trendovima na globalnom turističkom tržištu, najvećim dijelom kroz internetske kanale (društvene mreže i web stranice).

 

Oglašavanje u vašim medijima nastavit će se sukladno našim potrebama i dogovorima, te koristim ovu priliku kako bih se zahvalila na vašoj podršci i odličnoj suradnji. Zahvaljujući vama,  povećana  je vidljivost turističke zajednice, te  informiranost građana  o djelatnosti TZGNG  i turističkim projektima.

 

Puno uspjeha u radu i dalje, kao i do sada, uz najljepše želje.

 

Direktorica:

Dinka Matijević

Slične objave