POLICIJSKA UPRAVA BPŽ

BRODSKO-POSAVSKI POLICAJCI USPJEŠNI U SUZBIJANJU ZLOUPORABE DROGE

SLAVONSKI BROD, 8. siječanj 20221.- Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, ponovno su uspješni u suzbijanju zlouporabe droga.

Naime, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, operativnim radom na terenu, prikupili su korisne informacije o počinitelju kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Radi se o 51-godišnjaku nad kojim su dovršili kriminalističko istraživanje, a kojega sumnjiče da je u mini laboratoriju proizvodio, pakirao u manje paketiće i prodavao drogu (marihuanu) na području Brodsko-posavske županije.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, pretražen je dom i prostorije koje koristi 51-godišnjak iz mjesta istočno od Slavonskog Broda. Pritom je pronađeno u aluminijskoj vreći, PVC vrećici i PVC posudi, 3128 grama droge marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena duhanom i marihuanom od 1 gram, prijenosni mini laboratorij za uzgoj marihuane i druge predmete koje je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenog djela. Također je pronađeno i nekoliko tisuća kuna za koje policija sumnja da potječu od počinjenja kaznenog djela.

U suradnji s mjerodavnim Državnim odvjetništvom, policijski službenici protiv 51-godišnjaka podnose kaznenu prijavu.

 

I NA GRANIČNOM PRIJELAZU SLAVONSKI ŠAMAC POKUŠALI UĆI U REPUBLIKU HRVATSKU KRIVOTVORENIM TESTOVIMA ZA COVID-19

U četvrtak, 7. siječnja, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, obavljanjem granične kontrole nad dvojicom 38-godišnjih državljana Bosne i Hercegovine, policijski službenici su posumnjali da su prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku predočili krivotvorene nalaze PCR testa na COVID-19.

Daljnjim provjerama, policijski službenici su potvrdili sumnju da su testovi krivotvoreni, te podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprave“.

Pogledajte i prethodnu objavu: LINK

 

ISPUCAO VATROMET PA PREKRŠAJNO PRIJAVLJEN

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom zbog sumnje u nedozvoljeno korištenje pirotehničkih sredstava.

Policija je utvrdila da je navedeni 25. prosinca 2020. godine, na zelenoj površini u ulici Stjepana Radića u Slavonskom Brodu, koristio pirotehnička sredstva (vatromet). S obzirom da je temeljem Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja uporaba takvih sredstava dozvoljena u vremenskom razdoblju od 27. prosinca do 2. siječnja, policijski službenici će protiv 21-godišnjaka podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu za koji može biti kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna.

 


ŠIRENJE I PRENOŠENJE ZARAZNE BOLESTI

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod  dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, sumnja se da je 56-godišnjakinja s područja općine Sibinj, 1. prosinca 2020. godine, napustila adresu svog boravka, iako joj je epidemiolog odredio mjeru liječenja u kući iz razloga što je bila pozitivna na virus COVID-19. U nedjelju, 13. prosinca 2020. godine, policijski službenici su prilikom kontrole prometa na cestama zatekli 64-godišnjaka, koji je također kršio mjeru obveznog liječenja u kući jer je bio pozitivan na koronavirus.

Policijski službenici podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 180. Kaznenog zakona (Širenje i prenošenje zarazne bolesti).

Slične objave