Dragi prijatelji,

s veseljem objavljujemo kako se naša lijepa suradnja sa Zagrebačkim solistima nastavlja u vidu koncerta koji organiziramo u Gradskom parku u nedjelju 4. 7. s početkom u 20,00 sati.

Pridružite nam se u idiličnoj atmosferi gradskog parka i podržite ove sjajne umjetnike.

Radujemo se vašem dolasku!

Gostovanje ostvarujemo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

Gostovanje je dio projekta Volim ljeto i kulturu.

 

Popis izvođača:

Sreten Krstić - koncertni majstor

Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin - violine

Hrvoje Philips, Marko Otmačić - viole

Smiljan Mrčela, Jasen Chelfi - violončela

Mario Ivelja - kontrabas

Gošća: Mia Grozdanić, bajan

Program:

Davor Bobić: Godišnja doba za bajan i gudače

  1. Zima
  2. Proljeće

III. Ljeto

IV Jesen

solistica: Mia Grozdanić, bajan

Antonín Dvořak: Serenada za gudače u E-duru, Op.22

  1. Moderato
  2. Tempo di Valse

III. Scherzo: Vivace

  1. Larghetto
  2. Finale: Allegro vivace

Molimo Vas da u program, radi izvještaja Ministarstvu, navedete imena izvođača koji su sljedeći:

Sreten Krstić - koncertni majstor

Krunoslav Marić, Đana Kahriman, Davor Philips, Ivan Novinc, Mislav Pavlin - violine

Hrvoje Philips, Marko Otmačić - viole

Smiljan Mrčela, Jasen Chelfi - violončela

Mario Ivelja - kontrabas

Mia Grozdanić, gošća Zagrebačkih solista na novogradiškom koncertu, životopis:

Mia Grozdanić (Pula, 1987.) istaknuta je glazbenica na klasičnoj harmonici. Studij klasične harmonike završila je na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu (Srbija) s najvišom ocjenom, nakon čega je izabrana kao suradnica u nastavi (asistentica) na Katedri za harmoniku na istom fakultetu. Poslijediplomski studij završila je na prestižnoj Sibelius Akademiji u Helsinkiju (Finska) s najvišom ocjenom. Studirala je u klasi prof. Vojina Vasovića, Mike Väyrynena i Mattija Rantanena, priznatih svjetskih pedagoga ovog instrumenta. Radila je i s prof. Elsbeth Moser, na Hochschüle für Musik, Theater und Medien u Hannoveru (Njemačka). Trenutno završava umjetnički doktorat na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu, a mentor joj je prof. Vojin Vasović. Za kraj studija priprema redakciju poznatog klavirskog ciklusa iz doba romantizma za harmoniku i praizvedbu djela Davora Bobića, jednog od najpoznatijih živućih hrvatskih skladatelja. Bobić je višestavačno djelo za harmoniku i gudački orkestar posvetio njoj.

Nastupila je u većini europskih zemalja, u Kini i u Australiji i osvojila dvadesetak prvih i drugih nagrada na natjecanjima, od kojih se ističu: prva nagrada na Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe (Rijeka, 2002.), prvo mjesto i prva nagrada na međunarodnom natjecanju Fisa… armonie (Trst, Italija, 2004.), prve nagrade na Međunarodnom susretu harmonikaša (Pula, 2007. i 2008.), prva nagrada i drugo mjesto na međunarodnom natjecanju The World of Accordion (Castelfidardo, Italija, 2013.).

Redovito sudjeluje na seminarima priznatih umjetnika na harmonici i pedagoga kao što su: Aleksandar Skljarov, Owen Murray, Elsbeth Moser, Friedrich Lips, Vjačeslav Semjonov, Alma Flammesberger, Radomir Tomić, Miljan Bjeletić, Denis Modrušan, Joseph Macerollo, Jovica Đorđević, Mario Stefano Pietrodarchi i Borut Zagoranski.

Prvi solistički recital održala je na Medulinskom koncertnom ljetu 2005. godine, a od tada su uslijedili brojni nastupi u zemlji i inozemstvu, kao što su: koncert Klang der Stille u samostanu Lüne (Njemačka), solistički recital u finalu multiinstrumentalnog natjecanja Ferdo Livadić u Samoboru, koncert na festivalu Večeri na Griču u Atriju Klovićevih dvora (u harmonikaškom duu) te koncert u koncertnoj dvorani Helsinki Music Centre (Helsinki, Finska). Ističu se i koncert Recollection u dvorani Balder Hall (Helsinki, Finska), koncert u sklopu festivala Helsinki Park Art u galeriji Korjaamo (Helsinki, Finska) te solistički koncerti na festivalima Fažanski sutoni, Pulski umjetnici Puli i Poluotok radosti u pulskom amfiteatru. Zapaženi su i solistički nastupi u Mramornoj dvorani Guvernerove palače u Rijeci, na Danima Muzičke akademije u Puli te solistički koncert u Galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu. Godine 2016. godine je na solističkom koncertu u Crkvi Sv. Franje praizvela djelo pokojnog skladatelja Damira Bužlete za solo harmoniku Supplico!, koje je skladatelj posvetio njoj.

*Foto: Marina Paulenka

Slične objave