POLICIJSKA UPRAVA BPŽ

NEKOLIKO NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA TIJEKOM VIKENDA

SLAVONSKI BROD, 12. srpnja 2021. - Tijekom vikenda policijski službenici su intervenirali nekoliko puta zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dana 9. srpnja, oko ponoći, postupali su u Slavonskom Brodu, povodom dojave o narušavanju javnog reda i mira. Pritom su utvrdili da se 42-godišnjak fizički sukobio s 48-godišnjakom i 39-godišnjakom, a koji je pokušao spriječiti tjelesni sukob.

Na području općine Velika Kopanica, u petak( 9. srpnja) oko 20 sati, zbog narušenih međuljudskih odnosa, javni red i mir verbalno su narušavali 48-godišnjakinja i 26-godišnjak.

U nedjelju, oko 8.30 sati, u općini Cernik, zbog ranije narušenih međuljudskih odnosa i pod utjecajem alkohola, javni red i mir, vikom i psovkama, narušavao je  40-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 40-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,78 promila alkohola u krvi, koji je potom zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Danas (12. srpnja), oko ponoći, u mjestu Trnjani, 28-godišnjak je, nezadovoljan na zaposlenicu ugostiteljskog objekta jer mu nije poslužila alkoholno piće, na istu bacio bicikl i pogodio ju u predjelu ramena. Po dolasku policijskih službenika nastavio je remetiti javni red i mir vikom, galamom i psovanjem. Počinitelj prekršaja je doveden u policijske prostorije, gdje mu je očitana koncentracija alkohola u krvi od 1,94 promila, nakon čega je zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola.

Policija protiv svih počinitelja prekršaja podnosi prekršajne prijave zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

ZA UPRAVLJAČEM VOZILA S ALKOHOLOM U ORGANIZMU

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su u nedjelju (11. srpnja) oko 2 sata, u naselju Šumetlica, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 61-godišnjak pod utjecajem alkohola.

Izvršenim alkotestiranjem, u njegovu organizmu je očitana koncentracija od 1,65 g/kg alkohola u krvi. Zbog opasnosti da će prekršitelj nastaviti s činjenjem prekršaja i nakon sankcioniranja, 61-godišnji vozač je doveden u policiju, gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu, stalna služba u Novoj Gradiški, zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

OŠTETIO AUTOMOBIL POD UTJECAJEM ALKOHOLA

U subotu (10. srpnja) oko 23 sata, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška, uočili su mušku osobu kako skače po krovu osobnog automobila.

Nakon što su se policijski službenici zaustavili, muškarac je pokušao pobjeći, u čemu su ga policajci spriječili i doveli u policijske prostorije. Izvršenim alkotestiranjem, u organizmu 25-godišnjaka, očitana je koncentracija od 2,33 promila alkohola u krvi. Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici su utvrdili da je počinitelj, tjelesnom snagom, načinio više oštećenja na osobnom automobilu (vlasništvo 23-godišnjakinje) u vidu udubljenja lima i puknuća vjetrobranskog stakla i osvrtnog zrcala.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Slične objave