NOVA GRADIŠKA

Klub roditelja nedonoščadi „Palčiči“ uručio vrijednu donaciju rodilištu novogradiške bolnice

NOVA GRADIŠKA,  11. listopada 2021. - Danas u  dr. Josip Kolodziej, ravnatelj Opće bolnice i    dr. Boris Lovrić, voditelj Rodilišta, primili  vrijednu donaciju  od tri uređaja namijenjena za rodilište.  Članice Kluba  roditelja nedonoščadi „Palčiči“, predvođene Željkom  Vučko,   su u ime Kluba uručile uređaje  vrijedne oko 100.000 kuna.  

   „Ovo je još jedna u nizu naših  donacija. Ovdje smo posljednji put  bili 2014. godine  kada smo uručili reanimacijski stolić vrijedan 122.000 kuna. Ova donacija danas  je u sklopu akcije Palčići  za Hrvatsku,  koja je  nastavak akcije Vratimo Palčiće u Petrovu. U  ovoj akciji smo još jednom pokazali da mislimo  i na najmanje i da ne uključujemo samo velika rodilišta,  već da svako dijete,  bez obzira gdje se rodilo u Hrvatskoj,  treba adekvatne  uređaje da bi imalo najbolji mogući start u   život.

    Bolnicu u Novoj  Gradiški  je zatražila  fototerapijsku posteljicu i bilirubinometar   u sklopu akcije Palčiči za Hrvatsku, koju  vode  Klub roditelja  nedonoščadi Palčići i navijači Dinama, a  donacija nas kao udruge je  treći uređaj  transfuzijska pumpa - kazala je Željka  Vučko i  zahvalila se svima  koji su sudjelovali u akcijama.

   Klubu roditelja  nedonoščadi „Palčić“, u ime novogradiške Bolnice,  na donaciji se zahvalio  dr. Josip Kolodziej kazavši da su to veoma značajni aparati za rad  Rodilišta i  koji će  podići  kvalitetu rada tog odjela. 

 

Slične objave