OPĆINA REŠETARI

Čelništvo HSLS-a predvođeno predsjednikom Dariom Hrebakom u Rešetarima

HSLS  se priprema da uspjehe   postignute  na lokalnoj razini u  budućnosti preslika  na nacionalnu razinu - kazao je Dario Hrebak

  Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 19.  studeni 2021. - Nakon  posjete Vukovaru  gdje su se poklonili žrtvama Domovinskog rata sinoć je  u Rešetatrima   načlenik Zlatko Aga ugostio  članove Predsjedništva HSLS-a i  njegove   čelnike i obnašatelje dužnosti u  oćnama i gradovima.  Predovio ih je predsjednik Dario Hrebak. Na posjeti  Općini Rešetari im se zahvalio Načlenik Zlatko Aga  i posjetio da  HSLS u Rešetartima vodi Općinu 16 godina.

   -Mi smo koalicijski partner na razuni RH sa sadašnjom Vladom radeći u svakom pogledu  u interesu napretka RH čemu svojim radom doprinose  dva saborska zastupnika, ukazavši    na   obvezu svakog ghrađanina da radi na stvaranje ljepše i bolje budućnosti.

  Mi to činimo  u našoj Općini  nizom projekata    kroz koje smo iz Fondova Eu  u posljednjih 4-5 godina povukčli preko 100 milijuna kuna  koje smo uložili u  naših sedam naselja, digli socijalni  stardard, izgradili  komunalnu i društvenu infrastrukturu i   radili na zaštiti okoliša. Ispred nas je još puno posla, posebno u jačanju gospodarstva. Poljsednjih nekoliko godina, zbog loišeg standarda i teškog života od poljoprivrede,  mladi odlaze tamo gdje se lakše i bolje živi. Mi liberali,  trebamo  nastaviti raditi  u smjeru podizanja  životnog standarda na što veću razinu, prije svega povećaju plaće  kako bi mladi ostali u Domovini - kazao je Zlatko Aga.

  Dodalo da je HSLS u  Općini Rešetari  polučio  jasko dobre rezultate, on  kao kandidat za nmačlenika od  gotovo 80 posto, a lista za članove Općinmskog vijeća  od  75 posto, a da malo  nedostajlao da uđu i u Županijsku skupštinu.

  -U  neredne četiri godine dizati  ćemo HSLS,  ulagati napore i dokazati radom  da se u Brodsko-posavskoj županiji  vrati na  razinu   devedesetih godina kada je bio dominantna politička snaga - kazao je Zlatko Aga.

     Govorio je o realiziranim porjektima u koje je  utrošeno 100 milijuna kuna,  izdvajajući saniranja odlagališta otpada i otvaranja reciklažnog dvorišta, izgradnje vrtića u Adžmovcima i Rešetarima, vatrogasnog doma  Rešertima, dogradnju opšinske upravne zgrade  i modernizaciju cesta i nogopstupa.

Govorio je  o projektima koji su planirani  za naredno razdoblje  i pripremi  projektne dokumentacije  nakon izbora, ističući značaj  gospodarske zone  na površini od 62 hektara kod  naplatnih kućica  za koju se morao mijenjati urbanistički plan zbog izgradnje gradske obnilaznice za koju je ustupljeno 4,5 herktara. Drugi veliki  koji je  istaknuo je projekt  Sportski centar za    koji je trebalo riješiti  dosta imovinsko-pravnih odnosa, a  sada je u  postupku   ishodovanje građevinske dozvole

  -I dalje je u planu sanacija i modernizacija cesta  i izgradnja dvije nove ceste   koje su vezane za proširenje građevinske zone u Rešetarima, a ua  koje su u fazi ishodovanje građevinskih dozvola.   Iammo puno projekta, a  jedino je pitanje  iz kojih  izvora ćemo ih financirati i  koliko će biti novca iz sredstava za oporavak.  Puno ćemo raditi na turističkoj  ponudi i projektima  jer tu  također vidimo priliku razvoja. Imamo želju u turističku finkciju staviti Drežnik,  naše najljepše naselju u brdskom dijelu općšine   sa prirodnim ljepotama. U kontaktima smo sa Općinom Brestovac i požeškim planinarima kako bismo sa Hrvatskim šumama  kako bismo sikoristili prirodne ljepote. 

Infrastruktuirne projekte smo uglvnom već priveli kraju. Sa Hrvatskim vodama radimo veliki projekt    izgradnje  jezera   koji bi se 2023. godine trebao početi  realizirati.   Namjera je rasteretiti vodotokke  bujičare Šumetlicu koja prolazi koru Novu Gradišku,  Rešetaricu  i Adžamovku   stvorajući akumulaciju, odnosno  jezere  površine  35 hektara ,  čija bi zadaća bila  spriječiti buduće poplave . U Rešetarima smo u posljednjih 10 godina imali  tri  polave koje su uzrokovele Rešetarica  i Adžamovka.

Sigurno ćemo puno raditi. Posljednjih mjeseci smo radili na ustrojavanju Općinskog upravnog odjela i  po prvi put imamo pročelnika. Radit  ćemo na edukaciji građana, a  moja je želja da  otprilike 2.200 domaćinstava  povežemo u zajedničkom interesu   i  suradnju,  kako bi  uz  prirodne ljepote, poljoprivrednu djelatnost i kvalitetnu hranu,   imali što ponuditi ljudima koji doilaze ili prlaze kroz našu općinu.

Trebamo se  fokusirati na poljoprivredu, gospodarstvo i turističku ponudu jer se nalazimo na  dobroj poziciji.  Malo sam nezadovoljan što  jedinice lokalne samouprave  nisu više povezane i što nemamo zajedničke projekte. Na promjeru  konglomeracije Nova Gradiška - Rešetari - Cernik se  pokazalo da kada idemo zajedno da  nam EU diže bodovne pragove  p što nam omogućava da idemo u neke projekte.   Puno je projejkata pred nama, Iako smo puno napravili,  na što smo ponosni,  šuno je projekata pred nama  jer želimo značajan napredak - kazao je  načlenik Zlatko Aga.  

 Dario Hrebak je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u Rešetarima  i Općini  sa  puno projerkata, te što su se okupili HSLS-ovi  načlenici, gradonačlenici i zamjenika župana.

  - Zlatko Aga je prepoznat kao načelnik  koji puno radi i puno stvara. HSLS možda nema punu načelnik i gradonačlenika  i drugih lokalnih dužnosnika, ali oni koje ima su prepoznati po svojem radu i cijenjeni u svojim sredinama s čime smo ponosni. Dolazim u ulozi predsjednika i saborskog zaastupnika.  Mi smo  dio  koalicije koja obnaša vlast   i osim stranačkih tema  razgivarat ćemo o svemu što nam predstoji,  budućim projektima i mogućnostima, kako i na koji način povući što više sredstasva iz EU i napraviti dobre projekte za naše sredine. Osim  Zlatka, imamo  još uspješnih načlenika i gradonačelnika  u lokalnim sredinama koji su poznati po tome što znaju izvlačiti sredstva iz EU fondova. Čestitam Zlatku,  koa načleniku, što je puno dobrih projekata  realizirao, ali  i projekta koje planira realizirati.

Ono što nas zanima kao stranku  je kako ojačati liberalnu opziciju  u Brodsko-posavskoj županiji gdje smo bili iznimno jaki i imali velik broj vijećnika, od  Slavnskog Broda gdje smo imali gradonačlenika  i Nove Gradiške, gdje smo isto tako  bili iznimno jaki.  Očekujem da će Zlatko Aga podući HSLS na jako dobru razinu u idućim godinama  u Brodsko-posavskoj županiji. HSLS je prva stranka osnovana u Hrvatskoj,  koja ima prostora na politilčkoj sceni. Ako smo  mi uspjeli  to napraviti u  općinam i gradovima kojima  upravljamo, jer su ovdje ljudi koji su sa gotovo 70 posto  potpore birača ponovli svoje mandate,  ne vidim razloga zašto ne bismo bili hrabroji i ambicipozniji i isto to ostvartili  i na nacionanoj razini.

HSLS će se početi pripremati da ovo što smo  uspjeli na lokalnoj razini u  budućnosti preslikamo  i na nacionalnu razinu.  Stranka mora biti jaka i to je smjer u kojem ćemo  ići jer imamo dovoljno iskustva, veliku  tradiciju, tradiciju pošptene stranke  koja je ostavila dubok trag u politilčkom životu .  Pred svima nama stoji da iskoristimo povjesnu šansu,  da neovisno  tko je na vlasti iscrpimo sve mogućnosti iz EU fondova i ostvarimo dobre projekte za naše  gradove i općine, na kraju krajeva i za državu. HSLS mora pokazati jasnu viziju kakvu  želi Hrvatsklu za odućih 5 do 10 godina i na koji način liberalna ideja  može iznjedriti puno bolje rezultate nego je to sada. Rezutate  i zanje imamo i to moramo predstaviti hrvatskim građanima i  vratiti HSLS tamo gdje mu je i mjesto na politilčkoj sceni - kazao je Dario Hrebak. 

 

 

 

 

Slične objave