NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. siječnja 2020.

U povodu obilježavaju 28. obljetnicu međunarodnog priznanja RH održava se 4. Grah fest

 

U organizaciji Grada i  gradske Turističke zajednice 11. siječnja se na  središnjem gradskom  trgu održan je  4. Grah fest.  I  ove  godine tom manifestacijom  hrvatski branitelji  i građani obilježavaju 28. obljetnicu međunarodnog priznanja RH. Organizator je osigurao  klupu, grah i suho meso, a na ekipama je da donesu  začine i postale  sastojke koje će staviti u grah i  pokušati  spraviti grah koji će se  svidjeti  prosudbenom povjerenstvu i osvojiti neku od nagrada. Na  središnjem gradskom trgu kupilo se 30  ekipa.  Uvjereni smo da neće biti lošeg graha u što  se mogu uvjeriti  građani koji će ga dobiti   besplatno.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. siječnja 2020.

Vinko Grgić imenovan je za koordinatora SDP-a u petoj izbornoj jedinici

 

Na sjednici predsjedništva SDP-a, održanoj 9. siječnja gradonačelnik Vinko Grgić imenovan je za koordinatora u petoj izbornoj jedinici za predstojeće parlamentarne izbore.

Nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, na kojoj je  izabrano deset koordinatora izbornih jedinica, SDP na krilima pobjede Zorana Milanovića na predsjedničkim  izborima kreće, kako se ističe,  u ozbiljne pripreme  i rad na terenu za   pobjedu na parlamentarnim izborima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. siječnja 2020.

Gradonačelnik potpisao ugovor za rekonstrukciju Ulice Ivana Domca u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna

 

Gradonačelnik Vinko Grgić i  Ankica Jurčak, direktorica  tvrtke Niskogradnja Jurčak d.o.o. iz  Požega 9. siječnja su potpisali ugovor za rekonstrukciju Ulice Ivana Domca.  Vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni u roku od 150 dana  od  uvođenja u posao izvođača.

-Ovo je veliki dan za  naš grad i projekte koje  realiziramo, ali i za  stanovnike Ulice  Ivana Domca, jer potpisujemo ugovor sa izvođačem koji je odabran na natječaju kao najbolji ponuditelj.   Kreće se u modernizaciju   ulice na koju se čeka dugi niz godina  i  nakon niza  pregovora koje je prtila pravna i tehnička  dokumentacija. Smatramo da svaka ulica u gradu i njihovi stanovnici moraju imati jednaku kvalitetu života- kazala je  zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.hr   
10. siječnja 2020.

Priopćenje HSS-a BPŽ :Hrvatska poljoprivreda nije spremna za europske izazove

 

Hrvatska poljoprivreda usprkos ulaganjima, poticajima bilježi stalni pad proizvodnje mlijeka, mesa i povrća dok istovremeno količina potrošenih pesticida stagnira.

Podaci su to s kojima hrvatska poljoprivredna proizvodnja teško može parirati poljoprivrednim proizvodnjama europskih susjeda, a smještena je u istu poljoprivrednu omotnicu ZPP-a koja donosi promjene u načinu financiranja poljoprivredne proizvodnje i smanjenje financiranja za 5% te ukupni proračun za poljoprivredu pada na manje od 30% ukupnog proračuna u odnosu na razdoblje 2014.-2020. kada je taj iznos bi 35% EU proračuna

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. siječnja 2020.

Promovirana knjiga "Od Adžamovaca do AAchena i natrag", autora Antuna Jurića

U Gradskoj knjižnici 8. siječnja predstavljana  hvalevrijedna autobiografska knjiga knjige "Od Adžamovaca do AAchena i natrag", autora Antuna Jurića.

Promociju su organizirali Gradska knjižnica Nova Gradiška i Zagonetački klub Dragalić, a  o  knjizi, uz autora  govorili su prof. Biljana Dakić, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice,  Nedjeljko Nedić, urednik knjige i Branko Modrić u ime Zagonetačkog kluba Dragalić koji je   pročitao je i pismo Vjeke Hudolina, koji zbog bolesti nije mogao doći, autorovog dugogodišnjeg suradnika i prijatelja u kome  piše o njihovoj suradnji.  Okupljene su pozdravili gradonačelnik  Vinko Grgić, koji se podsjetio na svoje dječačke dane provedene u Adžamovcima i Zlatko Aga, općinski načelnik u Rešetarima,  koji je  istaknuo velik doprinos za lokalnu zajednicu koji svojim  radom daju pojedinci, kakav je  Antun  Jurić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. siječnja 2020.

Potpisan ugovor o  izgradnji ceste, kanalizacije i vodovoda u Industrijskoj zoni

 

Gradonačelnik Vinko Grgić i Marina  Opačak Bilić, direktorica tvrtke Felix regulacija iz  Slavonskog Broda, u nazočnosti Ivane Trupina zamjenice gradonačelnika za gospodarstvo i   glavnog inženjera i voditelja radova Ivice Vuletić, potpisali su 8. siječnja ugovor o  izvođenju radova  za projekt Grada Nova Gradiška „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“.

Kako je uvodno kazao gradonačelnik Vinko Grgić, ovo je još jedna veliki dan za naš grad i još jedan veliki projekt za  Industrijski park koji se uz autocestu proteže u dužini od tri kilometra. Već je 60 posto izgrađen  na dijelu južno  od izgrađene  ceste u širini od  250 metara. Upravo ta izgrađenost bila  je razlog zašto je Ministarstvo državne imovine  dodijelilo Gradu Nova Gradiška još 44 hektara zemljišta sjeverno od ceste. Zbog toga je  nužno izgraditi nastavak ceste u dužini od jednog kilometra, sa  vodovodom i kanalizacijom. Time će, kako je naglasio gradonačelnik Vinko Grgić  u cijelosti biti izgrađena komunalna infrastruktura  u Industrijskoj zoni.  Projekt je  kandidiran i za  njegovu provedbu su dobiveni novci.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba