POU MAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin Stojaković   
08. ožujka 2018.

Izložba slika Vesne Dumičić “Akvareli i pasteli”

U organizaciji POU MAR u Domu kulture u Novoj Gradiški 6.ožujka otvorena je izložba slika „Akvareli i pasteli“ autorice Vesne Dumičić.  Vesna Dumičić, diplomirana ekonomistica u mirovini svestrana je umjetnica, osim što slika, piše i pjesme, voli cvijeće, knjige i književnost, a sve to uz svoga supruga Radomira koji joj je velika podrška, kako kaže, u njezinom amaterskom stvaralaštvu ali i na njezinom životnom putu. Ljubitelje likovne umjetnosti pozdravila je Danijela Juranović, ravnateljica PUO MAR, a izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika. O autorici Vesni Dumičić, njezinom životu, radu, stvaralaštvu i doprinosu Udruzi stvaratelja u kulturi govorila je Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge. Izložba je otvorena povodom Međunarodnog dana žena, a Pjevačka skupina „Slavča“ dala joj je poseban obol. Izložba je otvorena do konca ožujka.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
08. ožujka 2018.

Tražimo pomoć  za otvaranje Sveučilišta Slavonski Brod

U Hrvatskom saboru se raspravljalo o Zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske koji  bi trebao biti pokretač  investicijskog ciklusa stvaranjem preduvjeta za povećanje investicija u hrvatsko gospodarstvo,onaj  koji uključuje unaprjeđenje uvjeta za gospodarenje dobrima od interesa za Republiku Hrvatsku. U ime Kluba HSS-a  o Zakonu je govorio narodni zastupnik Davor Vlaović rekavši kako je HSS uvijek podržavao i podržavati će zakonske prijedloge kojima se stvaraju pretpostavke za gospodarski rast i razvoj, olakšava  investiranje i stvaranje novih radnih mjesta , predloženi Zakon bi trebao bit alat za razvoj gospodarstva, onaj koji će ubrzati procedure i smanjiti administriranje.

U raspravi je upozorio na probleme s kojima se susreću svi investitori i jedinice lokalne i regionalne samouprave kad dođu u fazu realizacije investicijskih projekata.

 
HUMANITARNA AKCIJA PDF Ispis E-mail
Autor Terezija Grgić   
08. ožujka 2018.

NOVOGRADIŠČANI U AKCIJI ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA

Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška , Gimnazija Nova Gradiška, POU Matija Antun Relković N. Gradiška i Opća bolnica Nova Gradiška organiziraju humanitarnu akciju za ZAKLADU ANA RUKAVINA.

Pozivamo vas da postanete članovi Hrvatskog registra matičnih stanica i potencijalni darivatelji koštane srži i matičnih stanica.

Uzimanje uzoraka krvi održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Nova Gradiška (Relkovićeva 4), od 9 do 11 sati.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
08. ožujka 2018.

Započela trodnevna edukacija: „Javna nabava u ESIF projektima“

"Javna nabava u ESIF projektima” naziv je trodnevne edukacije koja se održava u Velikoj vijećnici županijske uprave u sklopu projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 20014.-2020.”. Nositelj projekta je CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., stoga je okupljene polaznike pozdravila direktorica Mirela Brechelmacher koja je kao opći cilj ove edukacije istaknula veću informiranost djelatnika o specifičnim pravilima javne nabave za provedbu projekata financiranih iz ESIF-a.

 
BODOVALJCI PDF Ispis E-mail
Autor Udruga Studio B   
07. ožujka 2018.

„Let me think about it“ – Čekaj da razmislim

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B je početkom siječnja započela provedbu prvog projekta unutar Erasmus+ Programa. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske Unije koja je zadužena za provedbu ovog programa u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu unutar Ključne akcije 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja; razmjeni mladih pod nazivom „Čekaj da razmislim“. Projekt će trajati do kolovoza 2018.

Projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Rietavo atviras jaunimo centras iz Litve, Medias-Spekter iz Slovenije, Ticket2Europe iz Španjolske, Belen Kaymakamligi iz Turske i Positive Impact Center iz Poljske.

Projektne aktivnosti započinju sutra, 8. ožujka, kad će u Novu Gradišku doći 36 mladih, koji će kroz metode neformalnog učenja raditi na podizanju svijesti o važnosti kritičkog mišljenja u današnjem društvu. Sudionici će biti smješteni u pansionu „Slavonski Biser“, gdje će se održavati i većina aktivnosti.

 
ŽUPA BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BLAŽENE DJEVICE MARIJE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
05. ožujka 2018.

Koncert korizmenih napjeva otoka Hvara "Za križen"

Mješoviti župni zbor sv. Cecilije s bratovštinom "Presvetog oltarskog sakramenta" župe Marijina Uznesenja iz Jelse na otoku Hvaru gostovali su 2. ožujka u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije i navečer u istoimenoj novogradiškoj župnoj crkvi izveli oratorij "Za križen" te prikazali kulminaciju jedinstvene hvarske, hrvatske, ali i svjetske pokorničke procesije, koja se na otoku Hvaru održava već više od pet stoljeća u noći  Velikog četvrtka na Veliki petak.
Izvedba tzv. Oratorija Isusove muke upriličena je kako bi se vjernici, ali i svi mještani novogradiškoga kraja upoznali s  bogatom tradicijom pučkoga pjevanja koje preuzimaju i nastavljaju mlađe generacije na otoku Hvaru.

Događaj procesije, koja je 2009. godine uvrštena na svjetsku listu UNESCO-a kao vrijedna autentična nematerijalna baština prerasla je otočke okvire i nije više hvarska pobožnost samo u Velikom tjednu. Postala je kulturni, scenski prizor, koji putuje Hrvatskom, a zadnjih godina, u organizaciji župnika Jelse mons. Stanka Jerčića i prof. dr. Miljenka Kapovića, jelšanski zbor i bratovština obilaze hrvatske katedrale. Nakon Zagreba, Đakova, Dubrovnika, Vukovara, Zadra, Škabrnje, Pakoštana, zadnjih  godina obilaze i druga mjesta pogođena ratom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 367

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba