PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
11. kolovoza 2018.

TRAGEDIJE SE NE DOGAĐAJU UVIJEK DRUGIMA!

 

Na Županijskoj cesti, između Štivice i Davora, 9. kolovoza, oko 3 sata, dogodila se prometna nesreća, koju je uzrokovao alkoholizirani vozač, a koji pritom nije ozlijeđen. Policijskim očevidom je utvrđeno, da je 22-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, zbog ne držanja strane kretanja, udario u zaštitnu ogradu betonskog mosta, a potom sletio u kanal. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana  koncentracija alkohola od 2.15 promila. Nakon liječničke pomoći, utvrđeno je, da vozač nije ozlijeđen te je zadržan u policiji na otriježnjenju. Protiv 22-godišnjaka policija podnosi prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
HSSBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor HSS   
11. kolovoza 2018.

Stjepan Radić, moderan političar i nakon 90 godina

 

Prestanimo gledati nazad, gledajmo naprijed kako bismo sačuvali naše vode, zemlju i šume, ako to učinimo samo nebo će nam biti granica. Tako bi promišljao  Stjepan Radić, političar koji je znao artikulirati hrvatske ekonomske politike. Politiku je približio narodu  narod politici samo zato jer je slušao i čuo.

Izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije u  srijedu, 8.kolovoza položilo je vijence i zapalilo svijeće kod biste Stjepanu Radiću u Novoj Gradiški, Starom Petrovom Selu i Slavonskom Brodu te sudjelovalo na svetoj misi u crkvi Presvetog  trojstva u Slavonskom Brodu. Stjepan Radić zadužio je Hrvatsku naprednim idejama i vizionarstvom koje je primjenjivo  i danas 90 godina nakon njegove smrti. I danas živimo u zajednici s 28 drugih država sa sličnim problemima u očuvanju nacionalnog bogatstva i nacionalnog identiteta. Temelj hrvatske samostalnosti moraju  ostati slobode govora, štampe, obrazovanja, sloboda širenja vlastitih misli jer samo slobodan čovjek ima mogućnost izbora.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nuijć   
11. kolovoza 2018.

Policija upozorava građane da se zaštite od krađa i prijevara

 

Unazad 24 sata na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je pet kaznenih djela krađe, od čega četiri na području Slavonskog Broda i jedna na području Nove Gradiške, te prekršaj iz Zakona o oružju.

Da su tri vlasnika obiteljskih kuća bili oprezniji te zatvorili, odnosno zaključali obiteljske kuće, vjerojatno ne bi ostali bez dva motorna trimera i  mobitela (Slavonski Brod), te nekoliko tisuća kuna (Nova Gradiška). Sva tri slučaja prijavljena su policiji, koja nastavlja rad kako bi pronašla počinitelje kaznenih djela i ukradene predmete.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor TZBPŽ   
07. kolovoza 2018.

Turistička zajednica županije i Općina Garčin obnavljaju infrastrukturu na izletištu Grabovac

 

Turistička zajednica Brodsko posavske županije provodi četiri nova projekta unapređenja turističke infrastrukture, za koja je dobila bespovratna sredstva od Hrvatske turističke zajednice. Među tim projektima je i izgradnja nove turističko sakralne infrastrukture na izletištu Grabovac i prošteništu Gospe Grabovačke, na području općine Garčin.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
05. kolovoza 2018.

Vijenci i svijeće za heroje

 

U znak sjećanja na veličanstvenu vojno-redarstvenu akciju „Oluja"  u kojoj su nakon četiri godine okupacije  oslobođena područja sjeverne Dalmacije, Like, Banovine i Korduna, herojski grad Knin i omogućene oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini, danas su započeli programi svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

 
OPĆINA DAVOR PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. kolovoza 2018.

17. RIBARSKE VEČERI

 

Tradicionalno i ove godine povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Davoru su 3. I 4. kolovoza održane 17. Ribarske večeri. Organizator KUD Matija Antun Relković, pod pokroviteljstvom Općine Davor i Turističke zajednice Brodsko-posavske županije i ove godine pripremili su bogat kulturno umjetnički i gastroetnološki program. Nastupili su Trio Gušt, TS Satir i TS Tamburger. Brojni posjetitelji mogli su razgledati sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, domaće radinosti te su mogli kušati fiš paprikaš, šarana na ražnju, prženog šarana i domaće pite, po pristupačnim cijenama.  Utrošeno je oko 4 tone ribe, od čega će dio prihoda ići za potrebe rada KUD-a.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba