NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor radio ng   
09. listopada 2019.

Novogradiščani obilježili Dan neovisnosti

 

U povodu Dana neovisnosti, kao znak sjećanja na dan kada je Sabor Republike Hrvatske 1991. godine jednoglasno donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ dužno štovanje poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima jučer su odali Novogradiščani.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. listopada 2019.

Novim traktorom do čistijeg okoliša


Općina Cernik predvođena načelnikom Vitomirom Žakićem ulaže velike napore i sredstva kako bi stanovništvu osigurala što bolje uvijete života. Tako je bilo i 7. listopada kada je predstavila novi traktor CASE Farmall 95 A, za obavljanje komunalnih usluga s  ralicom za snijeg, malčerom i električnim škarama. Vrijednost  je 481.375 kuna od čega je 336.000 kuna osigurano kroz bespovratna sredstva iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak je financirala Općina Cernik. Isporučitelj traktora je tvrtka Agronom d.o.o. iz Požege. Trimeri i ručne kosilice kojima su u općini Cernik do sada održavali javne površine i groblja dobili su snažnu i puno prikladniju pomoć, traktor CASE Farmall 95 A, jedan od najprodavanijih modela kada su u pitanju radovi komunalnih održavanja općina, gradova i komunalnih poduzeća.

 
ODJEL PEDIJATRIJE NOVOGRADIŠKE BOLNICE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. listopada 2019.

Boravak u bolnici djetetu  učiniti  što ugodnijim i  sa što manje stresa

 

Nakon što je INA novogradiškoj bolnici darivala računala, a skupina  poduzetnika novogradiškog kraja  televizore za Odjel pedijatrije,  na taj je odjel  došla i donacija Kauflanda u iznosu od 10.000 kuna. Hvale su vrijedne i raduju obnove  bolničkih odjela, među kojima je i Odjel pedijatrije.  Čini se da upravo taj odjel kod građama izaziva, rekli bi posebnu empatiju, jer se tu  liječe  djeca i tinejdžeri. Razlozi su to za kratak razgovor  s ravnateljem Josipom Kolodziejem. Dr. med.  i voditeljicom Odjela pedijatrije Dubravkom Klobučar, dr. med. o obnovi tog odjela, povratku u obnovljeni prostor i opremljenosti.

 
DJEČJI TJEDAN NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. listopada 2019.

Počelo obilježavanje Dječjeg tjedna pod motom „Ljubav djeci  prije svega“

 

Okupljanjem djece iz dječjih vrtića i učenika nižih razreda  iz osnovnih škola  u središtu grada7. listopada počeli su sadržaji obilježavanja ovogodišnjeg Dječjeg tjedna. Organizira ih  Društvo „Naša djeca“ , kako je naglasila njegova predsjednica Verica Lukačević pozdravljajući okupljenu djecu, njihove odgajateljice, učitelje i roditelje, u namjeri da se usmjeri pozornost prema položaju, pravima  i potrebama djece u društvu.

 
NEK NAM VJEČNO ŽIVI LIJEPA NAŠA PDF Ispis E-mail
Autor Gvardijan Janić   
07. listopada 2019.

U prošlom broju revije, čiji sam suradnik već treću godinu  zaredom, pripremio sam zanimljiv prilog  koji je imao namjeru  dati odgovor u čemu leži snaga i ljepota naše hrvatske  himne?  Dok ju pjevamo ili izgovaramo mi  tepamo  kao majka svojoj  kćeri: “Lijepa naša Domovino!“  Uredništvu revije, a i meni osobno, stiglo  je nekoliko pohvala, ali i zanimljivih komentara. U ovom broju donosimo jedan takav komentar. Podatci o autoru redakciji su poznati.

 
Čestitke povodom Dana neovisnosti 2019. PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. listopada 2019.

Poštovani stanovnici Brodsko-posavske županije,

prisjećajući se povijesne Odluke Hrvatskog sabora iz 1991. godine kojom su prekinute sve državno-pravne veze s republikama i pokrajinama SFRJ, a Republika Hrvatska postala neovisna, 8. listopada obilježavamo Dan neovisnosti. Ove godine bilježi se 28 godina hrvatske neovisnosti za koju smo se, nažalost, morali izboriti ratom, te se na ovaj datum prisjećamo i svih poginulih i smrtno stradalih branitelja koji su svoje živote izgubili u obrani Domovine. Danas je Hrvatska slobodna i neovisna, ravnopravna članica Europske unije, a mukotrpan put koji je prošla od osamostaljenja do članstva u europskoj obitelji, mora nam biti podsjetnik i na žrtvu koju je pri tome pretrpjela i čuvar istine o Domovinskom ratu.

Ovim povodom svim žiteljima Brodsko-posavske županije, čestitamo 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

ŽUPAN BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE dr.sc. Danijel Marušić, dr.vet.med.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Pero Ćosić, dipl. ing

U spomen na 8.listopada 1991. kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ iskrene čestitke povodom Dana neovisnosti svim građanima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata upućuju Hrvatske sume d.o.o.,Uprava suma, Podružnica Nova Gradiška i Hrvoje Žakić,voditelj.

Iskrene čestitke povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske svim građanima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata upućuju djelatnici Opće bolnice Nova Gradiška i dr. Josip Kolodziej, ravnatelj.

 

Svim hrvatskim građanima, posebno hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata i njihovim obiteljima iskrene čestitke prigodom 8.listopada, Dana neovisnosti Republike Hrvatske žele Općina Cernik, Općinsko vijeće i Vitomir Žakić, načelnik.

 

Svim stanovnicima naše domovine, posebno hrvatskim braniteljima, kao i žiteljima općine Rešetari, čestitamo 8.listopada-Dan neovisnosti Republike Hrvatske! Općina Rešetari,Općinsko vijeće i predsjednica Milka Perković i Zlatko Aga , načelnik

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 563

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba