HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss. bpž   
29. studenog 2019.

Da nije bilo „Specijalnih vozila“ Hrvatske danas ne bi bilo

 

Rekao je to na sjednici Županijske skupštine vijećnik HSS-a Zlatko Bunjevac, pukovnik Hrvatske vojske u mirovini dajući podršku radnicima Đure Đaković Specijalna vozila koji su prosvjedovali pred zgradom Županijske uprave.

„30% prosvjednika su pripadnici gardijskih brigada iz Domovinskog rata, oni nisu ranjeni, nemanju nikakva braniteljska prava, oni su obični građani, radnici koji teško žive. Specijalna vozila su spomenik Domovinskom ratu. Čak da i ne rade moraju opstati, posebice ako rade. Da nije bilo Đure Đaković ne bismo išli niti u Vukovar, jer Hrvatske ne bi bilo. Bez Specijalnih vozila i radnika koji su tijelima zaustavili tenkove Hrvatske danas ne bi bilo“, kazao je Bunjevac.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir šimić   
28. studenog 2019.

STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

 

Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske su u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održali sastanak s temom „Prevencija obiteljskog nasilja“. Tom prilikom je policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske okupljene upoznala s oblicima nasilja, statističkim pokazateljima i načinom rada policijskih službenika čime je htjela senzibilizirati i ohrabriti žene u njihovim odlukama da prijave nasilje. Na sastanku su uz predstavnike Policijske uprave brodsko-posavske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Udruge Brod-grupe za ženska prava, Brodsko-posavske županije i Gradskog povjerenstva za ravnopravnost spolova te su se svi zajedno složili da je nasilje nad ženama jedan od težih oblika kršenja ljudskih prava i da je važno da ovom problemu pristupite sinergijski.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2019.

Izložbom, svečanim otvaranjem i predstavom Sve o muškarcima počeo Peti let s Gavranom

 

Skupnom izložbom  deset autora, posvećenom  proznom i kazališnom radu Mire Gavrana, sinoć je počeo Peti let s Gavranom. Izložbu  i autore predstavila je Danijela Juranović,  ravnateljica Pučkog otvorenog  učilišta M.A. Relković, koje ovu hvalevrijednu i prestižnu kulturnu manifestaciju  organizira zajedno s Gradskom knjižnicom.

-Nakon zanimljivih izložbenih sadržaja koji su bili sastavni dio  prethodne četiri manifestacije  posvećene Miri Gavranu, našem zavičajniku,  najizvođenijem  hrvatskom dramatičaru u zemlji i inozemstvu,  u izložbenom prostoru Doma kulture i ovaj put posjetiteljima nudimo atraktivan vizualni sadržaj u vidu skupne izložbe radova nastalih na temu  Gavranove  biblijske trilogije (Judita, Krstitelj, Poncije Pilat). Autorima je naglašeno kako je tema „rastezljiva“, a tehnika proizvoljna pa smo dobili raznovrsnu  interpretaciju zadane teme u različitim medijima. Autori radova su hrvatski likovni umjetnici koji su potaknuti emocijom koju je Gavranov  biblijski opus kod njih izazvao, ili pak,  evocirajući  ukorijenjene  asocijacije na naslovne likove  trilogije ili Bibliju općenito,  stvorili vrlo raznovrsne, dijelom  intrigantne,  svakako posebne likovne uratke - navela jer Danijela Juranović.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2019.

Inženjerija Hrvatske vojske uklanja  ostatke  građevina porušenih u Domovinskom ratu

 

U posljednja dva tjedna Novogradiščani su u Novoj Gradiški zapazili aktivnosti  inženjerijske postrojbe   Hrvatske kopnene vojske  iz Vinkovaca. Iako je glavna zadaća inženjerijskih postrojbi  provođenje građevinsko-inženjerijskih radova i   izgradnja objekata za vojne potrebe, dio njenih aktivnosti  su, kao što je slučaj i u  našem gradu,  aktivnosti od velikog značenja za civilnu zajednicu.

Inženjerija Hrvatske vojske ovih dana uklanja ostatke  kuća i drugih građevina  koje su  porušene  tijekom  Domovinskog rata.  Kako doznajemo od Marijana Radića,  očistiti će se ostaci  više od 20 građevina na području grada, a uz to  hrvatski vojnici će očistiti i  dvorište bivše vojarne, koja je sada u vlasništvu Grada. Dodajmo da su vlasnici kuća dali suglasnost  da se  ruševine  uklone.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
28. studenog 2019.

Zaštićena ratna zastava 121. brigade Hrvatske vojske

 

Zastava 121. brigade Hrvatske vojske odsada ima svoje dostojno mjesto u Spomen sobi smještenoj u Domu hrvatskih branitelja:

– Konačno smo se dogovorili da ratnu zastavu 121. brigade Hrvatske vojske stavimo u okvir, zaštitimo je i izložimo u Spomen sobi. Zahvaljujem se na razumijevanju Udruzi 121. brigade Hrvatske vojske i voditelju Spomen sobe Arsenu Grandi koji su nam omogućili da je na ovaj način izložimo i pokažemo svim zainteresiranima. Spomen soba 121. brigade je trajni znamen na dane Domovinskog rata, ovime smo zaštitili jednu neprocjenjivu vrijednost, našu ratnu zastavu. Grad Nova Gradiška u suradnji s braniteljskim udrugama nastojat će kontinuirano očuvati dignitet Domovinskog rata i uspomenu na naše branitelje.

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor požeška biskupija   
26. studenog 2019.

Zbor Župe Bezgrješnog začeća BDM na  susretu crkvenih pjevačkih zborova u Požegi

 

Pjevački crkveni zborovi iz više župa Požeške biskupije okupili su se u subotu, 23. studenog na svom godišnjem susretu u Požegi prigodom blagdana sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe. Sudjelovali su: zbor Župe sv. Terezije Avilske iz Požege, zbor Župe sv. Barbare iz Jakšića s voditeljicom Lidijom Pecko, zbor Župe sv. Josipa iz Slatine s voditeljicom Irenom Maras, zbor Župe sv. Luke Evanđelista iz Novske s voditeljicom s. Kristinom Injić, zbor Župe Našašća sv. Križa iz Orahovice s voditeljem Dominikom Štajdoharom, zbor Župe Duha Svetoga iz Požege s voditeljicom Elizabetom Štancl, zbor Župe sv. Leopolda Mandića iz Požege s voditeljicom Anom Komarić, zbor Župe Marije Kraljice i sv. Jurja iz Davora s voditeljicom Ankom Matošević, zbor Župe Bezgrješnog začeća BDM iz Nove Gradiške s voditeljicom Julijanom Žirovčić, zbor Župe sv. Josipa iz Lipovljana s voditeljem Josipom Horvatom, zbor Župe sv. Nikole Biskupa iz Pleternice s voditeljicom s. Zoranom Prcela, zbor Župe Uznesenja BDM iz Pakraca s voditeljem Ivicom Kotromanovićem, zbor Župe sv. Antuna Padovanskog iz Našica s voditeljem Marijanom Slakićem te zbor Župe sv. Tome Apostola iz Rajića s voditeljem Filipom Batrla.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba