GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. travnja 2019.

Izložba fotografija „Zoran Filipović/1991.“

 

Ministarstvo hrvatskih branitelja i Gradski muzej Nova Gradiška, u susret obljetnici VRO „Bljesak“, uprličili su 11. travnja izložbu ratnih fotografija Zorana Filipovića, sudionika Domovinskog rata, svjetski poznatog fotografa, pisca i dizajnera.

Izložba predstavlja malen dio autorova opusa i tužan je podsjetnik na stradanja ratne 1991. godine što ih je bilježio svojim fotoaparatom diljem Hrvatske. Vukovar, Vinkovci, Petrinja, Voćin, Dubrovnik, Slatina…

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
13. travnja 2019.

Spomen na utamničene svećenike u Staroj Gradiški

U predvečerje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika, 11. travnja u Staroj Gradiški požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je spomen na svećenike koji su bili utamničeni u starogradiškom zatvoru i na druge nedužne žrtve toga logora, među njima i one koji su tamnovali tijekom Domovinskog rata. Program je započeo kod Memorijala s vanjske strane apside nove župne crkve sv. Mihaela Arkanđela pred velikim mozaikom uskrslog Krista te ispisanim imenima više od 250 svećenika utamničenika.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
12. travnja 2019.

OŽIVJETI RAD TURISTIČKE ZAJEDNICE U CERNIKU

 

Pod predsjedanjem Vitomira Žakića održana je Izborna skupština Turističke zajednice Općine Cernik. Kako je naglasio Vitomir Žakić, kojem je potvrđen mandat predsjednika, s obzirom da TZ godinama nije bila aktivna, žele  je pokrenuti i oživjeti njen rad,  i na taj način promovirati bogate sadržaje kojima općina Cernik raspolaže. To su prije svega Franjevački samostan u sklopu kojega postoji Biblijsko-arheološki muzej, knjižnica nulte kategorije, galerija umjetničkih slika, a postoje mogućnosti i za vjerski turizam je samostan raspolaže sa sedam apartmana. Tu je i kula Gračanica, crkva svetog Linarte, izletište Strmac na kojem je bolnica.

 
HUMANOST NA DJELU U POVODU USKRSA PDF Ispis E-mail
Autor Crveni križ NG   
12. travnja 2019.

Crveni križ  prikuplja prehrambene artikala za umirovljenike s minimalnim primanjima

 

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška, kao partner na projektu "Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje ", provodi drugu po redu donacijsku kampanju povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, kojoj je za cilj povećati svijest građana o doniranju.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
12. travnja 2019.

„Regionalni dani EU fondova“

 

Regionalni dani EU fondova” održat će se 29. travnja 2019. u Novoj Gradiški. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Novom Gradiškom organizira informativno-edukativnu manifestaciju „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem sajma i besplatnih edukacija.

 
SMRTIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Mican   
10. travnja 2019.

Predstavljena knjiga „Gubici banjalučke biskupije  i ratu 1992. - 1995.


Nakon svete Mise u filijalnoj crkvi sv. Ante u Smrtiću, koju je služio msgr. dr. Anto Orlovac, svećenik banjolučke biskupije u koncelebraciji sa župnikom župe Duha Svetoga Gornji Bogićevci fra Ivom Brezovićem, 9. travnja predstavljena  je knjiga  „GUBICI  BANJOLUČKE  BISKUPIJE U RATU 1992.-1995.“  autora msgr. dr. Ante Orlovca,  koja je iz tiska izišla pod kraj 2018. godine.        Knjiga je svojevrsni žrtvoslov  Banjalučke biskupije u posljednjem ratu u BiH u kojem su popisane sve žrtve sa prostora te biskupije  gdje, uglavnom, rata nije ni bilo.  U knjizi je popisano 1054 žrtve, od čega 614 civila i 440 vojnika koji su pripadali različitim vojskama. Među civilnim žrtvama su i 7 svećenika i jedna časna sestra.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba