Započela izgradnja nove tvornice PDF Ispis E-mail
Autor Bernard Kurjaković   
16. svibnja 2014.

POČELA GRADNJA TVORNICE ATLANTIC MULTIPOWER U INDUSTRIJSKOM PARKU NOVA GRADIŠKA

Atlantic Grupa je započela najavljene radove na izgradnji nove tvornice za proizvodnju energetskih pločica u Novoj Gradišci. Kompanija je za izvođača izabrala tvrtku Projektgradnja d.o.o., s iskustvom u projektiranju i izgradnji industrijskih objekata kao što je tvornica proteinskih pločica pod brendom sportske prehrane Multipower u vlasništvu Atlantic Grupe.

 
Turistička promocija novogradiškog kraja PDF Ispis E-mail
Autor Dinka Matijević   
13. svibnja 2014.

DANI SLAVONIJE NA MALOM LOŠINJU

Mali Lošinj je od 9. do 11. svibnja bio domaćin Slavoncima. Na Danima Slavonije na središnjem gradskom Trgu RH, otočanima i gostima predstavljeni su brojni proizvođači slavonskih suhomesnatih proizvoda, vina, rakija i slastica.

Novogradiško područje predstavila su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrtnici i udruge: Obrt "Mađarica" s domaćim slavonskim kolačima,OPG Sokić s tjesteninom , Klikić s autohtonim hrvatskim suvenirom licitarsko srce, OPG Denis s lješnjacima, obrt "Trnjačani" s domaćim rakijama i likerima, Udruga čuvara pučke kulturne baštine "Tkanica" i "Zlatne ruke" s ručnim radovima i prikazom etnoloških radionica.

 
Didaktička slikovnica o Ruđeru Boškoviću PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
13. svibnja 2014.

NAŠ RUĐER

"Naš Ruđer" naziv je didaktičke slikovnice - bojanke o našem slavnom znanstveniku, namijenjene učenicima od prvog do petog razreda osnovne škole, koju je pripremila autorica Dorotea Bagarić prema biografskoj prozi Ruđer Bošković autorice Nevenke Nekić. Originalan je to i zanimljiv način da djeca prvi puta upoznaju djelo velikog Hrvata Ruđera.

 
Škola za novo vrijeme PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. svibnja 2014.

DAN OTVORENIH VRATA ELEKTROTEHNIČKE
I EKONOMSKE ŠKOLE

"Škola za novo vrijeme" naziv je sadržaja upriličenih 10. svibnja na prvom Danu otvorenih vrata novogradiške Elektrotehničke i Ekonomske srednje škole.
Kako bi pomogli učenicima osmih razreda osnovne škole i njihovim roditeljima u odabiru srednje škole za nastavak obrazovanja Elektrotehnička i Ekonomska srednja škola željela je na ovaj način omogućiti svima zainteresiranima da se upoznaju s načinom stjecanja različtih teorijskih, ali i praktičnih znanja i vještina.

 
Oldtimer klub "Classic 99" otvorio novu sezonu PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. svibnja 2014.

IZLOŽBA STARIH AUTOMOBILA I MOTOCIKLA

Novogradiško subotnje prijepodne, 10. svibnja, bilo je obogaćeno i izložbom starih vozila i motocikala u vlasništvu članova Oldtimer kluba "Classic 99". Na taj način ponosno su prezentirali svoje "limene ljubimce", ali i upoznali s ovogodišnjim sadržajima sve zainteresirane. I ova izložba, kao i izložba stare tehnike otvorena 9. svibnja u prostoru "stare robne kuće".

 
Novogradiški volonteri u još jednoj korisnoj akciji PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
12. svibnja 2014.

RAZMJENA  ODJEĆE, OBUĆE I OSTALIH KUĆNIH VIŠKOVA

Članovi udruge volontera grada Nova Gradiška organizirali su još jednu razmjenu odjeće, obuće i kućnih viškova kako bi potakli sugrađane na potrebu pomaganja i sebi i drugima. Ova "proljetna" akcija provedena je 9. i 10. svibnja u novogradiškom Društvenom domu, na čemu zahvaljuju gradu, a sve što je od potrepština nakon akcije preostalo predali su za potrebe župnog Karitasa u Batrini.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

Stranica 221 od 397

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba