Poduzetnički impuls 2013. PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
10. kolovoza 2013.

POTICAJ DOLASKU NOVIH INVESTITORA

9. kolovoza 2013. u gradskoj su vijećnici potpisani ugovori o dodjeli bespovratne potpore iz Programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013.".

U nazočnosti Danijela Marušića i Davora Vlaovića, župana i zamjenika župana Brodsko-posavske županije, Daria Bana i Ljiljane Lukačević, zamjenika gradonačelnika, Josipa Mikšića, predsjednika Gradskog vijeća, predstavnika županijske obrtničke i gospodarske komore i Udruženja obrtnika Nova Gradiška. Potpisali su ih Dražen Pros, zamjenik ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta, gradonačelnik Nove Gradiške Željko Bigović i Ivan Sertić, direktor Industrijskog parka Nova Gradiška.

 
Biskup u Kovačevcu PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
09. kolovoza 2013.

BISKUP POHODIO STANARE PROGNANIČKOG NASELJA

U prigodi 10. kolovoza, svetkovine sv. Lovre, đakona i mučenika, zaštitnika Požeške biskupije i biskupijskog Caritasa, biskup požeški msgr. dr. Antun Škvorčević pohodio je u petak, 9. kolovoza, stanovnike prognaničkog naselja u Kovačevcu. Čini to svake godine uoči sv Lovre, prije svetkovine, naglašavajući kako su stanari ovog naselja važni: sa svojim slabostima, trpljenjima, neimaštinom, sa svime drugim, što svijet možda prezire, ali Bog ne!

 
Nova Kapela - Program proslave PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. kolovoza 2013.

DAN OPĆINE NOVA KAPELA I BLAGDAN SVETE KLARE

U Novoj Kapeli će se od 9.-12. kolovoza povodom obilježavanja Dana Općine Nova Kapela i blagdana Svete Klare, održati tradicionalna manifestacija s prigodnim programom:

09. kolovoza 2013. – PETAK
17,00 sati Malonogometni turnir Sv.Klara 2013. /Nova Kapela – rukometno igralište/

 
Povodom 85-te godišnjice smrti Stjepana Radića PDF Ispis E-mail
Autor A. Stjepić   
08. kolovoza 2013.

SJEĆANJE NA ZLOČINAČKI NAPAD NA PRVAKE HRVATSKE SELJAČKE STRANKE

Izaslanstvo županijske organizacije HSS-a na čelu s predsjednikom Davorom Vlaović, u srijedu 7. kolovoza 2013. godine paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća ispred biste Stjepana Radić obilježili su jedan od najtragičnijih događaja koji se dogodio u Beogradskoj skupštini 20. lipnja 1928. godine, gdje su zločinački napadnuti prvaci Hrvatske seljačke stranke, te smrt vođe i osnivača HSS-a Stjepana Radića koji je 08. kolovoza 1928. godine umro od posljedica rana zadobivenih u tom napadu.

 
Mirna seljačka buna PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. kolovoza 2013.

TRAŽE SMJENU MINISTRA JAKOVINE I SASTANAK S PREMIJEROM MILANOVIĆEM

Nezadovoljni stanjem u poljoprivredi seljaci iz brodsko-posavske županije 7. kolovoza 2013. u 12 sati započeli javne prosvjede na punktovima u Novoj Gradiški, Lužanima i Vrpolju te se tako priključili seljacima iz ostalih 11 kontinentalnih županija. Na poljoprivrednom zemljištu uz gradsku obilaznicu poljoprivrednici novogradiškog kraja došli su s pedesetak traktora želeći na miran način skrenuti pozornost na stanje u poljoprivredi i težak položaj svojih gospodarstva.

 
Regata Sisak - Dolina PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. kolovoza 2013.

SJEĆANJE NA VELIKU POBJEDU HRVATSKE ORUŽANE SILE

Braniteljska udruga "Prijatelji rijeke Save" organizirali su 5. kolovoza 2013. šestu po redu, već tradicionalnu regatu rijekom Savom od Siska do Doline. Regatu, dugačku 153 kilometra i ove su godine posvetili "Oluji", velikoj pobjedi hrvatskih oružanih snaga i poginulim braniteljima u briljantno izvedenoj vojnoj i oslobodilačkoj akciji u Domovinskom ratu u kojoj je poražen neprijatelj i oslobođena gotovo trećina okupiranog područja  domovine.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

Stranica 221 od 345

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba