Dječji tjedan u Cerniku PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Podkonjak   
05. listopada 2013.

OTVORENJE DJEČJEG IGRALIŠTA U CERNIKU

Povodom Dječjeg tjedna djelatnici Dječjeg vrtića iz Cernika organizirali su otvorenje obnovljenog dječjeg igrališta pokraj Kulmerovog dvorca. Uz financijsku potporu Općine Cernik i načelnika Nikole Jugovića te donatore i volontere radovi su uspješno privedeni kraju. Uz zahvalu svima koji su pomogli u ovom projektu, odgojiteljice su posebno spomenule Tomislava Živkovića, Matu Paurića, Dragu Bakunića i Krunu Trupinića.

 
Gospodarstvo PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. listopada 2013.

PREUZETI ODGOVORNOST ZA SVOJU I SUDBINU NOVE GRADIŠKE

Gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik gradonačelnika za gospodarstvo Dario Ban okupili su 4. listopada novogradiške gospodarstvenike u proizvodnim djelatnostima, male i srednje poduzetnike u cilju dogovora kako na najbolji način surađivati i kako gradska uprava i gradska izvršna vlast, Industrijski park i Razvojna agencija mogu pomoći gospodarstvenicima.

 
Poziv na koncert PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
04. listopada 2013.

LIJEPO UGOĐENA GLAZBENA VEČER

S radošću Vas pozivamo na koncert vrhunskih mladih glazbenika - sopranstice Monike Cerovčec i pijanista Srđana Čaldarovića koji Učilište Relković organizira uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH.

Koncert će se održati u Domu kulture u ponedjeljak, 14. listopada 2013. u 19,00 sati.

 
Mladi na djelu PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
04. listopada 2013.

EUROPE FOR ALL - EUROPA SVIMA!

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška od lipnja provodi projekt stručnog osposobljavanja mladih "Europe for all", podržan od strane Europske Komisije u sklopu programa "Mladi na djelu", za čiju je provedbu u Republici Hrvatskoj zadužena Agencija za mobilnost i programe EU.

Projekt "Europa svima" je osmodnevno stručno osposobljavanje (training course) namijenjeno osobama koje su aktivne u radu s mladima (djelatnici raznih Udruga, volonteri, itd.), a provest će se u našem gradu.

 
DVD Štivica PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
04. listopada 2013.

STALNO AKTIVNI VATROGASCI

Nakon veličanstvene proslave 80. obljetnice DVD-a Štivica, u svibnju ove godine, članovi vrijednog, humanog društva, uveli su u Vatrogasni dom centralno grijanje. Nedugo zatim, osnovana je ženska ekipa DVD-a, koja u početku broji 14 članica.

U petak, 4. listopada, štivičko  društvo su posjetili predstavnici njemačkog vatrogasnog društva iz Espasingena, sela u okolici gradića Stockacha i donijeli svojim domaćinima poklone.

 
Folklorna obljetnica Milana Rosića PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
02. listopada 2013.

TRAGOM FOLKLORNE BAŠTINE

Novogradiški Dom kulture u petak, 27. rujna 2013. bio je prepun pjesme slavonske, šokačke, hrvatske, tambura i sokaka, čipke i šlingeraja, svaki njegov prostor kretao se "Tragom folklorne baštine"-  neiscrpnog blaga naših predaka.

Ova večer koju organizatori Udruga čuvarapučke kulturne baštine "Tkanica" Nova Gradiška i Učilište Relković nazvaše TRAGOM FOLKLORNE BAŠTINE , započela je istoimenom izložbom kojom je obilježena vrijedna 30. obljetnica rada na promicanju folklorne baštine i tradicije našega sugrađanina MILANA ROSIĆA.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

Stranica 221 od 355

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba