HZZ - objava za medije PDF Ispis E-mail
Autor Hrvatska zajednica županija   
05. prosinca 2013.

HRVATSKI ŽUPANI: BOJIMO SE ZA ODRŽIVOST ZDRAVSTVENOG SUSTAVA I TRAŽIMO JEDNAKU DOSTUPNOST ZDRAVSTVNIH USLUGA U SVIM ŽUPANIJAMA

Analiza Udruge poslodavaca u zdravstvu pokazuje da će kraja 2013. godine novi gubici u zdravstvu iznositi oko tri milijarde kuna

Na 26. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, hrvatski župani su iskazali zabrinutost za sve lošijim stanjem u hrvatskom zdravstvu i neučinkovitim provođenjem procesa sanacije županijskih zdravstvenih ustanova od strane države.

 
Najava predstave "Plemena" PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
05. prosinca 2013.

KOPRODUKCIJA TEATRA EXIT I KAZALIŠTA PLANET ART

Drama Plemena engleske spisateljice Nine Raine u 2012. osvojila je nekoliko najvažnijih nagrada za najbolji dramski tekst uključujući Drama League Award for Outstanding Play, New York Theatre Outer Critic Circlea i Off-Broadway Alliance Award - Best Play te nezapamćen broj od šest Lucille Lortel Award nominacija, četiri nominacije Outer Critic Circlea te dvije Drama League Award nominacije.

 
Koncert u Adventu PDF Ispis E-mail
Autor kv-poumar   
03. prosinca 2013.

RADOSNI PUT TIHOG IŠČEKIVANJA BOŽIĆA

Radosni put tihog iščekivanja Božića - naziv je tradicionalnoga KONCERTA U ADVENTU kojim Osnovna glazbena škola Učilišta Relković započinje adventskom glazbom ispunjeno vrijeme. I ovogodišnji 4. koncert održan je u prekrasnoj baroknoj crkvici Sv. Terezije Avilske u nedjelju 01. prosinca 2013. uz Dan našega Grada i blagdan Župe Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije.

 
Interview: Darinko Kosor PDF Ispis E-mail
Autor Marin Kovačević   
03. prosinca 2013.

RAZGOVOR S DARINKOM KOSOROM, PREDSJEDNIKOM SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA I PREDSJEDNIKOM HSLS

Darinko Kosor, predsjednik Skupštine Grada Zagreba i predsjednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke posjetio je Slavonski Brod budući da je zagrebačka Skupština bila pokrovitelj prvog Festivala slanine i čvaraka, održanog u sklopu 18. Katarinskog sajma. Bio je to povod za razgovor, a na samom početku, o pokroviteljstvu i budućoj suradnji dvaju gradova, Kosor je rekao:

"Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu gradonačelnika Duspare i Turističke zajednice, ovaj festival treba označiti konačni povratak izvornim proizvodima i delicijama kakvih nema nadaleko. Dosadašnja suradnja Zagreba i Slavonskog Broda uglavnom je bila temeljena na studentima koji su dolazili u naš grad iz vašega, pa smo im nedavno osigurali i prostor za rad udruge. Suradnju treba proširiti, ponajprije na gospodarskom planu. Krenuli smo s pokroviteljstvom u nadi da ćemo suradnju nastaviti, jače povezati turističke zajednice te sljedeće godine dovesti možda i tisuću Zagrepčana na Katarinski sajam. Usto, vjerujem da ćemo biti i financijski pokrovitelji Festivala."

 
IOŠ NG - Gosti iz Austrije PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. studenog 2013.

S PRIJATELJSKOM ŠKOLOM IZ AUSTRIJSKOG WOLFSBERGA DEMONSTRIRALI ZAJEDNIČKI RAD

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška imala je 29. studenog 2013. prigodu ugostiti prijatelje iz austrijskog grada Wolfsberga i učenike tamošnje strukovne škole s kojim surađuju već deset godina. Bila je to i prigoda da učenici dvije prijateljske škole zajedno demonstriraju izradu Pelton turbine koja je rezultat zajedničkog rada.

 
Pohvala Gradu Nova Gradiška i djelatnicima Gradske knjižnice PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. studenog 2013.

"LJETO U KNJIŽNICI" NAJ-AKCIJA 2013.

U organizaciji Središnjeg koordinacijskog odbora akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece" u ponedjeljak 25.11.2013. u Starogradskoj vijećnici Skupštine Grada Zagreba održano je godišnje Savjetovanje akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece". Na Savjetovanju su se okupili predstavnici iz gradova i općina koji sudjeluju u Akciji te  predstavnici državnih, gradskih i općinskih tijela, ureda i ustanova koji podupiru ovaj program u Hrvatskoj, a naš je Grad na Savjetovanju predstavljala zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

Stranica 221 od 367

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba