Međunarodna Noć kazališta PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
19. studenog 2014.

NOĆ KAZALIŠTA U NOVOGRADIŠKOM DOMU KULTURE

Novogradiški ljubitelji kazališta proveli su večer 15. studenog u Domu kulture. Posjetitelje je grijala topla atmosfera, smijeh, glazba i kuhano vino... Po drugi put Nova Gradiška je bio jedan od 43 hrvatska grada u kojima je održana ova međunarodna Noć kazališta. Zahvaljujući organizatorima Pučkom otvorenom učilištu "Matija Antun Relković" i mladim glumačkim snagama, udrugama i amaterima, upriličen je bogati kazališno-scenski program.

 
Blagdan sv. Elizabete Ugarske PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
18. studenog 2014.

BRATSTVO FSR-a SLAVILO SVOJU ZAŠTITNICU

U župi Mučeništva svetog Ivana Krstitelja u Zapolju, svečano je proslavljen blagdan svete Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda.
Naime, ovdje u župi aktivno djeluje mjesno bratstvo FSR-a, čijih je 12 članova u ponedjeljak, 17. studenog, na dan svete Elizabete, položilo trajne zavjete i obećalo živjeti evanđelje po uzoru na svetog Franju: u svojoj obitelji, župi, na radnom mjestu.

 
Predavanje i radionica izrade lutaka PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
17. studenog 2014.

LUTKA IMA SRCE I PAMET

U organizaciji Udruge volontera Nova Gradiška, u Dječejem vrtiću Maslačak u Novoj Gradiški održano je predavanje na temu "Lutka ima srce i pamet".

Prema riječima dr.Vesne Oršulić, predsjednice udruge iskazan je veliki interes i odaziv ovom interesantnom i edukativnom predavanju kojega je održao prof. Zlatko Bastašić iz Zagreba.

 
Martinje u Starom Petrovom Selu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
16. studenog 2014.

MARTINJSKA ZABAVA UDRUGE VINOGRADARA I VOĆARA

U povodu blagdana sv. Martina, zaštitnika vinogradara i podrumara, Udruga vinogradara i voćara "Sveti Vinko" organizirala je tradicionalnu pučku svečanost krštenja mošta u mlado vino. Petrovoselski vinogradari su sa svojim prijateljima, 15. studenoga, napunili Hrvatski pučki dom u Starom Petrovom Selu i krštenjem mošta u vino proslavili trud koji su ove godine, za vinogradare nepovoljne, ulagali u vinogradima i podrumima.

 
Manifestacija "Advent u našem gradu" PDF Ispis E-mail
Autor TZGNG   
13. studenog 2014.

8. BOŽIĆNI SAJAM

Približava nam se mjesec prosinac, a time i blagdan Božić. Kao i proteklih sedam godina, u susret Božiću, Turistička zajednica grada Nova Gradiška organizira  8. božićni sajam "Advent u našem gradu 2014." Ove godine Advent započinje 1. prosinca Božićnim sajmom na otvorenom. U Ulici Slavonskih graničara bit će postavljeno 10 unificiranih štandova i tri kućice u kojima će izlagači moći prodavati svoje proizvode tijekom čitavog mjeseca prosinca.

 
Ne posustaju u prijateljstvu PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. studenog 2014.

ŠESNAEST GODINA PRIJATELJSTVA OKUČANA I TSAZARA

8. i 9. studenog 2014. tradicionalno se obilježava prijateljstvo mještana Okučana i mađarskog grada Tsazara. Umjesto maratonaca trkača, s Pustare gdje je bio stacioniran mađarski kontigent u sastavu SFOR-a, put Tsazara krenuli su maratonci biciklisti članovi Biciklističkog kluba "Sveti Franjo", predvođeni predsjednikom kluba Šimunom Klarićem.

 
<< Početak < « 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 » > Kraj >>

Stranica 221 od 426

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba