NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. srpnja 2017.

DIO GAJEVE ULICE DOBIO NOVI NOGOSTUP

Prema planu se nastavlja  popravak i modernizacija nogostupa u Novoj Gradiški.  Završavaju se radovi na  uređenju nogostupa  Gajeve ulice od Ulice Petra Preradovića do Trga kralja Tomislava. Radovi su u cijelosti dovršeni do  Ulice Miroslava Kraljevića. U ostalom dijelu  ulice preostalo je postaviti novi asfaltni sloj.

Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje nastavak  izgradnje šetnice uz  potok Šumetlicu. Hrvatske vode će uskoro raspisati natječaj  raspisati natječaj za  izgradnju šetnice, a radovi obuhvaćaju i korekciju vodotoka.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. srpnja 2017.

Završena parkirališta na Urijama

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u naselju Urije. Uz parkirališna mjesta  izgrađeni su kolnici i pješačke staze.  Stanari okolnih zgrada sigurno su zadovoljni novim prometnim rješenjem i  izgledom koje im je  donijelo izgrađeno parkiralište.

Očekuje se sada reakcija vlasnika garaža  koje sada svojim stanjem narušavaju  izgled ovog dijela naselja. Očekuje se njihov dogovor i zajedničko uređenje vanjskog dijela  garaža i krovišta.

 
INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. srpnja 2017.

Industrijskom parku odobreno 20 milijuna

Razlog za okupljanje novinara, 19.srpnja u uredu gradonačelnika Vinka Grgića bio je jako opipljiv i vrijedan čak 20 milijuna nepovratnih kuna koji će se utrošiti u izgradnju i opremanje Tehnološkog inkubatora u Industrijskom parku Nova Gradiška.

Kako je istaknuo gradonačelnik, namjera gradske izvršne vlasti nije se baviti gospodarstvom, već stvarati uvjete da se gospodarstvo razvija i ljudi zapošljavaju. U ovom slučaju upravo to će biti Tehnološki inkubator.   O tome su uz gradonačelnika, govorili  ispred Industrijskog parka  njegov direktor Bernard Kurjaković i Mirta Anjoš.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
20. srpnja 2017.

Završen kružni tok

Puštanjem u promet  kružnog toka i postavljanjem klupa privedeni su kraju radovi na  platou ispred Gimnazije i župne crkve.  Platoom na  južnom dijelu gradskog parka  dominira spomenik papi sv. Ivanu Pavlu II. Kada i rekonstrukcija parka bude završena središte Nove Gradiške moći će se pohvaliti lijepo uređenim izgledom.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. srpnja 2017.

NOVO LICE CVJETNOG TRGA

Nakon što je Grad  od  Srpske pravoslavne crkve otkupio parcelu  na Cvjetnom trgu i riješio  sva otvorena pitanja  i  imovinsko-pravne odnose  ovih je dana uklonjen arboretum koji je bio na prostoru gdje je bila pravoslavna crkva.  Radovi se nastavljaju  na uređenju plato koji će, kako kaže  gradonačelnik Vinko Grgić,  do izgradnje Muzeja granice i Muzeja Nove Gradiške biti prostor na kome će se okupljati građani i  organizirati razne manifestacije i društvene aktivnosti. Nakon uklanjanja  raslinja  i postojećih klupa slijedi  niveliranje  do nivoa postojećeg partera  koji će biti popločen istim kockama koje su na trgu. Obnovit će se i rasvjeta na Cvjetnom trgu.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. srpnja 2017.

Prva novogradiška fišijada

U organizacija Grada,  Turističke zajednice,  Caffe bara "Hubert"  i Branka Bešlića, 14.srpnja održan je prva novogradiška fišijada, gastro-zabavno-turistička manifestacija u kojoj je sudjelovalo  15 ekipa "majstora i majstorica od fiša", a uz domaće bilo je tu i gostujućih ekipa iz Vojvodine (rukometni veterani iz Novog Sada), Velike i Sisačko-moslavačke županije. Ono što svakako veseli, kako je istaknula i Dinka Matijević, direktorica TZ, naše domaće udruge, branitelji,  kao i DVD-i spremno su se odazvali želeći doprinijeti sadržajnijem ljetu u gradu. Okupljenima su dobrodošlicu i dobru zabavu poželjeli direktorica TZ Dinka Matijević i  gradonačelnik Vinko Grgić, koji je fišijadu i otvorio. Prosudbena komisija u sastavu: Blaženka Blažević, dipl. ing. prehrambene tehnologije, Goran Lalić, dr. vet.  i Mario Latal,proglasili su pobjednike.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba