DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“   
08. listopada 2018.

DOKUMENTARNI FILM ALENA KOCIĆA-KOCA: "Milijun koraka"

 

"Milijun koraka" dokumentarni je film autora Alena Kocića-Koca premijerno prikazan 5. listopada u novogradiškom Domu kulture. Film je to o braniteljskom "Hodočašću zahvalnosti" Nova Gradiška – Rim, o životnoj misiji koju su poduzela i ostvarila osmorica hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskoga rata. Propješačili su put dug preko 950 km u znak zahvalnosti Svetoj Stolici za priznavanje RH, za poginule suborce, nestale i umrle hrvatske branitelje, za jedinstvo hrvatskih branitelja i zajedništvo u RH, za vrednote Domovinskoga rata, kao i za svoje obitelji, svoj grad i Domovinu Hrvatsku. Kruna hodočašća bila je audijencija kod Svetog Oca.

 
OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio „Bljesak“ Okučani   
08. listopada 2018.

20. godina SKD "Prosvjete" Pododbora Okučani

 

Ove godine SKD "Prosvjeta" Pododbor Okučani obilježava 20. godina ustroja i djelovanja. Tim povodom 6. je listopada u okučanskom Domu kulture održan svečani program. Sve je počelo intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za preminule članove SKD "Prosvjete", a potom je veliki broj okupljenih pozdravio i zahvalio na dolasku i potpori Ilija Drageljević, predsjednik okučanske "Prosvjete". Među domaćinima, gostima i uzvanicima bili su i  Aca Vidaković, načelnik općine Okučani, Ivica Pivac, predsjednik Općinskoga vijeća općine Okučani, direktor Komunalnog poduzeća "Sloboština" Ivan Golub, općinski vijećnici općine Okučani, načelnik općine Gornji Bogićevci Pavo Klarić, ravnateljica OŠ Okučani Ivana Mijatović, konzul  Republike Srbije u gradu Vukovaru Milan Šapić, izaslanik episkopa slavonskog Jovana Ćulibrka, otac Luka Bosanac, zamjenik Požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić, predsjednik Udruženja Srba u Rumunjskoj Ognjan Krstić.

 
FOLKLORNI ANSAMBL MLADIH NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2018.

“Slavonija vesela”  za mlade i stare

 

Zahvaljujući Folklornom ansamblu mladih i  manifestaciji „Slavonija vesela“  6. listopada as  na središnjem gradskom trgu  družila su se  i natjecala djeca  iz Nove Gradiške, Rešetara, Dragalića  i Cernika, a   potporu su im dali članovi Matice umirovljenika  Nova Gradiška i  Konjogojske udruge „Konji bili konji vrani“.  Oduševljeni su  bili  svi  oni koji su se slučajno našli  ovog lijepog prijepodneva   u središtu grada.

 
Čestitka PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
08. listopada 2018.

Dan neovisnosti

 

Slaveći Dan neovisnosti Republike Hrvatske prisjećamo se povijesnog datuma 8. listopada kada je 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Na Dan neovisnosti prisjećamo se svih onih koji su zaslužni za stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske i odajemo počast svima onima koji su svoje živote izgubili u obrani njenog suvereniteta.

U ime Brodsko-posavske županije svim našim stanovnicima čestitamo 8. listopada – Dan neovisnosti Republike Hrvatske.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE Pero Ćosić, dipl.ing.

ŽUPAN BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE dr.sc.   Danijel Marušić, dr.vet.med.

 
Čestitka PDF Ispis E-mail
Autor HSS   
08. listopada 2018.

ČESTITKA

 

Svim građanima Republike Hrvatske čestitamo Dan neovisnosti, dan kada je Hrvatski sabor jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih saveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ i time ostvario stoljetni san hrvatskog naroda o samostalnoj, neovisnoj i demokratskoj Republici Hrvatskoj.

Najveća hvala svim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote i zdravlje utkali u temelje neovisnosti Hrvatske.

Županijska organizacija HSS i Davor Vlaović, predsjednik

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽO HSS   
06. listopada 2018.

Ministre vrati se pacijentima


HSS-u je  podržao inicijativu za smjenom ministra Kujundžića, smatraju kako bi bilo najkorektnije da sam da ostavku i ode raditi u bolnicu posao koji zna raditi i najbolje ga radi.

U ime HSS-a na tiskovnoj konferenciji u  Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je zapitao Zašto ostavka ministra zdravstva?

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba