5. LET S GAVRANOM PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Novogradiščani će  još jednom biti počašćeni  druženjem s Mirom Gavranom

Književno-kazališni  festival Peti let s Gavranom održat će se  od 27. do  29. studenog u organizaciji Gradske knjižnice i Pučkog Otvorenog učilišta M.A. Relković. Novogradiščani će tako još jednom biti počašćeni  druženjem s omiljenim piscem i ovom hvalevrijednom manifestacijom  koja je  najznačajniji  kulturni događaj u ovoj godini. Bit će to još jedno druženje  s piscem  koji ne zaboravlja svoje korijene.

Prvoga dana, u srijedu 27. studenog, Peti let s Gavranom počet će  izložbom radova na temu Gavranove  biblijske trilogije, a omiljeni pisac će se istoga dana  družiti s članovima Fan cluba Miro Gavran.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. studenog 2019.

Veoma značajna obnova društvenog doma u Cagama

 

Uz  obnovu  Društvenog doma u Okučanima u koji  se ulaže 1.635.782 kuna i koji će, kada se radovi dovrše, a  naglašava općinski načelnik Aca Vidaković,  biti namijenjen raznim  događanjima, veoma značajna  je i  obnova društvenog doma u Cagama. Za obnovu društvenog doma u Okučanima Ministarstvo regionalnog razvoja dalo je  400.000 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 1.635.782 kuna.  Dom će se koristiti  za društvene, kulturne i političke svrhe, te  za  brojne  manifestacije  koje se u Okučanima organiziraju.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
26. studenog 2019.

„DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI 2019.“


Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“ provoditi će se u razdoblju od 25. studenoga (ponedjeljak) do 30. studenoga (subota) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
26. studenog 2019.

I SLAVONSKO-BRODSKA POLICIJA NASILJU NAD ŽENAMA REKLA „NE“!

 

Na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, u Slavonskom Brodu, 25. studenog članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i Udruge Brod, grupe za ženska prava, obilježile su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama izvedbom performansa i scenskim nastupom brodskih pjesnika i glazbenika. Organizatori su svojim programom htjeli senzibilizirati javnost kada je u pitanju nasilje nad ženama, ali i poslati snažnu poruku svim ženama koje su okusile gorčinu nasilja, da nisu same. Tamna brojka ovog problema nije zanemariva jer unatoč propagiranju nulte stope tolerancije na nasilje općenito, pozivanju na prijavljivanje nasilja, zakonskim odredbama koje pomažu žrtvama nasilja i drugim čimbenicima, žrtve nasilja još uvijek se teško odlučuju na prijavu nasilja policiji. „Policijska uprava brodsko-posavska u posljednjih deset mjeseci bilježi šest posto manje počinitelja obiteljskog nasilja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uglavnom počinitelji nasilničkog ponašanja su muškarci.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor radiong   
25. studenog 2019.

Započelo postavljanje klizališta, svečano otvorenje u subotu


Projekt „Čarobne adventske šume”, kako su ga nazvali na tiskovnoj konferenciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice počeo se realizirati. U srcu grada, središnjem gradskom parku danas su krenuli radovi na postavljanju klizališta koje bi, ove godine, u pravom smislu riječi trebalo biti prava božićna bajka.Svečano je otvorenje klizališta u subotu, 30. studenog.

„ Mi ćemo pokušati park pretvoriti u čarobnu šumu u kojoj će, vjerujemo, uživati svi posjetitelji, od najmlađih do najstarijih. Otvorenje klizališta bit će u 17,00 sati, a za program otvorenja su zaduženi članovi Dječjeg Gradskog vijeća i Dječjeg foruma.

19,00 sati kod župne crkve Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije upalit ćemo prvu adventsku svijeću, a nakon toga uslijedit će koncert Gradske glazbe Nova Gradiška.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
25. studenog 2019.

Požar u Splitu – primjer neodgovornog ponašanja


Jučerašnji požar stana u Splitu još jednom je pokazao s kakvim se opasnostima vatrogasci svakodnevno susreću. Dramatične snimke i fotografije iscrpljenih vatrogasaca nakon intervencije brzo su obišle javnost, ali i ponovno otvorile temu odgovornosti pojedinca po pitanju protupožarne zaštite.

Dojava o požaru stana u Splitu zaprimljena je u Županijskom vatrogasnom operativnom centru Split u 9:06. Radilo se o požaru stana na 5. katu koji je u potpunosti izgorio, a požar je zahvatio balkone na 6. i 7. katu, ali se nije proširio na unutrašnjost tih stanova. Za vrijeme gašenja ozlijeđena su četiri vatrogasaca (dvojica su dehidrirala i imala temperaturni šok, treći je imao problema s disanjem te je obrađen na plućnom odjelu KBC-a Split, dok je četvrti zadobio porezotinu prsta i kirurški je obrađen). Ozlijeđena je i jedna prolaznica od krhotina stakla.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba