TEATAR PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
09. siječnja 2020.

Predstava Boksačko srce kreće u osvajanje srca publike

 

Zagreb, 8. siječnja 2020. – Boksačko srce nova je predstava u koprodukciji Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino. Na sceni su dva odlična glumca, Marko Torjanac i Filip Vidović, a Marko Torjanac potpisuje i režiju. Premijera je 17. siječnja u 20 sati u Maloj dvorani KKD Vatroslav Lisinski, nova izvedba je već dan iza, 18. siječnja, a Boksačko srce u veljači publika će moći pogledati 6. i 21., također u Maloj dvorani Lisinski u 20 sati.

Iza naslova Boksačko srce nalazi se duhovita i dirljiva melodrama jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se zbog svoje univerzalne poruke izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Ćosić   
09. siječnja 2020.

JAVNI POZIV za financiranje projekata udruga Grada Nova Gradiška u 2020. godini

 

Grad Nova Gradiška uputio je JAVNI POZIV za financiranje projekata udruga koje djeluju na području grada Nova Gradiška u 2020.godini.
Na temelju sredstava osiguranih u Proračunu Grada Nova Gradiška za 2019. godinu, a sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (“Narodne novine”, broj 26/15) i na temelju članka 5. Pravilnika Grada Nova Gradiška o financiranju i ugovaranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (“Novogradiški glasnik”, broj 4/15. i 1/16.) Gradonačelnik Grada Nove Gradiške objavljuje

 
ČESTITKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. siječnja 2020.

Čestitka Grada Nova Gradiška vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru

 

U ime Grada Nova Gradiška i u osobno ime svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji Božić slave prema julijanskom kalendaru čestitamo veliki kršćanski blagdan mira, nade i zajedništva.

 

Gradonačelnik Vinko Grgić, zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas-Vujčić

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
07. siječnja 2020.

Blagoslov novog Pastoralnog centra u Novoj Gradiški

 

U nedjelju 5. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu Kraljice Svete Krunice u Novoj Gradiški i blagoslovio novi Pastoralni centar, koji uz župnu crkvu tvore dvorane, župni ured i prostori za svećenički stan. S okupljenim vjernicima u velikoj dvorani Centra gdje je započelo slavlje blagoslova župnik Ivan Štivičić uputio je biskupu Antunu riječi pozdrava te je među ostalim rekao kako je gradnja Pastoralnog centra  započela 2006.  Crkva je osposobljena za bogoslužje ranijih godina dok su radovi na drugom dijelu Centra potrajali sve do sada. Istaknuo je da će ovi prostori unaprijediti pastoralno djelovanje u župi,  napose u radu s djecom i mladima. Zahvalio je biskupu za financijsku i drugu potporu koju je pružila Požeška biskupija te što je došao podijeliti radost sa župljanima zbog dovršenja njihova važnog projekta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. siječnja 2020.

Paljenje „badnjaka“ i proslava Božića

 

Vjernici koji slave Božić prema julijanskom kalendaru okupili su se 6. siječnja u paraklisu Srpske pravoslavne crkve Svete Trojice u Novoj Gradiški i nakon bogoslužja koje je predvodio Ognjen Tendžerić, novogradiški paroh, posvećenjem i tradicionalnim paljenjem „badnjaka“, započeli su slavljenje Božića. Na svečanosti među brojnim vjernicima bili su nazočni i Vinko Grgić, gradonačelnik sa zamjenicima Ivanom Trupinom i Borislavom Vidošićem. Novogradiški paroh Ognjen Tendžerić poželio je svima dobrodošlicu i čestitao Božić “Hristos se rodi“.

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
05. siječnja 2020.

Susret biskupa Antuna Škvorčevića i predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića

 

U Banskim dvorima u Zagrebu, 3. siječnja održan je sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i biskupa Antuna Škvorčevića, predsjednika Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. Predsjednik Vlade Plenković i požeški biskup Škvorčević razgovarali su o nastavku kvalitetne suradnje i dijaloga koji hrvatska Vlada i Katolička Crkva vode na socijalnom, kulturnom i obrazovnom planu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba