TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
10. travnja 2019.

Posebna prezentacija Slavonije u Ljubljani

 

Turističke zajednice klastera Slavonija:  Brodsko – posavska, Osječko – baranjske,  Požeško – slavonska, Virovitičko – podravska i Vukovarsko – srijemska sukladno dogovorenim zajedničkim aktivnostima te odobrenju Glavnog ureda HTZ-a za posebne prezentacije klastera u 2019. godini, predstavile su turističku ponudu klastera slovenskom tržištu.

 
DVD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. travnja 2019.

Siniša Makovičić  napustio JVP Nova Gradiška

 

Siniša Makovičić  otišao je iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, ali se nije  oprostio od novogradiških vatrogasaca.

Kako se moglo vidjeti na Skupštini DVD-a Nova Gradiška, održane u prošlu subotu, i dalje  je predsjednik DVD-a Nova Gradiška, a ostaje i u Vatrogasnoj zajednici  grada Nova Gradiška  za koji je, kako kaže  vezan duže, nego u za JVP Nova Gradiška.

Dao  je otkaz  na mjesto zapovjednika u Javnoj vatrogasnoj postrojni Nova Gradiška i prešao u Javnu  vatrogasnu postrojbu Novska  grada  Novska   gdje obnaša funkciju  zamjenika zapovjednika.  Na mjestu zapovjednika u  JVP Nova Gradiška zamijenio ga je kao vršitelj dužnosti  Ivo Pejaković.

 
INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Mijo Matošević   
10. travnja 2019.

Sjajan uspjeh učenika na  Državnom natjecanju učenika strukovnih škola

 

WorldSkills Croatia – natjecanja učenika strukovnih škola u šk. godini 2018. / 2019. u sklopu ESF projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre 27. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkome velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. travnja 2019.

Održan Drugi gospodarski forum

 

Grad Nova Gradiška  kao organizator i domaćin okupio je danas  u gradskoj vijećnici  na  drugom Gospodarskom forumu poduzetnike, ali i one koji će to tek postati, kako bi iz prve ruke  dobili informacije  o mogućnosti   koje se  nude  u sufinanciranju  poduzeća  i obrta.

Pozdravio ih je gradonačelnik Vinko Grgić i govorio o naporima, mjerama i potporama  koje daje  Grad Nova Gradiška ističući da  je ono što se događa značajno   za gospodarstvo i njegov razvoj.

 
UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. travnja 2019.

Djeca poginulih branitelja  zbog posla odlaze iz države za koju su njihovi očevi dali život

 

Kako se moglo čuti  iz izvješća o radu na  nedavno održanoj Skupštini Udruge  udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  Nova Gradiška  udovice poginulih branitelja često se okupljaju  i druže organizirajući razne aktivnosti i na taj si način  olakšavaju traume  koje nose od pogibije svojih muževa.  Predsjednica Vjekoslava Karešin kaže da su se uglavnom oporavile od tragedije koja ih je zadesila i da sada život pokušavaju živjeti normalno. Zadovoljne su i novim Zakonom koji  regulira njihov status  svoja su  statusna pitanja riješile. Neke su, nažalost, već i umrle. Ono sa čime nisu zadovoljne i na što ukazuju  je  status djece poginulih branitelja, pogotovo djece  koja su ostala bez oba roditelja,   koja nakon završetka  školovanja  nemaju nikakvo pravo  koje bi ukazivalo na to da  je njihov otac poginuo u Domovinskom ratu i život dao za državu Hrvatsku.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. travnja 2019.

Prva svečana promocija sveučilišnih prvostupnika sestrinstva u Novoj Gradiški

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 8. travnja promovirao je prvu generaciju sveučilišnih prvostupnika sestrinstva u Novoj Gradiški. U nazočnosti članova obitelji, gradonačelnika Vinka Grgića i njegove zamjenice Ivane Trpina, dr. Josipa Kolodzieja i dr. Josipa Samardžića, ravnatelja novogradiške i brodske opće bolnice, svečano je promoviran 51 prvostupnik sestrinstva. Prvostupnike sestrinstva promovirali su dekan prof. dr.sc. Aleksandar Včev, prodekan za nastavu i studente prof. dr. sc. Branko Dmitrović i voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija Sestrinstva u Novoj Gradiški prof. dr. sc. Davorin Đanić, koji je prvostupnicima uručio diplome.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba