GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. kolovoza 2018.

Odana počast poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku

Povodom Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5.kolovoza je na Trgu dr. Franje Tuđmana odana počast hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Polaganjem vijenaca, paljenjem  svijeća, minutom šutnje  i molitvom okupljeni su  odali počast hrvatskim braniteljima koji su svoje  živote utkali u slobodnu i neovisnu domovinu, a potom i svim pripadnicima hrvatskih oružanih snaga koji su bili sudionici veličanstvene vojno-redarstvene akcije „Oluja"  u kojoj su  oslobođena  okupirana područja,  akcije koja je značila  kraj rata i bila početak novog razdoblja  u povijesti Hrvatske.

 
Čestitke PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. kolovoza 2018.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
03. kolovoza 2018.

Provedba projekta DOBRO u Brodsko-posavskoj županiji

 

SLAVONSKI BROD - Projekt „Doprinos boljitku rane intervencije putem društveno korisnog učenja u Gradu Zagrebu i Brodsko-posavskoj županiji - DOBRO" provodi Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) u partnerstvu sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku (aktivnosti se provode na dislociranom studiju u Slavonskom Brodu).

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor GradNG   
03. kolovoza 2018.

„STEM auto 2018. -jednakost prilika!“

 

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradom Nova Gradiška organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti. Radionica se održava u maloj gradskoj vijećnici,( Trg kralja Tomislava 1, Nova Gradiška) 8. kolovoza 2018. s početkom u 10,00 sati.

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećujemo Slavoniju. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor BPŽ   
02. kolovoza 2018.

Centri kompetentnosti u Brodsko- posavskoj županiji

 

Regionalni centri kompetentnosti su mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, u kojima se uz osnovnu djelatnost obrazovanja i učenja temeljenog na radu, obavlja i osposobljavanje i usavršavanje u segmentima koji pridonose poboljšanju kvalitete strukovnog osposobljavanja i njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.  Njihova je svrha osigurati kvalitetan sustav obrazovanja, obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja uz potporu i suradnju s poslodavcima, osnivačima, razvojno- gospodarskim subjektima, strukovnim udruženjima, visokim učilištima, javnim i civilnim sektorom.

Brodsko- posavska županija je odlukom ministrice znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženke Divjak i njezina pomoćnika za strukovno obrazovanje Vlade Prskala bogatija za jedan centar kompetentnosti i jedan ogledni centar- mentor u strukovnom obrazovanju.

 
ŽOHSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽOHSS BPŽ   
31. srpnja 2018.

Zašto ministar Tolušić gasi posljednji fenjer u ruralnom prostoru


„Kako zadržati mlade u Hrvatskoj“ postalo je retoričko pitanje koje se postavlja uz ritualnu jutarnju kavu, na plaži u medijima , pitanje na koje odgovor očekuju hrvatski roditelji čija djeca završavaju obrazovanje, formiraju obitelji i oni čija su djeca  izgubljena u hrvatskom beznađu bolji život potražila  u Njemačkoj, Irskoj ili Austriji.

Pravog odgovora nema, hrvatski javni medijski prostor,  u nedostatku tema koje rješavaju životna pitanja i egzistencijalne probleme ponovno je opterećen pitanjem čiji je pradjed bio ustaša , a čiji partizan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba