Sjednica Gradskog vijeća PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
11. svibnja 2011.

OPORBENI VIJEĆNICI NISU PRIHVATILI ODGOVORNOST ZA JAMSTVO DANO DRVNOJ INDUSTRIJI

Rijetko je koja sjednica Gradskog vijeća, kao sjednica održana 10. svibnja 2011., imala tako značajan dnevni red. Dominirale su rasprave o gospodarskom razvoju i zapošljavanju te komunalnoj problematici. O gospodarstvu će biti riječi i na posebnoj sjednici Vijeća, na kojoj će, kako je kazao gradonačelnik Josip Vuković, odgovarajući na vijećničko pitanje dr. Dražena Oršulića, podnijeti izvješće o svom radu, jer je, naglasio je, razvoj gospodarstva bio njegov program kod izbora za gradonačelnika.

 
9. svibnja - Dan Europe PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
09. svibnja 2011.

OBILJEŽEN DAN EUROPE

Društvo "Naša djeca" po drugi puta se potvrdilo dobrim organizatorom obilježavanja Dana Europe. Na središnjem gradskom trgu, 7. svibnja 2011. okupile su se skupine osnovaca 3. i 4. razreda koje su na zadovoljstvo Novogradiščana na izložbenim štandovima i info pultovima ove godine predstavili Dansku, Francusku, Nizozemsku, Austriju, Njemačku, Sloveniju, Španjolsku i Mađarsku.

 
Dan općine SPS PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
09. svibnja 2011.

DAN OPĆINE STARO PETROVO SELO

Za uspješan rad i vidne rezultate u unapređenju ukupnog života stanovništva u svim naseljima načelnik i općinsko rukovodstvo dobili su pohvale od Tomislava  Vukovca, ravnatelja u Ministarstvu turizma, saborskog zastupnika Mate Bilonjića i župana Danijela Marušića, koji je naglasio da će Županija i ubuduće biti potpora u realizacije općinskih projekata.

 
"Rešetaračko proljeće" PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
09. svibnja 2011.

PREDSTAVLJENE KNJIGE PJESAMA VERONIKE DEVČIĆ I VESNE DUMIČIĆ

U Rešetarima su 7. svibnja 2011. predstavljene tri nove knjige u, sada već zavidnom opusu knjiga koje je posljednjih godina izdalo Književno likovno društvo "Rešetari". U sklopu tradicionalne pjesničke manifestacije "Rešetaračko proljeće", koja okuplja pjesničke skupine i društva iz cijele Hrvatske predstavljene su knjige "U zenitu života" Veronike Devčić i "Rascvjetale misli" Vesne Dumičić.

 
Obljetnica "Bljeska" 2011. PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. svibnja 2011.

PO NAČELIMA MODERNOG RATOVANJA OSLOBOĐENO OKUPIRANO PODRUČJE I OSTVAREN STRATEŠKI CILJ

Skromnije nego prijašnjih godina, 1. svibnja 2011. u Okučanima je dostojanstveno obilježena 16. obljetnica Vojno-redarstvene akcije "Bljesak". "Bljesak" je bio odlučan odgovor hrvatske države agresorskoj politici. Vojno-redarstvena akcija oružanih snaga i specijalne policije RH počela je 1. svibnja u 5 sati i 21 minut.

 
16. obljetnica "Bljeska" PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
30. travnja 2011.

DOMOVINSKI RAT JE BIO OBRAMBENI, PRAVEDAN I OSLOBODILAČKI RAT

- Budući da sutra neću moći biti ovdje, jer ću biti u Vatikanu na svečanosti beatifikacije Ivana Pavla II., došla sam danas kako bi se prisjetila svih onih koji su  sudjelovali u toj akciji, koja je bila precizna, kristalno jasna, akcija oslobađanja dijela hrvatskog okupiranog teritorija i sigurno dobar uvod u "Oluju". Vojno-redarstvena akcija "Bljesak" je dokaz da je Domovinski rat bio obrambeni, da je bio pravedan i oslobodilački i da smo imali pravo braniti i oslobađati svoju zemlju.

 
<< Početak < « 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 » > Kraj >>

Stranica 331 od 355

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba