Izložba oldtimera PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. svibnja 2012.

STO GODINA AUTOMOBILA U NOVOJ GRADIŠKI

Zamjenik gradonačelnika Milan Mateša otvorio je 10. svibnja 2012. u prostoru bivše NAME veoma zanimljivu i atraktivnu izložbu posvećenu stotoj obljetnici prvog automobila u Novoj Gradiški. Obilje fotografija, mnoge su iz obiteljskih albuma, prikupili su članovi OTK "Classic 99". Zajedno s motociklima i starim biciklima više su nego zanimljiv postav koji svakako treba doći i razgledati.

 
Dan Europe PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
11. svibnja 2012.

NOVOGRADIŠČANI OBILJEŽILI DAN EUROPE

U organizaciji Društva "Naša djeca", a pod pokroviteljstvom Savjeta za europske integracije  Brodsko-posavske županije, na središnjem gradskom trgu najmlađi Novogradiščani obilježili 9. svibnja Dan Europe. Prigodnim glazbeno-scenskim programima i prezentacijom na štandovima europskih zemalja učenici osnovnih škola su svoje vršnjake i starije sugrađane upoznali s životom u pojedinim europskim zemljama, ali govorili i o tome što ćemo mi kao država i narod podariti Europi i njenim narodima.

 
Prof. dr. sc. Tomislav Ivančić u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
08. svibnja 2012.

UČITELJ PRED IZAZOVIMA NOVOG VREMENA

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje Podružnice Osijek u subotu 5. svibnja 2012. u Dvorani Relković održan je stručni skup pod nazivom "Učitelj pred izazovima novog vremena" namijenjen učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, odgojiteljima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola i dječjih vrtića s područja pet slavonskih županija.

 
Dan općine Staro Petrovo Selo PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. svibnja 2012.

VODA ZA STARO PETROVO SELO, VRBOVU, GODINJAK, ŠTIVICU I KOMARNICU

- Puštanjem u upotrebu novoizgrađenog magistralnog cjevovoda Adžamovci-Staro Petrovo Selo- Bili Brig došli smo pred kraj prve etape izgradnje vodoopskrbnog sustava općine Staro Petrovo Selo. Stvoreni su time uvjeti za priključenje domaćinstava na vodovod u Vrbovi, Starom Petrovom Selu, Godinjaku, Štivici i Komarnici.

 
Dan škole "Matija Gubec" Cernik PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
05. svibnja 2012.

MAKETA CERNIKA I FONTANA KRASE OKOLIŠ ŠKOLE

Učenici, učitelji i zaposlenici OŠ "Matija Gubec" 5. svibnja 2012. prigodnim su otvaranjem fontane i dovršetkom radova na maketi Cernika, te prigodnim programom u športskoj dvorani obilježili Dan škole. Nazočna je bila Ružica Vidaković, zamjenica župana brodsko-posavskog, Nikola Jugović, načelnik općine Cernik, gvardijan Franjevačkog samostana fra Anto Perković, ravnatelji drugih škola, gosti iz Cerniku prijateljske općine Čavle, škola "Matija Gubec" iz Tavankuta, Gornje i Jarmine, te drugi gosti i prijatelji škole. Sve ih je pozdravio ravnatelj škole Mato Ordanić.

 
17. obljetnica Bljeska PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
01. svibnja 2012.

OBILJEŽENA OBLJETNICA OSLOBOĐENJA ZAPADNE SLAVONIJE

1. svibnja 2012. u Okučnima je, rekli bismo skromno i više protokolarno, obilježena 17. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Bljesak". Među malobrojnim mještanima Okučana koji su došli obilježiti ovu dobro isplaniranu i izvanredno provedenu vojno-redarstvenu akciju bilo je malo onih koji s oružjem u ruci oslobodili zapadnu Slavoniju.

 
<< Početak < « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 » > Kraj >>

Stranica 380 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba