DVD Staro Petrovo Selo PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
05. ožujka 2013.

122. GODIŠNJA IZBORNA SKUPŠTINA DVD-a

U subotu, 2. ožujka, u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu održana je 122. redovna godišnja izborna skupština staropetrovoselskog DVD-a. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne te minute šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce, goste i sve okupljene pozdravio je predsjednik društva, Milan Vuković. Pozdravio je posebno načelnika općine i predsjednika Općinskog vijeća, Željka Kočijaševića i Stanislava Mikića, zatim predsjednika Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo, Ivana Turkalja, zapovjednika VZO Krešimira Tadića, zatim predstavnike dobrovoljnih vatrogasnh društava, među kojima i DVD Šenkovec, s kojim staropetrovoselsko društvo dugo i uspješno surađuje.

 
Hrvatski jezik i pravopis od ujedinjenja do kraja Banovine Hrvatske PDF Ispis E-mail
Autor Miroslav Prpić   
05. ožujka 2013.

PROMOCIJA KNJIGE U NOVOGRADIŠKOJ GIMNAZIJI

U povodu Dana hrvatskog jezika Novogradiški ogranak Matice hrvatske preko eminentnih hrvatskih jezikoslovaca i sveučilišnih profesora predstavit će knjigu "Hrvatski jezik i pravopis od ujedinjenja do kraja Banovine Hrvatske (1918.-1941.)". Knjigu će predstaviti autor dr. sc. Marko Samardžija i recenzent akademik Stjepan Damjanović. Predstavljanje će se održati u Gimnaziji Nova Gradiška 7. ožujka 2013. u 18 sati.

 
Hodočašće u Požegu PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
03. ožujka 2013.

HODOČAŠĆE NOVOGRADIŠKOG I NOVOKAPELAČKOG DEKANATA U POŽEŠKU KATEDRALU

U subotu, 2. ožujka vjernici Novogradiškog i Novokapelačkog dekanata predvođeni svojim župnicima hodočastili su u požešku Katedralu u okviru programa Godine vjere, a o 250. obljetnici posvete katedrale sv. Terezije Avilske. Na početku euharistijskog slavlja procesija s ministrantima, svećenicima i biskupom zaustavila se u kripti Katedrale, u nedavno otvorenoj kapeli bl. Ivana Pavla II. gdje je biskup pred moćima njegove krvi zajedno s nazočnima uputio molitvu blaženom Utemeljitelju Požeške biskupije. Uz pjevanje himna bl. Ivana Pavla II. procesija se uputila u katedralno svetište.

 
Alternativni oblici komunikacije PDF Ispis E-mail
Autor Nikolina Jureković   
28. veljače 2013.

KOMUNIKACIJSKE VJEŽBE

Udruga gluhih i nagluhih 26. veljače 2013. započela s provedbom projektnih aktivnosti projekta "Vježbe komuniciranja", podržanog od strane Zaklade "Slagalica", podružnice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u sklopu projekta "Društveni kapital zajednice".

Radionici "Komunikacijske vježbe" prva je u nizu od 12 radionica koje namjeravamo provesti u osnovnim i srednjim školama na području županije, a održana je u OŠ "Ante Starčević" u Rešetarima.

 
Skupština Udruge volontera PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. veljače 2013.

POMAŽU GRAĐANIMA SA SOCIJALNIM I ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, USAMLJENIMA I NEMOĆNIMA

Članovi Udruga volontera Nova Gradiška, 26 redovnih i 54 pridružena člana, imali su na godišnjoj Skupštini održanoj 27. veljače 2013. razloga pohvaliti se svojim brojnim aktivnostima provedenim u protekloj godini. Zapamtili su ih i građani jer su se često njihove aktivnosti događale na ulici i zajedno s građanima, kao što su bili slučajevi razmjene odjeće i knjiga.

 
Nezadovoljni seljaci okupili se u Novoj Gradiški PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. veljače 2013.

TRAŽE HITAN SASTANAK SA ZORANOM MILANOVIĆEM I PRIJETE PROSVJEDOM 4. OŽUJKA

Sa sastanka članova Odbora za udruge Hrvatske poljoprivredne komore i predstavnika udruga iz deset kontinentalnih županija održanog 26. veljače 2013. upućen je zahtjev premijeru Milanoviću i ministrima Liniću i Jakovini da se do 28. veljače sastanu s njima i razgovaraju o nagomilanim problemima u poljoprivredi. Seljaci traže i hitnu isplatu poticaja za 2012. godinu.

 
<< Početak < « 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 » > Kraj >>

Stranica 380 od 477

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba