Zelena čistka PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
12. travnja 2012.

JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ

U nazočnosti ravnateljice Gimnazije prof. Nade Peleh i Dušana Nogića u ime  gradskog Odjela za komunalne poslove dogradonačelnica Ljepša Rakas Vujčić predstavila je projekt "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koji će se po prvi put održati u Hrvatskoj i u našem gradu 21. travnja. Akcija Zelena čistka okupit će najveći broj volontera DO SADA okupljen u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša.

 
Uskrs uz tamburu PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. travnja 2012.

USKRSNI PONEDJELJAK UZ KONJSKE ZAPREGE,
TAMBURAŠE I FOLKLORAŠE

Tradicionalno, petnaesti puta za redom, na uskrsni ponedjeljak u Gunjavcima je održana manifestacija "Uskrs uz tamburu". Mjesni odbor Gunjavci, uz potporu Općine Rešetari i Ministarstva poljoprivrede organizirao je još jedno folklorno i tamburaško blagdansko druženje u koje su se uklopile svečane zaprege konjogojaca novogradiškog kraja.

 
Prijatelji u posjeti PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. travnja 2012.

NASTAVLJA SE PRIJATELJSKA SURADNJA S HERZOGENAURACHOM

Nekoliko dana u posjeti Novoj Gradiški bili su Roland Paasch, ekonomski direktor Klinike u Herzogenaurachu i Hans Lang, bivši gradonačelnik prijateljskog njemačkog grada i osvjedočeni prijatelj Novogradiščana. Gospodin Paasch došao je na poziv ravnatelja Opće bolnice dr. Zorana Jukića na razgovor o nastavku dosadašnje dobre suradnje i eventualne pomoći koju može novogradiškoj bolnici pružiti Klinika u Herzogenaurachu.

 
Koncert Parnog valjka PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. ožujka 2012.

VEĆA I BOLJA PODRŠKA HUMANIM PROJEKTIMA

Humanitarni koncert Parnog valjka, koji je pokazao da ima veliko srce oduševio je novogradišku publiku u dvorani Relković, podigao ih na noge i izmamio ovacije pljeska i usklika.

Koncert kojeg je organizirala Udruga Hrabro dijete posvećen je Ivanu Ljubiću (1996.-2012.) i svoj umrloj djeci od maligne bolesti na novogradiškom području.

 
Scenski prikaz Kristove muke PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. ožujka 2012.

"MUKA I SMRT ISUSA KRISTA"

Članovi Župno-pastoralnog vijeća župe Sv. Vida mučenika iz Okučana i dramske sekcije KUD-a "Tkanica", sa željom da u sveto korizmeno vrijeme potaknu na razmišljanje što veći broj vjernika na žalosno Otajstvo Muke i smrti našega Otkupitelja, i ove korizme su scenski prikazali "Muku i smrt Isusa Krista" u Domu kulture u Dragaliću.

 
Matica hrvatska predstavila knjigu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
17. ožujka 2012.

POVIJEST HRVATSKOG JEZIKA, 2. KNJIGA: 16. STOLJEĆE

Ovo je svečanost hrvatskog jezika - kazao je prof. Josip Ostić, predsjednik novogradiškog Ogranka Matice hrvatske, 16. ožujka 2012. na predstavljanju knjige Povijest hrvatskog jezika, 2. knjige: 16. stoljeće.  Predstavljanje knjige upriličeno je u povodu Dana hrvatskog jezika, 170. obljetnice osnutka Matice hrvatske i 15. obljetnice obnoviteljske  skupštine Ogranka MH Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 » > Kraj >>

Stranica 382 od 441

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba