VLADA RH PDF Ispis E-mail
Autor Vlada RH   
31. srpnja 2018.

Vlada je proglasila 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

 

Na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koji će se obilježiti u utorak, 31. srpnja 2018. godine.

 

Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

 

Dan nacionalne sućuti, za razliku od Dana žalosti, ne podrazumijeva otkazivanje ranije planiranih priredbi.

Vlada je proglasila 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti
u povodu smrti Olivera Dragojevića

 
POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor Požeška Biskupija   
31. srpnja 2018.

Biskup Antun Škvorčević krstio sedmo dijete obitelji Hadela u Vrbju

 

U nedjelju, 29. srpnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu Sv. Josipa u Vrbju i tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi krstio dječaka Marka, sedmo dijete u obitelji Mihaela i Ane Hadela. S njim su koncelebrirali Željko Volarić, domaći župnik i dekan Novogradiškog dekanata i Ivan Rončević, tajnik požeškog biskupa. Na početku misnoga slavlja župnik Volarić je izrazio dobrodošlicu i radost zbog biskupova dolaska, na što se je biskup zahvalio rekavši kako je uvijek lijepo doći u Vrbje i osjetiti snagu njihova vjerničkog srca koje i njega obogaćuje, naose zbog onih koji se uistinu iskreno trude biti vjerni Bogu. Radost koju nam je priuštio uspjeh naših nogometaša na svjetskom nogometnom prvenstvu, lako može preći u stanje prigovaranja i kukanja, ali Krist nas želi od toga osloboditi, on je taj koji nas je svojom žrtvom na križu izvukao iz osuđenosti na smrt, stoga nam euharistijsko otajstvo pruža neizmjernu radost, kao i što nas raduje opredijeljenost za život obitelji Hadela, istaknuo je biskup.

 
MILIJUNSKA ULAGANJA U NOVU GRADIŠKU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. srpnja 2018.

Brojni projekti mijenjaju grad i doprinose boljem životu

 

Gradonačelnik Vinko Grgić morao bi pustiti brkove. Kad se smije da se osmijeh  bolje vidi, jer za osmijeh u posljednje vrijeme ima razloga, kako gradonačelnik tako i ekipa ljudi oko njega   koja osmišljava  kako od Nove Gradiške, napraviti  najmlađi i najljepši grad, kako to piše na gradskom  portalu.

Zadovoljstva će imati i Novogradiščani jer će  u gradsku kasu doći milijuni kuna. Najavljuju se brojni projekti, pa će se tako, uz ostalo, napokon  izgraditi  gradski bazen, a mještani koji  u ulicama imaju infrastrukturu iz prošlog stoljeća,  ovisno o vremenu,  više neće  morati gaziti blato ili  gutati prašinu.

 
NOVI BRODSKO-POSAVSKI SDP-e PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. srpnja 2018.

Pripremiti se za lokalne izbore i imati odgovore za svako  područje života


U Novoj Gradiški, nakon održanih  unutarstranačkih izbora,   održane  sjednice Predsjedništva i  Županijskog odbora SDP-a. Na čelu županijskog SDP-a je  nova predsjednica Marina Opačak-Bilić, a zamjenici  su Vinko Grgić i Ivan Dorić. Na jučerašnjoj sjednici Županijskog odbora Brodsko-posavske županije  za tajnika je izabran Dragutin Gojković.

Nakon sjednica nova predsjednica  SDP-a Brodsko-posavske županije organizirala je  prigodni domjenak  i druženje u Hotelu kralj Tomislav.

Kako se može zaključiti, nakon održane sjednice Županijskog odbora,  esdepeovci brodsko posavske županije visoko su dignuli ljestvicu svojih ciljeva, a time i svoje zadaće u periodu do narednih  lokalnih izbora. Prvo je snimiti stanje  u cijeloj županiji, a potom konkretne zadaće dati  članovima za konkretne sredine, sela i gradove, a potom i cijelu županiju, okupiti što više mladih ljudi, osnovati savjete, imati odgovore za  svako područje života i preuzeti vlast u što više jedinica lokalne samouprave.

 
INDUSTRIJSKA ZONA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. srpnja 2018.

Industrijska zona povećava se za dodatna 62 hektara !?

 

Osim investicijskih radova koje trenutno u Industrijskom parku izvode Klimaoprema i  tvrtka Krešimir, a s radovima će u kolovozu početi Atlantic grupa, od  gradonačelnika  Vinka Grgića  doznajemo da je predan  projekt za dovršenje  kompletne  infrastrukturu vrijedan oko 6 milijuna kuna, što znači završetak ceste, telefona i optike, kanalizacije i  vodovoda te ostale infrastrukture.

Privedeni su  kraju i napori da se  industrijska zona poveća za dodatka 62 hektara.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. srpnja 2018.

Uz obnovu  dvorane  ide  i energetska obnova Doma kulture

 

Iako je tek  jedan od radova koji se trenutno obavljaju u Novoj Gradiški,  obnova interijera Doma kulture, posebno dvorane, privukla je pozornost  Novogradiščana.

Gradonačelnik najavljuje dvoranu kakvu je, kako naglašava, Nova Gradiška kao grad  već trebala imati,  posebno građani i drugi sudionici kulturnih i drugih događanja koja se tijekom godine  održavaju u Domu kulture. Dvorana će kako ističe biti ne samo ljepša već i ceremonijalnija, a očekuje se  da će  učenici i djelatnici  Industrijsko-obrtničke škole imati  čast  prigodno ju otvoriti i u njoj obilježiti 130 osnutka, tada  Šegrtske škole.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba