SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
15. srpnja 2017.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST –ONEČIŠĆENJE ZRAKA U SLAVONSKOM BRODU

Posljednjih dana smo svjedoci osobito izraženog zagađenja zraka. Mjerenja su zabilježila povišene koncentracije sumporovodika u epizodnoj situaciji u posljednjih četrnaest uzastopnih dana u prijepodnevnim satima, a rezultirali su s vrlo neugodnim mirisima  koji se zadržavaju i šire gradom te u velikoj mjeri utječu na kvalitetu života i  stalni osjećaj „kontinuiranog smrada“.

Na žalost, to je posljedica u najvećoj mjeri, redovnog rada Rafinerije u Brodu u kombinaciji sa  meteorološkim prilikama.

Izmjerene granične vrijednost su intervalu od nekoliko jutarnjih sati uzastopno, daleko premašivale propisanu vrijednost od 7 μg/m3 koja je propisana  u skladu s kriterijem kvalitete života. Neugodni mirisi počinju se osjećati već kod izmjerenih vrijednosti od 2-3 μg/m3 kada se ne vodi kao izmjereno prekoračenje granične vrijednosti, ali pogoršava uvjete kvalitete života i kod ljudi  izaziva neugodu i osjećaj da su stalno izloženi visokim razinama onečišćenja. Time je znatno narušena kvaliteta života i nije nikakva utjeha da o utjecaju na zdravlje Svjetska zdravstvena organizacija govori o znatno većim vrijednostima koncentracija.

 
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
15. srpnja 2017.

Zakon radnike i poslodavce tjera u sivu ekonomiju , a mlade izvan granica Republike Hrvatske

Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona , raspravljen je  u Hrvatskom saboru, u ime Kluba zastupnika HSS-a govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je o predloženom Zakonu  rekao:

„Predloženi Zakon ne rješava sve  probleme ovršenih hrvatskih građana, predloženo je samo dio izmjena  koje treba provesti kroz Ovršni zakon u smislu pomoći svim građanima, svjesni smo da je ovog trenutka nemoguće pomoći svima, ali ukoliko se pomogne jednom građaninu i to nije nevažno.

328.000 građana u RH je blokirano, to znači blokadu za cijele obitelji, to znači oko 1 milijun građana koji trpe posljedice blokade, izvan gospodarskog sustava su i vrlo često zbog  toga  pripadaju skupini socijalno ugroženih. To povezujem sa statističkim podacima od 28% hrvatskih građana koji žive u stalnom riziku od siromaštva. Nažalost i onih 54.000 zaposlenih ne mogu živjeti od svojih redovitih plaća.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. srpnja 2017.

Otvorena izložba Passing Through/ U prolazu

Passing Through/ U prolazu , naslov je izložbe autorica Ljiljane Mikulčić i doc.art.Helena Schultheis Edgeler otvorene 7. srpnja u novogradiškom Domu kulture.

Izložba se sastoji od filmskih i slikarskih djela dvije umjetnice koje na srodna pitanja odgovaraju kroz dva medija, no i dalje baveći se „slikom“.

Izložba „Passing trough“ ima namjeru istražiti percepciju individualnog postojanja, onog što pojedino ljudsko biće doživljava i naziva svojim "Ja" u odnosu na izvanjski svijet u kojem biva. Koristeći vizualni jezik filma i njegove elemente slike, zvuka i riječi koji zajednički grade iskustvo blisko doživljaju svakodnevne životne stvarnosti, te klasičnog slikarstva, propituju granicu unutarnjeg i vanjskog postojanja i njihov međusobni odnos.

 
LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2017.

„NAJLJEPŠI OSMIJEH“

„Najljepši osmijeh“  naziv je edukativno-kreativne radionice  koja se drugog dana  „Ljeta u knjižnici“ 7.srpnja održala  u Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Renata Matijašević i Ana Subić, dr.med.dent. pripremile su djeci  nadasve zanimljivu u korisnu  radionicu na temu zdravlja zubi i otklanjanja straha prilikom posjeta  ordinaciji dentalne medicine.

„Cilj današnje radionice je osvijestiti važnost pravilnog i redovnog pranja zubi  kako bi se od najranije dobi   spriječio nastanak zubnog karijesa i upoznalo male polaznike ove radionice sa svakodnevnim stomatološkim radom, spriječio nastanak straha, a  ukoliko strah postoji da ga se  otkloni na vrijeme.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. srpnja 2017.

POČELO ŠESNAESTO „LJETO U KNJIŽNICI“

Na prigodnoj svečanosti, 5.srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice počelo još jedno  „Ljeto u knjižnici“ koje će po šesnaesti puta za redom,  kao i prethodnih godina, zahvaljujući djelatnicima Gradske  knjižnice  i vanjskim suradnicima  tijekom  ljeta okupljati djecu.  Pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška uz druženje i zabavu organizirati  će u srpnju i kolovozu  brojne  kreativne i edukativne radionice. O tome je   pozdravljajući okupljene na Dječjem odjelu  govorila ravnateljica  prof. Biljana Dakić.

 

Mihaela Đeralj, voditeljica za društvene djelatnosti, je u ime  Grada Nova Gradiška, gradonačelnika i  njegovih zamjenika pozdravila okupljene i otvorila ovu hvalevrijednu manifestaciju.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. srpnja 2017.

PRIJAVNICA HOK

Poštovani,

 

Ovim putem Vas, temeljem zaprimljene obavijesti od strane Obrtničke komore Brodsko-posavske županije, obavještavamo da se 25. ZAGORSKI GOSPODARSKI ZBOR održava u sklopu «Tjedna kajkavske kulture - Krapina 2017.» u Krapini od 07. do 09. rujna 2017. godine. Jedan od suorganizatora je i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije koja poziva sve zainteresirane da se svojim nastupom uključe u ovu manifestaciju.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 326

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba