SDP NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. ožujka 2018.

DAVOR  BERNARDIĆ  PREDSTAVIO NOVI  PROGRAM SDP-a

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je na tribini održanoj 27.2. u Gradskoj vijećnici esdepeovcima novogradiškog kraja predstavio novi program SDP-a  „Za dobro društvo“. Kako je naglasio,  potrebno je vratiti povjerenje  u institucije u Hrvatskoj i vratiti ljude u Hrvatsku. Pohvalio je gradonačelnika Vinka Grgića kazavši kako on u Novoj Gradiški provodi one mjere  za koje  se SDP-e zalaže na državnoj razini, a to je dodjela građevinskog zemljišta mladim obiteljima za izgradnju kuća  i oslobođenje od komunalnog doprinosa jer  je   istinska socijaldemokratska mjera ljudima osigurat krov nad glavom i lakše obrazovanje.  Predstavio je novi nacrt programa stranke i plan za mlade i posebno naglasio da se mora zaustaviti iseljavanje. Ustvrdio je da  SDP raste i će   ove godine nastaviti rasti.

 
D.I. STJEPAN SEKULIĆ U STEČAJU PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. veljače 2018.

Na 37. javnoj dražbi prodaje se Tvornica za 7,1 milijun kuna

Daniela Martina Maoduš, stečajna sutkinja Stalne službe Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu u postupku stečaja nad dužnikom D.I. STJEPAN SEKULIĆ d.o.o. Nova Gradiška sazvala je trideset i sedmu javnu dražbu na kojoj se na prodaju nudi nekretnina pogona Tvornica u ulici Petra Svačića.

Pogon Tvornica obuhvaća nekretnine upisane u zk.ul.br. 4284 k.o. Nova Gradiška, i to: k.č.br2304/11 Pašnjak u ulici Petra Svačića sa 6342 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09, k.č.br. 2304/13 Pašnjak u ulici Petra Svačića sa 734 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09, k.č.br. 4153/1 Skladište u Urijama sa 8738 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem: Z-3353/09 i nekretnine upisane u zk.ul.br. 4283 k.o. Nova Gradiška, i to k.č.br. 2913/1 Više zgrada i industrijsko dvorište u Ulice Nikola Tesla sa 44690 m2, na kojima su upisana razlučna prava u zemljišnim knjigama pod brojem Z-3353/09, Z-1865/06, Z-1341/08.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. veljače 2018.

Na Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater najbolji su bili Siščani i Slatinčani

Na održanom 19. Međužupanijsko natjecanje učenika u zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater najbolji su bili učenici iz Siska i Slatine.  I ove godine  uspješan domaćin bila Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška.

U kategoriji zanimanjima instalater grijanja i klimatizacije i vodoinstalater najbolji su bili  Antonio Gavrić i Matej Kaurić iz Industrijsko-obrtničke škole Sisak. Drugo mjesto  pripalo je  Mateju Ranisavljeviću i Marku Vidlanoviću iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška.

U kategoriji zanimanja vodoinstalater  najbolji  su bili Miroslav Main i  Manuel Graonja iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina.  Drugo mjesto  osvojila je ekipa Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška u sastavu Kristijan Krnjaić i Sanjin Slabić.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA POMAŽE ŠKOLAMA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. veljače 2018.

Prijenosna računala Industrijsko-obrtničkoj i Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi,  Gimnaziji  pametne ploče

Grad Nova Gradiška i u 2018. godini nastavlja s potporama gradskim školama. Gradonačelnik Vinko Grgić, Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika nadležna za gospodarstvo i  pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti  Mihaela Đeraj  23.2. su obradovali djelatnike i učenike  Industrijsko-obrtničke škole.

 
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. veljače 2018.

Međužupanijsko natjecanje  učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška 23.veljače bila je domaćin učenicima i mentorima sudionicima 17. međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanjima vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije.  Sudjeluju   najbolji učenici iz sedam županija i  gradova Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Virovitica, Bjelovar, Osijek, Daruvar, Vinkovci i Nova Gradiška. Natječe se devet ekipa  iz zanimanja  instalater grijanje i  četiri ekipe iz zanimanja  vodoinstalater.

Rješavanjem testa znanja  i  izradom praktičnog zadatka pokazati će  svoja zanatska umijeća, a najbolji će izboriti  nastup na državnom natjecanju.

 
IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. veljače 2018.

Srednjevjekovna  fortifikacijska  arhitektura

U Gradskom muzeju 23.veljače otvorena je izložba pod nazivom Srednjevjekovna   fortifikacijska arhitektura, koju svakako treba doći i pogledati, pogotovo oni koje više zanima graditeljstvo i arhitektura kroz povijest. Izložba, a i prikazani film,  govore o tome kako su se  gradili i od kojih materijala srednjevjekovni plemićki gradovi, utvrde, kašteli i drugi fortifikacijski sklopovi. Danas su  uslijed niza faktora najugroženija i najranjivija skupina  naše graditeljske baštine.

Autori izložbe su Ratko Ivanušec, povjesničar umjetnosti  i konzervator  Konzervatorskog odjela  Ministarstva kulture u Slavonskom Brodu i arhitekt  Zorislav Horvat.  Predstavila ih je ravnateljica Gradskog muzeja  Marija Mihaljević.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 367

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba