POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor požeška.biskupija   
05. siječnja 2020.

Biskup Škvorčević čestitao Božić po julijanskom kalendaru

 

Prigodom Božića po julijanskom kalendaru požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je čestitku episkopima, svećenicima, monaštvu i vjernicima Pravoslavne Crkve.

Među ostalim biskup je čestitao mitropolitu zagrebačko ljubljanskom Porfiriju Periću, episkopu gornjo-karlovačkom Gerasimu Popoviću, episkopu pakračko-slavonskom Jovanu Ćulibrku, episkopu osječko-poljskom Heruvimu Đermanoviću, episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću, te svećeniku Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj Kirku Velinskom.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
05. siječnja 2020.

MEDALJA GRADA  dodijeljena  ĐURĐI TRUPINIĆ

 

Grad Nova Gradiška povodom Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospođi ĐURĐI TRUPINIĆ, za izniman i prepoznatljiv doprinos u odgojno-obrazovnom razvoju te humanitarni rad.

MEDALJU GRADA  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture  Đurđi Trupinić   uručili su  gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
05. siječnja 2020.

Od 1. siječnja  uredi državne uprave pripojeni županijskoj administraciji

 

Početkom ove godine počela se provoditi  reformska mjera povjeravanja poslova državne uprave županijama, kojom će doći do daljnje decentralizacije obavljanja poslova državne uprave te, kako kaže ministar uprave Ivan Malenica, do većeg zadovoljstva građana.

Podsjetimo. U Koprivnici  16. prosinca prošle godine, nakon sastanka Vlade s predstavnicima Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Udruge općina, ministar  uprave Ivan Malenica potpisao je  sa županima sporazume  o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad od mjerodavnog ureda  državne uprave u županiji.

 
OPĆINA DRAGALIČ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. siječnja 2020.

Drgalićani će ove godine imati priliku vidjeti više kazališnih predstava

 

Prošle godinu u po prvi put u Dragaliću je održana Noć kazališta. Napunili su Dragalićani  Pučki dom na čiju su se pozornicu po prvi puta  popeli glumci  iz nekog kazališta. Bilo je puno zadovoljstva, posebno  kod djece, koju je  oduševili mladi glumci iz Dječjeg kazališta Dubrava.

Prva Noć kazališta u Dragaliću bila je pun pogodak, a kako najavljuje  općinski  načelnik Zvonimir  Karlik, nije ni posljednja jer je namjera da se  Općina Dragalić u suradnji s KUD-om Dagalić trajno uključi u  ovu manifestaciju. Nastavlja se suradnja  s Narodnom sveučilištu Dubrava zahvaljujući Krešimiru Kvočiću, koji tamo radi 30 godina. I ne samo to. Na pozornicu Pučkog doma  ove bi se godine trebali popeti i glumci Teatra Gavran. Za one koji to ne znaju, Miro Gavran, istaknuti  suvremeni romanopisac, pripovjedač, dramatičar i pisac za mlade, rođen je u Gornjoj Trnavi, a  osnovnu školu  pohađao u Dragaliću od1972. do 1975. godine.

 
28. OBLJETNICA AKCIJE „ŠIRINCI 92. PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
04. siječnja 2020.

Neprijatelju  pokazana spremnost  za napadna djelovanja i  oslobađanje okupiranih teritorija

 

Nadomak Širinaca i u Rešetarima, 3. siječnja obilježena je 28. obljetnica  Akcije „Širinci 92“.  Akcija  je imala velik učinak na  daljnji tijek rata u novogradiškom kraju i zapadnoj Slavoniji, te pripremi akcija „Bljesak“ i „Oluja“, te bila  još jedna prilika da se evociraju sjećanja na tu akciju i poginule branitelje.

Svečano obilježavanje počelo je  svetom misom  za  poginule, umrle i nestale  hrvatske branitelje  u crkvi Sv. Antuna Padovanskog  u Smrtiću

U nazočnosti roditelja, djece i rodbine poginulih branitelja nadomak Širinaca, kod spomen obilježja  Ivici Atlagoviću, zapovjedniku  2. bojne 121. brigade HV-e Nova Gradiška,  i ostalim braniteljima koji su poginuli u toj akciji,  položeni  su vijenci i zapaljene svijeće. Isto je učinjeno i kod spomen obilježja poginulim braniteljima i biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu  u Rešetarima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
04. siječnja 2020.

MEDALJA GRADA dodijeljena FRANJI PAVLOVIĆU

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu FRANJI PAVLOVIĆU, za dugogodišnji humanitarni rad i izniman doprinos promicanju vrijednosti Hrvatskog Crvenog križa.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture Franji Pavloviću uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba