148. SKUPŠTINA DVD-a NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. travnja 2019.

Čestitke  za svoj rad, angažiranost i vatrogasnu spremnost

 

Redovna  godišnja skupština DVD-a Nova Gradiška, održana 6. travnja  okupila je  42  dobrovoljna vatrogasna društva. Bilo je to još jedno vatrogasno druženje novogradiških vatrogasaca sa prijateljskim društvima, među kojima su  i društva  s kojima  prijateljstvo traje desetljećima, ali i društva s kojima su pod vatrogasnim motom „Vatru gasi brata spasi“ sklopljena nova prijateljstva. Među njima su bili predstavnici vatrogasnih društava  iz Zemuna i Novog Kneževca  u  Srbiji i Jelaha u BiH.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
07. travnja 2019.

Skupština Zajednice proizvođača novogradiškog kraja

 

Zajednica proizvođača novogradiškog kraja koju čine Grad Nova Gradiška i šest općina novogradiškog kraja održala je redovnu godišnju skupštinu. Nazočni su bili načelnici općina, Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika, Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška i Milan Rosić, voditelj Slavonskog dućana.

 
9. SARMIJADA I PROVIJADA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
07. travnja 2019.

Okusi i mirisi sarme i prove

 

I ovogodišnja 9. Sarmijada i provijada povezala je tradiciju i običaje u jednu cjelovitu turističku priču koju Nova Gradiška ovom jedinstvenom manifestacijom održanom 6. travnja nudi sadašnjim i budućim gostima.

Najbolju je sarmu skuhala ekipa novogradiške Industrijsko-obrtničke škole, a najbolju provu pripremila ekipa HKUU „Trenk“ Nova Gradiška.

 
UDRUGA ZA AUTIZAM NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. travnja 2019.

Udruga za autizam Sunce obilježila Svjetski dan svjesnosti o  autizmu

 

Povodom 2. travnja, Svjetskog dana svjesnosti o  autizmu čiji je moto ove godine "40 godina sustavnog zanemarivanja obitelji s autizmom" Udruga za autizam Sunce Nova Gradiška organizirala je danas na središnjem gradskom trgu  druženje  s građanima i  akciju kojom  se, kako ističe  predsjednica udruge Vesna Mijatović, još jednom animira građane    i potiče svjesnost  o autizmu. Umjesto 2. travnja  Svjetski dan savjesnosti o autizmu  odlučili su obilježiti  danas jer je subota  ima više ljudi u gradu.

 
PIVO BOŠNJAK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. travnja 2019.

Marijana i Mario Bošnjak otvaraju atraktivnu  pivnicu

 

- Nova Gradiška dobiva  zanimljiv   ugostiteljski sadržaj koji će ujedno biti i atraktivan sadržaj  turističke ponude našeg grada. Na svoje će doći ponajprije pivoljupci, zaljubljenici u domaća kraft piva.   Obitelj Bošnjak, danas afirmiran i poznat proizvođač  domaćeg  svjetlog i tamnog piva,  odlučila  je investirati u obnovu  podruma  u kome je  bila već gotovo   zaboravljena  novogradiške pivnice u  Gajevoj ulici  koje se sjećaju samo  najstariji Novogradiščani.

 
OGRANAK MATICE HRVATSKE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. travnja 2019.

Održana skupština ogranka Matice hrvatske

 

Redovna godišnja izvještajna Skupština održana je  4.travnja..Ogranak je zahvaljujući donatorima riješio i financijske probleme, a najveći dug iz 2015. I 2016. za najam prostora donacijom Vlade Bićanića (Slavonija slad).
Zahvalu svima koji su aktivno doprinijeli daljnjem trajanju Ogranka, donatorima, uz spomenutoga i Marković Transportima i DOLN-u, ali i zajedništvom ostvarili brojne bogate kulturne sadržaje uputila je predsjednica, prof. Vjekoslava Bagarić. Potom su izabrana radna tijela Skupštine i sjednicu je uspješno dalje vodio dr. Dražen Oršulić, tajnik Ogranka.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba