FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
06. listopada 2019.

Izložba slika u samostanu „Sve pet“

 

Na blagdan sv. Franje Asiškog, 4. listopada, a prigodom obilježavanja pet stoljeća trgovišta Cernik i pet franjevačkih stoljeća u Cerniku, u Franjevačkom samostanu u Cerniku otvorena je reprezentativna izložba slika „ Sve pet“ na kojoj su izložena djela petorice umjetnika Ferdinanda Kulmera, Zaklade obitelji Malešević-otac Duško, majka Maja i kćerka Tanja i Josipa Pintarića-Puce. U nazočnosti Bogdana Maleševića, književnika i povjesničara umjetnosti iz Zagreba koji je samostanu darovao 120 radova svoje umjetničke obitelji, djela koja su okupljena u Zakladu obitelji Malešević-devet anđeoskih korova, Vitomira Žakića, načelnika općine Cernik, Ivana Jelančića i Karla Kolundžića, koji su postavili izložbu i drugih štovatelja likovne umjetnosti, fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku govorio je izložbi, njezinom značaju i poveznici sa događajima u povijesti vezanim uz pet franjevačkih stoljeća u Cerniku, autorima djela, te  nastojanju cerničkih franjevaca da ponovno otvore svoja vrata i hodnike izložbama.

 
GRADSKI MUZEJ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samadržić   
06. listopada 2019.

Otvorena izložba „Vino pije  ko vinograd sadi“

 

Nakon promocije knjige „Vino pije  ko vinograd sadi“, autorice Vesne Kolić Klikić,  sinoć je u Gradskom muzeju  otvorena i  istoimena  na izložba, koja govori, kao i knjiga, o povijesti vinogradarstva i vinarstva u  novogradiškom kraju.

Autor postava je  Miroslav Pišonić,  a Vesna Kolić Klikić je pripremila  izloške čiji je  odabir  obavila je Jelana Kovre. U postavu izložbe sudjelovali  su  i drugi djelatnici Gradskog muzeja  i vanjski suradnici. Izložbu je otvorio  Franjo Matijašević, predsjednik  novogradiške Udruge vinogradara i voćara „Slavča“.

Marija Mihaljević, ravnateljica  Gradskog muzeja zahvalila je svima na doprinosu.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
06. listopada 2019.

Dodijeljene nagrade za najbolje od najboljih u turizmu


U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras su u Osijeku dodijeljene turističke nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske. Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

 
POU“MAR“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
06. listopada 2019.

Održan Dan Kine


U četvrtak 3. 10. u POU M. A. Relković u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu održan je Dan Kine. Tom prilikom smo pripremili niz radionica čiju su vrijednost prepoznali u OŠ „Mato Lovrak“ te su u radionicama aktivno sudjelovali učenici i razrednici sljedećih razrednih odjela: 1. a, 1. d, 2. c, 3. c, 3. d, 4. c i 4. d.  Za  učenike i nastavnike uvijek željne novih (sa)znanja pripremili smo Radionicu kaligrafije, Likovnu radionicu te Radionicu društvene igre Weigi (Go).

Radionice su održane pod stručnim vodstvom Zvonka Bednjaneca, certificiranog edukatora Europske go federacije, Qu Kaixin, profesorice kineskog jezika koja je u rujnu došla u Hrvatsku  te profesorice Wang Yingjie.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. listopada 2019.

Stolnotenisači Strmca u subotu  igraju prvi meč u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi

 

Novogradiški ljubitelji stolnog tenisa, pogotovo djeca svih uzrasta, trebaju u subotu  5. listopada doći  u Društveni dom gdje stolnotenisači SRK „Strmac“ Dražen Stanić,  Domagoj Pereković i Marin Runjić igraju  meč prvog kola prve  Hrvatske lige - istok. Ugostit će stolnotenisače Mladosti iz Petrinje.  Meč počinje u 17 sati, a ulaz je besplatan. Nakon   veoma uspješne prošle sezone u kojoj su seniori izborili plasman u prvu ligu, uspjesima su se mogli pohvaliti i kadeti. Domagoj Pereković i Dražen Stanić bili su najbolji par, a Dražen Stanić bio je najbolji igrač.

 
TEATAR RUGANTINO PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

S najavom “Boksačevog srca”, najavljujemo novu kazališnu sezonu

Zagreb, 4. listopada 2019. – Nova kazališna sezona Teatra Rugantino je započela! Krećemo s najavom nove predstave, nove koprodukcije Rugantina s Kazalištem Planet Art – dirljive drame “Boksačevo srce”, metafore o životnim borbama, koja je osvojila srca publike diljem svijeta. Najavljujemo i “Čorbu od kanarinca” – nježnu i vedru, no na trenutke i bolno iskrenu komediju o braku! Predstava “Sirena i Viktorija” od premijere u siječnju niže uspjehe, a “Za umrijet od smijeha” i dalje je jednako provokativna i intrigantna publici. Na scenu se ponovno vraća i sasvim posebna predstava “Život je čudo”.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 563

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba