BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
25. studenog 2019.

Okrugli stol o poslovima ureda državne uprave koji se prenose na Županije


Poslovni dnevnik i Hrvatska zajednica županija organizirali su u petak 15. studenoga okrugli stol na temu povjeravanja poslova ureda državne uprave županijama. Sudjelovali su: župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenici Šime Vicković(Zadarska), Tomislav Paljak (Varaždinska), Ante Šošić (Splitsko-dalmatinska), Vedran Neferović (Požeško-slavonska), Stjepan Bošnjaković (Brodsko-posavska), Nadica Žužak (Zagrebačka), Josip Dabro (Vukovarsko-srijemska) te pročelnici Damir Lasić iz Grada Zagreba i Marina Jarnjević iz Karlovačke županije.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
23. studenog 2019.

26. SUSRET MALIH PJESNIKA SLAVONIJE I BARANJE

 

Tradicionalni 26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje održan je u Cerniku 22. studenog. Domaćin i organizator je OŠ „Matija Gubec“Cernik , a pokrovitelji su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Brodsko-posavska županija i Općina Cernik. Bilo je to još jedno pjesničko druženje na kome se štovala hrvatska riječ. Mali pjesnici iz 31 škole na natječaj su poslali 97 pjesama od kojih je odabrano 40, za zbirku susreta „ Ples stihova ispod Lipovice stre“. I ovogodišnji Susret okupio je brojne male pjesnike iz 5 slavonskih županija i prijateljskih osnovnih škola iz Zlatara, Primoštena i Usore, te iz Bosne i Hercegovine. Povjerenstvo u sastavu profesorice i spisateljice Đurđice Stuhlreiter, profesorice Vjekoslave Bagarić i pjesnikinje Evice Kraljić odabralo je najbolje pjesme.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šiić   
23. studenog 2019.

POLICIJA UHVATILA VOZAČA KOJI JE AUTOCESTOM JURIO 249 KM/H

 

Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana-Lipovac, kod Nove Gradiške, 21. studenog oko 21 sat posada policijskog presretača Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavila je osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin, a koji je autocestom jurio brzinom od 249 km/h. Policajci su nesavjesnog vozača odmah na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije 1 mjesec.

 
POLICIJSKA URAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
23. studenog 2019.

ULOGA I ZNAČAJ PREVENTIVNOG RADA POLICIJE I PARTNERA

 

U okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u vremenu od 21. do 22. studenoga, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, održava se 7. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima pod nazivom „Prevencija ovisnosti – temelj zdravog odrastanja“, na kojemu su prisustvovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave brodsko-posavske.

 
DOM ZDRAVLJA DR. ANDRIJA ŠTAMPAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. studenog 2019.

Nabavljena dva patronažna i dva sanitetska vozila

 

Dom zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ Nova Gradiška nastavio je i u 2019. godini unapređivati uvjete za obavljanje zdravstvenih djelatnosti. Unapređivali su se prostorni i drugi uvjeti u zdravstvenim objektima od Nove Kapele do Okučana, kako bi se, naglašava ravnatelj Marijan Šapina, stvorili bolji uvjeti za zdravstveno osoblje i pacijente. Ističe pritom napore i sredstva koja za „Dr. Andrija Štampar“ ulaže Brodsko-posavska županija o zahvaljuje se županu i njegovim suradnicima.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor opcina.resetari   
21. studenog 2019.

HSLS dobio novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika Bjelovara


16. studenog 2019. godine održan je 19. sabor HSLS-a u Zagrebu. Članovi te najstarije političke stranke u novijoj hrvatskoj povijesti izabrali su novog predsjednika Daria Hrebaka, sadašnjeg gradonačelnika grada Bjelovara, mladog i perspektivnog političara koji je do sada obnašao dužnost i saborskog zastupnika i državnog tajnika u MUP-u. Kolege iz stranke u njemu su vidjele golemi liderski potencijal te se isti kandidirao na stranačkim izborima i premoćno pobijedio svoga protukandidata, sadašnjeg državnog tajnika Žarka Katića.

Nekada druga politička stranka u Hrvatskoj, godinama je već slab oponent vodećim strankama, koju je 10 godina vodio Darinko Kosor, što su članovi ocijenili povijesno lošim rejtingom i vođenjem jer HSLS je proizveo i utemeljio mnoštvo vrijednosti na koje su Hrvati s pravom bili ponosni i prema HSLS-u gledaju s nostalgijom i željom da ponovno probudi u Hrvata liberalnu demokraciju s naglaskom na socijalni status. Slabi politički rezultati i skori izborni ciklusi bili su krajnje upozorenje da u redovima liberala hitno treba mijenjati prvu postavu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba