5. „FESTIVAL KULENOVE SEKE“ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. veljače 2019.

Poziv svim proizvođačima kulenove seke da prijave svoje uzorke na ocjenjivanje kvalitete

 

VELIKA – Za 02. ožujka najavljen je 5. „Festival kulenove seke“, do sada najveće hrvatsko natjecanje proizvođača sve poznatije mesne delicije kulenove seke, i međunarodno natjecanje jer su se natjecali proizvođači iz 4 države. Postignut je i rekord pristiglih uzoraka na ocjenjivanje, prošle godine ukupno 109 kulenovih seka, iz Vojvodine, Mađarske, BiH, te 93 uzorka iz svih pet slavonskih županija, Bjelovarsko-bilogorske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
04. veljače 2019.

Polaganjem vijenaca, svetom misom i  evociranjem  sjećanja na stradale logoraše  obilježen  Dan logora Stara Gradiška

Dan logora Stara Gradiška, zapravo dan njegova zatvaranja, 3. 2. 1992. obilježen je jučer svetom misom zadušnicom u zavjetnoj crkvi sv. Mihovila, a služio ju je starogradiški župnik vlč. Mato Rukavina.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. veljače 2019.

Peto Pokladno jahanje u Dragaliću

 

KUD „Dragalić“, Općina Dragalić, opća poljoprivredna gospodarstva i mještani 2.veljače su se potvrdili kao dobri organizatori i domaćini sudionicima petog Pokladnog jahanja u Dragaliću.

Došlo je 28 konjanika i zaprege iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije. Došli su zaljubljenici u konje, entuzijasti i članovi konjogojskih udruga koji svojim okupljanjima, a među njima je i Pokladno jahanje u Dragaliću, čuvaju narodnu baštinu od zaborava i dodaju značajan sadržaj turističkoj ponudi u Slavoniji.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor T. Janjić   
03. veljače 2019.

Županija, Grad Nova Gradiška i općina Cernik obećali financijsku pomoć za očuvanje kulturne baštine Franjevačkog samostana u Cerniku

 

U Općini Cerniku, 1, veljače održana je sjednica na županijskoj razini. U radu sjednice sudjelovali su: Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije sa suradnicima, Vitomir Žakič, načelnik i organizator sjednice, Hrvoje Žakič, predsjednik Općinskog vijeća, fra Vjenceslav Janjić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku, Miro Gavran iz projektnog ureda MIG iz Slavonskog Broda, predstavnici Udruge voćara i vinogradara iz Cernika, Kristijan Sinković, prior samostana Milosrdne braće koja je vlasnik Psihijatrijske bolnice „Sv. Rafael“ na Strmcu, Maristela Šakić, ravnateljica iste bolnice i drugi. Radu ove zanimljive sjednice kasnije se priključio i gradonačelnik grada Nove Gradiške Vinko Grgić sa svojim suradnicima. Skup je pozdravio Vitomir Žakić, domaćin načelnik i nazočne upoznao o kakvom je projektu riječ. Potom je uzeo riječ gvardijan fra Janjić koji je govorio o poteškoćama s kojima se samostan danas susreće.

 
OSNOVNA ŠKOLA „MATO LOVRAK“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. veljače 2019.

Ekipa OŠ „Mato Lovrak“ najbolja na među-školskom županijskom natjecanja iz vjeronauka

 

U skladu s vremenikom natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje, u srijedu 30. siječnja u organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije, Agencije za odgoj i obrazovanje te pojedine županije, održana su među-školska natjecanja iz vjeronauka. Nakon održanih školskih natjecanja 18. siječnja, na među-školskoj razini natjecanja sudjelovalo je 48 škola s područja Požeške biskupije. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“.

 
GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a ŠTIVICA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
03. veljače 2019.

Pohvala za brojne aktivnosti vrijednih vatrogasaca

 

U Štivici, 2. veljače održana je redovna godišnja skupština mjesnog DVD-a, koja je počela intoniranjem državne i vatrogasne himne te minutom šutnje za sve poginule i umrle vatrogasce kao i za sve poginule hrvatske branitelje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba