NAJMLAĐI NOVOGRADIČANI GRADU ZA ROĐENDAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. prosinca 2018.

„Kada zlatno sunce sja, Gradiško volim te ja!“

 

Najmlađi Novogradiščani polaznici vrtića „Radost“ i „Maslačak“ priključili su se brojnim manifestacijama koje se ovih dana održavaju Gradu za njegov 270. rođendan. Tradicionalno su, predvođeni ravnateljicom Dječjeg vrtića Verom Trobić i svojim tetama došli u gradsku vijećnicu čestitati rođendan i pred gradskim čelnicima izvesti prigodan program. Ugostili su ih zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić, te Mihaela Đeraj i Marko Ćosić. Djeca iz vrtića „Radost“ i „Maslačak“ , skupine „Točkice“ i „Bombončići“, spontano su s pjesmom, koju su morali i ponoviti, Gradu čestitali rođendan, a donijeli su i prigodne poklone koje su sami izradili i koji krasiti ured gradonačelnika. Program su pripremili zajedno sa svojim odgojiteljicama: Jadrankom Kaksa, Sonjom Medvedović, Ružicom Kovačević, Teutom Tarbuk-Francetić i Tenom Šapina.

 
UDRUGA UDOMITELJA „LEPTIRIĆ“ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. prosinca 2018.

Sv. Nikola obradovao udomljenu djecu

 

Udruga udomitelja „Leptirić“ tradicionalno za blagdan sv. Nikole organizira okupljanje udomljene djece.

-Već 14 godina svake godine tradicionalno okupljano udomljenu djecu, koja se druže i dobiju prigodne poklone. I ove godine prigodan program su im priredili učenici Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ koji se školuju po posebnom programu. Poklon paketiće dobila su sva udomljena djeca bez obzira koliko su stara. Sredstva smo dobili od Grada Nova Gradiška za projekt koji smo kandidirali i na tome se zahvaljujemo - kazala je Katartina Bojšić, predsjednica udruge.

 
UDUGA „SUNCKORET“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. prosinca 2018.

Sveti Nikola obradovao članove Udruge „Suncokret“

 

Sveti Nikola i ove je godine došao na druženje s članovima Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“. Obradovao ih je poklonima, ali i pohvalama za aktivnosti koje su organizirali i provodili tijekom godine.

Došao je na tradicionalno druženje koje udruga organizira u povodu blagdana Svetog Nikole. Uručio im je prigodne poklone i uz zakusku se s njima družio.

 
NOVA NADA ZA ANTONIJU KRALJIĆ U NJEMAČKOJ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić,   
05. prosinca 2018.

Spasiti vid i pokušati vratiti sluh

 

Mlada Novogradiščanka Antonija Kraljić - Tonka  (24)  neumorna je i uporna u traženju zdravlja. Iako teško oboljela  puna je optimizma i energije. Takva je sve vrijeme,  od saznanja  da joj  je zdravlje  najozbiljnije  ugroženo i da je sve   pošlo po zlu, do  operacija tumora  u glavi i  izazvane gluhoće.  Sve vrijeme ne postaje, uči i  završava školu. Raduje se životu i slavi završetak upravnog studija na  požeškom Veleučilištu. Zna da borba sa, kako često kaže, sa podstanarima u tijelu  nije  laka i sprema se za  daljnje liječenje,  iskušenja i borbu s tumorima na mozgu. Sve to traje više od tri godine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. prosinca 2018.

Otvoreno dječje igralište u Ulici kralja Zvonimira

 

Iako se već djeca iz Ulice kralja Zvonimira na njemu igraju, druže i provode slobodno vrijeme, danas je prigodno otvoreno još jedno u nizu dječjih igrališta u našem gradu. Kako ističe zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, ove je godine gradska vlast, brojnim aktivnostima sa djecom i za djecu, te otvaranjem dječjih igrališta, na djelu pokazala da Nova Gradiška s razlogom nosi prestižni naslov „Grad prijatelj djece“.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. prosinca 2018.

Promovirana monografija NOVA GRADIŠKA - 270 GODINA

 

Sinoć je u Domu kulture promovirana monografija NOVA GRADIŠKA - 270 GODINA. Bila je to prilika da autori govore u povijesti Nove Gradiške dugoj 270 godina. Na 220 stranica urednica Jelena Kovre, mag. educ. art i Mario Mrnjec, graf. inž., koji potpisuje dizajn, uspjeli su uspješno sažeti dugu i bogatu povijest grada u knjigu koju bi , kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, svaka obitelj u Novoj Gradiški trebala imati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba