Spomenik kravati PDF Ispis E-mail
Autor Josip Bušić   
30. travnja 2011.

SPOMENIK "CROATA" KRAVATI

Kada su naši panduri na čelu sa barunom Trenkom umarširali u Pariz bili su posebna atrakcija. Ne samo zbog svojeg stasa, jahačkih sposobnosti i posebnih uniformi, već radi oko vrata svezanih ženskih marama, tkanih i izvezenih u različitim bojama.

Kod odlaska u rat i rastanka od supruge, zaručnice ili djevojke, one su svojem ljubljenom za sretan povratak vezale jednu polovicu svoje marame oko vrata dok su drugom polovicom si pokrivale kose na glavi.

 
Eko-etno selo Stara Kapela PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2011.

OTVORENA "TUNJINA KUĆA"

Stara Kapela ima snagu i mogućnost da se dalje razvija. Trebate se okrenuti budućnosti i zajedništvom ostvariti još puno toga da u svakom dijelu Hrvatska bude turistička zemlja. Ovo što ste napravili pokazuje da će to biti jedan od razloga ostanka ljudi  u ovom prostoru - kazao je Niko Bulić, predsjednik Turističke zajednice Hrvatske, 28. travnja 2011. na otvaranju "Tunjine kuće" Općeg poljoprivrednog gospodarstva "Staklarević".

 
Matko Kušenić i Filip Poturović kod gradonačelnika PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. travnja 2011.

GRADONAČELNIK PRIMIO PRVAKE HRVATSKE

Gradonačelnik Josip Vuković primio je 28. travnja u svom uredu Matka Kušenića i Filipa Poturovića, mlade prvake Hrvatske.  
Matko Kušenić, učenik 3. razreda Gimnazije Nova Gradiška i državni je prvak u natjecanju iz matematike u kategoriji trećih razreda, održanom u Opatiji. Filip Poturović, učenik 7. razreda Osnovne škole "Ljudevit Gaj" državni prvak je u boksu u kategoriji mlađih kadeta.

 
Uskrs uz tamburu PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
27. travnja 2011.

BLAGDANSKI UGOĐAJ UZ FOLKLORAŠE, TAMBURAŠE I KONJSKE ZAPREGE

Tradicionalno na Uskrsni ponedjeljak i ove je godine u Gunjavcima održana manifestacija "Uskrs uz tamburu". Četrnaesti puta za redom Mjesni odbor Gunjavci je, uz potporu Općine Rešetari, organizirao hvale vrijedno folklorno i tamburaško druženje u koje su se uklopile zaprege deset konjogojaca novogradiškog kraja.

 
Odbor za obilježavanje obljetnica Domovinskog rata PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
27. travnja 2011.

ZBOG POSVAĐANIH ZAPOVJEDNIKA BRANITELJI OSTALI BEZ ODLIČJA

Na sjednicama Odbora za obilježavanje utemeljenja 121. brigade HV-e i drugih važnih obljetnica iz Domovinskog rata nikada nije nezanimljivo. Osobnim razmiricama razjedinjeni branitelji  reagirali su  na nekoliko događanja vezanih za braniteljsku populaciju i Domovinski rat. Ipak jedinstveni su u stavu da treba zaštititi dignitet Domovinskog rata i branitelja, a nepravedne osude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, smatraju i osudama svih branitelja.

 
Uskrsna čestitka PDF Ispis E-mail
Autor p. Ante Perković   
23. travnja 2011.

USKRSNA ČESTITKA

Ne možemo promišljati o blagdanu Uskrsa, a da ga ne povežemo sa cijelom situacijom života u ovom vremenu i prostoru u kojem jesmo, a svako je vrijeme obilježeno svojim posebnostima.

Nisu se dogodili samo veliki potresi nego i različita potresna događanja s nama, oko nas, a ništa daleko od nas, jer smo si sve bliži i ovisniji jedni o drugima.

 
<< Početak < « 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 » > Kraj >>

Stranica 438 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba