Matica hrvatska Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
03. lipnja 2011.

20 GODINA OD OBNOVE MATICE HRVATSKE U N. GRADIŠKI

2. lipnja 2011. u Gradskoj vijećnici obilježena je 20. obljetnica  obnove rada ogranka Matice hrvatske  u Novoj Gradiški i predstavljen Godišnjak broj 11. Predsjednik Ogranka Josip Ostić prisjetio se dana kada je mala skupina novogradiških matičara odlučila obnoviti rad Ogranka, zabranjen u bivšoj državi nakon "Hrvatskog proljeća". Bila je to i prigoda da se obnoviteljima uruče priznanja i zahvalnice.

 
20. obljetnica Prve dragovoljačke bojne PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
02. lipnja 2011.

RAZJEDINJENI BRANITELJI OPET NA DVA KOLOSIJEKA

Dvadeseta obljetnica 1. bojne dragovoljaca Domovinskog rata na novogradiškom području obilježit će se 28. lipnja polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima i kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Novoj Gradiški. Dragovoljci će se potom družiti u Društvenom domu i evocirati sjećanja na organiziranje oružanog otpora i ustroj prve oružane postrojbe na novogradiškom području.

 
Ocjenjivanje vina PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
31. svibnja 2011.

4. OCJENJIVANJE VINA NOVOGRADIŠKOG VINOGORJA

Zabava u podrumu cerničkog dvorca Kulmer
4. lipnja 2011. u 19 sati

Ulaz slobodan
Svira Tamburaški sastav Ledina

 
Otvorena katolička Bolnica sv. Rafaela na Strmcu PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. svibnja 2011.

LJUBAVLJU ĆE SLUŽITI NAJPOTREBNIJIMA

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, apostolski nuncij u Hrvatskoj Mario Roberto Cassari i fra Donatus Forkan, generalni prior Bolničkog reda sv. Ivana od Boga 29. svibnja 2011. na Strmcu su otvorili prvu katoličku bolnicu u Hrvatskoj »Sveti Rafael« vrijednu oko 100 milijuna kuna.

 
Dan općine Cernik PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. svibnja 2011.

OTVARANJE BOLNIČKOG KOMPLEKSA NA STRMCU OTVARA VRATA RAZVOJU TURIZMA

Središnji događaj obilježavanja Dana općine Cernik 28. svibnja 2011. bio je posjet bolničkom kompleksu na Strmcu, koji će kako je na svečanoj sjednici istaknuo načelnik Nikola Jugović biti kotač zamašnjak razvoja. Osim što će se neki, od 50 osoba koje će tamo raditi na poslovima koji nisu zdravstveni, dobiti posao, otvaranje ove zdravstvene ustanove je šansa i za proizvođače hrane i voća.

 
DVD Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
28. svibnja 2011.

140 GODINA PONOSA I RADA DVD-a NOVA GRADIŠKA

Živuće generacije novogradiških vatrogasaca 28. svibnja 2011. pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića svečano su obilježile 140. obljetnicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Gradiška. U proteklih 140 godina bilo je puno razloga vrijednih slavlja ove hvale vrijedne obljetnice.

Proslava 140. obljetnice DVD-a Nova Gradiška počela je svetom misom za poginule i umrle članove društva, a kod spomenika poginulim braniteljima odana je počast umrlim i vatrgosacima koji su poginuli u Domovinskom ratu, te svim ostalim braniteljima koji su živote dali za neovisnu i slobodnu domovinu.

 
<< Početak < « 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 » > Kraj >>

Stranica 487 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba