Jesen u Brđanima PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
26. rujna 2011.

JESEN U BRĐANIMA

Nakon treće manifestacije "Jesen u Brđanima" može se reći da se u Brđanima mnogo toga promijenilo. Zahvaljujući Udruzi žena Brđani, svim njenim članicama, posebno prvoj predsjednici Slavici Španić i sadašnjoj Ivanki Grgić, koja je, kako je otvarajući ovu manifestaciju rekao dožupan Davor Vlaović, pronijela ime svog sela, općine Rešetari i Brodsko-posavske županije, kao najuzoritija žena Hrvatske, u Brđanima se organizira manifestacija koja na jedinstven način njeguje seosku tradiciju i običaje.

 
Pomoć afričkoj djeci PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. rujna 2011.

POMOĆ DJECI U SONGEI

Prema riječima organizatorice Margarete Kovačević, humanitarna akcija prikupljanja pomoći za djecu u sirotištu u Songei (Tanzanija) u potpunosti je uspjela. Tijekom cijelog dana 24. rujna 2011. u Kulmerovom dvorcu u Cerniku prikupljani su odjeća, obuća, igračke i razne druge stvari, a od prodaje afričkih figurica i slika prikupljeno je i nešto novca.

 
Eko-etno selo Stara Kapela PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
26. rujna 2011.

SUDIONICI 3. PANONSKOG BICIKLISTIČKOG MARATONA U STAROJ KAPELI

Eko-etno selo Stara Kapela, Tunjina i Tucina kuća ugostili su sudionike 3. panonskog biciklističkog maratona. Start ove tradicionalne manifestacije, u koju su uključene sve županije tzv. NUTS II regije Panonske Hrvatske bio je u 23. rujna u Karlovcu, a do Stare Kapele osamnaestorici biciklista iz Karlovačke županije priključili su se i biciklisti iz ostalih županija, te rekreativci.

 
121. brigada Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
25. rujna 2011.

HEROJI - 20. OBLJETNICA 121. BRIGADE

Pripadnici 121. brigade HV-a 24. rujna 2011. svečano su obilježili dvadesetu obljetnicu ustroja brigade, prisjetili se organiziranja oružanog otpora agresoru, obrane Nove Gradiške i evocirali sjećanja na branitelje koji su  život dali za slobodnu i neovisnu domovinu.
Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci, zapaljene svijeće i izmoljena molitva, koju je predvodili roditelji poginulih branitelja, a u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije svetu misu zadušnica za poginule branitelje predvodio je velečasni Željko Volarić.

 
Napadnut dr. Danijel Tadić PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
24. rujna 2011.

NAPAD NA LIJEČNIKA HITNE MEDICINSKE POMOĆI

23. rujna 2011. u 7,10 sati ispred Hitne medicinske pomoći fizički je napadnut dr. Danijel Tadić. Napao ga je muškarac koji je nepropisno parkirao automobil onemogućivši promet vozilima hitne medicinske pomoći i drugim vozilima. Dr. Tadić je dobio šamar, a daljnje napade spriječili su djelatnici Hitne medicinske pomoći. Pozvana je i policija koja će identificirati napadača koji je napustio mjesto događaja.

 
Otvoren vodovod u Brđanima PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
23. rujna 2011.

VODOVODNA DRUŽINA RJEŠAVA PROBLEM VODOOPSKRBE U ZAPADNOM DIJELU ŽUPANIJE

U potpunosti je završen magistralni i sekundarni cjevovod u naseljima Zapolje i Brđani. U roku dva tjedna očekujemo de će se u potpunosti završiti radovi u Adžamovcima, a u ovom trenutku u izgradnji je vodovod u naselju Gunjavci koji će se nastaviti do Drežnika – kazao je općinski načelnik Zlatko Aga na otvaranju vodovoda u Brđanima.

 
<< Početak < « 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 » > Kraj >>

Stranica 498 od 538

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba