UDRUGA UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. veljače 2018.

Održana izborno-izvještajna skupština

Predsjednica Vjekoslava Karešin, dopredsjednica Višnja Lulić, za predsjednicu Izvršnog odbora Marina Marić, a za članice Slava Peterlik, Nada Čorak,  Lela Kurjaković, Snježana Džajkić, Nada Marinović i Marija Jelančić;

Predsjednica Nadzornog odbora Mira Tomić, a za članice Antonija Trošelj i Dubravka Šmidl

Predsjednica Suda časti Kata Radošić, a članice  Ljubica Milijević i Blaženka Pohl.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. veljače 2018.

Otvorena izložba Tomislava Šilipetra

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta „M. A. Relković“ danas je u Domu kulture otvorena izložbe Kadrovi mentalnih slika, akademskog slikara Tomislava Šilipetra iz Zagreba.

Autora izložbe pozdravila je i  predstavila je  Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „M. A. Relković“, a o svom radu govorio je i autor.

Posebno je pozdravila  stariju skupinu  djece iz Dječjeg vrtića Nova Gradiška  i njihove odgojiteljice Martinu Abijanac  i Brankicu Kičić koje sa djecom sudjeluju u ovakvim aktivnostima.  Izrazila je zadovoljstvo što su shvatile kako  je rano likovno opismenjavanje djece vrlo bitno za njihov daljnji razvoj.

-Tomislav Šilipetar izlaže 28 radova u tehnici akril, koloristički vrlo interesantne, odišu vedrinom i optimizmom.  Tematski su to  vrlo su to teška, kompleksna  i složena umjetnička djela- kazala je  Danijela Juranović.

 
LAG „ZAPADNA SLAVONIJA“ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
15. veljače 2018.

Predstavljen  projekt  „ŽElim Napredovati Aktivno“

Projekt „ŽElim Napredovati Aktivno“ vrijedan 8,4 milijuna kuna, 14. veljače predstavila je Ernestina Straga–Šašić, njegova voditeljica na uvodnoj konferenciji. Nositelj programa je LAG  „Zapadna Slavonija“. Značajan je jer će se 54 žene starije od 50 godina sa područja općina Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci  i Cernik  zaposliti na rok od dvije godine, kao i za 270 krajnjih korisnika. Uz to će 40 žena imati mogućnost edukacije.  Sva su sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Projekt se provodi od 8. siječnja 2018. do 7. srpnja 2020. godine. LAG „Zapadna Slavonija“ natječaj  će raspisati 1. ožujka, a žene  će početi raditi 4.  travnja.

Kako je uvodno  kazala  Marijana Vidić-Poleto, voditeljica LAG-a, partneri u projektu su  Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Slavonski Brod, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška i općine  Cernik, Gornji Bogićevci, Okučani i Stara Gradiška. Posrednička tijela su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ured  za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije.

 
KUD „MALA“ MALA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
14. veljače 2018.

SPALJEN RADE I ZAVRŠENE  POKLADE

U organizaciji KUD-a „Mala“ u Maloj spaljena je lutka Rade s kojom su simbolično uništeni svi grijesi, nedaće i poteškoće tijekom prošle i početkom ove godine. Tim su završeni novogradiški pokladni dani i maškaranje, koji ove godine nisu bili ni približno organizirani i posjećeni kao dosadašnjih godina. Malčani držeći  do svoje tradicije i pokladnih običaja ni ove godine nisu mogli spaliti Radu  bez „posmrtnog govora“ u kojem su se osvrnuli na sve poteškoće s kojima se susreću u nastojanju održavanja ove tradicionalne manifestacije.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
13. veljače 2018.

Otvaranje radova, izlaganje podataka katastra i zemljišne knjige za Podvrško

Općina Cernik  bila je među prvim  jedinicama lokalne samouprave u Brodsko-posavskoj županiji   koja je  krenula u katastarsku  izmjeru zemljišta, sređivanje i usklađivanje  zemljišnih knjiga.  Radi se o veoma složenom poslu od  velikog interesa  za lokalnu zajednicu, ljude i promet nekretninama, te razvoj gospodarstva koji se zajedno s Državnom geodetskom upravom nastavlja  u  Podvrškom.

Na otvaranju radova, izlaganju podataka katastra i zemljišne knjige za  Podvrško  bili su,  uz općinskog načelnika  Vitomira Žakića, nazočni  Antun Vidaković, zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave, Ivica Stipetić, pročelnik u Županijske geodetske uprave,  Stanislav Pajdić, voditelj Ispostave Nova Gradiška i  Lidija Klašnja, predsjednica Općinskog suda Nova Gradiška, te djelatnici ZK odjela i Katastra Nova Gradiška koji će taj posao i odraditi.

 
NOVOGRADIŠKI POKLADNI DAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. veljače 2018.

Dječje  maškare  osramotile starije jer su propustile jedan dan u godini  biti ozbiljne

Ove godine Novogradiški pokladni dani pretvorili su se u  pokladni dan. Bilo je uobičajeno da je subota bila rezervirana za dječje maškaranje, a nedjelja za velike maškare.

Bilo je veselo i šareno u subotu 10.veljače , plesalo se  i maškaralo, ponajprije zahvaljujući malim maškarama  iz dječjih vrtića i osnovnih škola, jer  starijih pokladnih skupina  nije bilo za nabrojati ni na prste jedne ruke. Osim iz grada izostale su i pokladne skupine iz  drugih mjesta. Zašto, nije pokladno pitanje.  I velikim i malim maškarama gradonačelnik Vinko Grgić dragovoljno je dao, ali samo  na tri dana,  ključeve grada. Društvo „Naša djeca“  tradicionalno je i ove godine u suradnji s Dječjim vrtićem i osnovnim školama  organiziralo dječji  pokladni dan.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 366

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba