OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. prosinca 2018.

Sveti Nikola darivao djecu u Adžamovcima

 

I ove godine Društvo „Naša djeca“ Rešetari  uz pomoć Općine Rešetari i načelnika Zlatka Age darivali su najmlađe stanovnike općine poklon paketićima povodom Svetog Nikole. Tom prigodom, u punom domu u Adžamovcima, 4. prosinca kazališna družina DND Ozalj izvela je predstavu „Badnje veče“, nakon čega je Sveti Nikola darivao djecu. U tome su im pomogli Konjogojska udruga i Dražen Madžarević.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss bpž   
04. prosinca 2018.

Hrvatska poljoprivreda opet vozi u rikverc

 

Hrvatska seljačka stranka nije zadovoljna odlukom vladajućih o ukidanju Hrvatske poljoprivredno šumarske savjetodavne službe  i Hrvatske poljoprivredne agencije o čemu se glasovalo u ponedjeljak u Hrvatskom saboru. Saborski zastupnik Davor Vlaović zatražio je stanku prije glasovanja kako bi još jednom HSS upozorio na grešku koja se čini ukidanjem samostalnosti savjetodavcima u poljoprivredi i šumarstvu.

 
MINISTAR MARIĆ I GRADONAČLENIK GRGIĆ POTPISALI UGOVOR PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. prosinca 2018.

Država Gradu darivala bivšu vojarnu

 

Ministar Goran Marić, u ime Ministarstva državne imovine i gradonačelnik Vinko Grgić potpisali su danas ugovor kojim država Gradu Novoj Gradiški daruje zgradu vojarne u Štrosmajerovoj ulici. Ugovor je potpisan u nazočnosti župana Danijela Marušića, predsjednice Gradskog vijeća Ljepše Rakas-Vujčić, zamjenika gradonačelnika Ivane Trupina i Borislava Vidošića, gradskih vijećnika, predstavnika zdravstvenih ustanova i gradskih poduzeća.

Ministar Marić istaknuo je napore koji se ulažu kako bi se državna imovina koja je zapuštena i devastirana, ili je bespravnom korištenju stavila u funkciju. Smatra da je to veliko doprinos općinama, gradovima i županijama da se pokrene gospodarska djelatnost i zapošljavanje, a time i doprinese zaustavljanju odlaska mladih ljudi.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
03. prosinca 2018.

Graničari svome gradu i župi na dar

 

Tradicionalni cjelovečernji koncert u povodu Dana grada i župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije te 270. godina Grada i ove je godine HPD Graničar pod ravanjem prof. Ivane Bušić darovao s puno ljubavi i topline.

Pod geslom "Radu i slobodi , nek' nas pjesma vodi" Graničari bilježe 132. godine od osnutka i 25. godina obnovljenoga rada kojima je cijela 2018. godina i posvećen. Poklonike zborskoga pjevanja i poštovatelje djelovanja Graničara  pozdravila je dopredsjednica Gordana Teslić i podjestila ukratko na povijest Društva osnovanoga 1886. godine.. - Dugi niz godina Društvo uspješno djeluje. Uslijed političkih pritisaka i višekratnog zabranjivanja, potpuno prestaje s radom 1949. godine. Mnogi poznati Novogradiščani bili su članovi Graničara, među njima braća Dragutin i Ivan Schnaider, osnivači, potom dr. Maksimilijan Benković i mnogi drugi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. prosinca 2018.

Zapaljena prva adventska svijeće

 

Rijetko koji grad može se pohvaliti sa toliko brojnim sadržajima u prosincu. Dva su tome razloga, kaže zamjenica gradonačelnica Ivana Trupina. To su vrijeme adventa i obilježavanje Dana grada 8. prosinca. Treba dodati da svih tih događanja ne bi bilo, kako naglašava, da nema toliko udruga i društava, te gradskih institucija u kulturi i obrazovanju. Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica su ti koji sve to skupa koordiniraju, osmisle i omoguće Novogradiščanima, najmlađima i najstarijima, da se u prosincu okupljaju i druže u predblagdanskom raspoloženju. Jučer je otvoreno klizalište, a kod župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije zapaljena je prva adventska svijeća. Molitvu je predvodio župni vikar vlč. Marko Dušak, a Prigodan program izveo je župni pjevački zbor. Uz kuhano vino i čaj okupljene sugrađane pozdravile su zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška Dinka Matijević. Treba dodati da su učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška ispred crkve postavili adventski kalendar u kome su za svaki dan navedena adventska događanja. Idućih dana, gradu u čast, odvijati će se brojna događanja vezana za advent i obilježavanje Dana grada. Svečana sjednica Gradskog vijeća održati će se 8. prosinca.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. prosinca 2018.

Otvoreno klizalište na Cvjetnom trgu

 

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i dječja gradonačelnica Tea Golić otvorile su 1.prosinca klizalište na Cvjetnom trgu.

„Draga djeco, danas počinje niz aktivnosti vezanih za Dan grada i božićni blagdan. Otvarili smo klizalište, a večeras palimo prvu adventsku svijeću. Uživajte i družite se“, kazala je zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina, najavila sv. Nikolu i druženje s Djedom Božićnjakom. Za iduću godinu najavila je novo iznenađenje vezano za klizalište, što je, kako je kazala, nešto puno drugačije. O čemu se radi nije kazala. Djecu i odrasle pozdravila je dječja gradonačelnica Tea Golić i izrazila zadovoljstvo što je Grad i ove godine omogućio djeci klizalište. Klizalište će od ponedjeljka i petka biti otvoreno od 14 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od 11 do 23 sata. Jedan sat klizanja, klizaljke i medvjedić stoje 10 kuna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba