UDRUGA POZITIVA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor mr.Ljiljana Lukačević   
06. travnja 2019.

Zdravstveno-pedagoškom akcijom "odgoj za zdravlje" obilježen Svjetski dan zdravlja


Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“  5. ožujka zdravstveno-pedagoškom akcijom "Odgoj za zdravlje" u sportskoj dvorani Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška obilježila je Svjetski dan zdravlja. Akciju su sa srednjoškolcima provele članice „ Pozitive“   prof. Mirela Brlić-Trnka, prof.  i mr. Ljiljana Lukačević, uz volonterski doprinos prof. Gordane Fijačko i prof. Jelene Španović. Nakon tjelesnih vježbi, u akciji puhanja balona valjalo je provjeriti kapacitet pluća, a potom su srednjoškolci  na balonima  ispisivali poruke i savjete za očuvanje zdravlja mladih.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
06. travnja 2019.

Drugi Gospodarski forum Nova Gradiška 2019. održava se  9. travnja

 

Zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina  na  konferenciji za novinare održanoj 5. ožujka govorila o  Gospodarskom forumu Nova Gradiška  2019. koji će se  u Novoj Gradiški održati 9. travnja. Domaćin je Grad Nova Gradiška. Kako je kazala govorit će se o  mogućnostima financiranja i poticanja razvoja mikro, malog i srednjeg poduzetništva.

 
CRES PDF Ispis E-mail
Autor Hrvatska vatrogasna zajednica   
06. travnja 2019.

Međunarodna vatrogasna vježba EU„MODEX CRES 2019“

 

Od 7. do 10. travnja na otoku Cresu održat će se velika međunarodna vatrogasna vježba Europske unije, „MODEX CRES 2019“. Na vježbi će biti više od 300 sudionika iz 10-ak europskih zemalja. Bit će to prva međunarodna vježba gašenja šumskih požara u povijesti Europske unije. Za domaćina vježbe izabrana je Hrvatska, čime je Europska unija iskazala veliko priznanje Hrvatskoj i njezinoj vatrogasnoj organizaciji.

 
SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. travnja 2019.

Nakon tragedije  koja ih je zadesila  i oporavka, udovice nastoje živjeti normalno

 

Na jučer održanoj redovnoj i izvještajnoj Skupštini Udruge  udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  još je jednom potvrđen doprinos  koji ova udruga ima u  njegovanju stečevina iz Domovinskog rata, njegovog  digniteta i digniteta  hrvatskih branitelja.

I dalje ova udruga, predvođena predsjednicom Vjekoslavom Karešin, ulaže napore da, u slučaju potrebe, članice udruge i djece  poginulih branitelja ostvare zakonska prava.   Kako je  istaknula, udovice hrvatskih branitelja oporavile su se od tragedije koja ih je zadesila i sada život pokušavaju živjeti normalno.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. travnja 2019.

Energetska obnova  zgrade Gimnazije na čekanju

 

Za ovu godinu najavljena energetska obnova  zgrade Gimnazije malo će pričekati. Županija  brodsko-posavska kao osnivač raspisala je  1. ožujka  natječaj za izvođača radova  da bi  nakon prispjele samo jedne ponude župan  Danijel Marušić donio odluku o  poništenju postupka  javne nabave uz obrazloženje da  tvrtka Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova nema osigurana sredstva.  Đakovačka tvrtka  jedina se javila na   javni natječaj za energetsku obnovu zgrade Gimnazije Nova Gradiška i ponudila daleko veću cijenu od procijenjene vrijednost nabave  koja je iznosila  3.543.950,32 kuna bez PDV-a.

 
TIM ZA PSIHOSOCIJALNU POMOĆ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
04. travnja 2019.

24 godine rada novogradiškog Tima za psihosocijalnu pomoć sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata


Pilot-program psihosocijalne pomoći sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata započeo je upravo u Brodsko-posavskoj županiji – formiranjem stručnog tima u Slavonskom Brodu 1. veljače, a 1. travnja 1995. i u Novoj Gradiški. Danas u djelokrugu Ministarstva hrvatskih branitelja  u svakoj županiji djeluje jedan Centar za psihosocijalnu pomoć, uz iznimku naše županije, na čijem su području sve ove godine aktivni PSP-centri u Slavonskom Brodu i u Novoj Gradiški.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba