LJETO U KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor GKNG   
24. srpnja 2018.

Ljeto na Panonskom moru: Plovimo i čitamo!

 

Novogradiška djeca i 23.srpnja su napunila  Dječji odjel Gradske knjižnice gdje je održano još jedno  ljetno druženje   koje su za njih priredili  knjižnični tim  i vanjska suradnica  Snježana Alasić. Ljeto na Panonskom moru: Plovimo i čitamo ! bila je, za djecu vrlo zanimljiva i edukativna  današnja tema  likovno-literarne radionice. Za djecu je i današnje prijepodne bio je još jedan  radostan i sadržajan dan proveden u Gradskoj knjižnici.

 
NG LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. srpnja 2018.

SVE JE SPREMNO ZA NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO


Osim što mu rastu ugled  i interes, za ovogodišnje, 23. po  redu  Novogradiško  glazbeno ljeto, nakon konferencije za novinare moglo bi se kazati ništa novo. Brojni  ugledni glazbenici, glazbe za svačiji ukus i brojni drugi popratni sadržaji  sigurno će  i ove godine napuniti središnji gradski trg i okolne ulice. I ove godine nema naplate ulaznica  jer su organizatori  ove godine osigurali pola milijuna kuna  koje će namaknuti  Grad Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija i brojni sponzori.

Program  Novogradiškog glazbenog ljeta na konferenciji za novinare danas su predstavili Bernard Kumić, zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina i  direktorica Turističke zajednice grada Dinka Matijević.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. srpnja 2018.

Centru za gospodarenje otpadom „Šagulje“ dodijeljeno  15 milijuna kuna za izradu studijsko-projektne dokumentacije


Po završetku sjednice Savjeta Slavonije, Baranje i Srijema župani Danijel Marušić i Alojz Tomašević te Josip Grgić, predsjednikom Uprave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Šagulje d.o.o.  potpisali su  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. za izradu studijsko-projektne dokumentacije za Centar za gospodarenje otpadom Šagulje u Brodsko-posavskoj županiji. Ugovor je vrijedan 15 milijuna kuna od kojih je 12.750.000,00 kuna europskih sredstava, a 750.000,00 je osigurao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Centar za gospodarenje otpadom Šagulje nalazi se kod mjesta Poljane nedaleko Nove Gradiške.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. srpnja 2018.

Novo lice središta grada

 

Ovoga ljeta središte Nove Gradiške dobit će novo, još ljepše lice. Nakon jednosmjerne prometnice i  malog trga  ispred zgrade Gimnazije  i župne crkve, te  kružnog toka  trenutno se izvodi  više  pojedinačnih radova. Počeli su radovi na uređenju fasade zgrade na Cvjetnom trgu, koja je  bila  ruglo za oči,  a izvode se radovi  na uređenju partera ispred gradske upravne zgrade kao produžetak i završetak radova   na uređenju gradskog parka.

Novo lice dobiti će i zgrade na zapadnom dijelu Trga kralja Tomislava. Nakon što je obnovljena zgrada Gradskog muzeja radovi su u tijeku na  obnovi fasade zgrade Općinskog suda, a uslijedit će i radovi na uređenju zgrade Katastra (stari sud).

 
INDUSTRIJSKI PARK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. srpnja 2018.

Klimaoprema počela izgradnju nove tvornice

 

Klima oprema je u Industrijskom parku počela novu  veliku investiciju preko   vrijednu 100 milijuna kuna, a  kako najavljuje  gradonačelnik Vinko Grgić u kolovozu će s radovima, također na novoj investiciji radove početi Atlantic grupa. Nova tvornica „Klimaopreme“ u Industrijskom parku je  nadogradnja  postojeća tvornice  za šest tisuća kvadrata  proizvodnih kapaciteta. Kako je prilikom potpisivanja ugovora  za kupnju zemljišta u Industrijskom parku najavio Sergio Galošić, član Uprave  “Klimaopreme“,  pored postojeće zgrade izgradit će se nova zgrada na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno ukupno 18 tisuća kvadrata. o će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja.

 
INDUSTRIJSKI PARK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. srpnja 2018.

Priprema izgradnje betonske baze

 

Vijećnica Vesna Đapić na  posljednjoj sjednici Gradskog vijeća upitala je gradonačelnika Vinka Grgića  što će se graditi na  parceli u Industrijskom parku  na kojoj se trenutno izvode zemljani radovi. Nakon što je odgovorio da se  priprema izgradnja betonske baze  i da je to nova investicija u Industrijskom parku reagiralo je nekoliko vijećnika smatrajući da će  betonska baza biti zagađivač okoliša  i da  joj zbog toga tamo nije mjesto. Gradonačelnik je to  odmah demantirao i naveo koristi koje će izgradnjom betonske baze imati građani i  investitori  u Industrijskom parku, ali  i investitori  na području grada.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba