FOLKLORNI ANSAMBLI MLADIH PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. listopada 2018.

Slavonci ponosno pokazuju konje na manifestacijama

 

Organiziranjem 30. rujna, sada već tradicionalne manifestacije, "Diko moja priko kola priđi" Folklorni ansambl mladih  Nova Gradiška  potvrdio se kao udruga  koja  okupljanjem,  ponajprije mladih, svojim djelovanjem  od zaborava čuva narodnu  baštinu i običaje.

Ovom prilikom  izdvojili bi  . Raduje što je konja  sve više u stajama Slavonaca.  Bez ove plemenite životinje  se   nekada  nije moglo na selu, bilo da ih se koristila za rad ili  u prigodama  kao što su odlazak na  god ili kirvaj, što promovira  Folklorni ansambl mladih, svatovi i pokladni običaji.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor hsspbž   
04. listopada 2018.

ZAKONA O NABAVI I POSJEDOVANJU ORUŽJA GRAĐANA

 

Trebamo li biti zadovoljni ili ljuti što su  u Hrvatskoj najjača oružja IT tehnologija i SMS poruke

U ime Kluba zastupnika HSS-a o Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je na samom početku iskazao zadovoljstvo velikim brojem legaliziranog trofejnog ili sportskog oružja, ali i zabrinutost zbog oružje koje građani Hrvatske još uvije posjeduju  nelegalno kao ostatak suvenirske opreme zaostale iz Domovinskog rata, ali i oružje koje Hrvati imaju kao potencijalnu sigurnost za krizna vremena te rekao da je najveće zlo koje se može dogoditi upotreba oružja protiv drugog čovjeka.

 
UDRUŽENJE OBRTNIKA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
03. listopada 2018.

Seminar „Uvjeti poslovanja u Njemačkoj“

 

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Obrtničkom komorom za München i Gornju Bavarsku (HWK), poziva Vas da sudjelujete na seminaru „Uvjeti poslovanja u Njemačkoj“.

Seminar će se održati u srijedu, 17. listopada 2018. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 13.00 sati.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
03. listopada 2018.

POLICIJSKI SLUŽBENICI U AKCIJI HUMANITARNOG KARAKTERA


Sa sličnim aktivnostima humanitarnog karaktera te prikupljanjem novčanih sredstava, policijski službenici nastavljaju i u narednom razdoblju, te će također prikupljeni novac donirati potrebitima.
Policijski službenici će novčana sredstva od prodaje žira, donirati predstavnicima humanitarne Udruge „Slap“, koja okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljelih od malignih i drugih rijetkih bolesti.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. listopada 2018.

Da su htjeli HDZ-ovci su mogli srušiti kvorum

 

Prvi puta u sazivu ovog Gradskog vijeća kvorum je 2. rujna  bio na klizavom terenu. Na sjednicu se odzvalo 10 od ukupno 17 vijećnika, među kojima je bilo i dvoje vijećnika   oporbenog HDZ-a. Da su Ljiljana Lukačević i Antun Škvorčević (HDZ) htjeli, mogli su napustiti vijećnicu, kvoruma ne bi bilo i  sjednica bi  morala biti  odgođena za neki drugi dan. Budući da se  ništa bitno, osim odgađanja sjenice ne bi dogodilo, vijećnici HDZ-a su ostali na sjednici i  kako je kazala Ljiljan Lukačević  dali podršku da se ona održi jer  su  kao gradski vijećnici odlučili  odgovorno, ozbiljno i korektno  raditi na dobrobit građana  ovoga grada.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Verdan Runjič   
02. listopada 2018.

XIII. državno natjecanje vatrogasne mladeži Hrvatske u Zadru

 

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba