OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. listopada 2019.

Kaufland  donirao 10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške bolnice

 

Donaciju od  10.000 kuna za Pedijatriju novogradiške Opće bolnice  jučer je uručila  Marija Franić, voditeljica komunikacija u tvrtki Kaufland, sa suradnicima, a „ček“ preuzeli dr. Josip Kolodziej,ravnatelj Bolnice i  voditeljica Odjela pedijatrije dr. Dubravka Kolobučar u nazočnosti medicinskog osoblja spomenutog odjela.

Kako je za donaciju odabran Odjel pedijatrije?

Pojasnila je Marija Franić, voditeljica korporativnih komunikacija u Kauflandu  i rekla slijedeće: „Ove godine Kaufland na svojih šest lokacija slavi okrugle rođendane Poslovnica, u nekima je to 10, a u nekima 15 godina. I povodom toga smo odlučili donirati 10.000 kuna po lokaciji Bolnicama ili Domovima zdravlja i to pedijatriji. Razlog tomu je što su nam djeca izuzetno važna, pogotovo njihovo zdravlje i drago nam je što možemo doprinijeti boljoj skrbi o djeci.“

 
DND NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

Humanitarna utrka

 

U organizaciji Društva Naša djeca u sklopu Dječjega tjedna, u subotu 12. listopada 2019. održat će se u Novoj Gradiški XXI. Humanitarna utrka „Za tvoj korak tisuću naših“ s početkom u 11 sati. Okupljanje sudionika je u 10:30 sati u središtu grada kod pozornice.

 

Prikupljena sredstva od prodaje bonova namijenjena su ove godine za pomoć dječaku Karlu Bartoloviću iz Rešetara kojemu su zbog zdravstvenih poteškoća i radi osiguranja kvalitetnijega života potrebna određena ortopedska pomagala. Dobrovoljni prilozi ostvaruju se kupnjom bonova za sudjelovanje u utrci koje distribuiraju volonteri Društva Naša djeca.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
06. listopada 2019.

Dodijeljen prvi dio nagrada na Danima hrvatskog turizma


Danas je u Vinkovcima dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.

Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, danas su za sudionike organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. listopada 2019.

Uspješno odrađena protupožarna sezona 2019.


Analiza protupožarne sezone 2019. bila je tema današnje konferencije za medije održane u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice. O njezinom uspješnom provođenju govorili su glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Krešo Tuškan, rukovoditeljica Službe za ekologiju u Hrvatskim šumama Jasna Molc i načelnica Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze Vlasta Tutiš.

 
DANI HRVATSKOG TURIZMA PDF Ispis E-mail
Autor Dinka Matijević   
03. listopada 2019.

Nova Gradiška se predstavila na Danima hrvatskog turizma

 

- Počeli su Dani hrvatskog turizma, u našoj Slavoniji. Naš grad se predstavio na salašu Savus .Također je u okviru Dana hrvatskog turizma, u gradu Iloku , gradonačelnik Vinko Grgić potpisao još jedan ugovor o sufinanciranju. Radi se o turističkom projektu , nastalom u suradnji Grada i Turističke zajednice , Centar za posjetitelje " Vrata Slavonije", za koji je odobrena potpora od 400.000,00 kn iz Fonda za razvoj turizma, u prvoj fazi.

 
KAMPANJA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. listopada 2019.

Podrška prosvjedu zdravstvenih radnica i radnika


Prosvjed medicinskih sestara i medicinskih tehničara prosvjed je koji treba podržati bez zadrške i s kojim treba pokazati solidarnost. Sektor zdravstva sektor je u kojem se najbolnije osjećaju posljedice politika koje sve segmente društva stavljaju na tržište. Desetljećima taj sektor doživljava rezove i sve veću privatizaciju zdravstvene skrbi. Zdravlje nije roba, zdravlje ne smije postati predmetom tržišta. Oni koji rade u zdravstvenom sustavu rade jedan od najhumanijih društvenih poslova – i važniji su od interesa pojedinaca. Stoga zahtjevi medicinskih sestara i tehničara i borba koja ide prema dostojanstvenim uvjetima rada i dostojanstvenim primanjima za mukotrpni društveni rad – nemaju alternativu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 563

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba