POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

POLICIJA I OPĆINE IZRADILE PREVENTIVNO PROMIDŽBENI LETAK


Mještanima uputili Obavijest - Molbu za pravilno i dosljedno postupanje i ponašanje u prometu

U prometnim nesrećama, na prometnicama u području rada Policijske uprave brodsko-posavske, u prvih 10 mjeseci ove godine, poginulo je 10 osoba, što je za 42,9 % više u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je poginulo 7 osoba. Također u istom razdoblju, teško je ozlijeđeno 88 osoba (prošle godine 86 osoba), što je za 2,3 % više u odnosu na 10 mjeseci prošle godine.

S ciljem jačanja svijesti građana o pozitivnim navikama i ponašanju u prometu, kako bi smanjili broj prometnih nesreća, a samim time i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje i načelnici Općine Sikirevci i Općine Slavonski Šamac, odlučili su se izraditi kratki preventivno – promotivni letak.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA


Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća – „Život nema rezervne dijelove“ poput automobila

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u petak (15. studenoga), obilježili su Svjetski dan sjećanja na žrtve prometnih nesreća, kojom prilikom su zajedno sa pripadnicima HAK-a Nova Gradiška na gradskom groblju zapalili svijeće, prisjetivši se žrtava prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu, kao i članova njihovih obitelji koji su preživjeli te tragedije, a sa kojima danas žive.

Ovogodišnji slogan „Život nema rezervne dijelove“ poput automobila, potiče na promišljanje, svjesnost i odgovornost prilikom sudjelovanja u prometu, a što svakodnevno čine i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, Policijske postaje Nova Gradiška, kroz svoje svakodnevne preventivno represivne aktivnosti, te edukacije iz područja prometa.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
20. studenog 2019.

PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA


Mjesec borbe protiv ovisnosti – Moto: „Ustaj, ne odustaj!“

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine provode niz preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.

Ovogodišnje obilježavanje je započelo predavanjem policijske službenice za prevenciju policijske uprave Irene Held u Osnovnoj školi „Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije. Policijska službenica je pritom učenicima skrenula pozornost na opasnosti od konzumacije opijata, usmjeravajući mlade na zdrav način života i bavljenje pozitivnim aktivnostima.

 
UDRUGA „POZITIVA“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor mr. Ljiljana Lukačević   
19. studenog 2019.

Mjeseca borbe protiv ovisnosti

 

U organizaciji  stručnog tima Odjela za psihijatriju Opće bolnice Nova Gradiška i novogradiške Udruge „POZITIVA“ u bolničkim čekaonicama postavljeni su info-pultovi s edukativnim letcima , a mr. Ljiljana Lukačević, spec. kliničke psihologije i Kristina Kulaš, dr.med.spec.psihijatrije održale  su fokus-grupu „Izvori stresa i profesionalnog izgaranja u borbi protiv ovisnosti“.  Tijekom prvog tjedna Mjeseca borbe protiv ovisnosti  u Nastavnom zavodu  za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije-  Ispostava Nova Gradiška 20. studenog u 13,00 sati  održat će se   predavanje „Sintetske droge“  (Ana Kolovrat, dr.med.spec.psihijatrije), a isti dan u 17,00 sati u Gimnaziji Nova Gradiška radionica za roditelje „Kriza odgoja i suvremene ovisnosti“ (Koraljka Hausnet-Lasović, prof. psihologije).

 
GORNJI BOGIČEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
19. studenog 2019.

Predstavljena zbirka pjesama Zrinka Kapetanića „ U šutnji pjevam“

 

U Mjesecu hrvatske knjige 14.studenog  u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci održana je promocija zbirke pjesama „U šutnji pjevam“ pjesnika i načelnika Policijske postaje Okučani, Zrinka Kapetanića.

Zbirka „U šutnji pjevam“ u izdanju Matice hrvatske prvi put je i promovirana 18.01.2019. godine u prostorijama Matice Hrvatske u Zagrebu, potom 08.02.2019 u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški i drugim knjižnicama lijepe naše…a evo imali smo tu čast  i ugostili gospodina Zrinka i u našoj knjižnici. Ova zbirka nije Zrinkov prvi dodir sa poezijom, on je prije 35 godina izdao jednu pjesničku zbirku pod nazivom “Dječak u zabludi“

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Čosić   
19. studenog 2019.

Predstavljanje knjige Drage Hedla


U Svečanoj vijećnici Turističke zajednice Grada Nova Gradiške, 20. studenog u 18 sati održat će se predstavljanje knjige "Kijevska piletina", višestruko nagrađivanog pisca i novinara Drage Hedla. Na književnu večer doći će i književni kritičar, pisac i novinar Davor Špišić (koji će biti moderator), te glumica HNK-a Osijek, Anita Schmidt, koja će pročitati ulomak iz novog romana Kijevska piletina.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba