BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor bpz   
02. siječnja 2020.

Brodsko-posavska županija dodijelila  je 35 stipendija za buduće doktore medicine

 

Slavonski Brod -  Komisija za stipendiranje studenata integriranog preddiplomskog i diplomskog studija zdravstvenog usmjerenja – smjer doktor medicine, na prijedlog župana Brodsko-posavske županije, Danijela Marušića, objavila je Javni natječaj za studente tog smjera za 2019. godinu. Tim povodom, 30. prosinca 2019. godine  su, po isteku Natječaja s korisnicima koji su zadovoljili uvjete i kriterije potpisani ugovori o stipendiranju.

Brodsko-posavska županija dodijelila  je sveukupno 35 stipendija za buduće doktore medicine sa svog područja. Osim prebivališta na području Županije, svi prijavitelji moraju biti hrvatski državljani te studenti gore navedenih studija koji prvi puta upisuju akademsku godinu i nisu stariji od 22 godine života.

Jedan od uvjeta za prijavu je i to da nemaju odobren kredit, stipendiju ili drugi oblik novčanog primanja koje ima obilježje stipendije. U slučaju da su ipak korisnici stipendije drugog davatelja, prijavi moraju priložiti izjavu da će, u slučaju stjecanja prava na županijsku stipendiju, raskinuti ugovor s prethodnim davateljem.

 
ŠIRINCI SU OSVAJANI DVA PUTA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. siječnja 2020.

Obilježava se 28. obljetnica  VRO  „Širinci 92.“

 

U Širincima i Rešetarima obilježava se 3.siječnja, 28. obljetnica  VRO  „Širinci 92.“.

Širince, također jedno od snažnih neprijateljskih uporišta na obroncima Psunja, Hrvatska vojska osvajala je dva oputa. Prvi puta, postrojbe 121. novogradiške brigade HV-e potisnule su razne neprijateljske oružane formacije iz Širinaca 30. prosinca 1991. godine.

Širinci, Bobare i Čaprginci postali su bliže crti bojišnice nakon uspješnog oslobađanja i pada Mašićke Šagovine, jednog od najvećih neprijateljskih uporišta. Otpor srpskih oružanih formacija na sjevernom dijelu bojišnice bio je snažan. Srpske vojskovođe osjećale su opasnost koja je za njihove postrojbe i Okučane dolazila s boka i padina Psunja. Otpor je bio snažan, ali su snage Hrvatske vojske dobro osmišljenom akcijom slomile otpor i srpske formacije potisnule prema Bobarama i Okučanima.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
02. siječnja 2020.

U PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENO ŠEST OSOBA

 

1. siječnja, oko 20 sati, u Cerniku, u Frankopanskoj ulici, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Naime, policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da se 22-godišnjak osobnim automobilom novogradiških registracijskih oznaka kretao od sjevera u smjeru juga. Istim kolnikom, suprotnim smjerom od juga u smjeru sjevera kretao se automobil njemačkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 39-godišnji njemački državljanin te su se u vozilu uz vozača nalazila još četiri putnika.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor dr.sc.Danijel Marušić, župan   
02. siječnja 2020.

Unatoč teškoj situaciji Županija zadržala optimizam, a nade polaže u programe Vlade RH u smjeru revitalizacije svih, a posebice slavonskih županija

 

Već dugi niz godina CAJTuNG, novogradiške nezavisne novine prate događanja iz naše, Brodsko-posavske županije i grada Nove Gradiške, te tako daju veliki doprinos u očuvanju povijesti ovoga kraja. S godinama Cajtung je postao kronika jednog vremena, mjesta i ljudi, stoga, prepoznajući njegov značaj, Brodsko-posavska županija pomaže u njegovom očuvanju. Uz izlazak ovogodišnjeg posljednjeg broja valja nešto reći i o samoj Brodsko-posavskoj županiji. Iako se loša gospodarska situacija u zemlji odrazila i na našu županiju, koja je kao jedna od slavonskih županija, najviše zahvaćena takvim ekonomskim kretanjima, kroz razne mjere i projekte nastojali smo poboljšati životne uvijete svih naših stanovnika.

 
CARO DIARIO PDF Ispis E-mail
Autor Ante Gradiška   
02. siječnja 2020.

BAUK  SEKULARNOG  FUNDAMENTALIZMA


(opakog čudovišta koje zlurado uništava posljednje FUNDAMENTE ljudskosti i čestitosti zapadne civilizacije)  I DALJE SLAVODOBITNO KRUŽI EUROPOM

(Uvodna napomena: Predmet današnjeg diskursa trebao je biti birtijaški dernek koji su u Zagrebu, zajedno sa svojim hrvatskim političkim pudlicama /naravno, uz ushićenu podršku „briselskog ćate“ /kako ga duhovito naziva Nino Raspudić/ Plenkovića, organizirali trećerazredni karijeristi koji se odazivaju na skraćenicu EPP. Za taj „velebni“ događaj, koji podanički funkcionira na razini Brežnjevljeve „teorije ograničenog suvereniteta, trebat će nam više relevantnih podataka, pa ga moramo odložiti za početak iduće godine.)

 
PREDSTAVLJAMO DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
02. siječnja 2020.

MEDALJA GRADA dodijeljena  ZRINKU KAPETANIĆU

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu ZRINKU KAPETANIĆU, za značajan doprinos u promicanju kulture na području grada Nove Gradiške i Republike Hrvatske. MEDALJU GRADA  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture,  Zrinku Kapetaniću     uručili su  gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić. Zrinko Kapetanić rođeni je Novogradiščanin, diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Dragovoljac Domovinskog rata u kojemu je, kao policajac, sudjelovao na prvim linijama bojišnice. Danas obavlja funkciju načelnika Policijske postaje Okučani. Dosada je objavio dvije samostalne zbirke poezije: „Dječak u zabludi” i „U šutnji pjevam”. Okušao se i kao pisac predgovora i urednik knjiga drugim pjesnicima. Član je novogradiškog ogranka Matice hrvatske te nekoliko braniteljskih, kulturnih i sportskih udruga.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba