NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. lipnja 2019.

Postavit će se semafori kod Fine i izgraditi kružni tok u centru grada

 

Posljednjih godina  u Novoj Gradiški  su  intenzivirani  radovi  na  regulaciji prometa  čiji je krajnji cilj, kako naglašava gradonačelnik Vinko Grgić,  u cijelosti prometno urediti grad.  Da promet bude sigurniji i protočniji,  jednako za motorna vozila i pješake, grade se značajni objekti  prometne infrastrukture.

 
BEZ PROTUGRADNE OBRANE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. lipnja 2019.

Sijeva i grmi, a ne čuju se eksplozije protugradnih raketa

Proteklih dana svakodnevno grmi, sijeva i padaju obilne kiše. Ne čuju se samo protugradne rakete. Iako  je njivama kiše dosta, a negdje i previše,  ratari su zadovoljni, jer  tuče nije bilo, osim ponegdje gdje je samo malo „posolila“ njive i usjeve.

Aktualnost  protugradne obrane i zaštite od tuče  nikako da se skine s dnevnog reda pa ponovo negoduju  ratari i voćari  bojeći se većih šteta.  Na  sjednici Županijske  skupštine obrazlažući njihov zahtjev  da se nešto poduzme,  vijećnik Zlatko Bunjevac (HSS) je kazao kako su  sami  spremni sufinancirati  protugradnu zaštitu  kako bi zaštitili svoje proizvode. Pogotovo se to odnosi na  veće proizvođače. Nisu  zadovoljni jer u zapadnom dijelu županije zapravo ni nema  protugradne obrane zato traže da se nešto poduzme pa  su i spremi dati svoj novac.

 
NAJEZDA KOMARACA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. lipnja 2019.

Treba malo  strpljenja  jer je grad raspisao natječaj  za zaprašivanje  komaraca

 

Obilne kiše i vlaga  pogoduju  razmnožavanju  komaraca  koji  nas ovih dana  presreću na svakom koraku. Kako doznajemo Grad  Nova Gradiška je  raspisao natječaj  za, kako se to  u žargonu kaže zaprašivanje  protiv komaraca.  Kada se provede zakonska procedura obavit će se  suzbijanje  komaraca  na otvorenim prostorima.   O vremenu  zaprašivanja će građani biti  na vrijeme obaviješteni.  Posebno se to odnosi na  pčelare  koji  u vrijeme zaprašivanja pčele trebaju držati zatvorene u košnicama jer i one mogu stradati.

 
BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. lipnja 2019.

Obnavljaju se  sve zgrade u Općoj bolnici

 

Na sjednici Županijske skupštine održanoj u utorak  donijeto je više odluka veoma značajnih za Opću bolnicu Nova Gradiška.

Prihvaćene su odluke o energetskoj obnovi zgrada u zdravstvu među kojima su i sve zgrade novogradiške  bolnice u  ukupnoj  vrijednosti od 43,1 milijun kuna.   Novac će se trošit  u  obnovu  nove i stare bolnice, zgrade  transfuzije, ginekologije, pedijatrije, ambulante i odjela kirurgije i interne medicine, te zgrada kuhinje i upravna zgrada. Osim što će ljepše izgledati  u njima će biti ugodnije boraviti djelatnicima i pacijentima, a treba naglasiti da će samo energetska ušteda iznosit   čak 70 posto na godišnjoj razini.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. lipnja 2019.

Otvorena izložba slika „Žena“ Ivane Vončina Toplek

 

Vjekoslava Bagarić, prof. predsjednica novogradiškog ogranka Matice Hrvatske, 4. lipnja u izložbenom prostotu Doma kulture otvorila je izložbu slika Žena“ autorice Ivane Vončina Toplek. Autoricu je predstavila Danijela Juranović, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković”naglasivši da je svoju kreativnost pokazivala još u srednjoj školi, a kasnije u daljnjem školovanju. Ivana je svoju kreativnu stranu pokazivala od rane mladosti, kasnije se usavršavala na Tehnološkom fakultetu gdje je imala priliku pokazati svoju kreativnost.

 
TREĆA SMOTRA STVARALAŠTVA MLADIH PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. lipnja 2019.

Promocija  znanja i talenta  mladih  novogradiških genijalaca

 

U dvorani Doma kulture, 5. lipnja bilo je  puno zadovoljstva.  Dvoranu su napunili su ju  učenici novogradiških osnovnih i srednjih škola, njihovi roditelji i mentori. Zadovoljstvo  nisu krili ni ravnatelji škola,  Ljiljana Ptačnik i Sanja Muler  Zoričić, ravnateljice  Gimnazije i Eelektrotehničke i ekonomske škole, Mijo Matošević ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole, Vesna Lončar Cindrić  i Blagica Pečnjak, ravnateljice  osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj   lao  i  gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Ivana Trupina.  Svi su se radovali uspjehu koji su  novogradiški osnovci i srednjoškolci  postigli na  smotrama i  natjecanjima tijekom godine. Svi su nagrađeni novčanim nagrdama, kao i njihovi mentori   koji su  dio zajedničkog  uspjeha.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba