HDSSB Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. studenog 2010.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE HDSSB-a

„Hrvatska je država bezakonja, proklamirane jednakosti, a zapravo nejednakosti. To HDSSB neće trpjeti ukoliko nam  građanI daju povjerenje, a vjerujem da hoće.  Niti kukurikavci, a niti kokodakavci neće moći bez HDSSB-a stvoriti Vladu RH, a onda će HDSSB uvjetovati, a to je naš jedini cilj, da se sredstva usmjere prema Slavoniji i Baranji, prema Novoj Gradiški, prema rema Rešetarima, Starom Petrovom Selu, Okučanima i Cerniku, prema i bivšoj općini Slavonski Brod, od Okučana do Iloka, kako volimo reći od Lipovljana do Lipovca“, kazao je Boro Grubišić, na tiskovnoj konferenciji novogradiškog HDSSB-a.

 
"Na te mislim" PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
17. studenog 2010.

PETI SUSRET PJEVAČKIH SKUPINA

Brojni poklonici glazbe, starogradskih, gotovo zaboravljenih pjesama, dalmatinskih, slavonskih, ali i popularnih, svjetovnih skladbi, ove 13. studenog imali su prigodu uživati u glazbenoj večeri, koju su im podarili članovi Hrvatske pjevačke skupine „Slavča“ i njihovi gosti. U novogradiškom Domu kulture okupili su se na Susretu pjevačkih skupina „Na te mislim“ koji članovi „Slavče“ organiziraju petu godinu za redom, kako bi oživjeli ukupnu građansku kulturnu baštinu i sačuvali od zaborava sve one pjesme koje smo nekad pjevali, a koje su sastavni dio našeg identiteta.

 
HSS Nova Gradiška PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. studenog 2010.

PROGRAMSKA SKUPŠTINA GRADSKE ORGANIZACIJE HSS-a

29. listopada 2010. održana je programska skupština gradske organizacije HSS-a, kojom je predsjedao predsjednik dr. Zoran Jukić, uz članove stranke bili su tu Predrag Livak, predsjednik GO HSS-a Požega, Mario Bokulić, Mladen Konjević, Slavko Maričević i Antun Grgić, predsjednici općinskih organizacija HSS-a Okučani, Vrbje, Nova Kapela i Rešetari, te posebni gosti simpatizeri stranke prof. Ivan Šop i Marko Lončar. Nazočan je bio i Davor Vlaović, član Gradske organizacije i predsjednik regionalnog i županijskog HSS-a.

 
Živa zemlja PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. studenog 2010.

IZLOŽBA STARIH SORTI JABUKA I BUNDEVE

"Živa zemlja" Udruga za ekološku poljoprivredu, ruralni razvitak i zaštitu okoliša, Nova Gradiška organizirala je izložbu Stare sorte jabuka i bundeve 30.10. u Hotelu kralj Tomislav.
Posjetitelji su mogli razgledati i kušati razne vrste starih sorti jabuka te jela, slatka i slana od jabuke i bundeve. Bili su tu i sokovi od jabuke i bundeve.

 
Blagoslov vozila PDF Ispis E-mail
Autor p. Ante Perković   
07. studenog 2010.

BLAGDAN SVETOG LEONARDA

Na dan sv. Leonarda ili kao ga Cerničani zovu Linarta bila je sv. misa u crkvi sveca nedaleko Cernika, što ju sagradiše franjevci s vjernicima odmah nakon sagrađene crkve u Cerniku po odlasku Turaka. Iz poštovanja više no zbog potrebe ovdje gdje su kroz cijelo vrijeme od stopedest godina koliko su Turci bili u Cerniku, imali crkvicu i stambenu zgradu i održavali puk u kršćanskoj vjeri.

 
Memorijalni maraton PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. studenog 2010.

DVANAESTI MARATON PRIJATELJSTVA OKUČANI - TSAZAR

S Trga dr. Franje Tuđmana 6. listopada startao je dvanaesti maraton Okučani - Tsazar. Šezdeset maratonaca trčalo je 189 kilometara i u prijateljski mađarski grad stiglo je 7. listopada. Trčali su od Okučana do Barcsa u Mađarskoj, gdje su prenoćili, te su sutradan nastavili trčati do Taszara. Maratonce su ispratili načelnik Aca Vidaković i Pataki Sandor gradonačelnik, Tsazara.

 
<< Početak < « 571 572 573 574 575 576 577 578 » > Kraj >>

Stranica 573 od 578

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba