OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. srpnja 2018.

IN MEMORIAM: Umro  Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik

Nakon kratke i teške bolesti 20. srpnja 2018. godine u 67. godini  preminuo je Nikola Jugović, bivši  načelnik Općine Cernik.

Do odlaska u mirovinu i posljednjih lokalnih izbora Nikola Jugović je bio jedini načelnik  u Općini Cernik  i među rijetkim općinskim načelnicima u Hrvatskoj koji su na čelu svoje Općine bili od njenog utemeljenja. Velike su stoga njegove zasluge, ne samo u  Općini Cernik i Brodsko-posavskoj županiji, već i u cijeloj Hrvatskoj za afirmiranje lokalne samouprave i unapređenje  ukupnog života stanovništva.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
21. srpnja 2018.

Nastavlja se 45 milijuna kuna vrijedan projekt navodnjavanja "Orubica"

 

Sustav za navodnjavanje Orubica" kapitalni je projek Brodsko- posavske županije za razvoj poljoprivrede i visoko dohodovnih kultura iz Mjere M04 – Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjera 4.3. Potpora za ulaganje u infrastrukturu vezano uz razvoj modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1 – Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja.

Projekt je  vrijedan je 45.283.895 kuna  a njegovi učinci rasprostirat će se na ukupno 326 hektara, na  području Općine Davor te će ovom području ponuditi dodatan napredak u razvoju poljoprivrede, navodnjavajući plodna slavonska polja vodom iz rijeke Save. Prvi je to kapitalni sustav navodnjavanja u Brodsko-posavskoj županiji, ujedno i najveći pojedinačni projekt u Brodsko-posavskoj županiji koji se gradi sredstvima EU fondova

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. srpnja 2018.

Gradsko vijeće prihvatilo izmjene gradskog proračuna

 

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj 17. srpnja  vijećnici su prihvatili  prijedlog izmjena i dopuna Proračuna Grada Nova Gradiška za 2018. godinu. Ukupni prihodi i primici  s  prenesenim sredstvima planirani su u iznosu od 76.984.250,84 kuna  što je povećanje  od 1.928.274,84 kune.

„Za izmjene su glasovali vijećnici SDP-a  i nezavisna vijećnica Marijana Škara-Ivković  sa liste Grupe građana, a protiv vijećnici HDZ-a i Željko Bigović sa liste Grupe građana.

-Rebalans proračuna smo uskladili s gradonačelnikom. Klubu SDP-a je bitno da se ne smanjuju sredstva  za poticanje razvoja gospodarstva  i socijalnu skrb i   da se nastavlja s izgradnjom i uređenjem javnih površina. Imamo priliku vidjeti  radove u centru grada i gradit će se kružni tok,  u Relkovićevoj ulici su izgrađena parkirališta,  nastavlja se sa izgradnjom i rekonstrukcijom nerazvrstanih cesta i u modernizaciju ide Rokova ulica. Imamo   čvrsto obećanje gradonačelnika da će u idućem periodu  biti modernizirana ulice Mala i Trenkova i to u cijelosti, a ne etapno. Nastavljaju se radovi na gradskim nekretninama  koje  poboljšavaju izgled grada, Centar za mlade, Dječji vrtić, Općinski sud,  Katastar, igralište NK „Sloga“,  Dom kulture, teniski tereni i drugi. Naš klub daje bezrezervnu podršku ovom rebalansu Proračuna“, kazao je predsjednik Kluba SDP-a Franjo Kikić.

 
UDRUGA “SUNCOKRET“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžič   
18. srpnja 2018.

Marko Lončar uručio 500 eura koje je poslala Udruga katoličkih žena iz Herzohenauracha


Novogradiščanin Marko Lončar, koji je radni vijek proveo u  prijateljskom njemačkom gradu Herzogenaurachu posjetio je 18. srpnja Udrugu za osobe s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška. Predsjednici Kati Vukšić uručio je novčanu donaciju od 500 eura koje je poslala Udruga katoličkih žena  iz Herzohenauracha.

„Bio sam u Herzogenaurachu kada se održavala  manifestacija slična našem Novogradiškom glazbenom ljetu. Udruga katoličkih žena  me pitala za Udrugu „Suncokret“ , kako rade i kave imaju potrebe. Rekao sam da im je potpora uvijek potrebna. Organizirale su na toj manifestaciji akciju i kazale da će  dio prikupljenog novca odvojiti i za Udrugu „Suncokret“. Odvojile su 500 eura koje ću uručiti predsjednici udruge Kati Vukšić. Ovo je simbolična  potpora koja će sigurno udruzi dobro doći. Koliko znam  kombi koji Udruga „Suncokret“ ima  nije u najboljem stanju pa sam u Herzogenaurachu i o tome razgovarao. Imam obećanje da će donirati  kombi  u dobrom  stanju“, kazao je Marko Lončar.

 
LJETO U KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. srpnja 2018.

Održana „Čarobna igraonica“

 

Petom po redu kreativnom radionicom  po nazivom  „Čarobna igraonica“ 17. srpnja nastavljeno je druženje novogradiške djece na ovogodišnjem „Ljetu u knjižnici“.

Radionicu je organizirao knjižnični tim Gradske knjižnice Nova Gradiška, koja i ovoga ljeta uz  pomoć vanjskih suradnika  i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška kreativno zabavlja i uveseljava novogradiške mališane, ali djecu  iz drugih mjesta  koja su na ljetovanju u našem gradu, kao i djecu i  iz mjesta  novogradiškog kraja.  Kroz igru djeca se upoznala  igre za djecu  koje se  nalaze na Dječjem odjelu Gradske knjižnice.

Sutra( četvrtak)će se održati  likovno-literarna radionica  pod nazivom  „Indijancima ulaz odobren“. Voditelji su  Senka Serdar i  Biljana Dakić. I ovo druženje  na Dječjem odjelu Gradske knjižnice počinje u 9 sati.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
18. srpnja 2018.

Idejno rješenje kampusa za studente

 

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su mogli vidjeti fotografije idejnog rješenja kampusa za studente koji bi se trebao graditi na Trgu hrvatskih branitelja, na prostoru između zgrada Gradskog muzeja i Općinskog suda i potoka Šumetlica.

„Najinteresantniji nam je studij IT informatike. Idejni projekt je gotov, a u ovom trenutku radimo glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole. Nadamo se da ćemo do kraja godine dobit građevinsku dozvolu, a slijedeće godine planiramo kandidirat projekt na jedan od niza fondova koji mogu doprinijeti sufinanciranju. Ako dobijemo potporu Grad se može i zadužiti jer je to ozbiljna stvar. Očekujem, ono što je najvažnije dovesti ljude, vrhunske predavače, ljude koji će biti zainteresirani za rad i koji će zainteresirati našu djecu da dođu tu studirati. To je jednostavno rečeno, ali je jako teško izvodivo. Radimo i s određenim profesorima, doktorima znanosti koji su pokazali interes. Privodimo te razgovore kraju i nadam se da ćemo uspjeti i osigurati sredstva za njihov rad. Nadam se da ćemo se svi zajedno veseliti izgradnji“, kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba