OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
02. siječnja 2020.

Na radost roditelja u Dragaliću se gradi vrtić

 

U 2019. godini Općina Dragalić, uz redovne aktivnosti, pokrenula je ili nastavila realizirati nekoliko  značajnih projekta u oblasti komunalne i društvene infrastrukture.  Nastavljena je izgradnja vodovoda u Poljanama i Donjim Bogićevcim i započela izgradnja mrtvačnice u Goricama, a početak izgradnje zgrade dječjeg vrtića sve je obradovao, posebno  mlade obitelji koje žive na području općine.

-Najveći je to projekt koji je u realizaciji  i  nakon zime, kada to dozvole vremenske prilike očekujemo nastavak radova.  Očekujemo da će biti dovršeni do  početka  svibnja i da ćemo za Dan općine  preuzeti  zgradu na upravljanje - kaže načelnik Zvonimir Karlik.

Vrtić bi  s radom trebao početi na jesen, kada će roditeljima  biti osiguran  dnevni boravak za djecu,   i   prvi put će se  moći  u vrtiću čuti dječja graja.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
31. prosinca 2019.

Održan tradicionalni božićni koncert“Božić nam je došao“

 

Blagdanski ugođaj vladao je 29. Prosinca u Društvenom domu u Dragaliću gdje je u organizaciji KUD-a Dragalić održan tradicionalni, 9. po redu, božićni koncert“Božić nam je došao“ . Blagdanskom ozračju sa božićnim pjesmama, na zadovoljstvo posjetitelja koji su napunili dvoranu društvenog doma,  doprinijela  su kulturno-umjetnička društva, posebno  njihovi najmlađi članovi,  potvrdivši time da folklorne tradicije i narodni običaji neće pasti u zaborav.  Uz domaći KUD “Dragalić”, pljeskom su nagradili  male članove KUD-a “Godinjak” i KUD-a  “Radost”  iz Sela kod Siska, a posebno članove KUD-a  “Ale Obić” iz  Bosanske Gradiške.  Pokrovitelj  božićnog koncerta je Općina Dragalić.

 
OPĆINA OKUČANI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. prosinca 2019.

Iz tiska izašao  novi broja godišnjaka  „SUZA DOLINSKA“

 

Nakon tri godine stanke izašao je 35 broj „Suze dolinske“, publikacije koja povezuje Dolince  iz bosanskogradiške Posavine, danas  raseljene diljem Hrvatske, Europe i svijeta gdje su  nakon ratnog egzodusa i stradanja  našli utočište i svoj novi dom.

I ovaj broj „Suze dolinske“, godišnjak župe uznesenja Bl. Dj. Marije, Dolina bosanska,   tiskan je  u povodu  Božića i božićnih blagdana kao   Godišnjak župe uznesenja Blažene Djevice Marije Dolina bosanska kraj Bosanske Gradiške. Budući da nije izlazila tri godine u  ovom broju uredništvo je pripremilo brojne sadržaje  i osvrte na događanja  koja su obilježila  2017., 2018. i 2019.  godinu. Tiskan je zahvaljujući  uredniku Miloradu Oršuliću Micanu i anonimnom  donatoru koji je osigurao sredstva.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
28. prosinca 2019.

Novogradiški umirovljenici nastavili tradiciju uz blagdan svetog Stjepana

 

Članovi Udruge umirovljenika Nova Gradiška 27. prosinca su, sudjelovanjem na svečanom misnom slavlju na blagdan svetog Stjepana nastavili su višegodišnju tradiciju. Pjevački zbor novogradiških umirovljenika pod vodstvom Julijane Žirovčić i uz pratnju Jure Devića upotpunili su misno slavlje  pjevanjem božićnih pjesama i time dali svoju, posebnu notu blagdanu Božića.

-Našem zboru umirovljenika najznačajniji događaj u godini je pjevanje svete mise u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije na sv.Stjepana u narodnim nošnjama. I ovim nastupom njegujemo i čuvamo tradiciju i običaje predajemo našim potomcima“, kaže voditeljica zbora i predsjednica Udruge  umirovljenika Nova Gradiška Julijana Žirovčić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. prosinca 2019.

Dom kulture postao primjereno uređeno mjesto za brojna događanja

 

Unazad nekoliko godina Dom kulture je iznutra i izvana promijenio izgled i postao zavidno uređeno mjesto za okupljanje Novogradiščana svih uzrasta. Uz impozantnu dvoranu, uređen je izložbeni prostor i ostale prostorije namijenjene za redovno poslovanje Pučkog otvorenog učilišta M. A. Relković.
Ove godine energetski je obnovljena cijela zgrada. Dom kulture je zabljesnuo novim sjajem i postao još jedna zgrada u vlasništvu Grada koja plijeni pozornost. Ravnateljica Danijela Juranović, zajedno sa djelatnicima, na radost Novogradiščana, nove uvjete koristi za brojna događanja: izložbe, kazališne predstave, kino projekcije, kulturna, edukativna i razna druga događanja.Dom kulture postao je mjesto u koje se rado dolazi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. prosinca 2019.

MEDALJA GRADA dodijeljena  VERICI VUKOVIĆ

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjeljuje javno priznanje MEDALJU GRADA gospođi VERICI VUKOVIĆ, za 25 godina djelovanja u Hrvatskoj kulturno umjetničkoj udruzi „Trenk“ Nova Gradiška i izuzetno zalaganje u prikupljanju, očuvanju i prezentaciji kulturne folklorne baštine grada Nove Gradiške. MEDALJU GRADA  na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca,  Verici Vuković  uručili su  gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba