NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić   
18. studenog 2019.

Povorka i svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

 

Hrvatska se ovih dana sjeća žrtve Vukovara, a tradicionalno, večer uoči obljetnice vukovarske tragedije, 18. studenoga, diljem Hrvatske pale se svijeće u znak sjećanja na vukovarske žrtve. Tako je već niz godina i u Novoj Gradiški, gdje se, uz brojne građane koji svijeće pale ispred svojih kuća, u prozorima ili na balkonima stanova, s posebnim pijetetom prema žrtvama Vukovara pale svijeće i duž ulica našeg grada, kod Doma hrvatskih branitelja, spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana, kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Tuđmanu, te kod murala na križanju kod „Kauflanda“. U dostojanstvenoj novogradiškoj povorci žrtvama Vukovara poklonili su se građani, branitelji, predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem, zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina i koordinatorom za branitelje Vlatkom Greinerom. Organizator je i ove godine HVIDR-a Nova Gradiška, suorganizatori „BBB Nova Gradiška“, „Torcida Nova Gradiška“. Pokrovitelj Grad Nova Gradiška.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
18. studenog 2019.

VOZAČI SU OBVEZNI UKLONITI BLATO S VOZILA

 

Policija podsjeća sudionike u prometu na obvezu pridržavanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač koji se vozilom sa zemljane ceste, gradilišta i sličnih površina uključuje na cestu sa suvremenim kolničkim zastorom obavezno mora zaustaviti vozilo i ukloniti blato s kotača. Vozač je dužan sa ceste i cestovnog zemljišta ukloniti predmete i tvari koje s njegova vozila padnu na cestu i cestovno zemljište te predmete koje je pri zaustavljanju vozila ostavio na cesti.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
18. studenog 2019.

Američki veleposlanik Robert Kohorstom posjetio Elektrotehičku i Ekonomsku školu Nova Gradiška

 

U posjeti Brodsko- posavskoj županiji, 14. listopada boravio je američki veleposlanik u Republici Hrvatskoj, gospodin Robert Kohorst. Veleposlanik sa suradnicima svoju je posjetu našoj županiji započeo u Novoj Gradiški, točnije u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi. Uz učenike i nastavnike Škole, veleposlanika Kohorsta dočekali su i predstavnici Brodsko-posavske županije i Grada Nove Gradiške. Već dobro znanu činjenicu da u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška učenike potiču na kreativnost, a priliku da se dokažu učenici imaju na raznim natjecanjima, veleposlaniku je približio i zamjenik župana Brodsko-posavske županije Damir Mirković.

 
BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
18. studenog 2019.

Županija i ove godine jedina u Hrvatskoj sufinancira trihineloskopski pregled tovljenika

 

Suzbijanje širenja trihineloze i afričke svinjske kuge kao i zaštita okoliša i sigurnost građana glavni su ciljevi mjere Brodsko-posavske županije koja jedina u Hrvatskoj već 19 godina za redom sufinancira veterinarsko-zdravstveni pregled tovnih svinja zaklanih u registriranim klaonicama u vrijeme tradicionalnih "svinjokolja" Također, provode se i mjere zbrinjavanja animalnog otpada na području Brodsko-posavske županije na ekološki i sanitarno propisan način što direktno utječe na smanjenje opasnosti od širenja afričke svinjske kuge. Kao i dosadašnjih godina Brodsko-posavska županija u svom Proračunu osigurala je 100.000 kuna za ovu namjenu, a sporazumi su potpisani s registriranim klaonicama „Bebrinka" i "Jagodanović". Današnjem sastanku uz župana Danijela Marušića nazočili su i zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, Željko Burazović te predstavnici registriranih klaonica „Jagodanović" i „Bebrinka" iz Bartolovaca.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
18. studenog 2019.

ZIMSKI UVJETI NA PROMETNICAMA


Nakon toplih jesenskih dana nastupile su nagle promjene vremena praćene kišom, vjetrom i maglom. Uskoro će nastupiti zimski uvjeti na prometnicama, koji nam uz kišu i maglu donose snijeg i ledenu kišu. Upravljanje vozilima pod takvim uvjetima otežano je pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilom jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća.

Kako bi se promet odvijao u povoljnijim uvjetima sve vozače i sudionike u prometu upozoravamo na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 
HRVATSKA OBRTNIČKA KOMORA PDF Ispis E-mail
Autor Andrea Marinović   
18. studenog 2019.

Early Warning Europe

 

U okviru Early Warning Europe projekta krajem mjeseca studenoga organizirat će se besplatna radionica za mentore (stručnjake) ranog upozoravanja. Mentori (stručnjaci) jesu poduzetnici i druge osobe čija će uloga biti pružanje neposredne, besplatne, stručne, nepristrane i povjerljive podrške MSP-ovima u teškoćama, kako bi se izbjegao stečaj te osiguralo brzo i jednostavno zatvaranje kada se to ne može izbjeći. Buduća mentorska skupina trebala bi moći pokriti cijelu zemlju i sva ključna područja rada kao što su ekonomija, računovodstvo, cijene, marketing, pravo itd. Mentori (stručnjaci) pružali bi svoju podršku na volonterskoj osnovi, načelno oko 40 – 50 radnih sati po slučaju, do 2 slučaja godišnje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba