NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
01. veljače 2019.

Novogradiška Gimnazija slavi 100. rođendan

 

Novogradiška Gimnazija slavi 100. rođendan. Osnovana je 31. siječnja 1919. Godine i bila je i jest ne samo odgojno obrazovna ustanova nego i svojevrsno kulturno središte i rasadnik intelektualaca, znanstvenika, književnika, profesora, liječnika,......

A ovu vrijednu visoku obljetnicu obilježavaju bogatim sadržajima koji su počeli 30. siječnja radionicama za učenike i roditelje. Radionice su otvorenoga tipa i posjetili su ih, kako nam je rekla ravnateljica prof. Ljiljana Ptačnik,  učenici  osmih razreda od Okučana do Nove Kapele.

 
100 GODINA GIMNAZIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2019.

Škola  zavidne prošlosti s pogledom u budućnost

 

Novogradiška Gimnazija 31. Siječnja imala je razloga za slavlje, a isto tako i puno zadovoljstva  kod djelatnika i učenika, kao i  kod brojnih gostiju  koji su se došli uveličati   hvale vrijednu obljetnicu: 100  godina Gimnazije Nova Gradiška.

Bilo je i svečano, posebno za umirovljene i sadašnje djelatnike kojima je pripala čast i zadovoljstvo da  svojim udjelom svjedoče o dijelu povijesti  koju je u Novoj Gradiški ispisala  Gimnazija kao  ustanova  iz koje su u  svijet visokog obrazovanja i znanosti, kulture i sporta krenuli  brojni mladi Novogradiščani da bi potom postali ugledni književnici, slikari i glumci, liječnici i arhitekti,  znanstvenici  i profesori, glazbenici i  sportaši.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
01. veljače 2019.

Nakon dvogodišnje stanke  održana sjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti grada Nova Gradiška

 

Koordinacijsko tijelo za prevenciju  ovisnosti grada Nova Gradiška donijelo Plan rada za ovu godinu. Učinili su to članovi ovoga Tijela na svojoj 30-oj radnoj sjednici 30. siječnja održanoj u maloj gradskoj vijećnici  pod predsjedanjem magistre Ljiljane Lukačević.

Zadnja sjednica Koordinacijskog tijela, prije dvogodišnje stanke, održana je 11. Svibnja 2016. Godine.

 
IN MEMORIAM PDF Ispis E-mail
Autor RADIOKLUB NOVA GRADIŠKA, 9A1AAY   
30. siječnja 2019.

Umro je gospodin Boris Jugović


Boris Jugović, 9A2EI,  preminuo je 28.siječnja u 89. godini.  Vijest o smrti Borisa Jugovića ražalostila je, najbliže suradnike i prijatelje, članove Radiokluba Nova Gradiška, ali i sve ljude u području tehničke kulture koji dobro znaju koliko je, kako su ga zvali Boro, značio i nesebično dao prenoseći znanje na mnoge mlade generacije.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor PUBPŽ   
30. siječnja 2019.

POLICIJA PROMIČE HUMANITARNO DJELOVANJE

 

Predstavnici Zaklade policijske solidarnosti, Josip Ćelić (zamjenik glavnog ravnatelja policije), Dubravko Novak (upravitelj Zaklade policijske solidarnosti) i Helena Biočić (potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade), danas su posjetili Policijsku upravu brodsko-posavsku, održavši sastanak sa načelnikom policijske uprave Antunom Valićem i rukovoditeljima ustrojstvenih jedinica.

 
SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. siječnja 2019.

Županijsko državno odvjetništvo  pokrenulo istragu protiv  dvojice muškaraca  koji su teško ranili i opljačkali Brođanina

 

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu obavljene su dokazne radnje prvog ispitivanja 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnja na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i 43-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba