POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
04. lipnja 2019.

KONTAKT POLICAJAC EDUCIRAO UČENIKE

 

Kontakt policajac Policijske postaje Nova Gradiška Tomislav Maraković, od 6. do 21. svibnja, u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo“ i to prve komponente programa „Mogu ako hoću“ (MAH 1), ugostio je u policijskoj postaji učenike četvrtih razreda osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“. U tom vremenu je novogradišku policiju posjetilo oko 160 učenika u pratnji učitelja.

 
PRIZNANJA OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2019.

Dodjela priznanja Općine Cernik

 

Obilježavanje Dana općine Cernik i svečana sjednica  Općinskog vijeća  upriličena tim povodom, bilo su  prigoda da se 31. svibnja  dodijele općinska priznanja  pojedincima koji su svojim dosadašnjim svojim radom i aktivnostima   doprinijeli razvoju  i unapređenju ukupnog života u općini Cernik i  njenoj   promidžbi.  Na temelju odluke  Općinskog vijeća  uručena su općinska priznanja za 2019. godinu. Uručili su ih  predsjednik Općinskog vijeće Hrvoja Žekić i općinski načelnik  Vitomir  Žakić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. lipnja 2019.

Petrovoselci na 21. poljoprivredno-poduzetničkim idejama  i 2. poljoprivrednom sajmu

 

Poljoprivredna gospodarstva i  mali poduzetnici  ni ove godine nisu propustili  predstaviti  se na   21. poljoprivredno-poduzetničkim idejama  i 2. poljoprivrednom sajmu održanom u Novoj Gradiški.

Općina Staro Petrovo Selo, uz općine Cernik i Oriovac,  bila je jedna od tri općine koja  je predstavila  dio svojih  malih proizvođače i omogućila im da afirmiraju svoje proizvode.

 
FRANJEVAČKI SAMOSTAN CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. lipnja 2019.

U Franjevačkom samostanu osniva se kulturni centar fra Eugen Kukina

 

I ove godine i povodu obilježavanja Dana općine Cernik, franjevački samostan je otvorio svoja vrata i ugostio brojne uzvanike. Da neće samo na tome ostati jedan dan potvrdio je gvardijan fra Vjenceslav Janjić svoje namjere, govoreći o naporima koje ulaže da stvori uvjete i u potkrovlju samostanu dugom 50 metara uredi prostor za Franjevački kulturni centar i izloži javnosti zbirka kulturnih umjetnina. Njih su, kako naglašava, cernički franjevci stoljećima skupljali i sačuvali  od svega, pa i od ratova. Sada treba  zajedno s Općinom Cernik dobro osmisliti projekt i  aplicirat ga kod EU fondova.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
03. lipnja 2019.

Graševina vinarije Kovre osvojila šampionsku titulu

 

Graševina vinarije Kovre proglašena je šampionskim vinom i dobila Zlatnu medalju na ocjenjivanju vina novogradiškog vinogorja održanom u Cerniku 23. svibnja. Ocjenjivanje je organizirala Udruga vinogradara i voćara Cernik, a vinari su prijavili 38 vina.

Šarolika je paleta vina koje proizvode vinogradari i vinari od Nove Kapele do Nove Gradiške. Najviše je bilo prijavljeno uzoraka graševine, do vina koja su manje zastupljena u podrumima vinogradara, kao što su manconi poluslatki, bijeli i crni couve, te momjanski muškat. Dakako, ni na ovogodišnjem ocjenjivanju vina nisu izostala vina kao što su rajnski rizling, portugizac, pinot crni i sivi, traminac i frankovka.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. lipnja 2019.

Palenta kompirica i ovčji sir oduševili Cerničane

 

Prijatelji, iz Cerničanima prijateljske općine Čavle,  31. svibnja su  prenijeli su dio svoje  gastronomske tradicije i pogostili ih  palentom kompiricom i ovčjim sirom, autohtonim jelom  za koje se kaže da je othranila naraštaje Grobničanki i Grobničana. Načelnica  općine Ivana Cvitan Polić  dovela je u Cernik  prave, ali i snažne majstore  koji su dvorcu Kulmer spravili palentu kompiricu koju su  gošće iz Čavla, zajedno sa slanim ovčjom sirom, podijelile  svima  koji su se zatekli u prostoru Kulmerovog dvorca. Ni kiša nije  pokvarila ovaj gastro događaj.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba