SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. travnja 2019.

Gradski proračun narastao na 116 milijuna kuna -  oporbeni HDZ bio protiv

 

Gradski proračun za 2019. godinu na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća povećan za 14,5 milijuna kuna i narastao je  na 116 milijuna kuna. Vijećnici  Kluba vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista, te  nezavisna vijećnica Marijana Škara Ivković i Željko Bigović, nositelj liste Grupe građana,  prihvatili su obrazloženje gradonačelnika Vinka Grgića i glasali za povećanje proračuna. Protiv su bili vijećnici HDZ-a.

 
AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
04. travnja 2019.

Još jednom zaiskrilo između bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika

Sjednica  Gradskog vijeća  održana 2. travnja  pod predsjedanjem Ljepše Rakas Vujčić tradicionalno je počela aktualnim satom koji je bio u znaku točaka dnevnog reda, odnosno izmjena i  dopuna gradskog proračuna za ovu godinu. Željko Bešlić (HDZ) nije mogao dočekati  redovnu raspravu pa je upitao gradonačelnika  kako to da se  u proračunu od 116 milijuna kuna ne ide na nastavak modernizacije Ulice baruna Trenka i Male, te  Domčeve ulice u kojoj je stanje, kako je kazao, nepodnošljivo i  ljudi se guše u prašini.

 
OSNIVA SE KLUB PLAVI CVIJET PDF Ispis E-mail
Autor dr.Jugo Gojković   
02. travnja 2019.

Čuvari emotivne izvornosti – bića autističnog spektra

 

Okrećemo li glavu pri suočavanju s bitno različitim osobama? Da! Razlog je u strahu od nepoznatog. Svoje emotivne izvore koje dobivamo razvojem od začeća preko rođenja i dalje obavijemo usvojenim i usklađujući sebe naučenim sadržajima dobivenim od drugih. Neka bića to ne mogu, ostaju zarobljena tim ranim događajima, zarobljena nemogućnostima ostvarenja suradnje zbog prirođene osjetljivosti, zbog svojim obranama zazidane senzibilnosti zidom čudnog svijeta koji je okruženju stran i odbojan – ako ne upoznamo ta bića koja su čuvari naše ljudske izvornosti.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. travnja 2019.

Uređuje se prostor iza Doma hrvatskih branitelja

 

Branitelji novogradiškog kraja mogu se pohvaliti da  zahvaljujući Gradu Nova Gradiška imaju  jedan od najuređenijih  braniteljskih domova u kome su sve udruge dobile prostor za rad i okupljanje. Primjereno je uređen i njegov okoliš, osim dijela iza doma  sa starim garažama. Gradonačelnik Vinko Grgić obećao je urediti i taj prostor i na njemu izgraditi sjenicu za  okupljanje i druženje branitelja. Ovih dana djelatnici Eko-konga prionuli su poslu  i srušili garaže, narednih dana će početi graditi i sjenicu i na zadovoljstvo branitelja urediti cijeli prostor.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. travnja 2019.

Počela energetska obnova Doma kulture

 

Počeli su radovi na energetskoj obnovi Doma kulture.  Projekt je to Grada Nova Gradiška kojim se privode kraju radovi  na cjelovitom uređenju  kompletne zgrade. Dodajmo da će, nakon  uređenja  dvorane  i hola  prošle godine,  radova kojima je  ove godine Pučko otvoreno učilište uredilo dio prostora na katu, te  radova  koji predstoje,  biti završeno  kompletno  uređenje  ove zgrade.

Dom kulture  ove će godine zasjati  u novom sjaju. Ono što je najvažnije, iako je to već i sada,  za Novogradiščane će to  biti prostor u koji će  rado dolaziti na kino  i kazališne predstave,  izložbe i brojne manifestacije koje organiziraju Pučko otvoreno učilište i Gradska knjižnica.

 
KOORDINACIJSKO TIJELO ZA PREVENCIJU OVISNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević,mr. spec. kliničke psihologije   
02. travnja 2019.

„Zdravlje dostupno za sve“

 

Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti na području grada Nova Gradiška povodom Svjetskog dana zdravlja organizira predavanje „Zdravlje dostupno za sve - Programi smanjenja šteta – zalog zdrave budućnosti“. Predavač je dr.sc. Siniša Zovko, dr.med., voditelj Odjela prevencije ovisnosti i smanjenja šteta Službe za zdravstvene i socijalne djelatnosti Hrvatskog Crvenog križa. Predavanje će se održati utorak 9. travnja 2019.g. u 12,00 sati.u dvorani Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška. Namijenjeno je stručnjacima koji se bave prevencijom, liječenjem i rehabilitacijom bolesti ovisnosti.

 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba