GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio “Bljesak”   
01. prosinca 2018.

Uspješno održan i “4. Let s Gavranom”

 

U organizaciji Gradske knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta “Matija Antun Relković” i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, BPŽ i Grada Nova Gradiška 27. i 28. studenoga održan je 4. Let s Gavranom-književno-kazališni festival posvećen našemu i svjetski poznatom književniku, hrvatskom dramatičaru, romanopiscu, piscu za mlade Miri Gavranu.

 
ČETVRTI LET S GAVRANOM PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg, Radio “Bljesak”   
01. prosinca 2018.

Predstavljena Knjiga odabranih komedija

- Predstavljanjem Knjige odabranih komedija Mire Gavrana u Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Nova Gradiška završio je 28. studenog ovogodišnji Let s Gavranom. Riječ dobrodošlice okupljenim poklonicima Gavranovog djela uputila je prof. Biljana Dakić ravnateljica Knjižnice te predstavila Sanju Nikčević, teatrologinju, kazališnu kritičarku, redovnu profesoricu u trajnom zvanju i voditeljicu teatrologije Odsjeka za kazlišnu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku, koja je predstavila Knjigu odabranih komedija Mire Gavrana. Istaknula je na početku njegove ljudske i profesionalne vrijednosti te naglasila kako se Miro Gavran ne povodi trenutačnom modom u kazalištu već kroz svoje komade promovira ljudsku i životnu stvarnost i vrednote.

 
TURISTIČKA ZAJEDNCA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor tzbpž   
29. studenog 2018.

Prezentacija Klastera Slavonije u Beču

 

Klaster Slavonije, odnosno Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Virovitičko-podravska županija,  i predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Austriji  su 27. studenog uspješno prezentirale povjesnu, kulturnu i eno-gasto ponudu Slavonije i Baranje ispred 20-tak novinara iz Austrije.

Prezentaciju je svećano otvorila njezina ekscelencija dr.sc. Vesna Cvjetković, veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji, te se zatim uzvanicima obratio gospodin Branimir Tončinić, direktor predstavništa Hrvatske turističke zajednice u Austriji, predstaviviši predstavnike Klastera Slavonije – gospođu Gordanu Fabčić, pročelnicu UO za gospodarstvo u Brodsko-posavskoj županiji, gospođu Ivanu Jurić, direktoricu Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i gospođu Ružicu Vidaković, direktoricu Turističke zajednice Brodsko-posavske županije.

 
OPĆINA GORNJI BOGIĆEVCI PDF Ispis E-mail
Autor Jasminka Klarić   
29. studenog 2018.

Kreativna predblagdanska radionica u OŠ G. Bogićevci

 

Narodna knjižnica i čitaonica „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci organizirala je i održala  kreativnu radionicu u OŠ Gornji Bogićevci pod nazivom: „Tiho, tiho, tiho djeco…dolazi nam u svojim prekrasnim čizmama SVETI NIKOLA…“.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić, Fotografije: Tihana Cindrić   
29. studenog 2018.

Na blagdan Krista Kralja blagoslovljena nova zvona

 

U nedjelju, 25. studenog, na blagdan Krista Kralja svega stvorenoga, zaštitnika župe Rešetari, svečano je bilo u ovoj župi. Biskup požeški, msgr dr Antun Škvorčević predslavio je svečano euharistijsko slavlje, a prije toga blagoslovio je nova zvona za župnu crkvu.

Pozdravljajući biskupa, rešetarački župnik, Josip Bogović, rekao je kako na tornju crkve postoji zvono teško 560 kg, postavljeno 1972.g. Nabavili su ga vjernici iz Nove Gradiške i Rešetara koji žive u Kanadi.

 
ZAJEDNIČKI INTERES OPĆINE REŠETARI I GRADA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2018.

Povezat će ih uređena prometnica  sa  biciklističkim i pješačkim stazama  u Ulici kralja Tomislava i Mažuranićevoj ulici

Teritorijalnu ustroj  jedinica lokalne samouprave  povukao je administrativne granice između općina i gradova.  Većini je to bilo po mjeri jer su, kako se ispravno smatralo,  mogli neposrednije  utjecati na svoj razvoj i napredak. Trebalo je,  međutim,  da  prođe  četvrt stoljeća  pa da se  uvidi  da  administrativne granice i table na cestama  nisu prepreka za  uspješniju međusobnu suradnju kada jer u pitanju zajednički interes.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba