FOLKLORNI ANSAMBL MLADIH PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2018.

Posjetili Obiteljski dom „Grgić“ i družili se sa starijim osobama

 

Organizirajući manifestaciju „Diko moja priko kola priđi“ 1. listopada, Folklorni ansambl mladih i  njegovi članovi nisu ni ove godine  zaboravili na starije osobe. Osim što su im se u ovoj manifestaciji pridružili i članovu Udruge umirovljenika posjetili su  i Obiteljski dom „Grgić“  u Ulici Ivana Gortana Kovačića.  Obradovali su ih i s njima se  družili  u povodu  1. listopada Međunarodnog  dana starijih osoba.

 
LIKOVNA KOLONIJA PETROVIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Ivan De Villa   
02. listopada 2018.

20 godina Likovne kolonije Petrović u Matici

 

Zamjenik ravnatelja HMI-ja u svom je pozdravnom slovu istaknuo dugogodišnju plodnu suradnju Matice i Rešetara, odnosno tamošnjih književnih i likovnih entuzijasta, a predsjednik Književno likovnog društva govorio je o povijesti likovne kolonije. Načelnik rešetaračke općine u prvi plan je stavio agilnost udruga u svojoj sredini, među kojima prednjači upravo Književno likovno društvo „Rešetari“

 
FOLKLORNI AMNSAMBL MLADIH PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. listopada 2018.

„Diko moja, priko kola priđi“

 

Folklorni ansambl mladih i sudionici tradicionalne  manifestacije „Diko moja, priko kola priđi“obilježili su 1. listopada 2018. godine petu obljetnicu ove hvalevrijedne manifestacije. Ove godine   priključila im se i Udruga umirovljenika, a sudionici su u  povodu Međunarodnog dana starijih osoba posjetili  štićenike Obiteljskog doma  za starije  osobe „Grgić“.

 
POU MAR PDF Ispis E-mail
Autor POU MAR   
02. listopada 2018.

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA 2018.  – gledajmo domaće

 

NOĆ HRVATSKOG FILMA I NOVIH MEDIJA, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom  publikom, ove godine doživljava svoje peto izdanje – ove jeseni ovaj besplatni maraton najboljeg od domaćeg filma održat će se u subotu, 6. listopada, u šest hrvatskih gradova i ukupno pet država.  Ulaz na sva događanja je besplatan.

Peto izdanje manifestacije "Noć hrvatskog filma i novih medija" održava se u Zagrebu, Sisku, Otočcu, Šibeniku, Novog Gradiški, Dubrovniku (iznimno 5.10.), ali i na kino platnima u Srbiji (Subotica), Bosni i Hercegovini (Mostar), Mađarskoj (Koljnof) i Austriji (Beč), a u jednoj će filmskoj noći, od 18 sati sve do 2 ujutro, prikazati više od 100 hrvatskih naslova različitih žanrova.

 
IOŠ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2018.

Završeno  obilježavanje  130 godina Industrijsko-obrtničke škole  Nova Gradiška

 

- Obilježavanje  hvalevrijedne obljetnice - 130 godina Industrijsko-obrtničke škole  Nova Gradiška završilo je 29. rujna u središnjoj gradskoj ulici. Nakon izložbe Međunarodna suradnja i partnerstvo koja je u školi otvorena u četvrtak, u petak  je za djelatnike i učenike  ove škole bio najsvečaniji dan. Uz brojne uzvanike  okupili su se na akademiji u Domu kulture, govorili o prošlosti i povijesti škole, sadašnjosti, ali  i budućnosti. Dobivali su brojne čestitke, a dijelila su se i priznanja. Učenici i djelatnici škole  29. rujna su   prije podne u Ulici slavonskih graničara  na štandovima predstaviti  građanima školu i svoja zanimanja.  Na taj način završiti  obilježavanje  130 godina  obrazovanja  za obrtnička zanimanja u Novoj Gradiški

 
OBILJEŽENA 27. OBLJETNICA 121.BRIGADE HV PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2018.

121. brigada HV-e Nova Gradiška dobila svoj trg

 

Središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja 121. brigade / pukovnije Hrvatske vojske obilježena je 29.rujna  sa više događanja u nazočnosti brojnih uzvanika i branitelja, ali i građana  koji su  na središnjem gradskom trgu mogli razgledati izložbu  tehničko taktičkog zbora Hrvatske vojske.

Branitelji su u mimohodu prošli središnjom gradskom, Benkovićevom, Gundulićevom  i Relkovićevom  ulicom do Trga dr. Franje Tuđmana i spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba