Hvala na podršci

  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing
  • Marketing

Pretraga sadržaja

Cajtungov Facebook


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
07. prosinca 2017.

ADVENT- RADOSNO I DJELOTVORNO DOŠAŠĆE

Poštovani čitatelji!

Pred nama je najljepše, najromantičnije i najraspjevanije razdoblje crkvene godine Advent ili Došašće. To je vrijeme u godini kad su dani sve kraći, a noći sve duže. Obitelj je i zbog hladnoće više u sobi za dnevni boravak. Nudim Vam mogućnost kako to vrijeme što“kršćanskije“ osmisliti.

Božić kroz pera naših velikana

Antun Gustav Matoš:- Teško kući

Božić je asocijacija na mirise i toplinu doma. A riječ Betlehem doslovce znači „ Kuća kruha“. To se povezuje s jaslicama u koje je bio položen Isus, zapravo hranilištem, što unaprijed upućuje na pashalnu gozbu, a onda i na euharistiju u kojoj nam se Bog nudi kao hrana. Vezu između doma i hrama nije teško dokučiti. „Teško kući koja nije hram, i hramu koji nije kuća!“

 
MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. prosinca 2017.

Izložba fotografija "Ulice Gradiške Nove"

U Gradskom muzeju Nova Gradiška 5. prosinca otvorena je izložba fotografija “Ulice Gradiške Nove”.Izložba koja nosi naziv naslova pjesme Josipa Pintarića Puce predstavlja 192 fotografije i tri karte iz raznih povijesnih razdoblja Nove Gradiške. Autori fotografija su Foto Jenčik, Foto Paulik, Foto Verson, Foto Vitković, Danijela i Karlo Dieneša, Matija Kurolt, Vlado Vincetić, Vijek Žugaj, Milana Tovarić, Nikole Stojaković, A.Boršić i Vesna Kolić Klikić, autorica izložbe. Nazočne brojne posjetitelje pozdravila je Marija Mihaljević, ravnateljica Muzeja osvrnuvši se na rad Muzeja. O izložbi je govorila Vesna Kolić-Klikić. Izrazivši zadovoljstvo, izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika. Tiskan je i katalog autorice Vesne Kolić-Klikić, prof. muzejske savjetnice. Stare fotografije koje prikazuju nekadašnji izgled grada vratile su na trenutak, posebice starije posjetitelje, u prošlo vrijeme, kada se, kako se moglo čuti, živjelo smirenije, s više međusobnog poštivanja i tolerancije.

 
MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
05. prosinca 2017.

Volonterima Crvenog  križa uručene zahvalnice

U povodu Svjetskog dana volontera Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška organiziralo je  prigodno druženje  s volonterima Crvenog križa.

-Prigoda je da se okupimo i da vam  zahvalimo za sve   ono što ste učinili  i preko Crvenog križa drugima pomagali. Puno ste toga učinili i odradili, posebno u ovoj godini, koja je bila jako zahtjevna po pitanju podjele humanitarne pomoći. Na tome vam još jednom od srca zahvaljujem- kazao je Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška i uručio   zahvalnice  Crvenog križa i prigodne poklone.

 
RADOSNI BLAGDANI-NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. prosinca 2017.

Otvoreno klizalište

Na radost i zadovoljstvo najmlađih Novogradiščana 2.prosinca otvoreno je klizalište, kao  jedan od brojnih sadržaja u gradu koji se organiziraju povodom predstojećih blagdana.  Potvrdili su to mail bi oveliki sklizači stojeći u  redu da bi dobili klizaljke. Dakako, zadovoljni interesom mogu biti gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica gradske Turističke zajednice Dinka Matijević, a može biti zadovoljan i Vlado Ivković, direktor Eko-konga i njegovi djelatnici  er asu odradili velik posao  na blagdanskom uređenju grada i za to dobili pohvale.

Grad Nova Gradiška prigodnom otvorenije poklonio je besplatno klizanje. Idućih dana sat klizanja stoji 10 kuna. Klizalište je otvoreno  radnim danom od 14 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od  11 do 23 sata.  Za najmlađe koji još ne mogu  na klizaljke  na raspolaganju je  medvjedić s kojim uz pratnju roditelja  mogu  uživati  radostima koje im  pruža led i klizalište.

 
ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. prosinca 2017.

Počeo pilot-program "Školskog radija"

U ETŠ i ekonomskoj srednjoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta "Školski radio" kojega u partnerstvu provode učenici ETŠ i ekonomske i OŠ "Mato Lovrak" uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić.  Nositelj projekta je Građanska inicijativa NG-Buntovnici, nakladnik UNITAS WebRadija, financijski ga podupire Grad, a pokrovitelj je i portal medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije. Učenici i profesori mogli su čuti prvu pilot-emisiju za koju su, jinglove i  priloge pripremili, snimili ih i montirali sami učenici- sudionici projekta uz stručnu pomoć mentora i provoditelja, a emitirana je putem školskog razglasa te streamana na portalu NG-Buntovnici. Realizacija projekta počela je u listopadu različitim radionicama, kako usvajanja teorijskog takoi praktičnog znanja iz područja novinarstva, novinarskih vrsta i rodova, medijske pismenosti, fotografije, radijskog novinarstva. I učenici obje škole spremno su prihvatili gotovo svakodnevne zadatke praćenja događanja u svom okruženju, ali i gradu, a pisane, snimljene, ali i multimedijalne uratke prezentirali na web stranicama svojih škola. Prilozi su ujedno objavljivani i na portalu NG-Buntovnici. Učenici ETŠ i ekonomske škole – sudionici projekta u dogovoru s profesorima i roditeljima dolazili su i u poslijepodnevnim satima u prostor UNITAS WebRadija gdje ih je voditelj projekta Momir Divjak educirao za rad u tehnici, tako da su bili spremni za realizaciju i svoje prve pilot-emisije.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. prosinca 2017.

Za proračun od 75 milijuna kuna  glasalo 11 vijećnika, 5 bilo protiv

Sa 11 glasova vijećnika Kluba vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista, te Marijane  Škara-Ivković sa Liste grupe birača Željka Bigovića na  sjednici Gradskog vijeća,  održanoj 30.12. pod predsjedanjem Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med.,usvojen ej proračun Grada Nove Gradiške za 2018. godinu. Protiv su bili vijećnici HDZ-a i Marija Karlovčan-Subić sa Liste  grupe birača. Gradski proračun narastao je na 75 milijuna kuna što je  za 6 milijuna kuna više  od predloženih 69 milijuna kuna navedenih u prijedlogu proračuna o kojem se raspravljalo na  prethodnoj sjednici Gradskog vijeća. Zašto je proračun narastao u tako kratkom roku obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić kazavši kako se u proračunu vidi  što će se raditi slijedeće godine.

„Od prvog čitanja proračuna do danas dogodilo se puno toga i proračun je otišao na  povijesnih 75 milijuna kuna. Dobili smo ugovor za projekt “Zaželi“ i slijedeće godine ćemo zaposlit 50 žena  koje nemaju zaposlenje. Mogu reći da smo dobili najviše sredstava od svih gradova koji su potpisali taj ugovor. Zbog toga proračun ide gore za  2,2 milijuna kuna. U završnoj smo fazi realizacije CEKOM-a. Do kraja godine očekujemo da dobijemo informaciju  da li smo ga dobili ili ne. Uvjet Fonda je da vide da smo taj novac osigurali i morali smo proračun povećati za 2,7 milijuna kuna. Projekte kapitalne pomoći smo povećali za 760.000 kuna. Nedavno je premijer potpisao ugovor s Sindikatom djelatnika  u javnoj upravi o povećanju plaća od 6 posto. Na veselje naših djelatnika  to smo ubacili u proračun, a odnosi se na djelatnike gradske uprave, Gradske knjižnice, Gradskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. Iznosi to 185.000 kuna, plus za Dječji vrtić  oko 140.000 kuna  gdje su uključeni i vrtići  u općinama. Ukupno povećanje prijedloga proračuna  iznosi 6,1 milijun škuna“, kazao je gradonačelnik i dodao da će Grad u 2018. godini uložiti preko12 milijuna kuna u gospodarstvo.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 354

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba