LJETNA POZORNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

PROMOVIRAN NOVI NOSAČ ZVUKA TS „SATIR“: "Godine su da se broje"

"Godine su da se broje" Naslov je četvrtog nosača zvuka TS "Satir" iz Davora promoviranoga 15. kolovoza u Novoj Gradiški na Ljetnoj pozornici.

Iako je to, kako kažu, kultno mjesto urbane glazbe, ako je itko zaslužio biti na tom, Novogradiščanima omiljenom mjestu, to su naši Davorci. Naime, promocija njihova CD dogodila se u sklopu NG glazbenog ljeta, koje, poznato vam je, ove godine slavi 22. rođendan. A baš su dečki iz "Satira", kao prvi svirci  sudjelovali u ostvarenju ovoga projekta i na NG glazbenom ljetu i oni su 22-u godinu za redom.

Nanizali su na novom CD-u 13 pjesama. Ma sve su odlične, a kako i ne bi bile kad je u njih utkana duša i srce slavonsko, lađarsko: Godine su da se broje; Lopovi (stara pjesma, ni Sršo nije saznao od kada se u Davoru "piva", al' se piva); Pa se samo vozam; Laku noć, (autor Mario Mihlajević, otpjevao Đuka Čaić1992., pa ju Satiri vratili); Od kad tebe nema više; Ondi; Slavonijo voljena; E ta si pjesma meni ti;  Janje moje malo; Oprosti mi Slavonijo; Mi živimo pošteno; Moj sin i Mirta. Aranžmane smo radili svi, a glazbu i tekst Stjepan Ciprić-Stipa-kaže nam Sršo, "glasnogovornik" "Satira".

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
17. kolovoza 2017.

"U ljetnu večer"-koncert pod zvijezdama

Tradicionalni je to i iznimno vrijedan glazbeni događaj koji  već 10-ak godina, u sklopu NG glazbenog ljeta"  na Trgu glazbenika okuplja mlade koji su završili ili su polaznici Osnovne glazbene škole, sada Glazbenog odjela OŠ "Mato Lovrak". Poseban je osjećaj nastupati na otvorenom, potvrdili su i sudionici ovogodišnjeg koncerta: Slavica Serenčeš, klavir, Filip Cindrić, harmonika, Gabrijela Mijatović, sopran, Matej Predojević Petrić-tenor i najmlađi Borna Franić, truba, kao i predstaviti se publici u rodnom gradu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
16. kolovoza 2017.

Time for peace – obilježvanje Međunarodnog dana mladih

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja “Studio B” održala je u subotu, 12. kolovoza, na novogradiškom Korzu, aktivnost pod nazivom #TimeForPeace, u sklopu istoimene inicijative. Inicijativu smo proveli kako bismo obilježili Međunarodni dan mladih, čija je tema ove godine bila Youth building peace - Mladi grade mir.

UN je 1999. godine proglasio 12. kolovoza Međunarodnim danom mladih i od tada se svake godine on obilježava pod drugačijom temom. Ovogodišnja je tema odabrana kako bi se priznao doprinos mladih ljudi u sprječavanju i transformaciji sukoba, kao i uključivanju, društvenoj pravdi i održivom miru; sukladno UN-ovoj rezoluciji koja iznova potvrđuje važnu ulogu koju mladi igraju u odvraćanju i rješavanju sukoba, te su ključna sastavnica u osiguranju održavanja i izgradnje mira.

 
NOVA GRADIKA PDF Ispis E-mail
Autor fra.Josip Vukoja   
14. kolovoza 2017.

VELIKA GOSPA NAJVJERNIJA ZAGOVORNICA HRVATA

Svetkovina Velike Gospe je proslava Marijinog uznesenja u nebesku slavu.

Slavi se svake godine istoga datuma - 15. kolovoza.

Zbog velikog broja vjernika koji taj dan hodočaste u naša marijanska svetišta, ovaj  dan je i neradni dan u Republici Hrvatskoj.

Blažena Djevica Marija je tijelom i dušom uznesena u nebesku slavu jer je Majka Božja, a to je njezina najveća odlika. Ovu vjeru je Crkva čuvala i opsluživala od samog početka, od apostolskih vremena.

Službena dogma o Marijinom uznesenju u nebo proglašena je tek 1950. godine. Papa Pio XII. u dogmatskoj buli o uznesenju Blažene Djevice Marije u nebo proglašava:  “Vlašću Gospodina našega Isusa Krista, te apostolskih prvaka Petra i Pavla i svojom vlastitom: proglašavamo, objavljujemo i određujemo da je božanski objavljena istina da je Bezgrješna i uvijek Djevica Marija Bogorodica - nakon završena tijeka zemaljskog života - dušom i tijelom uznesena u nebesku slavu.”

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
14. kolovoza 2017.

Izložba Likovne sekcije "Duga"

U sklopu 22. NG glazbenog ljeta, Likovna sekcija "Duga", novogradiške Udruge stvaratelja u kulturi upriličila je Likovnu izložbu kao doprinos sadržajima ove nadaleko poznate manifestacije.

Uz riječi dobrodošlice okupljenima je o udruzi, kao i radu vrijednih članova te sudjelovanju na brojnim događajima izvan našega kraja, govorila predsjednica Zdravka Džimbeg. Uz osvrt na radove slikara-amatera, među ostalim je istaknula,u kako kritike, koje su, vjeruju, dobronamjerne, svakog slikara potiču da se razvija.

„ Već 18 godina okupljamo se radi druženja i razvijanja likovne forme u slobodi oblikovanja i likovnog izražavanja“, rekla je Zdravka je Džimbeg.

 
NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
14. kolovoza 2017.

DAN OPĆINE NOVA KAPELA I BLAGDAN SVETE KLARE

Da obilježavanje Dana općine Nova Kapela i blagdana svete Klare ima veliku tradiciju potvrdilo se u Novoj Kapeli brojnim trodnevnim sadržajima koje su organizirali Općina i  brojne  udruge.

I ove godine održan je  robni i stočni sajam, koji se tradicionalno održava  na blagdan svete  Klare koji se posljednjih godina održava  kao  manifestacija čiji je cilj očuvanje povijesne i slavonske baštine novokapelačkog kraja.

Programi su počeli u petak rock koncertom banda „Vatra“, u subotu je održana  vježba vatrogasne mladeži, nogometna utakmica između „Slavonca“ i „Batrine“, a u večernjim satima pučko veselje uz besplatan čobanac, fiš, pivo i sokove, te nastup  Tamburaškog sastava „Tkanica“ i Stjepana Jeršeka Štefa. Manifestacije u povodu Dana općine završile su u nedjelju  utrkom konjskih zaprega.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 333

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba