OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
01. lipnja 2019.

U Franjevačkom samostanu otvorena izložba slika i skulptura

 

Povodu Dana općine Cernik, 31. svibnja u Franjevačkom samostanu otvorena je izložba slika i skulptura skupine umjetnika. Najpoznatije ime izložbe je Ferdinand Kulmer, akademski slikar koji potiče iz nekoć poznate plemićke obitelji Kulmer. Vezan je za Cernik jer je u njemu proveo dio djetinjstva i Novu Gradišku u kojoj je završio četvrti razred Gimnazije. Izložbu su predstavili fra Vjencislav Janjić i Ivan Jelančić koji je govorio i o umjetničkom putu autora i njihovoj povezanosti sa Cernikom ističući pritom da im je izlaganjem u Franjevačkom samostanu ukazana velika čast.

 
DAN OPĆINE CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. lipnja 2019.

Visoko podignuta ljestvica u stvaranju boljih uvjeta za život u svim naseljima

 

Svečano je bilo 31. svibnja u Cerniku. Cerničani i stanovnici ostalih naselja u Općini Cernik nizom manifestacijama i događanja obilježavali su Dan općine. Općinsko vijeće i načelnik imali su se čime pohvaliti, a njegov predsjednik Hrvoje Žakić i načelnik Vitomir Žakić govoriti o planovima i projektima čijom realizacijom će se nastaviti unapređivati ukupan život stanovništva u svim naseljima na području općine. Svečana sjednica Općinskog vijeća bila je prigoda da u Cernik dođu brojni gosti i uzvanici, te da se dodijele ovogodišnja priznanja pojedincima zaslužnim za razvoj općine u raznim oblastima.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.hr   
01. lipnja 2019.

Za koga Ministarstvo se čuva poljoprivredno zemljište?

 

Saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović zatražio je stanku u Hrvatskom saboru, u četvrtak na Dan Hrvatskog sabora, da bi progovorio o temi državnog poljoprivrednog zemljišta za koje se ne raspisuju natječaji za prodaju i zakup u vremenu dok prednost imaju domaći poljoprivrednici.

„Od samostalne Hrvatske koju smo sanjali i za koju smo se borili, očekivali smo jednaku šansu za sve koji žele raditi, očekivali smo hrvatske zakone i njihovu provedbu. Mnogi mladi, kao danas mladi Samoborci, ne žele otići ako dobiju priliku u Hrvatskoj.“ Kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović prigodom Dana Hrvatskog sabora aludirajući na nejednako postupanje prema mladima koji nisu članovi vladajućeg HDZ-a na taj način uvodeći u problematiku postupanja s poljoprivrednim zemljište koje će od 2020., ako ne dođe do promjene zakonodavnog okvira, moći kupovati stranci.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
01. lipnja 2019.

POLICIJA U SLUŽBI DJECE – ZDRAV ZA 5

 

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta iniciralo je pokretanje zajedničkog preventivnog projekta pod nazivom „Zdrav za 5“.

Da ovo nije samo projekt na papiru, pokazala je današnja završna manifestacija sportsko edukativnog karaktera u organizaciji Policijske uprave brodsko – posavske, a u suradnji sa Srednjom Ekonomsko-birotehničkom školom i Osnovnom školom „Dragutin Tadijanović“, koja je održana na prostoru spomenutih škola.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
30. svibnja 2019.

Hrvatska spremna za novu protupožarnu sezonu

 

Danas je u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održana konferencija za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2019.“

Na konferenciji su sudjelovali Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga, bojnik Tomislav Vacenovski, zapovjednik Protupožarne eskadrile, Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, Jasna Molc, rukovoditeljica Službe za ekologiju u Hrvatskim šumama, dr.sc. Branka Ivančan-Picek, ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda i dr.sc. Vlasta Tutiš, načelnica Sektora za vremenske i pomorske analize i prognoze.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor laudato.hr   
30. svibnja 2019.

Uzašašće Kristovo ili Spasovo

 

U čast Uzašašća Kristova ili Spasova vjernici župe Cernik predvođeni fra Josipom Šoštarićem i fra Miroslavom Petraćem u procesiji, s molitvom i pjesmom došli su o crkve Svetog Leonarda ili Linarte gdje je služena Sveta misa.

Četrdeset dana nakon uskrsnuća slavimo blagdan Uzašašća Kristova ili Spasovo, a označuje svršetak Isusova ukazivanja apostolima. Dokaz je spasa za čitavo čovječanstvo, zato se zove Spasovo. Ta svetkovina označuje svršetak Isusova ukazivanja apostolima, a broj od „četrdeset dana“ znači puninu njegova djelovanja na zemlji, ispunjenje svega što je donio za spas čovječanstva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba