BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
30. siječnja 2019.

Održan tematski info dan CTR-a

 

U organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije 28.siječnja održan je tematski info dan o pripremi razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova. Na info danu su govorili Dragan Jelić, pomoćnik ministrice za provedbu operativnih programa i financijskih instrumenata i Katica Mišković, pomoćnica ministrice za potpomognuta područja koji su predstavili planirane aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2019.g.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE „MAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor POUMAR   
29. siječnja 2019.

HIT PREDSTAVA BRODOLOMKE

 

BRODOLOMKE , hit predstava Kazališta Moruzgva i Ludens teatra koju gostuje u ponedjeljak, 4. 2. u 19,00 sati.

Autor: Ana Tonković Dolenčić

Režija: Krešimir Dolenčić

Igraju: Ecija Ojdanić, Anita Matić Delić, Darija Lorenci Flatz, Sanja Milardović i Luka Petrušić

Autorski je to projekt nastao prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. siječnja 2019.

Deveti GavranFest ove se godine održava u Sensemble Theatreu u Augsburgu

 

Deveti GavranFest, međunarodni kazališni festival na kome se izvode isključivo kazališni tekstovi hrvatskog književnika Mire Gavrana održat će se 1., 2. i 3. veljače 2019. u Sensemble Theatreu u Augsburgu u Njemačkoj.

Selektori i producenti festivala Anne Schuester i Sebastian Seidel pozvali su pet predstava iz Austrije, Hrvatske i Njemačke, te organizirali dva okrugla stola na kojima će o Gavranovom radu govoriti redatelji, glumci, teatrolozi i prevoditelji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. siječnja 2019.

Sjećanje na novogradiške Židove

 

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta (27. siječnja) obilježen je u Hrvatskoj raznim programima, polaganjem vijenaca i molitvenim skupovima. Na taj način odana je počast stradanju šest milijuna Židova u nacističkim logorima, ali i druge stradale Židove u Drugom svjetskom ratu.

Mlađim generacijama Novogradiščana danas je nepoznato da je i Nova Gradiška imala svoju židovsku zajednicu koja je dala velik doprinos u razvoju njihovog grada. Njihova stradanja i Dan sjećanja i junaštva – Jom HaŠoa veHagvura židovska vjerska zajednica Bet Israel u Hrvatskoj obilježila je 16. travnja 2015. godine na starom židovskom groblju u Cerniku.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lora Jurišić-radiong   
27. siječnja 2019.

Uspješno održan 9. rukometni turnir u čast Ivi Petranoviću

 

U sjećanje na doajena novogradiškog sporta, sportskog novinara, povjesničara sporta, trenera, sportskog pedagoga, sportaša, ali prvenstveno velikog čovjeka Ivu Petranovića odigran je deveti po redu turnir njemu u čast, turnir rukometnih veterana “In memoriam Ivo Petranović”.

Sportska je ovo manifestacija međunarodnog karaktera koja iz godine u godinu okuplja rekordan broj ekipa i natjecatelja i iz cijele regije. Ove godine na turniru rukometnih veterana nastupilo je čak 16 muških veteranskih momčadi i 10 ženskih. Sjatilo se tristotinjak sudionika u Novu Gradišku iz Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i neizostavno Hrvatske, ne bi li uživalo u kvalitetnoj igri loptom, ali i ugodnom druženju po kojem je ovaj tradicionalni turnir nadaleko poznat.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. siječnja 2019.

SDP umrtvio novogradišku političku scenu

 

Na gotovo polovici mandata sadašnje predstavničke i izvršne vlasti u Novoj Gradiški novogradišku političku scenu karakterizira političko mrtvilo. Na političkoj sceni malo je aktera jer se neki od sudionika prošlih izbora ne oglašavaju u javnosti.

Nakon izbora održanih 21. svibnja 2017. godine SDP je sa Hrvatskom laburistima uvjerljivo pobijedio i postao najjača politička opcija u Novoj Gradiški. Njihova je lista osvojila 10 od ukupno 17 vijećničkih mjesta u Gradskom vijeću i ima stabilnu većinu što može biti razlogom političkom mrtvilu. Pet vijećnika HDZ, uz dva vijećnika sa Liste Grupe birača Željka Bigovića čini oporbu. Tu treba reći da vijećnica Marijana Škara-Ivković često na sjednicama Vijeća diže ruku zajedno sa vijećnicima većine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba