RADOSNI BLAGDANI-NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
02. prosinca 2017.

Otvoreno klizalište

Na radost i zadovoljstvo najmlađih Novogradiščana 2.prosinca otvoreno je klizalište, kao  jedan od brojnih sadržaja u gradu koji se organiziraju povodom predstojećih blagdana.  Potvrdili su to mail bi oveliki sklizači stojeći u  redu da bi dobili klizaljke. Dakako, zadovoljni interesom mogu biti gradonačelnik Vinko Grgić i direktorica gradske Turističke zajednice Dinka Matijević, a može biti zadovoljan i Vlado Ivković, direktor Eko-konga i njegovi djelatnici  er asu odradili velik posao  na blagdanskom uređenju grada i za to dobili pohvale.

Grad Nova Gradiška prigodnom otvorenije poklonio je besplatno klizanje. Idućih dana sat klizanja stoji 10 kuna. Klizalište je otvoreno  radnim danom od 14 do 22 sata, a vikendom i blagdanom od  11 do 23 sata.  Za najmlađe koji još ne mogu  na klizaljke  na raspolaganju je  medvjedić s kojim uz pratnju roditelja  mogu  uživati  radostima koje im  pruža led i klizalište.

 
ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. prosinca 2017.

Počeo pilot-program "Školskog radija"

U ETŠ i ekonomskoj srednjoj školi 1. prosinca je počeo pilot- program projekta "Školski radio" kojega u partnerstvu provode učenici ETŠ i ekonomske i OŠ "Mato Lovrak" uz svoje mentore: prof. Nataliju Golovrški, Sanelu Jurić, prof. Tibora Čolovća, i profesorice Zrinku Ivančić i Mateu Vlaović, kao i potporu ravnateljica Sanje Muller-Zoričić i Vesne Lončar-Cindrić.  Nositelj projekta je Građanska inicijativa NG-Buntovnici, nakladnik UNITAS WebRadija, financijski ga podupire Grad, a pokrovitelj je i portal medijskapismenost.hr Agencije za elektroničke medije. Učenici i profesori mogli su čuti prvu pilot-emisiju za koju su, jinglove i  priloge pripremili, snimili ih i montirali sami učenici- sudionici projekta uz stručnu pomoć mentora i provoditelja, a emitirana je putem školskog razglasa te streamana na portalu NG-Buntovnici. Realizacija projekta počela je u listopadu različitim radionicama, kako usvajanja teorijskog takoi praktičnog znanja iz područja novinarstva, novinarskih vrsta i rodova, medijske pismenosti, fotografije, radijskog novinarstva. I učenici obje škole spremno su prihvatili gotovo svakodnevne zadatke praćenja događanja u svom okruženju, ali i gradu, a pisane, snimljene, ali i multimedijalne uratke prezentirali na web stranicama svojih škola. Prilozi su ujedno objavljivani i na portalu NG-Buntovnici. Učenici ETŠ i ekonomske škole – sudionici projekta u dogovoru s profesorima i roditeljima dolazili su i u poslijepodnevnim satima u prostor UNITAS WebRadija gdje ih je voditelj projekta Momir Divjak educirao za rad u tehnici, tako da su bili spremni za realizaciju i svoje prve pilot-emisije.

 
GRADSKO VIJEĆE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. prosinca 2017.

Za proračun od 75 milijuna kuna  glasalo 11 vijećnika, 5 bilo protiv

Sa 11 glasova vijećnika Kluba vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista, te Marijane  Škara-Ivković sa Liste grupe birača Željka Bigovića na  sjednici Gradskog vijeća,  održanoj 30.12. pod predsjedanjem Ljepše Rakas-Vujčić, dr. med.,usvojen ej proračun Grada Nove Gradiške za 2018. godinu. Protiv su bili vijećnici HDZ-a i Marija Karlovčan-Subić sa Liste  grupe birača. Gradski proračun narastao je na 75 milijuna kuna što je  za 6 milijuna kuna više  od predloženih 69 milijuna kuna navedenih u prijedlogu proračuna o kojem se raspravljalo na  prethodnoj sjednici Gradskog vijeća. Zašto je proračun narastao u tako kratkom roku obrazložio je gradonačelnik Vinko Grgić kazavši kako se u proračunu vidi  što će se raditi slijedeće godine.

„Od prvog čitanja proračuna do danas dogodilo se puno toga i proračun je otišao na  povijesnih 75 milijuna kuna. Dobili smo ugovor za projekt “Zaželi“ i slijedeće godine ćemo zaposlit 50 žena  koje nemaju zaposlenje. Mogu reći da smo dobili najviše sredstava od svih gradova koji su potpisali taj ugovor. Zbog toga proračun ide gore za  2,2 milijuna kuna. U završnoj smo fazi realizacije CEKOM-a. Do kraja godine očekujemo da dobijemo informaciju  da li smo ga dobili ili ne. Uvjet Fonda je da vide da smo taj novac osigurali i morali smo proračun povećati za 2,7 milijuna kuna. Projekte kapitalne pomoći smo povećali za 760.000 kuna. Nedavno je premijer potpisao ugovor s Sindikatom djelatnika  u javnoj upravi o povećanju plaća od 6 posto. Na veselje naših djelatnika  to smo ubacili u proračun, a odnosi se na djelatnike gradske uprave, Gradske knjižnice, Gradskog muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. Iznosi to 185.000 kuna, plus za Dječji vrtić  oko 140.000 kuna  gdje su uključeni i vrtići  u općinama. Ukupno povećanje prijedloga proračuna  iznosi 6,1 milijun škuna“, kazao je gradonačelnik i dodao da će Grad u 2018. godini uložiti preko12 milijuna kuna u gospodarstvo.

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Biljana Dakić   
30. studenog 2017.

MIRI GAVRANU GODIŠNJA NAGRADA ZA PROMICANJE HRVATSKE KNJIŽEVNOSTI U SVIJETU

Poštovani uzvanici, dragi prijatelji, zahvaljujem vam svima na dolasku. Drago mi je da su, i pored svojih brojnih obaveza večeras medju nama  pročelnik gradskog uredu za obrazovanje kulturu i sport  grada Zagreba, gospodin Ivica Lovrić, viša stručna savjetnica u Ministarstvu  kulture gospodja  Koraljka Sopta, veleposlanik  Republike Indije u Republici Hrvatskoj gospodin Sandeep Kumar,  te zastupnica  u Gradskoj skupštini grada Zagreba Dr. Dubravka Brezak Stamać .

 
ŽUPA KRISTA KRALJA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Požeška biskupija   
18. studenog 2017.

ČETRDESETA OBLJETNICA ŽUPE REŠETARI

Na svetkovinu Krista Kralja, 26. studenoga, Župa Krista Kralja u Rešetarima proslavila je dan župnog Zaštitnika i ujedno četrdesetu obljetnice osnutka župe. Tom prigodom euharistijsko slavlje u župnoj crkvi predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Bogovićem te svećenicima Novogradiškog dekanata. Na početku misnog slavlja župnik Bogović je uputio biskupu dobrodošlicu i podsjetio na okolnosti u kojima je 1977. godine osnovana župa. Zaželio je da ova proslava njezinim župljanima bude poticaj na iskrenije življenje vjere, a biskupa je zamolio da ih osnaži u vjernosti Bogu i Crkvi. Zahvalivši župniku na pozdravnim riječima, biskup je rekao okupljenim vjernicima kako je povod ovog slavlja ponajprije svetkovina Krista Kralja svega stvorenoga koju danas slave svi katolici diljem svijeta, a oni je slave kao svoga Zaštitnika, a potom četrdeseta obljetnica osnutka njihove župe. Pozvao ih je da s posebnim osjećajima zahvale Bogu za dobročinstva koja su po služenju župe ušla u njihove živote, i uzdizala ih iz prolaznosti i smrti u Božji svijet. Podsjetio je nazočne na dvojicu svećenika koji su svoje  djelovanje ugradili u ovu župu: novogradiški župnik Mirko Bijelić, koji je u Rešetarima najprije sagradio crkvu, a potom učinio sve što je bilo potrebno da se osnuje nova župa i Luka Slobođanac, koji je kao prvi župnik u njoj djelovao od njezina osnutka sve do svog odlaska u mirovinu prije nekoliko godina. Pozvao je nazočne da u svoju zahvalnost uključe i sve one jednostavne i male ljude, koji su kao dobročinitelji i molitelji doprinijeli životu i rastu ove župe.

 
HKUU „TRENK“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Vesna Vlaović   
27. studenog 2017.

Oduševili nastupom na  Danima izvornog folklora u Brestači

Članice i članovi novogradiške Hrvatsko kulturno umjetničke udruge „Trenk“ protekloga vikenda nastupili su na manifestaciji „Dani izvornog folklora“ u Brestači, povodom blagdana Svete Katarine. Domaćin ove manifestacije je KUD „Brest“ iz Brestače pokraj Novske.

Trenkovci su se predstavili s dvije koreografije, pjesmama i plesovima iz Posavine, te pjesmama i plesovima iz Slavonije.

-Ovaj poziv došao nam je iznenada, no rado smo ga prihvatili zbog blizine Brestače. Naime, raspored nam je ovih dana prilično gust, neki članovi imaju i po 3-4 probe tjedno, što je zaista veliko odricanje. Sve naše sekcije pripremaju se za naš već poznati koncert „Sačuvajmo običaje stare“ povodom Dana grada Nova Ggradiška, koji će se održati 08. i 09. prosinca u Domu kulture. Pripremamo bogat program, bit će tu obilje novih pjesma, plesova, nova predstava. Bez obzira na gust raspored naših proba, uvijek rado odlazimo na putovanja, što svi naši članovi vole. Uvijek su oni za dobru feštu, što ni ovoga puta nije izostalo, kaže Verica Vuković, predsjednica HKUU „Trenk“.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 355

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba