OSNOVNA ŠKOLA“ MATO LOVRAK“ PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. veljače 2018.

Dan otvorene nastave

U Osnovnoj školi  „Mato Lovrak“ Nova Gradiška pod motom „Dan obrnute učionice“ 7.veljače držan je tradicionalni Dan otvorene nastave.  Učenici i njihovi učitelji mentori pripremili su mnoštvo različitih kreativnih i zanimljivih radionica. Bilo je  kreativno, zabavno i poučno.  Učenici  su bili voditelji radionica  i mjesecima u sa svojim učiteljima pripremali razna predavanja,  prezentacije, igraonice , vježbe i kreativne radionice. Učenici i učitelji  zamijenili su uloge.  Učenici  su  bili u ulozi učitelja  koji su  bili u klupama.

 
POU “MAR“ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. veljače 2018.

Predstavljeni filmovi HRT-a  U Drežniku, na Svisvete i U Drežniku, na poklade

Svi koji su se sinoć okupili  u Domu kulture na  premijeri  dva  hvalevrijedna dokumentarna filma Hrvatske radiotelevizije nisu požalili.

Filmovi  U Drežniku, na Svisvete i U Drežniku, na poklade nastali su  u produkciji Programskoga odjela za kulturu Hrvatske radiotelevizije. Urednik, scenarist i pripovjedač je  Aleksej Gotthardi-Pavlovsky. Filmovi su snimljeni u suradnji s Kulturno-umjetničkim društvom „Drežnik“ koje je, uz potporu Općine Rešetari i  POU  MAR bilo organizator   premijere održane 4.veljače. Okupljene  u Domu kulture pozdravio je i gostima riječi dobrodošlice uputio predsjednik Kulturno-umjetničkog društva “Drežnik” Marijan Ruškan.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
06. veljače 2018.

7.  pokladno jahanje u Bodovaljcima

I ove godine Bodovaljčani i njihovi gosti, preko 50 konjanika i tamburaši oživjeli su  stari tradicijski običaj pokladnog jahanja. Pored načelnika Igora Jurišića koji je, kako je rekao, nakon sedam godina prvi put sudjelovao u pokladnoj konjaničkoj povorci kao konjanik, bio je nazočan, kao i dosadašnjih godina, saborski zastupnik Davor Vlaović. Vrijedni mještani Bodovaljaca pokazali su se dobrim domaćinima i sudionike počastili brojnim domaćim suhomesnatim delicijama i kolačima, kuhanim vinom i rakijom. Pjevali su i veselili se, igrali kolo i plesali na punktovima na kojima se  zaustavljala pokladna povorka.

Nisu stoga  izostale pohvale organizatorima, posebno mještanima koji su narodnim rukotvorinama okitili svoje kuće, organizirali  punktove i bez kojih ove manifestacije ne bi ni bilo. Čestitke su uputili načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić i saborski zastupnik Davor Vlaović, koji je otvorio ovogodišnje  pokladno jahanje

 
STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. veljače 2018.

Dostojanstveno obilježen Dan logora Stara Gradiška

U organizaciji Općine Stara Gradiška, Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata policije Brodsko–posavske županije, Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Podružnice Sisačko–moslavačke županije i Udruga Zavjet podružnice Sisačko-moslavačke županije 3. su veljače upriličeni različiti sadržaji kojima je obilježen Dan logora Stara Gradiška.

U zavjetnoj crkvi sv. Mihovila misu je predslavio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a potom su se okupljeni dostojanstveno poklonili žrtvi svih onih koji su za Hrvatsku svoje kosti ostavili u ovom kazamatu i svim logorima u kojima su bili zatočeni samo zato jer su voljeli i branili svoje, jer su željeli i sanjali svoju Hrvatsku.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. veljače 2018.

Ministarstvo  kulture i Grad  osigurali novac za uređenje  dvorane Doma kulture

Svi oni koji od rujna budu dolazili u Dom kulture, osim u kazališnim i kino predstavama, te ostalim događanjima, moći će uživati i u   njegovom novom ambijentu.

Do rujna bi, naime,  trebali biti gotovi radovi na uređenju  interijera. Kazao je to na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić,  odgovarajući na pitanje vijećnice Vesne Đapić koju je  zanimalo u što će se  točno utrošiti novac koji je  Ministarstvo kulture odobrilo  za adaptaciju Doma kulture

 
SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2018.

Domćeva ulica došla napokon  na red  za modernizaciju

Ulica  Ivana Domca jedna je od pet ulica u Novoj Gradiški  koja  zahtijeva uređenje  i  asfaltni  kolnik umjesto makadama.

-Ulica je to u kojoj živi  velik broj naših sugrađana koji godinama  imaju obećanja od raznih političkih opcija i pojedinaca da će se nešto učiniti  i  ulicu urediti  za  dostojnom  život primjeren vremenu - kazao je gradski vijećnik Marijan Radić (SDP)  na sjednici Gradskog vijeća i upitao gradonačelnika što se po tom pitanju čini i kada će  se kolnik asfaltirati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 366

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba