NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. srpnja 2019.

Obilježavanje 24. obljetnice VRO “Oluja“

 

Koordinacija udruga  proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, pod pokroviteljstvom  Ministarstva hrvatskih branitelja i Općine Cernik, organizira obilježavanje 24. obljetnice VRO „Oluje“. Nositelj organizacije je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška.

Polaganje vijenaca  bit će 5. kolovoza  u Novoj Gradiški  kod  spomen-obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima  i spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu u 10 sati.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. srpnja 2019.

Obnavlja se kolnik u Potočnoj ulici

 

Skidanjem starog sloja asfalta  djelatnici  Poduzeća za ceste Slavonski Brod  danas su započeli radove na modernizaciji  kolnika  koji prethode postavljanju novog  asfaltnog sloja  u Potočnoj ulici. Ulica nije zatvorena za promet, a regulira ga djelatnik  koji prema potrebi naizmjenično pušta automobila   iz oba smjera. Investitor je Poduzeće za ceste Slavonski brod.

 
POŽEGA PDF Ispis E-mail
Autor požeška biskupija   
30. srpnja 2019.

Biskupijski kamp za mlade u Dubokoj pokraj Velike

 

U organizaciji Povjerenstva Požeške biskupije za pastoral mladih u blizini Velike, na lokaciji „Duboka“ u Parku prirode Papuk od nedjelje 21. do subote 27. srpnja održan je Biskupijski kamp za mlade. Oslanjajući se na iskustvo kampova u organizaciji SKAC-a i MAGIS-a iz Zagreba, nakana biskupijskog kampa za mlade je ponuditi mladima iskustvo drugačijeg i sadržajno ispunjenog druženja u prirodi pomažući im tragati za Božjom blizinom i osluškivati poticaje njegova Duha za njihov život, osobito u promišljanju pri odabiru životnog poziva.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
30. srpnja 2019.

Napili se i potukli zbog ranijih nesuglasica

1 0

U subotu (27.srpnja), oko 3.30 sati, u Novoj Gradiški, ispred jednog ugostiteljskog objekta, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da su se 22-godišnjak i 18-godišnjak zbog ranijih nesuglasica potukli, zadavši si međusobno nekoliko udaraca šakama u predjelu glave i tijela.
Policijski službenici su alkotestirali počinitelje prekršaja te su alko-testom 22-godišnjaku utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,68 promila, a 18-godišnjaku koncentraciju alkohola u organizmu od 2,07 promila.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
30. srpnja 2019.

Strojnice, bombe, eksploziv i drugo oružje još uvijek su prijetnja u obiteljskim kućama

 

Građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda, u dva navrata su nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minsko eksplozivnih sredstava i streljiva, pozvali policiju, koji su na siguran način preuzeli ubojita sredstva.
U prvom slučaju stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su strojnicu M56, cal. 7.63 mm, a u drugom slučaju je građanin prilikom čišćenja gospodarskih zgrada unutar obiteljskog dvorišta pronašao automatsku pušku, dvije ručne bombe M75 i dvije ručne bombe M52P3.

 
POLICIJA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
30. srpnja 2019.

Održana redovna i tematska konferencija za medije

83 0

Jučer je u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, održana redovna i tematska konferencija za medije. U okviru redovne konferencije za medije policijski službenik Krešimir Šimić (odnosi s javnošću), obavijestio je o stanju sigurnosti i značajnijim događajima na području policijske uprave. Istaknuo je slučaj remećenja javnog reda i mira u Novoj Gradiški, prometnoj nesreći u Sapcima i izlijetanju vozila s kolnika zbog neprilagođene brzine, te isključivanju iz prometa alkoholiziranih vozača i to; zbog vožnje s 2.52 promila, vožnje teretnog vozila s 1.70 promila, te vožnje pod zabranom s 1.48 promila, kontinuiranim (prošli tjedan) nadzorima u prometu, te ostalim događajima. Također je govorio o slučajevima dragovoljne predaje oružja, podsjetivši na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 538

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba