NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. kolovoza 2017.

Glazbe za svačiji ukus, zabave za sve generacije

Kako se čulo 7. kolovoza na održanoj konferenciji za novinare u Turističkoj zajednici, ovogodišnje 22. po redu Novogradiško glazbeno ljeto nudi uz glazbene i  brojne  druge  sadržaje.

Glazbeni sadržaji po prvi puta će se odvijati na dva mjesta, tradicionalno  na pozornici u središtu grada i na Ljetnoj pozornici. Organizatori su se potrudili da glazbe  bude za svačiji ukus, a isto taklo i  popratnih sadržaja  koji će  ovogodišnjim posjetiteljima  jamčiti  dobru zabavu bez obzira na njihovu dob. Recimo da će po prvi puta  poseban program biti organiziran u   KIDS FUN ZONI  u  obnovljenom gradskom  parku namijenjen najmlađima.

O opsežnom programu  koji će odvijati od 17. do 20 kolovoza  danas su govorili  Bernard Kumić, direktorica Turističke zajednice  Dinka Matijević, Zdravko Sokić i Željko Brčić, te zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
07. kolovoza 2017.

 

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
06. kolovoza 2017.

Održana 11.regata Dolina-Slavonski Brod-Dolina

U organizaciji braniteljske Udruge "Prijatelji rijeke Save" u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 22. obljetnice Vojno redarstvene operacije "Oluja" i ove je godine uspješno provedena 11. regata Dolina-Slavonski Brod-Dolina. Samo u jednom pravcu 10-ak brodova i 20-ak članova posada  plovili su Savom 81 km. Regata je krenula 1. kolovoza i kao i svake godine do sada završila dočekm u Dolini 5. kolovoa. Spavalo se u čamcima, bilo je jako vruće, ali to sudionike nije spriječilo na ovaj način iskazati poštovanje svojim poginulim suborcima, kao i svim hrvatskim braniteljima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. kolovoza 2017.

Obilježena velika pobjeda- 22. obljetnica VRO "Oluja"

U Hrvatskoj se svake godine 5. kolovoza slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i obljetnica vojno redarstvene operacije "Oluja".

Prije 22 godine, 5. kolovoza 1995. godine Hrvatska vojska je oslobodila okupirani Knin i iznjedrila pobjedu u Domovinskom ratu. Operacijom "Oluja" u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen je cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. "Oluja" je uz "Bljesak" ključna operacija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.Tijekom prvog dana operacije prodor postrojbi Hrvatske vojske po dubini iznosio je pet do petnaest kilometara, a neprijateljska uporišta dovedena u okruženje ili poluokruženje. Već drugog dana operacije provedeno je osamdeset posto planiranih borbenih zadaća. Većina okupiranih hrvatskih gradova je opet slobodna; Kostajnica, Petrinja, Glina, Slunj, Gračac, Obrovac, Drniš. Oslobođen je i Knin koji je bio središte neprijateljske pobune, no oduvijek hrvatski kraljevski grad. Slavi cijela Hrvatska.Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj, ne samo operacije "Oluja" nego i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju. U samo 84 sata vojno-redarstvene operacije "Oluja", u kojoj je bilo angažirano gotovo 200 tisuća hrvatskih vojnika Hrvatska vojska ostvarila je sve zacrtane ciljeve i omogućila ostvarenje hrvatske samostalnosti, neovisnosti i slobode.

 
NOVOGRADIŠKA BOLNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. kolovoza 2017.

A OD RUJNA  BOLNICA U NOVOJ GRADIŠKI DOBIJA PRAVNI SUBJEKTIVITET

Što novogradiškoj bolnici  donosi  ugovor  o funkcionalnoj integraciji bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, potpisan 31. kolovoza  doznali smo u izjavama ministra zdravstva Milana Kujuindžića, Josipa Kolodzieja,  privremenog ravnatelja Opće bolnice Nova Gradiška i župana brodsko-.posavskog Danijela Marušića.

Zadovoljni odlukom da  bolnice samostalno posluju, kazali su da bi u rujnu novogradiška bolnica trebala dobiti pravni subjektivitet i imati, kako je naglasio ministar, zagarantiran posao, a što je važno za građane  funkcionalnom integracijom   bolnica osigurat će im se  pristupačnija, racionalnija i  bolja  zdravstvena usluga.

 
M O Smrtić- Ratkovac PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
02. kolovoza 2017.

10. Festival dječjih sportskih igara

Kad se velike i male ruke slože, doista se sve može! Potvrda tomu je i ova prekrasna dječje sportska manifestacija održana u Ratkovcu 30. srpnja. Odrasli nisu žalili ni vremena ni truda kako bi djeci upriličili sadržajno nedjeljno poslijepodne i omogućili i roditeljima da aktivno provedu slobodno vrijeme s djecom. Upravo je i cilj ove manifestacije druženje i zajedništvo, svima nama važni, a posebno u malim mjestima u kojima se na ovaj način obogaćuju  društveni sadržaji.

Po prvi puta u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju "Sport za sve" i DVD-a Gornji Bogićevci, a uz pokroviteljstvo općine i župe Gornji Bogićevci te uz pomoć brojnih sponzora, kojima zahvaljuju, ovaj Festival u MO Smrtić-Ratkovac" okupio je više od 70 djece uzrasta do 8. razreda osnovne škole.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 333

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba