DAN OPĆINE STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. rujna 2018.

Optimizam i vjera u budućnost krase ovu malu općinu

 

Općina Stara Gradiška tradicionalno Dan  općine obilježava uz blagdan Svetog Mihaela Arkanđela, zaštitnika starogradiške župe. Pod predsjedanjem  Tvrtka Beganovića održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a sutra će župljani okupiti u župnoj crkvi gdje će u povodu blagdana  svetu misu služiti velečasni Mato Rukavina. Uoči sjednice Općinskog vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima. Odana im je dužna počast  za doprinos koji su dali u oslobađanju domovine, a molitvu za njih vodio je  velečasni Mato Rukavina.

 
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
29. rujna 2018.

Ministre vrati se pacijentima


HSS-u je  podržao inicijativu za smjenom ministra Kujundžića, smatraju kako bi bilo najkorektnije da sam da ostavku i ode raditi u bolnicu posao koji zna raditi i najbolje ga radi.

U ime HSS-a na tiskovnoj konferenciji u  Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović koji je zapitao:“ Zašto ostavka ministra zdravstva?“

 
CRKVA KRALJICE SVETE KRUNICE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
29. rujna 2018.

„Diko moja, priko kola priđi“

 

U  crkvi Kraljice svete Krunice 30. rujna( nedjelja)održat će se  5. manifestacija“ Diko moja, priko kola priđi“ u organizaciji Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška FAM NG.

„Ova manifestacija organizira se povodom blagdana Kraljice svete Krunice u kojoj podsjećamo na običaje naših starih koji su za crkveno proštenje, god ili kirvaj išli u goste svojoj rodbini odjeveni u narodnu nošnju, vozeći se u konjskim zapregama. Kao i u prethodne četeri sudjeluje velik broj konjanika i konjskih zaprega. Okupljanje sudionika je između 11-11:30 u Goranovoj ulici kod spomen-obilježja i kreće se prema crkvi Kraljice sv. Krunice gdje će svećenik nakon mise blagosloviti konje, konjanike i konjske zaprege i kreće se uobičajenim putem dalje. Ujedno obilježavamo i svjetski dan starih i nemoćnih osoba, pa ćemo ovu manifestaciju završiti u obiteljskom Domu Grgić, domu za starije i nemoćne osobe gdje ćemo ih oraspoložiti pjesmom i plesom. Pozivaju se građani da se odazovu manifestaciji“, kaže Veronika Terzić predsjednica FAM NG .

 
GRADSKA VIJEĆNICA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. rujna 2018.

OKRUGLI STOL: “Novogradiško bojište u Domovinskom ratu”

 

U povodu obilježavanja  27. obljetnice  121. brigade-pukovnije HV-e Nova Gradiška održan je u gradskoj vijećnici  27. rujna  okrugli stol  na kome su se okupili  branitelji i njihovi zapovjednici  zaslužni za dobro organiziranu obranu  od  srpskog agresora. Tema okruglog stola bila je “Novogradiško bojište u Domovinskom ratu”.

Organizator je bila Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata 121. brigade/pukovnije uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Brodsko-posavske županije, Grada Nova Gradiška i općina Okučani, Stara Gradiška, Cernik, Vrbje, Staro Petrovo Selo i Rešetari.

 
INDUSTRIJSKO –OBRTNIČKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. rujna 2018.

Svečana akademija u povodu 130 godina Industrijsko-obrtničke škole

 

Svečanom akademijom u Domu kulture danas je nastavljeno obilježavanje hvalevrijedne obljetnice – 130 godina Industrijsko-obrtničke škole  Nova Gradiška. Bila je to prigoda da se, uz djelatnike  škole   okupe brojni uzvanici, a učenici  ih počaste  prigodnim programom.Dakako, govorilo se o tradiciji  obrazovanja  u Novoj Gradiški za obrtnička zanimanja, koja su danas postala sofisticirana i zahtjevna  jer moraju  udovoljiti zahtjevima  suvremene tehnologije koja se  primjenjuje u  obrtničkim zanimanja.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujuć   
29. rujna 2018.

NAGRADE NAJBOLJIM POLICAJCIMA SPORTAŠIMA I ZAHVALE ZA DOPRINOS RAZVOJU VRHUNSKOG SPORTA U POLICIJI

 

Nakon što je u Ravnateljstvu policije u svibnju ove godine održan program „Unaprjeđenje i razvoj sporta u policiji“ kojim je Ministarstvo unutarnjih poslova iskazalo potporu promicanju sportskih uspjeha policijskih službenica i službenika u zemlji i u svijetu, jučer (27. rujna) je u kinu Europa u Zagrebu, u okviru ovog programa, održana svečanost dodjele odlikovanja policijskim službenicima za ostvarene vrhunske rezultate. Svečana dodjela održana je u okviru obilježavanja Dana policije, s namjerom isticanja i nagrađivanja policijskih službenika, koji su zaslužni za ostvarene vrhunske rezultate.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba