NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. studenog 2018.

Izvode se  radovi i uređuje šetnica   pored Šumetlice

 

Postupno se  izvode radovi i uređuje šetnica pored Šumetlice. U isto vrijeme  djelatnici Hrvatskih voda izvode i  radove na koritu  potoka. Postavlja se  strmački kamen  koji će  smanjiti koridor i s bočnih strana dizati   korito uvis i tako dijelom sakriti  beton i učiniti ga  prirodnijim i ljepšim.  U šetnicu dugu dva kilometra, od  mosta kod bazena do  TNAG-a  planira se  uložiti 3 milijuna kuna. Izgradit će se dva pješačka mosta, bit će tu  dječjih  igrališta i prostora  na kojima će se moći roštiljati i družiti. Jedan od pješačkih mostova bit će u Potočnoj ulici  gdje  se trenutno postavljaju kameni oblutci na do korita. S druge  strane pješačkog mosta (kod parkirališta)  postavit će se dječje igralište, urediti i opremiti  prostor za roštilj,  te postaviti klupe i stolovi.

 
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
25. studenog 2018.

16. Dani tehničke kulture

 

Izložba je koju je tradicionalno i ove godine upriličila Zajednica tehničke kulture grada Nova Gradiška uz sudjelovanje svih Klubova koji u sklopu nje djeluju.Tako su izloženi radovi mladih tehničara, zrakoplovnih modelara, fotoamatera, ljubitelja starih vozila, radioamatera. Također su i ove godine sudjelovali i učenici osnovnih i srednjih škola, sa svojim mentorima i ravnateljima, dakle OŠ "Mato Lovrak", OŠ Ljudevita Gaja, ETŠ i ekonomske srednje škole, Gimnazije i Industrijsko-obrtničke škole.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor gng   
25. studenog 2018.

GRAD NOVA GRADIŠKA PRIMIO POVELJU ZA NAJ-AKCIJU U 2018. GODINI-ZA AKCIJU POU “MATIJA ANTUN RELKOVIĆ”- VATROMET KULTURE

 

Povodom Dana Konvencije UN-a o pravima djeteta Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ organizirao je u utorak 20. studenoga 2018. godine u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu Savjetovanje „Gradovi i općine – prijatelji djece“ na kojemu je Gradu Nova Gradiška dodijeljena Povelja Središnjeg koordinacijskog odbora „Gradovi i općine – prijatelji djece“ za „Naj-akciju 2018.“ – akciju Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ Nova Gradiška „VATROMET KULTURE“.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. studenog 2018.

JAVNA RASPRAVAsudjelovanje u savjetovanju sa zainteresiranom javnošću o: LIKOVNOM RJEŠENJU I IZRADI MASKOTE GRADA NOVE GRADIŠKE

 
GALERIJSKI PROSTOR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin Stojaković   
24. studenog 2018.

Izložba Foto Kluba

 

Gradonačelnik Vinko Grgić, 23.studenoga otvorio je Izložbu fotografija „Jesen“članova Foto Kluba F4 Nova Gradiška. U galerijskom prostoru u Ulici Karla Dieneša brojnim ljubiteljima umjetničke fotografije, svojim sjajnim radovima predstavili su se : Antionio Vivallos Bijelić, Branko Ivanović, Dominik Poletto, Gabrijel Vrebac, Goran Dorić, Krisitna Abramović i Tomislav Petrović . Prema riječima Gabrijela Vrebca, predsjednika Kluba izložba prikazuje djelovanje kluba na zajedničkim izletima u potrazi za jesenskim idilama. Vinko Grgić, gradonačelnik pozdravljajući nazočne uz pohvale članovima kluba na entuzijazmu i nastojanjima da obogate novogradišku kulturnu scenu svojim umjetničkim radovima,govorio je o i Monografiji Grada Nova Gradiška čija će promocija biti 3. prosinca i koju će krasiti i umjetničke fotografije članova Foto Kluba F 4 Nova Gradiška, na čemu im se velikodušno zahvalio i pozvao nazočne na njezino predstavljanje.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
24. studenog 2018.

Najneobičnije mjesto za degustaciju vina-Rovovi pod starim Kranjem

 

Tijekom tradicionalne višednevne manifestacije, 16. i 17.studenog 2018.g , jedanaestu godinu za redom, organizirana je Vinska cesta u labirintu rovova pod starim Kranjem ( Vinska pot)!

Ovaj projekt je jedan od inih sufinanciran od strane Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u kategoriji posebnih prezentacija i sajmova koje je Turistička zajednica Brodsko – posavske županije kandidirala na javni poziv Glavnog ureda HTZ-a.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba