OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. studenog 2019.

Zaštita i očuvanje židovskih groblja


Izvršnog direktora Europske inicijative židovskih groblja (ESJF)  Philipa Carmela u pratnji Dražena Klinčića, višeg savjetnik specijalist u Ministarstvu kulture, Luciana Prelevića, glavnog rabina u RH, Diane Vonnak, ESJF projekt menađera, Tee Blaževac iz Ministarstva kulture, Željke Perković, pročelnice Konzervatorskog odjela i Ortal Elbaz zamjenica šefice Misije primio je 13. studenoga  Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik. Kako doznajemo do Vitomira Žakića, razlog  posjeta delegacije ESJF je zaštita i očuvanje židovskih groblja na području Hrvatske, u ovom slučaju na području Cernika, kao povijesnog svjedočanstva i dokaza postojanja židovskih zajednica na tom prostoru te također u svojstvu podsjetnika na stradanje Židova za vrijeme Holokausta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
14. studenog 2019.

Nova Gradiška i Šabac u zajedničkom projektu dobili po 840.000 eura

 

Nastavlja se i širi, na obostranu korist i zadovoljstvo, hvalevrijedna suradnja između Nove Gradiške i Šapca. Ta su dva grada zajednički kandidirala nekoliko  projekata. Jedan je i projekt međugranične suradnje BIOSOL koji je među 110 projekta ocijenjen najboljim. Svakom gradu projekt je osigurao po 840.000 eura. U novom prostoru Turističke zajednice Nove Gradiške, 12. studenoga potpisan  još jedan Sporazum o suradnji dva  grada.  Sporazum su potpisali gradonačelnici Nove Gradiške Vinko Grgić i Šapca Nebojša Zelenović u  nazočnosti zamjenice gradonačelnika Ivane Trupina i predsjednika Skupštine Grada Šapca Nemanje Pajića.

 
HRVATSKA SELJAČKE STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
14. studenog 2019.

Može li četvrti krug porezne reforme donositelje odluka baciti na dno Danteova pakla?

 

U utorak je u Hrvatskom saboru raspravljen set poreznih zakona koji bi trebali donijeti promjene u način oporezivanja dohotka  zaposlenih  mladih osoba što u HSS-u podržavaju i predlažu veću liberalizaciju, ali ne podržavaju bogaćenje bogatih što će omogućiti Prijedlog Zakona o porezu na dobit jer će se niža stopa od 12% primjenjivati do iznosa od 7,5 mil. čiste dobiti „jer Hrvatska zna“ kako podržati partikularne interese na štetu zaposlenih kojima se viša stopa poreza primjenjuje već na dohodak od  3.800 kn od nesamostalnog rada radnik plaća porez  24%.

 
KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. studenog 2019.

DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ

 

SRIJEDA, 20. 11. U 20,00 SATI

DOM KULTURE

Žanr: igrano-dokumentarni film, 88 min.

Diana Budisavljević sa suprugom liječnikom, kćerima i tek rođenom unukom živi životom zagrebačke visoke građanske klase. U jesen 1941. doznaje da se Židovke i Srpkinje s djecom odvode u logore gdje umiru od gladi i bolesti.

 
POUMAR PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
11. studenog 2019.

SVE O MUŠKARCIMA

 

SRIJEDA, 27. 11. U 20,00 SATI

I ČETVRTAK, 28. 11. U 20,00 SATI

DOM KULTURE

 

Autor: Miro Gavran

Glume: Vedran Komerički, Tomislav Krstanović i Rade Radulović

Režija: Mladena Gavran

 
GRADSKA KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. studenog 2019.

Osnovci iz Laza posjetili Gradsku knjižnicu

 

Dječji odjel Gradske knjižnice Nova Gradiška  tijekom cijele godine je mjesto u  koje se rado dolazi. Brojni sadržaji i događanja, vesela  druženja uz knjigu i kreativne radionice, koje organiziraju  knjižničari, privlače  pozornost  mališana  iz dječjih vrtića, malih i većih osnovaca. Ne dolaze samo osnovci iz novogradiških škola, već i škola novogradiškog kraja. U okviru događanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige  Dječji odjel  posjetili su  učenici od 1. do 4.  razreda Područne škole Laze, matične OŠ „Vladimir Nazor“ Adžamovci i bili aktivni  sudionici  radionice pod nazivom    „Lisica i gavran“ - hrvatska narodna basna u usporedbi s Ezopovom.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba