DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. travnja 2018.

„KAKO  GLUMITI  NORMALNOG  ČOVJEKA“

”Kako glumiti normalnog čovjeka” naziv je glazbene monodrame autora Marija Filipija, hrvatskog branitelja i stopostotnog invalida Domovinskog rata,  koju je autor izveo pred novogradiškom publikom u Domu  kulture, 20 travnja. Govoreći o svom životu od najranijeg djetinjstva, pa sve do momenta ranjavanja  i preživljavanja liječeći se po bolnicama od Slavonskog Brod do Wiener Neustadta u Austriji, uz interpretiranje svojih pjesama,  koje je uglazbio njegov sin Armando, oduševio je i ganuo nazočne, koji su ga nagradili velikom pljeskom.  I kako kaže Mario Filipi , to je priča osobna, autorova koja se oslanja na temelje koji su zajednički ne samo svim istinskim hrvatskim braniteljima, nego i svim hrvatskim ili bilo kojim drugim domoljubima. A ti temelji i su vjera, domovina, jezik kultura i običaji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
22. travnja 2018.

PRTEDSTAVLJEN PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA ŽENA U OPĆINAMA DAVOR, DRAGALIĆ I VRBJE

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška    predstavilo je  program zapošljavanja žena u općinama  Davor, Dragalić i Vrbje. Program  u trajanju od 30 mjeseci, vrijedan  6.9 milijuna kuna u cijelosti se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda. Obrazložio ga je njegov voditelj Franjo Pavlović u nazočnosti partnera. To su područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška  i Općine Davor, Dragalić i Vrbje.  Koordinatorica projekta je Kristina Arić, a u timu su još Almira Čar i Kata Dobričić.

Na predstavljanju programa  su bili Đuro Anđelković, općinski načelnik iz Davora, a u ime Općine Dragalić Brankica Franješević, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća,   predstavnici Grada Nova Gradiška predvođeni zamjenicom gradonačelnika Ivanom Trupina, LAG-a zapadna Slavonija  predvođeni  Marijanom Vidić Poleto i Gradskog društva CK Slavonski Brod  predvođeni  ravnateljicom Milenom Pliovelić-Grgić.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
21. travnja 2018.

PROGRAM NOĆI KNJIGE 2018. U GRADSKOJ KNJIŽNICI NOVA GRADIŠKA

NOVOGRADIŠKA NOĆ KNJIGE 2018.

KNJIŽNICA IZ BUDUĆNOSTI : RADOST ČITANJA I DRUŽENJA


Kategorija lokacije na kojoj se program održava: narodna knjižnica 
Naziv lokacije:Gradska knjižnica Nova Gradiška 
Adresa: RELKOVIĆEVA 4

Pokrovitelj: GRAD NOVA GRADIŠKA¸@

Knjižnični tim GKNG: Biljana Dakić, Branko Kolić, Mirjana Pranjić, Renata Matijašević, 
Anka Višić, Goran Bašić, Biljana Radoš

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
20. travnja 2018.

Fontane će krasiti središte grada

Nizom većih i manjih zahvata na komunalnoj infrastrukturi Nova Gradiška kao grad, uz dodatnu funkcionalnost, postupno poprima nove vizure. Posebno se to odnosi na samo središte grada.

Jedan od novih dodataka ljepšem izgledu grada bit će i fontane koje će sigurno obradovati Novogradiščane jer će dati dodatan vizualni ugođaj već uređenom gradskom parku i prostoru ispred župne crkve i Gimnazije.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
18. travnja 2018.

Najzaslužnijim institucijama i pojedincima uručene godišnje nagrade

Svečanom akademijom u dvorani Glazbene škole kojoj je prethodilo polaganje vijenaca kod spomen obilježja u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški obilježena je 25. obljetnica Brodsko-posavske županije.

Na četvrt stoljeća od ustrojavanja osvrnuo se predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić:

Ovim svečanim skupom obilježavamo 15. travanj - Dan županije, a potom i 25 obljetnicu ustroja i djelovanja županije kao jedinice područne i regionalne samouprave. U ovom, četvrtstoljetnom razdoblju nailazili smo na brojne poteškoće no uz optimističan stav nastojali smo i još uvijek nastojimo pronalaziti rješenja fokusirajući se prvenstveno na razvojne projekte koji su od značaja za boljitak naših građana i napredak cjelokupne županije”, Dodao je i slijedeće: Odgovarajući na potrebe Slavonije, sela i seljaka, pokrenut je i Program ruralnog razvoja čiji učinci se već naziru jer ohrabruje činjenica da je prije neki dan općinama s područja naše županije odobreno čak 22 projekta vrijedna blizu 5,5 milijuna kuna. Isto tako, sa sigurnošću tvrdim da  Brodsko- posavska županija ima potencijala i kadrova, što je prepoznala i središnja vlast u RH, za učinkovito donošenje regulativa koje će poticati gospodarski razvoj, osobito poljoprivredu i sve nadopunjujuće projekte  koji izravno doprinose većoj i kvalitetnijoj proizvodnji u to, za nas, nosećoj gospodarskoj grani.

 
VODOVOD ZAPADNE SLAVONIJE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. travnja 2018.

Potrebna dokumentacija za besplatno priključenje  na sustav vodoopskrbe

VODOVOD ZAPADNE SLAVONIJE d.o.o., kao pravni slijednik trgovačkog društva Slavča d.o.o., osigurala je kroz EU projekte izgradnju pripreme za priključke na sustav javne vodoopskrbe u naseljima: Grad Nova Gradiška, Cernik, Rešetari, Prvča, Adžamovci, Zapolje, Giletinci, Kovačevac, Drežnik, Gunjavci, Brđani i Bukovica.

Sukladno navedenom pozivamo Vas da podnesete zahtjev za besplatni priključak na sustav javne vodoopskrbe na području Grad Nova Gradiška, Cernik, Rešetari, Prvča, Adžamovci, Zapolje, Giletinci, KovačevacDrežnik, Gunjavci, Brđani i Bukovicate pristupite potpisivanju ugovora o priključenju. Rok za dostavu zahtjeva je 30.4.2018. godine.

Napominjemo da nakon završetka EU projekta neće biti moguće besplatno priključenje na sustav javne vodoopskrbe.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 382

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba