NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. prosinca 2019.

Akademski slikar Željko Subić  darovao Gradskom muzeju 64 djela

 

Bilo je 20. prosinca  u Gradskom muzeju Nova Gradiška  puno  zadovoljstva. Zadovoljna je bila ravnateljica Gradskog muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević, ali i akademski slikar Željko Subić, koji je Galerijskom odjelu  darivao svoja djela koja, kako je naglasila dr. Mihaljević, uz svoju umjetničku i  materijalnu, imaju povijesnu i dokumentarnu vrijednost. Prva je to ovakva  donacija Galerijskom odjelu Gradskog muzeja Nova Gradiška. Zadovoljan je i Željko Subić jer je, kako je naglasio,  svoja likovna djela i originalne dokumente darovao svome gradu i Muzeju  gdje će biti  kvalitetno čuvana i dostupna javnosti.

 
CERNIČKA ŠAGOVINA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. prosinca 2019.

Svečano, dostojanstveno i ponosno obilježena  28. obljetnica Akcija „Šagovina 91“

 

Svečano, dostojanstveno i ponosno bilo je danas u Cerničkoj Šagovini. Obilježavala se 28. obljetnica Akcije „Šagovina 91“, evocirana su sjećanja na  oslobodilačku akciju koja je  bila prekretnica na  sjevernom dijelu novogradiške bojišnice i  jedna od najznačajnijih u obrani Nove Gradiške. Ova je oslobodilačka akcija  pokazala   da su branitelji Nove Gradiške ojačali do te mjere da su iz obrane mogli poduzimati  uspješne ofenzivne akcije, oslobađati okupirana područja i otvoriti  put za oslobađanje  Okučana i okupiranog dijela zapadne Slavonije.

 
BOŽIĆNI KONCERT PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. prosinca 2019.

Sandra Bagarić i Darko Domitrović  sinoć oduševili novogradišku glazbenu publiku

 

Svi oni koji su sinoć došli na božićni koncert  Sandre Bagarić i Darka Dpomitovića, nisu požalili.  Bio je to glazbeni ugođaj kakav se rijetko dogodi u Domu kulture.  Besplatnu  glazbenu  poslasticu priuštilo ga je Novogradiščanima   Pučko otvoreno učilište  i tako na najbolji  mogući način završilo ovu  glazbenu godinu.
Božićni koncert Sandre Bagarić, naše proslavljene sopranistice,  poznatoj operne pjevačice, televizijske i kazališne glumice i  njenog  supruga Darko Domitrović, pijanista i skladatelja, koji ju je pratio na klaviru,  oduševio je  novogradišku  glazbenu publiku  izvodeći poznata glazbena djela iz hrvatske i svjetske opere, mjuzikala i kancona,  te prigodne božićne skladbe.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. prosinca 2019.

Kreću rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s  društvenim domom i  kulturnim centrom  vrijedni 7,2  milijuna kuna

 

U općini Rešetari , 19. prosinca  potpisan je ugovor s  izvođačem radova i nadzorom  i predstavljen projekt „Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom“.  U nazočnosti načelnika Zlatka Age, ugovore je potpisao Krešimir  Knežević, predsjednik DVD Rešetari koji je korisnik projekta. Projekt  je predstavila Senka Vranić ispred konzultantske tvrtke Sintagma, a o njegovom značaju, uz  načelnika Zlatka Agu, govorio je Krešimir Knežević.

Ukupna vrijednost projekta iznosi  7,2 milijuna kuna od kojih  su 85 posto sredstva EU  iz programa ruralnog razvoja , a 15 posto su sredstva RH.  Izvođač radova je  Zajednica ponuditelja Gradnja-slavonska iz Slavonskog Broda, a nadzor radova  će obavljati   MD Projekt Slavonski Brod.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
21. prosinca 2019.

Načelnik Zlatko Aga potpisao ugovor za  izgradnju WiFi4EU mreže

 

Znakovito završava 2019. godina u Općini Rešetari. Radi se,  dakako, o projektima koji su  obilježili ovu godinu.  Danas su, naime, potpisani ugovori  o izvođenju radova  na dva projekta.  Jedan je  ugovor  s izvođačem radova  „Izgradnja WiFi4EU mreže, a drugi  Rekonstrukcija  i dogradnja  vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom  i kulturnim centrom.

Načelnik Zlatko Aga ugovor  za izgradnju Wifi4EU mreže potpisao je sa Dejanom Lovrićem, direktorom tvrtke Markoja iz Zagreba koja će izvesti radove.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
19. prosinca 2019.

Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“

 

Pod predsjedanjem  Ferde Došlića održana je redovna i izvještajna Skupština Udruge osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“na kojoj  su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju za  2019. godinu i plan rada za 2020. godinu. Skupština je bila prilika da se razgovara o  brojnim aktivnosti koje su organizirane tijekom godine, a koje udruga provodi sa svojim članovima i volonterima. Da je ova godina bila uspješna za   dvadesetak članova koje okuplja  s novogradiškog  područja i sve one koji  s njima rade potvrdila su jednoglasno prihvaćena  izvješće koje je podnijela predsjednica Kata Vukšić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba