NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Dragoslav Kocić, dr.med   
30. svibnja 2019.

TKO JE MAKSIMILIJAN BENKOVIĆ-MAKSA?

 

U centru Nove Gradiške postoji Ulica Maksimilijana Benkovića. Upitate li nekoga tko je bio Maksimilijan Benković nećete dobiti pravi odgovor. Kada je profesor Gimnazije Mladen Vidaković upitao maturante znaju li tko je bio Maksimilijan Benković – nisu znali pravi odgovor. Odgovarali su da je bio političar, sportaš, vlasnik restorana, branitelj, poznati kuhar i slično.

Maksimilijan Benković, poznat kao Maksa, rođen je 10. rujna 1890. u Cerniku pokraj Nove Gradiške u obrtničkoj obitelji sa sedmero djece. Pučku školu završio je u rodnom mjestu i Novoj Gradiški. Obrazovanje je nastavio u Realnoj gimnaziji u Osijeku. Maturirao je s odličnim uspjehom u 19. godini i odlučio se za studij medicine.

 
ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
30. svibnja 2019.

Važne odluke za  novogradišku bolnicu i škole

 

Predsjednik Pero Ćosić sazvao je za 4. lipnja sjednicu Županijske skupštine. U dnevnom redu je 14 točaka  sa   skoro 50 podtočaka među kojima su i one od  velikog značaja za Opću bolnicu Nova Gradiška,  Gimnaziju, Elektrotehničku i ekonomsku školu i  OŠ „Ljudevita Gaja“.

Predlaže se županijskim skupštinarima, da uz ostalo, prihvate više odluka  i  kapitalnih projekata   energetske obnove zgrada u zdravstvu i obrazovanju. Trebaju potvrditi  energetsku obnovu zgrada  novogradiške  bolnice  koju je već najavljivao ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

 
OŠ „VLADIMIR NAZOR“ ADŽAMOVCI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. svibnja 2019.

Dan poduzetništva u OŠ „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima

 

Nizom događanja OŠ „Vladimir Nazor“ održala je   24.  svibnja  Dan poduzetništva. Bio je to hvalevrijedan događaj ne baš uobičajen za osnovne škole. Ravnateljica Marija  Petričević,prof.  uspjela je okupiti i predstaviti uspješne  poduzetnike iz novogradiškog kraja, a učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima predstavile su se  srednje škole iz brodsko-posavske županije: Gimnazija Nova Gradiška, Elektrotehnička i Ekonomska škola Nova Gradiška, Tehnička škola Slavonski Brod i Srednja škola „Matija Antun Relković“ Slavonski Brod. Predstavljeno je i malo poduzetništvo školske Učeničke zadruge „Brdo jabuka“, koja već godinama osvjetljava obraz  zadrugarima i njihovoj školi. Namjera je, ističe ravnateljica Marija Petričević,  kod  učenike, počevši od prvog razreda, otkrivati njihove  sklonosti  i  usmjeravati  ih  u  pravcu budućeg zanimanja i  poduzetništva.

 
UDRUGA „STUDIO B“ PDF Ispis E-mail
Autor UDRUGA „STUDIO B“   
28. svibnja 2019.

Provedena edukacija za gerontodomaćice u sklopu projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“

 

Kako bi se osigurala održivost projekta, te ispunili zacrtani ciljevi natječaja, i u konačnici omogućilo našim korisnicama ostanak na tržištu rada i nakon završetka projektnih aktivnosti, četiri su korisnice projekta „Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ tijekom svibnja pohađale edukaciju za gerontodomaćice.

 
TZ BPZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
28. svibnja 2019.

Brodsko kolo

 

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom  komorom  Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je i ove godine obogatiti i prigodno oplemeniti vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava od 8. do 20. lipnja 2019. godine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. svibnja 2019.

Gradonačelnik  Vinko Grgić  bit će i  saborski zastupnik ?!

 

Rezultati izbora za EU parlament širom su  gradonačelniku Vinku Grgoću  otvorili vrata na   Trgu sv. Marka  za ulazak u saborske klupe  gdje bi se trebao  priključiti  ostalim SDP-ovim  saborskim zastupnicima.

Nakon jučerašnjih izbora  izvjesno je da će jedan od hrvatskih europarlamentaraca biti i  Predrag Matić, koji je  među četvero  SDP-ovih kandidata  koji su dobili povjerenje  birača. Budući da je i  saborski zastupnik  na njegovo mjesto bi, kako se već neko vrijeme neslužbeno najavljuje, trebao sjesti Vinko Gegić. Kako doznajemo u pitanju je  samo formalnost  koju treba obaviti  predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba