NG LJETO 19. PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Promjene  u  značajnom gospodarskom događaju za male i srednje poduzetnike

 

Novogradiško glazbeno ljeto manifestacija je sa zavidnom reputacijom, a osim dominantnih sadržaja vezanih za glazbena događanja, ima i veoma značajan gospodarski učinak za malo i srednje poduzetništvo. Uključujući ugostitelje, ostali  obrtnici, mali i srednji poduzetnici imaju priliku prezentirati i prodati svoje proizvode. Kako se moglo ćuti na  konferenciji za novinare  od  gradonačelnika Vinka Grgića i njegovih zamjenika Ivane Trupina i  Borislava Vidošića, gospodarskim sadržajima  i ove se godine posvećuje veća pozornost i uvode neke novine.

 
ODLAZE U ROPOTARNICU NOVOGRADIŠKE INDUSTRIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. srpnja 2019.

Prodane i posljednje nekretnine DI „Stjepan Sekulić“

 

Već duže vrijeme je jasno da je DI „Stjepan Sekulić“ dio novogradiške gospodarske povijesti. Ta tvornica namještaja imenom se samo povremeno spominjala u dugotrajnom stečajnom postupku. Nakon prodaje Slavonija radinosti i Pilane prodane su i nekretnine pogona Tvornica u Relkovićevoj ulici pa se i stečaj privodi kraju. Tada će se i ta tvrtka, koja je u udžbenicima bila isticana kao primjer uspješnog proizvođača namještaja koji se prodavao diljem bivše države i izvozio, i nekada zapošljavala i 2.000 djelatnika, pridružiti ostalim poduzećima koja su već završila u ropotarnici novogradiške industrije.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
29. srpnja 2019.

Vatrogasci nastupom oduševili Novogradiščane

 

,, Ljetna pozornica ugostila je 27. srpnja “Vatrogasce”, ali ne one što gase vatru, već poznati hrvatski bend, koji za sebe kaže da su “bend u službi naroda”. Svojim su hitovima oduševili publiku koja je zajedno s njima pjevala sve njihove hitove, od starih poput Vatrogasac Mirko, Birtija, Pekara, Traktori, pa do novih kao što je pjesma Krava. Vatrogasce prati glas da nema koncerta na kojem ne naprave totalnu ludnicu na bini i u publici. To su pokazali i sinoć, pa tako nisu dozvolili ni da se samo stoji na koncertu, dok oni profesionalni koriste šmrk, ovi Vatrogasci koriste dobar ritam za poticanje kretanja mase okupljenih kojih je, u jednom trenutku, bilo čak i na bini. Osim pjevanja, pao je i pokoji vic, što je samo dodalo poseban štih na već ionako fantastičnu atmosferu. Plesalo se i skakalo, smijalo i veselilo sinoć na Ljetnoj pozornici.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
29. srpnja 2019.

Turistička zajednica u novi prostor seli do sredine kolovoza

 

Gradska Turistička zajednica u novi prostor na zapadnoj strani Trga kralja Tomislava (bivši Karitas) preselit će do sredine kolovoza, a prije početka Novogradiškog glazbenog ljeta. Privedeni su kraju radovi na adaptiranju zgrade koja je u vlasništvu Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije koja ju je na korištenje ustupila Gradu Nova Gradiška. Župa je zgradu ustupila je na korištenje pod uvjetom da ju Grad obnovi uz suglasnost konzervatora.

 
OPĆINA REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Općina Rešetari   
29. srpnja 2019.

Jasminka Kolić nova je ravnateljica Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“

 

Općinsko vijeće Općine Rešetari na 15 sjednici održanoj 22. srpnja 2019. godine jednoglasno je potvrdilo imenovanje Jasminke Kolić za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića „Čarobni svijet“.Na natječaj su se javile dvije kandidatkinje, a Jasminka Kolić jedina je ispunjavala uvjete za ravnateljicu.
Dosadašnja ravnateljica Irene Savić zatražila je sporazumni raskid ugovora o radu zbog odlaska i daljnjeg življenja u Njemačkoj. Načelnik Općine Zlatko Aga zahvalio joj je na uspješnom radu i suradnji, te zaželio uspjeh u daljnjem životu. Novoj ravnateljici Jasminki Kolić poželio sreću u radu, a posebno u gradnji novog vrtića u Rešetarima, kao i skorom otvaranju uređenog prostora za potrebe vrtića i predškole u Adžamovcima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ministarstvo poljoprivrede   
29. srpnja 2019.

Za EKO proizvode potrošačima  dostupne informacije o svakoj fazi proizvodnje

 

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je Pravilnik o kontrolnom sustavu u ekološkoj proizvodnji kojim će potrošačima od sada biti dostupni podaci o svakoj fazi proizvodnje ekoloških proizvoda.

„Hrvatska ima najveći rast površina pod ekološkom proizvodnjom u cijeloj Europskoj uniji i to nam je strateški izuzetno važan segment poljoprivredne proizvodnje. Imamo idealne uvjete za ekološku poljoprivredu i očekujem rast  proizvodnje u narednim godinama. Novi Pravilnik koji smo predložili uređuje sustav evidencije i kontrole te uvodi jednu veliku novost – sljedivost proizvoda dostupnu svakom krajnjem kupcu. To će dodatno osnažiti povjerenje potrošača i ojačati položaj proizvođača. Svi želimo znati što jedemo,  a sada smo u fazi koja nadilazi zdravstvenu ispravnost hrane – informacija o podrijetlu hrane koju jedemo postaje jedan od glavnih čimbenika odabira pri kupnji.“– izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 538

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba