KINO NG PDF Ispis E-mail
Autor Cajtung   
29. rujna 2018.

VENOM (PREMIJERA)

 

ČETVRTAK, 4. 10 U 19,30 SATI

DOM KULTURE

IZVORNO IME: Venom

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. rujna 2018.

Izložba Dekorativna geometrija  Gorana Kujundžića

 

Gradonačelnik Vinko Grgić danas je  u Domu kulture  otvorio izložbu  pod nazivom Dekorativna geometrija autora  Gorana Kujundžića.

Radi se o radovima u kojima, kako piše u  predgovoru,  autor  kao motiv u svojemu radu koristi ornament – oblik koji je vremenom prošao putovanje od unikatnog prema općem, pa natrag; pročišćen, krajnje pojednostavljen, gotovo apstrahiran i stiliziran. Ornament – odnosno uzorak (modul) koji je njegov najmanji nerazdjeljivi dio, svima nam je usađen u podsvijest kao popratni i ukrasni element neke bitnije cjeline, pa ga funkcionalnost moderne prezire i izbacuje iz svoga područja djelovanja.

 
INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Novagra   
28. rujna 2018.

130 godina škole

 

Otvaranjem izložbe Međunarodna suradnja i partnerstvo  danas je  u  Industrijsko-obrtničkoj  školi Nova Gradiška  počelo obilježavanje  130 godina duge tradicije  obrazovanja za  obrtnička zanimanja u Novoj Gradiški. Okupili su se djelatnici škole, a nazočni su  bili, predvođeni ravnateljem,  predstavnici  strukovne škole  iz Varpalote u Mađarskoj, jedne od škola  izvan Hrvatske  s kojom Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška ima desetgodišnju suradnju.

 
PUBPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
28. rujna 2018.

POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJU ISPRED PU BRODSKO-POSAVSKE

 

U nastavku obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihaela, 27. rujna, ispred zgrade Policijske uprave brodsko-posavske, zamjenik načelnika policijske uprave Ivica Ostrun, položio je cvijeće i zapalio lampion ispred spomen obilježja poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima – hrvatskim policajcima u Domovinskom ratu.

 
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA HRVATSKE PDF Ispis E-mail
Autor Mario Starčević   
28. rujna 2018.

XIII. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske u Zadru

U Zadru se u subotu, 29. rujna 2018. godine na stadionu Športsko-rekreacijskog centra Višnjik održava XIII. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske. Natjecanje organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije.

 
DOM KULTURE NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. rujna 2018.

Otvorena obnovljena multifunkcionalan dvorana Doma kulture

 

Za novinare, 27. rujna točno u podne otvorena je obnovljena  dvorana Doma kulture, a  kako je  u novom ambijentu i na novim sjedalicama gledati film uvjerit će se svi oni koji večeras dođu pogledati film Predator evolucija.

Već 28. rujna novi ambijent Doma kulture doživjet će svi koji dođu na otvaranje izložbe  Gorana Kujundžića „Pars pro toto“, a potom i sudionici Svečane akademije koju će upriličiti  Industrijsko-obrtnička škola u povodu 130. obljetnice škole. U dvorani 29. rujna bit će održana i svečana akademija u povodu 27. obljetnice  121. brigade HV-e Nova Gradiška.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba