NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
29. ožujka 2019.

Opet devastacije  u Sportskom centru „Ivo Petranović“

 

S razlogom je bilo puno  zadovoljstva  prilikom otvaranja  Sportskog centra „Ivo Petranović“. Radovali su se  mladi i djeca, ali i gradska vlast. Grad Nova Gradiška dobio je centar  za okupljanje i druženje mladih i djece. I  starijima je omogućeno  da  slobodno vrijeme provode baveći se raznim sportskim aktivnostima na   igralištima za male sportove, a  napokon je u Novoj Gradiški napravljen i skate poligon.  Djeca dobne skupine do 10 godina su dobila dječji poligon s pješčanikom. Nažalost,  nije po prvi put da se da objekti devastiraju, posebno objekt u kome je sanitarni  čvor, tuševi i umivaonici. Još jednom je razbijena WC školjka i potrgani  tuševi i slavine na umivaonicima.  Kome je to potrebno i kako devastiranje spriječiti?

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
29. ožujka 2019.

Hrvatska industrijska agonija traje 30 godina, u Uljaniku se nastavlja

 

Saborski zastupnik Davor Vlaović u Hrvatskom saboru  je iznio stav Hrvatske seljačke stranke o stanju u brodogradilištima Uljanik i 3. maj, iskazao je nezadovoljstvo dugotrajnošću traženja rješenja za brodogradilišta jer je to produžavanje neizvjesnosti za radnike, njihove obitelji i kooperante koji rade za brodogradilišta i koji  već sedam mjeseci ne znaju kakva im je budućnost i kako će organizirati život i posao. Naglasio je kako problem dodatno povećava činjenica da su naručitelji brodova izgubili povjerenje  u Hrvatsku Vladu i resorna ministarstva i više ne žele raditi s hrvatskim brodogradilištima.

 
DOM ZDRAVLJA „DR. ANDRIJA ŠTAMPAR“ PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
29. ožujka 2019.

Završavaju radovi na uređenju dvorišta Doma zdravlja

 

Nakon što se posljednjih godina ulagalo u obnovu zgrade Doma zdravlja „Dr. Andrija Štampar“ u Relkovićevoj ulici, te u uređenje i opremanje ambulanti koje u njoj rade, prošle  i ove godine, uz  radove  na  izolaciji temelja  zgrade  koji su građeni od cigle i propuštaju  vlagu,  izvedeni  su radovi  u dvorištu. Kako bi ono bilo  funkcionalnije  izgrađena  su   parkiralište  za sva vozila, ulaz u dvorište i kolnik.  Na zgradama  u dvorištu  zamijenjen je krov od azbesta.  Kako najavljuje ravnatelj Marijan Šapina u 2019. godini  planira se realizirati  projekt energetske učinkovitosti cijele zgrade, od vanjske ovojnice i izmjene stolarije u prvoj fazi, a u drugoj urediti potkrovlje.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
29. ožujka 2019.

Hoće li Slavonci i Brođani imati ikada istu šansu kao ostatak Hrvatske?

 

Saborski zastupnik Davor Vlaović iskoristio je priliku još jednom upozoriti na nečinjenje koje se odnosi na uspostavu i početak rada Sveučilišta Slavonski Brod za čiji su rad amandmanima vladajućeg HDZ-a osigurana sredstva u Državnom proračunu za 2019. Kazao je kao su potrebni zajednički napori svih u sustavu da bi brodski studenti, s obzirom na gospodarsko propadanje  Slavonskog Broda i okolice, dobili mogućnost studirati u vlastitom gradu na brodskom sveučilištu, smatra kako će studenti koji završavaju studije u rodnom gradu nastaviti u tom pravcu i biti ključna komponenta u revitalizaciji brodsko-posavskog gospodarstva.

 
HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
29. ožujka 2019.

U 5 dana zabilježeno 339 požara raslinja

 

Samo u razdoblju od 22. do 26. ožujka Vatrogasno operativno središte zabilježilo je 339 požara raslinja, pri čemu je opožarena površina od 1272 ha. U gašenju požara raslinja angažirana su 1.934 vatrogasca, sa 622 vozila, a 15 puta su djelovale zračne snage. Najviše požara na priobalju je zabilježeno u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a na kontinentu u Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji. Većina ovih požara je vezana uz spaljivanje biljnog otpada.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. ožujka 2019.

Veljko Kajtazi  sastao se s Vinkom Grgićem i novogradiškim Romima

 

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik  romske nacionalne manjine  27. ožujka posjetio je Novu Gradišku.  Ugostio ga je gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenikom  za društvene djelatnosti Borislavom  Vidošićem, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti  Mihaelom  Đeraj i voditeljicom Odsjeka za prostorno uređenje i zaštitu okoliša  Andreom Štengl. Nazočni su bili i predstavnici romske zajednice  iz  novogradiških romskih naselja  Bedem i Gaj.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba