TRG HRVATSKIH BRANJTELJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2018.

Rušenje  Omladinskog doma

U odgovoru gradonačelnika Vinka Grgića na vijećničko pitanje Vlatka Grainera, vijećnika Hrvatskih laburista stranke rada,  postavljeno na aktualnom satu  Gradskog vijeća doznali smo nešto više o radovima  na prostoru budućeg Trga hrvatskih branitelja.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. veljače 2018.

Sadržajan aktualni sat sjednice Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća održana pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić tradicionalno je počela aktualnim satom na  kojemu je  deset  vijećnika  sat vremena, kako to propisuje Poslovnik,  propitkivalo  gradonačelnika  Vinka Grgića  i iznosilo prijedloge.

Marijana  Radića (SDP)  zanimalo je kada će se modernizirati ulica Ivana Domca i makadam zamijeniti asfaltom, a Vesnu Đapić (SDP) kada će se krenuti s adaptacijom Doma kulture budući je Ministarstvo kulture odobrilo sredstva.

Odgovarajući na upite gradonačelnik Vinko Grgić je  kazao kako je Ulica Ivana Domca jedna od pet ulica u Novoj Gradiški koje treba  modernizirati. Kupnjom kuće  na ulazu iz Ulice baruna Trenka riješen je problem  zemljišta potrebnog za  trasu kolnika, pa je naručen idejni projekt i de na natječaj za projektiranje.

Gradonačelnik je izvijestio vijećnike da je Ministarstvo kulture za adaptaciju Doma kulture  osiguralo 500.000 kuna, te da će ostatak   novca potrebnog za  unutarnje uređenje  dvorane osigurati Grad.  Očekuje se da će Fond za energetsku učinkovitost odobriti sredstva za  energetsku obnovu pa se planira obnoviti  i pročelje.

 
RUKOMETNI TURNIR "IN MEMORIAM IVO PETRANOVIĆ" PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. siječnja 2018.

Spomen na doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića

U spomen na doajena novogradiškog sporta Ivu Petranovića, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, 27.siječnja otvorio je 8. memorijalni rukometni turnir "In memoriam Ivo Petranović".

SaveU sportskoj dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole sudjelovalo je 12 muških i 9 ženskih ekipa, preko 250 sudionika iz Makedonije, Slovenije BIH I Hrvatske.

Organizator su  novogradiške udruge Rukometnih veterana zajedno s veteranskim rukometnim klubom “Slavonka”, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice grada. Sudionike i posjetitelje pozdravio je Nikša Kaleb, bivši hrvatski rukometni reprezentativac.

 
UDRUGA KULIN BEĆARAC STRO PETROVO SELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
28. siječnja 2018.

11. ŠVARGLIJADA U HRVATA

U organizaciji Udruge „Kulin bećarac“ predvođene Zdravkom Trusićem, predsjednikom u Hrvatskom domu u Starom Petrovom Selu organizirana je jedanaesta „Švarglijada u Hrvata“. Prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva na čelu sa Stankom Drabikom najbolji švargl imala je Mesnica Rakonić. Švargl Zvonka Arića iz Gornjih Crnogovaca proglašen je šampionom publike. Brončane medalje dobili su Kulin obrt Piškorevci, Zdravko Trusić Štivica i Mesnica Ile Velika Kopanica. Srebrene medalje osvojili su švargli Zvonka Arića, Daria Dautovića, Miroslava Mičevića i Drage Marića. Nagrade su im uručili načelnik Općine Staro Petrovo Selo Nikola Denis i predsjednik Udruge kulinara „Kulin bećarac“ Zdravko Trusić i Adam Tomićič.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. siječnja 2018.

NOĆ MUZEJA '18

I ove godine Gradski muzej i njegovi djelatnici u Novoj Gradiški izložbom Zaštitna arheološka istraživanja Ruščica,Glogove, praulje autorica Marije Mihaljević, Danimirke Podunavac i Marine Matković Vrban 26. siječnja obilježili su Noć muzeja. O izložbi su govorile autorice, a Marija Mihaljević, ravnateljica Muzeja otvorila je izložbu. Održane su radionice Prapovijesne igračke,kao i izložba happening „Volim nogomet“ autora Miroslava Pišonića, Sudjelovali su Miroslav Pišonić, Gordan Bijelić i Mladen Lovrić. Brojne posjetitelje koji su s velikim interesom razgledali postavljenu izložbu posebice su oduševile instalacije koje je Miroslav Pišonić izradio za happening od folije na temu siluete čovjeka.

 
EUROPSKI SOCIJALNI FOND PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
27. siječnja 2018.

Projekt "Žena zaželi, žena radi" vrijedan 6.658.829,01 kuna

Zamjenica gradonačelnika Grada Nova Gradiška Ivana Trupina na uvodnoj konferenciji 26. siječnja predstavila je projekt "Žena zaželi, žena radi" koji je zbog velikog interesa žena  željnih posla napunio Gradsku vijećnicu. Grad Nova Gradiška u partnerstvu s  ispostavom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškom Centrom za socijalnu skrb do 1. svibnja 2020. godine realizirat će  projekt ukupne vrijednosti 6.658.829,01 kuna  koja je  u ukupnom iznosu osigurao Europski socijalni fond. Projekt će se realizirati u trajanju od 30 mjeseci.  Svrha projekta je smanjenje dugotrajne nezaposlenosti i osnaživanje radnog potencijala 50 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljne skupine kroz zapošljavanje za rad sa starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika, a povećanjem konkurentnosti nezaposlenim ženama pružiti mogućnost za ostanak na tržištu rada

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 366

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba