„LJETO U KNJIŽNICI“NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
02. kolovoza 2017.

„ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Tradicionalna zabavna i edukativna  manifestacija „Ljeto u knjižnici“  nastavljena je 1. kolovoza  još jednom radionicom. Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice okupili su dječaci i djevojčice  na kreativno likovnoj i literarnoj  radionici pod nazivom  „ČAROBNI LET VILINOG KONJICA“.

Vilin konjic bio je  tema i inspiracija za više od tridesetero djece.  Osim što su imali priliku  saznati nešto više o  vilinom  konjicu   ili vretencu,  taj je atraktivan kukac  bio djeci inspiracija za crtanje i pisanje stihova, recitacije pjesama,  glazbeni ugođaj i ples.

 
OPĆINA STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. srpnja 2017.

Održana 2. sjednica Općinskog vijeća

Održana je  2. sjednica Općinskog vijeća Stara Gradiška.  Vodio ju je predsjednik  Tvrtko Beganović. Na početku sjednice održane 27. srpnja izvijestio je 11 nazočnih vijećnika o osnivanju Kluba vijećnika HDZ-a, te na usvajanje dao zapisnik s prve sjednice, a potom je uslijedio Aktualni sat.

Načelnik Općine Velimir Paušić, pozdravio je nazočne i izrazio uvjerenje kako će se u novom sazivu Općinskoga vijeća raditi konstruktivno na dobrobit svih mještana općine i kako je konstruktivna kritika dobro došla. Zbog novih vijećnika, kako je istaknuo, osvrnuo se na dosadašnje aktivnosti i neke aktualnosti na području općine te izvijestio o priznanju i najvećim ocjenama Općini Stara Gradiška od Instituta za javne financije za transparentnost poslovanja i dostupnost svih dokumenata na čemu je zahvalio Štefici Slovinac, pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela i Željki Zečević.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
29. srpnja 2017.

25. obljetnica Kluba veterana Domovinskog rata Nove Gradiške

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Brodsko-posavske županije i grada Nova Gradiška 28. srpnja obilježena je 25.obljetnica osnutka Kluba veterana Domovinskog rata, koji je osnovan 25. srpnja 1992. godine. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i dr. Franje Tuđmana.

Prvi predsjednik ovoga Kluba bio je Viktor Alekšević, dopredsjednici: dr. Renato Mittermajer, pokojni Milan Dasović te Antun Lukačević. Prvi tajnik bio je Ljuboslav Terzić.

Poslije Viktora Alekševića Klubom veterana Domovinskog rata grada Nova Gradiška predsjedali su Šime Dragičević,Ivan Janošević i potom Željko Bura.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
26. srpnja 2017.

POTPISANI  EU UGOVORI  VRIJEDNI 2,3 MILIJARDNE KONA  MEĐU KOJIMA JE I  AGLOMERACIJA  NOVA GRADIŠKA-REŠETARI-CERNIK

Projekti sufinancirani sredstvima strukturnih fondova, a koji se provode u 2 faze kroz dva programska razdoblja: prva faza u okviru Operativnog programa Zaštita okoliša 2007. – 2013., a druga faza u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Projekti, za koje su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava kao i ugovori o sufinanciranju, a to su Poreč, Osijek, Vukovar, Županja, Nova Gradiška, RVS Osijek i Vodice, važni su projekti vodno-komunalne infrastrukture kojima će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, kao i javni sustav vodoopskrbe na područjima Istarske, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske, Vukovarsko – srijemske i Šibensko – kninske županije. Njihova realizacija započela je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoliša", a nastavlja se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija".

 
LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
26. srpnja 2017.

"Ljetni atelje-radionica grafike"

-"Ljetni atelje-radionica grafike" Naziv je edukativno-kreativne radionice, pete po redu, održane u sklopu ovogodišnje 16. manifestacije "Ljeto u knjižnici". Bila je namijenjena djeci starijoj od 8 godina, no u izradi sitotiska sudjelovali su i svi zainteresirani mlađe dobi, jer djeca, podsjećamo, vrlo rado dolaze sadržajno provesti ljetne praznike u Dječjem odjelu Gradske knjižnice, a zahvaljujući entuzijazmu djelatnika: prof. i dipl. knjiž. Biljane Dakić, ravnateljice, višeg knjižničara i prof. Branka Kolića, knjižničarkama Mirjani Pranjić, Anki Višić, Renati Matijašević te brojnim volonterima-voditeljima radionica, koji ne žale ni truda ni vremena posvetiti se u svakom trenutku najmlađim sugrađanima.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
26. srpnja 2017.

Besplatni obroci voća, povrća i mlijeka za učenike osnovnih i srednjih škola

U velikoj vijećnici županijske uprave, 25.srpanja na inicijativu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu i Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, zajednički radni sastanak održali predstavnici škola kojima je županija osnivač i lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava- dobavljača voća, povrća i mlijeka.  Razgovaralo se o programu pod nazivom Školska shema, koji podrazumijeva besplatne obroke voća, povrća i mlijeka za školsku djecu, a provodi ga Ministarstvo poljoprivrede.

Na ovaj način postiže se povećanje unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, kao i podizanje svijesti o značaju zdrave prehrane kod školske djece, a za provedbu ove Sheme na razini Republike Hrvatske ukupno je osigurano 23 milijuna kuna. Za financiranje provedbe Školske sheme Europska komisija dodijelila je Hrvatskoj 1.720.946 eura za voće i povrće te 800.354 eura za mlijeko i mliječne proizvode.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 333

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba