NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. listopada 2017.

ZAPADNI DIO TRGA DOBIVA NOVO LICE

Akualni sat Gradskog vijeća  rezerviran je  za vijećnike i njihova pitanja. Iako u pravilu  vijećnici iz redova pozicije  gradonačelniku  postavljaju pitanja  koja  afirmiraju rad  gradske izvršne vlasti, a oporba, što je i njena zadaća,  propituje aktivnosti i kritizira, na aktualnom satu  se doznaju   postupanja ili nepostupanja   po pitanjima od interesa za građane.

 

Tako je na posljednjoj sjednici Franjo Kikić  (SDP)  pohvalio  sve ljepši izgred grada  navodeći  lijepo uređen park, prostor ispred  Gimnazije i  Župne crkve,  novi kružni tok i  zgradu Gradskog muzeja. Jedino, kazao je  zgrada Općinskog suda odudara i upitao ima li kakvih planova da se ona uredi.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
09. listopada 2017.

DRUGI DAN  SUSRETA UDOVICA HBDR-a RH

Sadržaji vezani za  Susret udruga udovica HBDR-a RH  koji  organizira Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nova Gradiška nastavljenih asu 8. listopada. Nakon svete mise, u  povodu Dana neovisnosti kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata  iz cijele Hrvatske vijence su  položile i svijeće  zapalile zajedno s Dinkom Tandarom, izaslanikom ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
09. listopada 2017.

25. obljetnica Udruge udovica hrvatskih branitelja

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz domovinskog rata RH grada Nova Gradiška dvodnevnim sadržajima (7. i 8. listopada) pobilježila je  25. obljetnicu ustroja i djelovanja.

Prvoga dana domaćini su ugostili predstavnice udruga udovica iz Šibenika, Makarske, Splita, Zadra, Pule, Rijeke, Velike Gorice, Kutine, Virovitice i Đakova, a prema predviđenom protokolu organizirana je posjeta dijelu nekadašnjeg novogradiškog bojišta. S događanjima u tim teškim, ali ponosnim danima, upoznali su ih neki od zapovjednika naših postrojbi i 121. brigade: Josip Mikšić, Jozo Bungić, Adam Tomičić i Mato Modrić. U novogradiškom Domu kulture upriličena je svečanost na kojoj je odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima s našega područja, a potom su okupljene upoznali s ustrojem i djelovanjem Udruge udovica tijekom proteklih 25 godina.

 
DAN NEOVISNOSTI 2017. PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. listopada 2017.

Odana počast  poginulim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

U povodu Dana  neovisnosti, predstavnici Grada Nova Gradiška, predvođeni gradonačelnikom Vinkom Grgićem,  Brodsko-posavske županije predvođeni županom Danijelom Marušićem,  Policijske postaje Nova Gradiška, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, gradskih ustanova i institucija političkih stranaka, te udruga civilnog društva položili vijence i zapalili svijeće  kod spomenika  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Vijence su položili i svijeće zapalili  pomoćnik  ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara i udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koje se u Novoj Gradiški nalaze susretu  udruga udovica HBDR-a RH.

Minutom šutnje odana je počast  poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i   prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

OBILJEŽENA  26. OBLJETNICA  USTROJA  SAMOSTALNE PSUNJSKE SATNIJE

Svečano i dostojanstveno kod HRTV-ova odašiljača na Psunju i spomenika poginulim braniteljima  obilježena je 26. obljetnica ustroja Samostalne psunjske satnije 121. brigade HV-e Nova Gradiška. Okupili su se njeni pripadnici, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata, djelatnicima odašiljača  i predstavnicima Općine Cernik,   koje su predvodili Mate Botica i načelnik Vitomir Žakić,  pripadnici Udruge dragovoljaca domovinskog rada iz prijateljske općine Čavle i Grada Nova Gradiška.

Kod spomenika poginulim braniteljima položeni su vijenci i za sve branitelje poginule u obrani odašiljača  zapaljeni su  lampioni. Molitvu je  vodio fra Vjencislav Janjić, koji je tijekom obrane odašiljača  braniteljima bio velika potpora. S prigodnim programom sudjelovali su i učenici  OŠ „Matija Gebec“ Cernik. Fra Vjencislav  Janjić je služio i svetu misu.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
08. listopada 2017.

SMOTRA ZBOROVA

HPD "Tomislav" iz Cernika u suradnji s paterom Vjenceslavom Janjićem, gvardijanom Franjevačkog samostana u Cerniku održao je 8. listopada, već tradicionalnu Smotru zborova u crkvu sv. Petra apostola u Cerniku. Sve nazočne pozdravio je Đuro Vuk, predsjednik Društva i zahvalio pateru Vjenceslavu Janjiću na podršci kao i svima sudionicima koji su se odazvali smotri. Nastupili su pored domaćina HPD " Tomislav" Cernik ( mješovitog i velikog tamburaškog orkestra) HPD" Graničar" Nova Gradiška, HPD" Urbata" Davor, MPZ KUD-a"Kristal Sladorana" Županja, Gradski pjevački zbor " Lipik" Lipik, HPGD " Sloga" Pitomača i Ženska klapa" Alegre "Osijek pod ravnanjem Cerničanke Ane Bilmez. Fra Vjenceslav Janjić pohvalio je sve sudionike koncerta koji su oduševili ljubitelje zborskog pjevanja u prepunoj crkvi, te su za sjajne izvedbe nagrađeni velikim pljeskom. Program je vodila Josipa Tadić Ivančić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 345

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba