NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor novagradiska.hr   
27. siječnja 2019.

Grad  Nova Gradiška dodijelio učenicima i studentima  stipendije za 2019. godinu

 

Grad Nova Gradiška nastavlja i ovu akademsku godinu stipendirati učenike i studente koji su to zaslužili svojim znanjem i ostvarenim uspjesima. Na samom početku potpisivanja ugovora o stipendiranju, svim okupljenim, obratio se zamjenik gradonačelnika za društvene djelatnosti, Borislav Vidošić te izrazio zadovoljstvo o broju učenika i studenata koji će biti stipendirani ovu akademsku godinu.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss bpž   
27. siječnja 2019.

Slavonska i moslavačka sirotinja bi preustrojem mogla dobiti nuklearni otpad

 

Zaštita prirode je jedna od važnijih sastavnica kojima se treba voditi Hrvatska Vlada prilikom planiranja gospodarskih aktivnosti i promjena prostornih planova. O zakonu o zaštiti prirode raspravljali su hrvatski sabornici prošlog tjedna. Raspravljalo se i o zakonima kojima je cilj legalizirati državnu centralizaciju spajanjem, za hrvatsko gospodarstvo i sigurnost, važnih agencija s ministarstvima. U ime zastupnika HSS-a govorio je Davor Vlaović.

 
MATICA HRVATSKA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
26. siječnja 2019.

POLICAJAC U SLUŽBI POEZIJE

 

U Zagrebu, 18. siječnja u jednoj od najstarijih kulturnih ustanova u Hrvatskoj, Matici hrvatskoj, održana je promocija knjige književnika i načelnika Policijske postaje Okučani, Zrinka Kapetanića, 'U šutnji pjevam'. Promocija u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Novoj Gradiški, okupila je sedamdesetak zainteresiranih čitatelja, ljubitelja pisane riječi i Zrinkovih prijatelja. Uz samog autora, Zrinka Kapetanića, knjigu je predstavila predsjednica Ogranka Nova Gradiška, profesorica Vjekoslava Bagarić.

 
HOK NG PDF Ispis E-mail
Autor Tomislav Šimić   
26. siječnja 2019.

24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019. - informacija

 

Ovogodišnji 24. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede "VIROEXPO 2019.“ održati će se od 15. do 17. ožujka 2019. godine u Virovitici, na novoj lokaciji (ulica Matije Gupca kbr. 63-65 – bivša vojarna) i izložbenim halama te vanjskom prostoru, ukupne površine 6100 m2.

Zemlja partner sajma VIROEXPO 2019. biti će Republika Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a sajam će se održati pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović kao i Vlade Republike Hrvatske.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
26. siječnja 2019.

PROMETNA NESREĆA ZBOG NEPRILAGOĐENE BRZINE

 

Na području općine Oriovac, 24. siječnja, oko 10,15 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo jer 47- godišnjakinja, upravljajući osobnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste (kolnik djelomično prekriven nakvašenim snijegom), uslijed čega je u jednom trenutku izgubila nadzor nad vozilom te prešla na suprotnu stranu kolnika udarivši u metalni stup rasvjete. Vozačica je lakše ozlijeđena te policija protiv nje podnosi prekršajnu prijavu.

 
OPĆINA DRAGALIĆ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. siječnja 2019.

PETO  POKLADNO JAHANJE  U DRAGALIĆU

 

KUD„Dragalić“, Općina Dragalić  i mještani, 2. veljače bit će domaćini  zaljubljenicima  u konje i peti put po redu organizirati tradicionalno pokladno jahanje i druženje.

Članovi konjogojskih udruga i pojedinci iz novogradiškog kraja i Brodsko-posavske županije i ove će se godine podičiti svojim ljubimcima  i zajedno s domaćinima podsjetiti  na stari graničarski običaj i svjedočiti o bogatstvu slavonske tradicije. Dragalićani su se uključili  u jedan od najatraktivnijih tradicijskih običaja kojim se njeguje i čuva dio tradicijske kulturne baštine ravničarskog kraja. Pokladno jahanje je jedna od manifestacija  u Slavoniji od posebne vrijednost. U općini Dragalić organizira se zahvaljujući KUD-u Dragalić i njegovoj predsjednici  Katici Matijašević.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 9 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba