POŽEŠKA BISKUPIJA PDF Ispis E-mail
Autor požeška biskupija   
17. prosinca 2019.

Spomen bl. Jule Ivanišević i susestara u Starom Petrovom Selu

 

Na Treću nedjelju došašća, 15. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje tijekom kojega se spomenuo i mučeničke smrti bl. Jule Ivanišević i susestara. Pozdravljajući biskupa Antuna, svećenike i sve sudionike slavlja župnik Ivan Nikolić podsjetio je na to da je njihova sumještanka bl. Jula Ivanišević svoj hod za Kristom započela u župnoj crkvi u Starom Petrovom Selu u kojoj je primila sakrament krštenja. Zahvalio je biskupu što je došao prevoditi misno slavlje i ohrabriti vjernike u njihovoj pripravi za svetkovinu Božića.

 
PREDSTAVLJAMO DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
17. prosinca 2019.

Nagrada Grada dodijeljena Gimnaziji Nova Gradiška

 

Grad Nova Gradiška povodom Dana grada, 7.prosinca  dodjelio  je javno priznanje, NAGRADU GRADA GIMNAZIJI NOVA GRADIŠKA, za 100-godišnji iznimno značajni doprinos razvoju školstva za grad Novu Gradišku i Republiku Hrvatsku. Nagradu grada  su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca, maturantima  Marti Kekez i Karlu Bukviću,  uručili gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.Gimnazija Nova Gradiška njeguje i promiče prosvjetne, kulturne, humanističke i etičke vrijednosti i predstavlja duhovno izvorište novogradiškoga kraja.U proteklih sto godina koliko postoji mogli bismo nabrojiti desetke uspješnih znanstvenika, umjetnika, kulturnih i političkih djelatnika koji su potekli iz ove ustanove i zadužili ne samo naš kraj nego i cijelu Hrvatsku, a mnogi su poznati i izvan granica naše domovine. Gimnazija Nova Gradiška ističe se po osobitim aktivnostima učenika i nastavnika, a rezultati se očituju u projektima koje realiziraju i uspjesima naših učenika i nastavnika. Učenici i profesori Gimnazije Nova Gradiška redovito sudjeluju na državnim natjecanjima ostvarujući iznimne rezultate.

 
ŠTIVICA PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
17. prosinca 2019.

„ISUS DOLAZI – ČEKAJMO”

 

Na  treću nedjelju Adventa ili Došašća misu je u župi sv Marije Magdalene Štivica slavio domaći župnik, vlč Josip Vračarić. Budući da u župi djeluju štovatelji Gospe čudotvorne medaljice i ima ih lijep broj /preko sedamdeset/, na misi je bila i Marijina sestra, č.s. Cecilija Firić iz Nove Kapele.

Ona je vjernicima štivičke župe i štovateljima pripremila poticajnu meditaciju pod nazivom „Isus dolazi – čekajmo”.

Među ostalim je naglasila kako „ni jedno vrijeme nije tako prikladno za gorljivu molitvu, kao ovo za Božić jer nam Isus daje svoje milosti i molitva ne ostaje neuslišana, jer molimo u poniznosti srca i duše.”

 
Turistička zajednica bpž PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
17. prosinca 2019.

Slavonski divani oduševili Zagreb


Moderno, urbano, a tako slavonski – pet županijskih turističkih zajednica u Zagrebu prvi puta zajednički predstavilo Slavoniju, novi turistički hit

Zagreb, 12. prosinca 2019. - Možda niste znali da se na području Slavonije živi dugih osam tisuća godina, tu je pronađen najstariji indoeuropski kalendar, vino se punilo u butelje gotovo 200 godina prije Burgundije i Bordeauxa, tu se proizvelo prvo pivo u svijetu, ali i prvi hrvatski pjenušac. Slavonija ima i najveći crkveni trg nakon Rima, tu je bila prva kovnica novca u Hrvatskoj i prvi puta se u našoj zemlji zakotrljala nogometna lopta i zaigrao tenis…

Slavonija je po mnogočemu prva, a prvi puta su se u Hrvatskoj okupili direktori pet turističkih zajednica kako bi zajednički promovirali ljepote i turističku ponudu regije. Pod simboličnim nazivom „Divani“, u vinoteci Kavane Procaffe u srcu Zagreba održana je prezentacija ove jedinstvene regije uz vrhunska slavonska vina i najfinija jela koja potpisuje iločki hotel Dunav, prvi nositelj Michelinove preporuke u tom dijelu Hrvatske.

 
PREDSTAVLJAMO DOBITNIKE GRADSKIH PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor novagra   
15. prosinca 2019.

Miro Gavran počasni građanin Nove Gradiške

 

Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodijelio je  Povelju počasnog građanina grada Nove Gradiške, suvremenom hrvatskom autoru Miri Gavranu, za osobite zasluge u promicanju vrijednosti koje doprinose stvaranju ugleda Nove Gradiške i Republike Hrvatske u svijetu. Povelju su mu uručili na  svečanoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Danijel Ciprić   
15. prosinca 2019.

HPD“Tomislav“ održao Božićni koncert u Cerniku

 

HPD “Tomislav” Cernik organizirao je 14. prosinca već tradicionalni Božićni koncert u Društvenom domu u Cerniku. Odličnom izvedbom poznatih Božićnih pjesama predstavili su se Mješoviti pjevački zbor, Veliki tamburaški orkestar, Juniorski tamburaški orkestar, Škola tambure, Pjevačka skupina mladih, pjevački zbor OŠ “Matija Gubec” Cernik, i domaćin koncerta, neizostavno Hrvatsko pjevačko društvo “Tomislav”. Sve izvedene pjesme na Božićnom koncertu u Cerniku donijele su dah svečanog raspoloženja, radost iščekivanja radosne vijesti, veselje i zajedništvo, ali i blagdanski duh.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 599

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba