OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
27. svibnja 2019.

Pola milijuna kuna za novogradišku bolnicu

 

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima. Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje u veljači i ožujku pristiglo je 458 zahtjeva za Program održivog razvoja te 84 zahtjeva za Program podrške brdsko-planinskim područjima. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupna sredstva planirana za ova dva programa u ovoj godini iznose 101 milijun kuna (76 milijuna kuna za potpomognuta i 25 milijuna kuna za brdsko planinska područja).

 
NOVI PROJEKTI U OPĆINI REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Novagra   
26. svibnja 2019.

Dogradnja Vatrogasnog doma u Rešetarima i rekonstrukcija Društvenog doma u Adžamovcima

 

Zahvaljujući utvrđenim pravcima razvoja i planovima Općina Rešetari realizirala je u proteklim godinama brojne projekte. Već godinama područje općine je veliko gradilište, a da se nastavlja unapređivati život u svim naseljima u općini, svjedoče projekti čija je realizacija u tijeku, ali i novi projekti za koje je Općina uspjela osigurati sredstva.

 
OŠ „ANTE STARČEVIĆA“ REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. svibnja 2019.

Bogatim kulturno-umjetničkim programom proslavili Dan škole

 

Učenici i učitelji Osnovne škole Ante Starčevića Rešetari obilježili su 24. svibnja Dan škole i prezentirali projekt „Most prijateljstva“ koji provode suradnju sa prijateljskom OŠ „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji.

Priredili su svečanu akademiju u školsko-sportskoj dvorani s bogatim kulturno-umjetničkim programom za brojne uzvanike i goste u kome su sudjelovali i učenici iz Sjeverne Makedonije. Dvoranu su napunili roditelji, umirovljeni djelatnici škole, predstavnici udruga i društava, općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković, te ravnatelji osnovnih škola novogradiškog kraja.

 
OŠ „ANTE STARČEVIĆA“ REŠETARI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. svibnja 2019.

Obilježili Dan škole i projekt „Most prijateljstva“

 

Svečano je bilo 24. svibnja u Rešetarima. U Osnovnoj školi „Ante Starčević„ obilježili su Dan škole i nastavili projekt „Most prijateljstva“ i suradnja sa Osnovnom školom „Goce Delčev“ iz Ilendena u Sjevernoj Makedoniji.

Za goste iz Sjeverne Makedonije i predstavnike OŠ „Ante Starčević“, koje je predvodio ravnatelj Tihomir Batalo, prijem su organizirali općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković.

 
GRAD NG PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
24. svibnja 2019.

Gradu Nova Gradiška dodijeljeno 5,3 milijuna kn bespovratnih sredstava za nastavak razvoja infrastrukture Industrijskog parka Nova Gradiška

 

Dana 24. svibnja 2019. gradonačelnik Grada Nova Gradiška Vinko Grgić potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška“ s ministrom gospodarstva, poduzetništva i obrta Darkom Horvatom. Projekt se financira kroz Europski fond za regionalni razvoj, a prijavljen je u okviru Poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“.

 
POVODOM SVJETSKOG DANA SHIZOFRENIJE PDF Ispis E-mail
Autor Krunoslav Ravlić   
24. svibnja 2019.

Najčešće pogreške, zablude i mitovi i shizofreniji

 

Svjetski dan shizofrenije (24.svibnja) obilježava se u cilju senzibiliziranja javnosti i podizanju svijesti o ovoj ozbiljnoj i devastirajućoj bolesti.

Niti jedan duševni poremećaj nije više obavijen velom misterije, straha i nerazumijevanja kao shizofrenija.

Od svih bolesti jedino su stigmatizirane duševne bolesti i oboljeli od AIDS-a, a od duševnih bolesnika najveću stigmu nose oboljeli od shizofrenije i predstavljaju jednu od najmarginaliziranijih, najranjivijih i najnezaštićenijih skupina u društvu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 513

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba