ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

Aktivno i sadržajno obilježen Globalni tjedan poduzetništva

Učenici komercijalnog smjera novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole obilježili su i ove godine od 14.-16. studenoga Globalni tjedan poduzetništva.

Prvi dan obilježilo je otvorenje izložbe učeničkih radova 3. i 4. razreda komercijalnog smjera na temu "Razvoj ekonomske misli i razvoj vježbeničkih tvrtki u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi", 15. je studenoga upriličena Smotra vježbeničkih tvrtki na kojoj su predstavljene nove u 3. r. kao i već postojeće koje vode sada učenici 4. razreda. Bila je to prilika međusobno se predstaviti, ali i razmijeniti iskustva, pa i sklopiti poslovnu suradnju. Ovogodišnji Globalni tjedan poduzetništva zaključen je 16. studenoga debatom na tezu "Ovaj dom smatra da je muškarcima lakše uspjeti u poduzetništvu". U debatnim timovima bili su, uz učenike komercijalnog smjera i učenici elektrotehničkih zanimanja, što se dogodilo prvi puta, ali je vrlo pozitivno, prema riječima prof. Ivane Berić-Gajski, inicijatorice i organizatorice obilježavanja Globalnog tjedna poduzetništva s navedenim sadržajima još od 2009. godine. Cilj je zapravo svim tim programima učenike potaći na razmišljanje, ali i učenje o poduzetništvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. studenog 2017.

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA 2017.

U organizaciji HVIDR-e Nova Gradiška i  Udruge  dragovoljaca i veterana  Domovinskog rata Nova Gradiška, a u suradnji  s navijačima Bad Blue Boysa i Torcide, 19.listopada su se  Novogradiščani u koloni  sjećanja od  Doma hrvatskih branitelja  do murala u Benkovićevoj ulici prisjetili svih vukovarskih žrtava i odali im počast. Lampione su zapalili i molitvu izmolili kod spomenika poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod murala gdje su navijači Bad Blue Boysa i Torcide i ove  godine  u spomen na žrtve i najtužniji dan u povijesti Vukovara obilježili  bakljadom.

 
UDRUGA „POZITIVA“ ZA PREVENCIJU OVISNOSTI PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
20. studenog 2017.

"Putokaz za zdravi Grad II"

"Putokaz za zdravi Grad II"  projekt je pod čijim je nazivom udruga "Pozitiva" nastavila aktivnosti i sadržaje započete u prošloj godini, a vezane su za prevenciju ovisnosti ne samo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. -Ovoga puta u fokusu je pomoć "pomagačima", dakle svima onima koji se bave radom s djecom i mladima i susreću s problematikom različitih oblika i vrsta ovisnosti- istaknula nam je Mira Linjaković, predsjednica udruge "Pozitiva". U sklopu projekta 16. je studenoga u prostoru Gradskog društva Crvenog križa održana psihoedukacija na temu "Važnost mentalnog zdravlja u pomagačkim zanimanjima", a predavanje je održala prof. Ivana Tomić Pavlović, psihologinja u Psihijatrijskoj bolnici "Sv. Rafael" na Strmcu" i članica "Pozitive".

Predstavnicima osnovnih i srednjih škola, Centra za socijalnu skrb, Opće bolnice, Zavoda za javno zdravstvo, Gradskog društva Crvenog križa, okupljenima na ovom predavanju, dobrodošlicu je poželjela magistra Ljiljana Lukačević i ujedno zahvalila ravantelju Gradskog i Županijskog Crvenog križa Franji Pavloviću na ustupljenom prostoru za predavanje, ali i suradničkom odazivu i u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

 
SJEĆANJE NA VUKOVAR PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Karavana ljubavi "Zajedno u ratu, zajedno u miru" dočekana i u Novoj Gradiški

U povodu Dana sjećanja na žrtvu grada heroja, Vukovara, korčulanski bajkeri krenuli su 14. studenoga na petodnevni put dug više od tisuću kilometara pod geslom  „zajedno u ratu-zajedno u miru“.
U organizaciji Moto kluba Korčula, prva karavana krenula je prije deset godina, a do danas je poprimila razmjere kojima se idejni tvorac i predsjednik Moto kluba Korčula Đani Radovanović nije nadao. U samo pet dana, unatoč nepovoljnoj vremenskoj prognozi, veliki broj motorista iz cijele Hrvatske i šire, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i velikim brojem moto klubova iz cijele regije, preći će više od tisuću kilometara kako bi u subotu, 18. studenoga sudjelovali u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Karavana od 60 motora je krenula iz Smokvice na Korčuli, trajektom do Pelješca, Stona pa do Ćilipa gdje su prenoćili. Prije dolaska na cilj karavana je prošla kroz Dubrovnik, Ploče, Makarsku, Split, Trilj, Sinj, Knin,  Gračac, Plitvička jezera, Slunj, Karlovac, Turanj, Zagreb, Petrinju, Sisak, Kutinu, Novsku, Lipik, Pakrac, Novu Gradišku, Požegu, a u petak, 17. studenoga dolaze u Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Osijek, Vinkovce te naposljetku  u Vukovar. Svakim prijeđenim kilometrom karavani se pridružuje sve više motorista iz drugih moto klubova, a kako bi motoristi u svakoj situaciji imali sve što im je potrebno, prate ih i kombiji sa svim potrepštinama. U spomenutim gradovima sudionici Karavne ljubavi kod spomen obilježja odaju počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

Izaslanstvo grada Nove Gradiške odalo počast žrtvi grada-heroja Vukovara

Kao što je i najavio 16. studenoga na dočeku sudionika Karavane ljubavi Prevlaka- Vukovar "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na njihovom 10. hodočašću, gradonačelnik grada Nova Gradiška Vinko Grgić bio je na čelu izaslanstva koje se 17. studenoga u ime grada poklonilo poginulim i nestalim hravtskim braniteljima i civilima koji su nesebično u Vukovaru branili cijelu Hrvatsku. U izaslanstvu su bili i njegovi zamjenici Ivana Trupina i Borislav Vidošić, kao i koordinator za braniteljske udruge grada Vlatko Greiner, potom Dinka Matijević, direktorica TZ, u ime Moto kluba "Strmac" Marko Mokrović, Darko Jugović te Milan Tomljanović i Mario Latal. S njima je ove godine pošao i Momir Divjak i sve zabilježio foto-aparatom. Do Vinkovaca su stigli kombijem,a  potom nastavili  pješice do Vukovara. U Bogdanovcima ih je dočekao načelnik, a kod Nuštra su susreli i naše dragovoljce koji su i ove godine na hodočašće u grad -heroj pješačili. A to su uz Arsena Grandu i Željka Bakunića, Željko Radošić, Ivan Bazina te prvi puta s njima i prijatelji iz Zadra Nenad Marčina (sudjelovao i na hodočašću u Rim) te Nikola Katalinić. I ovaj  njihov četvrti Memorijalni hod NG-Vukovar-Ovčara odvijao se pod geslom "Mi hodamo za njih".

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
18. studenog 2017.

"I u mome gradu Vukovar svijetli"

Molitveni je i humanitarni program održan je u Cerniku 17. studenoga, uoči 26. obljetnice pada grada-heroja Vukovara. Organizatori su bili fra Vjenceslav Janjić , gvardijana Franjevačkog samostalna u Cerniku, OŠ "Matija Gubec" i Općina Cernik. Tako su se i vjernici cerničke župe, kao i svi ljudi dobre volje, pridružili sudionicima programa sličnog sadržaja, kojega su u dvorištu vukovarske bolnice, gotovo u isto vrijeme, organizirali mladi grada Vukovara.

Na cerničkoj Kalvariji molio se Križni put -VUKOVARSKI KUKURUZNI PUT SPASA-  Već u kolovozu 1991. godine grad je bio u potpunoj blokadi od tzv. JNA i srpskih paravojnih postrojbi. Jedina veza prema slobodnim Vinkovcima bila je kroz kukuruze od središnje gradske četvrti Lužac preko Bogdanovaca i Marinaca. O stradanju grada i njegovih stanovnika uglavnom hrvatske nacionalnosti, govorio je i ovaj Križni put. Na vrhu Kalvarije, ispred bijelog monumentalnog Križa lampioni su postavljeni u obliku slova "V" (viktoria=pobjeda). Iako su ovo svake godine teški i tužni dani, Vukovar je ipak pobjednik, jer je žrtva njegovih stanovnika i hrvatskih branitelja, koji su  tri mjeseca odolijevali agresorskim napadima i strašnim razaranjima, spasila Hrvatsku.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 355

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba