INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
26. srpnja 2017.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška na praksi u Baški na Krku

Suradnja s Industrijsko-obrtničkom školom Nova Gradiška započela je predstavljanjem Valamarovog programa stipendiranja učenika srednjih ugostiteljskih škola za zanimanje kuhar, konobar i slastičar.

23 stipendista ove škole su, uz učenike iz Požege, najbrojniji u ukupnom broju od 212 stipendista te školu smatramo važnim sadašnjim i budućim partnerom kako za program stipendiranja tako i za promociju ugostiteljskih zanimanja.

Organizacija i ugovaranje grupne prakse učenika 2. razreda škole iz Nove Gradiške u Baški na otoku Krku rezultiralo je jednomjesečnom praksom 20 učenika među kojima  je 11 stipendista, svi smjera konobar. Posebnim postignućem i priznanjem smatramo povjerenje koje je ljetnoj praksi u Valamarovim objektima ukazalo dodatnih devet učenika i njihovih roditelja kojima je otvorena ponuda novih stipendija.

 
DRUGA VATROGASNA FIŠIJADA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
24. srpnja 2017.

Vatru pali, kuhaj fiš!

- Izuzetno uspješna II Vatrogasna Fišijada u organizaciji DVD-a Nova Gradiška 22. srpnja okupila je u dvorištu Vatrogasnog doma NG 15-ak ekipa od Magić Male , Nove Kapele-Batrine, do Dragalića,  kako vatrogasnih društava, tako i drugih zainteresiranih "majstora i majstorica" fiša. A da je ljudima itekako potrebno druženje i zajedništvo potvrdio je i veliki broj sugrađana i gostiju novogradiške okolice koji su došli kušati fiš, pečenu ribu na "dagari" kao i specijalitet- šarana na rašljama i dobro se i zabaviti. Vrijedni vatrogasci, članovi i članice DVD-a Nova Gradiška, pokazali su se i ovoga puta kao odlični domaćini, a upravo ta topla dobrodošlica mnogobrojne goste i privlači na ovakve događaje.

 
BIJELA STIJENA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
23. srpnja 2017.

Arheološka istraživanja grada-utvrde Bijela Stijena

Istraživanja srednjovjekovnog grada-utvrde Bijela Stijena  počela su 2012., a prije toga pripremljen je teren s Hrvatskim šumama i Općinom Okučani te je lokalitet zaštićen kao nepokretno  kulturno dobro RH (učinio je to Ratko Ivanušec, dipl.pov.umj.- konzervator, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture RH u Slavonskom Brodu). Sadašnja istraživanja financiraju se sredstvima Ministarstva kulture, općine Okučani i Brodsko-posavske županije.

S arheolozima smo 21. srpnja bili na Bijeloj Stijeni gdje smo u razgovoru s dr. Marijom Mihaljević, ravnateljicom Gradskog muzeja Nova Gradiška i voditeljicom arheološkog tima saznali dosta novina i o aktivnostima tijekom ove godine.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
22. srpnja 2017.

DIO GAJEVE ULICE DOBIO NOVI NOGOSTUP

Prema planu se nastavlja  popravak i modernizacija nogostupa u Novoj Gradiški.  Završavaju se radovi na  uređenju nogostupa  Gajeve ulice od Ulice Petra Preradovića do Trga kralja Tomislava. Radovi su u cijelosti dovršeni do  Ulice Miroslava Kraljevića. U ostalom dijelu  ulice preostalo je postaviti novi asfaltni sloj.

Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje nastavak  izgradnje šetnice uz  potok Šumetlicu. Hrvatske vode će uskoro raspisati natječaj  raspisati natječaj za  izgradnju šetnice, a radovi obuhvaćaju i korekciju vodotoka.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
22. srpnja 2017.

Završena parkirališta na Urijama

Završeni su radovi na izgradnji parkirališta u naselju Urije. Uz parkirališna mjesta  izgrađeni su kolnici i pješačke staze.  Stanari okolnih zgrada sigurno su zadovoljni novim prometnim rješenjem i  izgledom koje im je  donijelo izgrađeno parkiralište.

Očekuje se sada reakcija vlasnika garaža  koje sada svojim stanjem narušavaju  izgled ovog dijela naselja. Očekuje se njihov dogovor i zajedničko uređenje vanjskog dijela  garaža i krovišta.

 
INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
20. srpnja 2017.

Industrijskom parku odobreno 20 milijuna

Razlog za okupljanje novinara, 19.srpnja u uredu gradonačelnika Vinka Grgića bio je jako opipljiv i vrijedan čak 20 milijuna nepovratnih kuna koji će se utrošiti u izgradnju i opremanje Tehnološkog inkubatora u Industrijskom parku Nova Gradiška.

Kako je istaknuo gradonačelnik, namjera gradske izvršne vlasti nije se baviti gospodarstvom, već stvarati uvjete da se gospodarstvo razvija i ljudi zapošljavaju. U ovom slučaju upravo to će biti Tehnološki inkubator.   O tome su uz gradonačelnika, govorili  ispred Industrijskog parka  njegov direktor Bernard Kurjaković i Mirta Anjoš.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 333

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba