NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ivana Trupina   
28. rujna 2019.

"Želiš li se mijenjati za mjesto"

 

Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, 1. listopada na Cvjetnom trgu u Novoj Gradiški postavit će prometne znakove u sklopu projekta "Želiš li se mijenjati za mjesto".

Nositelji projekta i inicijatori su Radio 92fm/ Društvo multiple skleroze Brodsko posavske županije i Policijska uprava brodsko posavska, a za cilj ima osvijestiti sugrađane da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. U sklopu kampanje izrađene su „žive“ fotografije naših sugrađana, osoba s invaliditetom, koje će biti postavljene uz trenutne znakove. Grad Nova Gradiška podržao je ovu kampanju, te će povodom Nacionalnog dana multiple skleroze održati tiskovnu konferenciju.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
28. rujna 2019.

POLICIJSKI SLUŽBENIK POSJETIO UČENIKE PRVOG RAZREDA

 

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje u kontinuitetu i dalje nastavljaju sa edukacijama najmlađih na svom postajnom području. Tako je dana 23. rujna, policijski službenik Tomislav Sudić, posjetio prvašiće Osnovne škole „Ivan Meštrović“ u Vrpolju. Obzirom da učenici prvih razreda po prvi puta u životu samostalno sudjeluju u prometu, poučio ih je o sigurnom kretanju i ponašanju u prometu, dajući im korisne savjete i upute. Također im je tom priliko poklonio prikladne poklone – svjetleće kabanice, kako bi bili što uočljiviji u prometu. U sklopu ovog zanimljivog i interaktivnog susreta, policajac Sudić je učenicima govorio o dijelu policijskog posla, pokazujući dijelove opreme i odore (policijsku kapu, stop palicu i kacigu), te objasnio čemu služe. Dodao je i to, da se policajcima kao svojim prijateljima uvijek, i s punim povjerenjem  mogu obratiti za pomoć.

 
DONACIJA ZA ODJEL PEDIJATRIJE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
28. rujna 2019.

10 televizora za ugodniji boravak djece na liječenju

 

Pet  poduzetnika i manjih tvrtki s novogradiškog područja  26. rujna  Odjelu za pedijatriju  Opće bolnice Nova Gradiška doniralo je 10 televizora  vrijednih 18.000 kuna. Odjel je, kako je kazala  njegova voditeljica dr. Dubravka Klobučar, nakon 50 godina obnovljen ove godine  i do sada je, uz ovu,  već bilo nekoliko donacija.

Televizore su donirali  „Bartels Conjar” Staro Petrovo Selo, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Tworek Nova Gradiška, Komunalno poduzeće „Sloboština“   Okučana i tvrtke „Frigo” i „MKM”.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
26. rujna 2019.

OTVOREN OBNOVLJENI DJEČJI VRTIĆ VRIJEDAN 3,5 MILIJUNA KUNA

 

Na prigodnoj svečanosti u Cerniku, na radost djece i njihovih roditelja, djelatnica vrtića i općinske vlasti25. rujna otvoren  je obnovljeni Dječji vrtić „Matija Gubec“  u čiju je obnovu  utrošeno ukupno 3,5 milijuna kuna.

Uz  djecu i roditelje  nazočni su bili pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović, općinski načelnik Vitomir Žakić, zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Borislav Vidošić, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić,   predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Žakić i njegov zamjenik  Marijan Bakunić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška Vera Trobić, gvardijan Franjevačkog samostana u Cerniku fra Vjenceslav Janjić, predstavnici ustanova, tvrtki i udruga s područja  Cernika i novogradiškog kraja.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. rujna 2019.

PROJEKT EDWARD 2019 – 26. RUJNA, DAN BEZ POGINULIH U PROMETU

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, i ove godine, između ostalih (MUP, odnosno sve policijske uprave), sudjeluju u provedbi Projekta EDWARD „Europski dan bez poginulih u prometu“ u organizaciji Europske mreže prometne policije „TISPOL“, koji se obilježava diljem Europe četvrtu godinu za redom.  Projekt podržava svih 30 država članica spomenute Europske mreže prometne policije,  kao i velik broj poznatih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
26. rujna 2019.

Završetak glavnog napora požarne opasnosti


S današnjim datumom, 25. rujna, stupa na snagu Odluka o prijevremenom završetku glavnog napora požarne sezone.

Odluka je to koju je donio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković temeljem situacije na terenu, uz konzultacije s nadležnim županijskim zapovjednicima i zapovjednikom vojnih snaga, a vezano za klimatske značajke i vremenske prilike duž cijelog priobalja. Prvenstveno se to odnosi na duže razdoblje sa značajnijim padalinama te vrlo malom opasnosti od izbijanja šumskih požara.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 563

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba