GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. srpnja 2018.

„Penzionerka“ umjesto rugla postaje ljepotica u središtu grada

 

Već neko vrijeme traju radovi uređenja dijela parka i  prostora ispred zgrade gradske uprave. Kada će radovi biti završeni i što se još planira raditi da bi  središte  grada  dobilo novi sjaj pitali smo gradonačelnika Vinka Grgića.

„Uvjet je i bio da prostor ispred gradske upravne zgrade bude popločen do Novogradiškog glazbenog ljeta.  Hoćemo li uspjeti postaviti  rasvjetu, elemente urbanog mobilijara i neke druge planirane sadržaje, to ćemo vidjeti jer se radi o doista velikom poslu. Uz to smo imali  nekoliko problema.  Trenutno  se postavljaju različite instalacije, mijenja se kanalizacija i vodovod zbog čega su malo i privremeno zastali radovi.  Kao  što sam rekao popločavanje će biti završeno do najpoznatije novogradiške glazbeno-kulturne manifestacije“, kazao  je gradonačelnik Vinko Grgić.

 
OLD TIMER CLASSIC 99 PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
08. srpnja 2018.

Uspješno organizirao 18. međunarodni oldtimer susret

 

Oldtimer klub "Classic 99"  7. je srpnja bio domaćin još jednog međunarodnog susreta vlasnika oldtimer vozila i motocikala i to 18-og po redu. Kada su prve godine krenuli u ovu "avanturu" nisu niti sanjali o punoljetnosti, a koliko su uspješni govori i činjenica da su uvršteni u nacionalni godišnji itinerer oldtimer rallya. Trude se zaljubljenici u stara vozila, a u klubu ih ima oko 30-ak od Stare Gradiške do Nove Kapele, sačuvati tehničku kulturu i baštinu našega kraja. I ove su godine bili vrlo aktivni i gostovali na mnogim susretima diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica. Potvrdio nam je to i Krešimir Knežević i među ostalim, u razgovoru istaknuo:

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

„Vatreni“  svatovi  Romane i Ivana Jankovića

 

Diljem cijele Hrvatske  manje ili više organizirano gledala se 7.7. nogometna utakmica i slavila  pobjeda   hrvatske reprezentacije. Bilo je tako i u Novoj Gradiški. Hladili su se živci pivom u  kućnom okruženju, ugostiteljskim objektima i na  Ljetnoj pozornici gdje su  gledanje utakmice između Hrvatske i Rusije organizirali Grad Nova Gradiška i  Caffe bar-Night bar Carpe Diem. Neki kao Romana i Ivan Janković pobjedu hrvatske reprezentacije i plasman u polufinale  svjetskog nogometnog prvenstva posebno će pamtiti. Oni su  7.srpnja rekli svoje sudbonosno  DA  i započeli svoju  životnu utakmicu. Zanimljivu atmosferu u "vatrenim" svatovima u Svečanoj dvorani Kruna Nova Gradiška  prenosimo vam  fotografijama koje je ustupila bernymedia.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

Otvorena izložba  Faust Vrančić: Machinae Novae

 

U Gradskom  muzeju Nova Gradiška otvorena je  vrijedna pažnje i razgledanja  izložba pod nazivom Faust Vrančić:Machinae Novae. O postavu izložbe i Faustu Vrančiću, kao jednom od najznačajnijih Hrvata  svih vremena, konstruktoru i tehničkom piscu, govorili su na otvaranju izložbe ravnateljica Gradskog muzeja Nova Gradiška Marija Mihaljević,  ravnateljica Tehničkog muzeja Nikola Tesla Markita Franulić i Ivan Halić autor  izložbe.

 
KNJIŽNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. srpnja 2018.

“LJETO U KNJIŽNICI”

 

Novogradiški mališani različitih uzrasta, od onih  vrtićke dobi do osnovnoškolaca, napunili su jučer Dječji odjel Gradske knjižnice.  Potvrđuje to koliko ova,  tradicionalna i  kod djece omiljena  manifestacija  zabavno-edukativnih  sadržaja  znači za djecu  tijekom ljeta i vrijeme školskih praznika.  Sigurno puno znači  i za njihove roditelje  jer znaju da će tijekom  ljetnih mjeseci  njihovi mališani  uživati u kreativnim i zabavnim radionicama  koje za njih organiziraju djelatnici Gradske knjižnice i njeni vanjski suradnici.

 
HSS BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Davor Vlaović   
06. srpnja 2018.

Zdravstvena zaštita mora ostati dostupna


U Hrvatsko saboru o predloženom novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti  u ima Kluba zastupnika HSS-a govorio je saborski zastupnik Davor Vlaović i upozorio na mnoge zamke, na štetu građana,  koje omogućuje predloženi Zakon kazavši.

„Nezadovoljni su pacijenti, nezadovoljni su liječnici obiteljske medicine, nezadovoljni su zaposleni  u javnim ustanovama, nezadovoljni su koncesionari, nezadovoljni su bolnički liječnici i medicinske sestre. Nisu konzultirani u pripremi Zakona. Zadovoljan  je jedino Ministar jer je Zakon u proceduri.“

Vlaović  je rekao kako svi liječnici u zdravstvenom sustavu nisu jednaki , a preloženi Zakon će produbiti postojeće i stvoriti nove nejednakosti  jer nije dovoljno konzultirana struka i nisu usuglašeni interesi pacijenata kojima je potrebna primarna, sekundarna i tercijarna razina zdravstvene zaštite nego se potencira privatizacija obiteljske medicine. Podsjetio je na financijske , kadrovske i organizacijske probleme u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba