NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

U gradskom parku će biti Glazbeni paviljon „Herzogenaurach“ i dječje  igralište

Uređenje pješačkih staza  i  postavljanje nove rasvjete  u gradskom parku,  prostora ispred Gimnazije i župne crkve sa spomenikom papi  sv. Ivanu Pavlu II., te izgradnja  kružnog toka  izmijenili su  lice središta grada. Prostor oko fontane, kao mali trg,   na kome se  za vrijeme Novogradiškog  glazbenog ljeta  točilo pivo iz malih  obiteljskih pivovara, dao je  dodatni šarm  parku.

Gradski  vijećnik  Ivan Arić pitao je gradonačelnika  Vinka Grgića  pripremaju li se u parku  neki novi sadržaji.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
08. listopada 2017.

Kreće izgradnja kružnog toka kod Kauflanda

U ponedjeljak kreću radovi na izgradnji kružnog toka na jednom od najprometnijih raskrižja  u gradu, onom  kod Kauflanda. Najavio  ih je gradonačelnik Vinko Grgić odgovarajući na sjednici Gradskog vijeća na  vijećničko pitanje Ivana Arića.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
06. listopada 2017.

Čak 14 vijećnika na aktualnom satu propitkivalo gradonačlenika

Ne računajući  izvanrednu sjednicu Gradskog vijeće održanu  u kolovozu, danas je pod predsjedanjem dr. Ljepše Rakas-Vujčić održana  prva sjednica nakon ljetne stanke.  Da se dosta  pitanja  nakupilo kod gradskih vijećnika koja  žele pitati  gradonačelnika i  izvršnu gradsku vlast svjedoči aktualni sat  na kome je riječ uzelo 14 vijećnika, a trajao je  sat i pol.

Najviše pitanja odnosilo se na  komunalnu infrastrukturu i regulaciju prometa, a bilo je   gospodarskih i pitanja  iz oblasti obrazovanja i  skrbi o djeci. Iz odgovora  koje je gradonačelnik Vinko Grgić dao vijećnicima može se zaključiti  da se na  rješavanju većine problema  i zahtjeva  vijećnika  radi ili  planira  raditi.

 
IZLOŽBA PDF Ispis E-mail
Autor Željko Grganić   
05. listopada 2017.

Novogradiški umjetnici-ponos grada

Brežuljci, crkve, utvrde, vinogradi, vinoteke, bogate kulturno-povijesne znamenosti – sve je to dio općine Sevnice, u Sloveniji. Oduševljeni umjetnici i predstavnici Grada Nove Gradiške te Općine Stara Gradiška,  ponudom brojnih mogućnosti poput biciklizma, sportskog ribolova, planinskih putova, a ponajviše Dvorcem Sevnica koji je smješten na panoramskom vidikovcu iznad stare jezgre.

Dvorac je   danas pretvoren u Posavski muzej, u kojem se među ostalima, nalazi galerija umjetnina Ivana Razboršeka, školski muzej sa starom učionicom te muzej povijesti Sevnice. Mjesto, gdje svaki umjetnik poželi imati svoju izložbu, stoga je velika čast i  zadovoljstvo što je 04. listopada, otvorena  izložba slavonskih umjetnika Mladena Božičković(fotografija), Alojzija Cindrić(kipar), Gorana Dorić(fotografija), Ivana Jelančić (kipar i slikar)), Nenada Milić (kipar), Karla Kolundžić(slikar), Želimira Šiško(slikar) i Miroslava Župančić (kipar).

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
04. listopada 2017.

IOŠ Nova  Gradiška u projektu  ERASMUS+ 2017

Kako doznajemo od Mije Matoševića, ravnatelja u Industrijsko-obrtničkoj školi Nova Gradiška temeljem programa Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja odobren je projekt mobilnosti pod nazivom "Mobilnošću i partnerstvom učenika i osoblja do novih kompetencija".  Financijska potpora iznosi 40.960,00  eura. Projektom su odobrene tri aktivnosti:

 
DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
04. listopada 2017.

GRADONAČELNIK VINKO GRGIĆ  ORGANIZIRAO PRIJEM ZA  ČLANOVE DJEČJEG  FORUMA I DJEČJEG  GRADSKOG VIJEĆA

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna  gradonačelnik Vinko Grgić organizirao je danas tradicionalni prijem za  članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća. Na prijemu su bili njegovi zamjenici  Borislav Vidošić i Ivana Trupina, te Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za  društvene djelatnosti.

U ime Društva „Naša djeca“ sve je pozdravila  predsjednica Verica Lukačević. Zahvalila se  na prijemu  jer se, kako je kazala,  nastoji  djecu uputiti u funkcioniranje  gradske vlasti   kako bi  mogla   predlagati aktivnosti  od svog interesa.

-Prijedloga je bilo i ranije,a ono što smo primijetili kada smo se pripremali za ovaj susret  vidjeli smo da je  puno toga  već realizirano od prošlogodišnjeg susreta s gradonačelnikom - kazala je Verica Lukačević i zahvalila se u ime djece  što  uistinu  živimo u duhu prestižnog priznanja  kao Grad prijatelj djece,  navodeći pritom i besplatno ljetovanje za četrdesetero djece.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 345

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba