IZBORI PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
11. studenog 2019.

MODES podržava Miroslava Škoru

 

Predsjedništvo Moderne Demokratske Snage (MODES) odlučilo je na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske podržati predsjedničkoga kandidata dr. sc. Miroslava Škoru.
Odluku o podršci predsjedničkom kandidatu Miroslavu Škori nije bilo teško donijeti s obzirom da se drugo dvoje najpoznatijih predsjedničkih kandidata gosp. Milanović i gđa. Kolinda Grabar Kitarović nisu u svome (višegodišnjem) političkom djelovanju istaknuli kao predstavnici naroda nego kao stranački poslušnici, – zaključak je Predsjedništva Moderne Demokratske Snage (MODES).

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
11. studenog 2019.

Dani Okusa hrvatske tradicije


Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. - 25. 11. 2019. u više od 100 restorana diljem Lijepe naše. Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i za samo 75,00 kn uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi graničarskog posavlja  u Brodsko – posavskoj županiji , s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji  mirisi i okusi osvajaju  dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak.

Dobro došli, uživajte, i dobar Vam tek. Živjeli !

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
11. studenog 2019.

IN MEMORIAM

 

Preminuo  književnik  i scenarist  Kazimir Klarić

- Hrvatski književnik i scenarist brojnih radijskih i TV drama, Kazimir Klarić umro je u subotu, 2. studenoga u Zagrebu u 79. godini života. Ispraćaj je bio u krugu obitelji na groblju Gaj urni - Krematorij.

Njegova smrt potresla je njegove gimnazijske prijatelje. Kako doznajemo do Darka Španića nije ga ove godine bilo na obilježavanju 60. obljetnice mature. Nije zbog bolesti mogao doći, ali im je  poslao veoma  zanimljivo i dojmljivo  pismo koje objavljujemo. Možda je to  i posljednji tekst koji je napisao, a možda ga je,  bolestan, napisao  i kao oproštajno pismo  svojim školskim prijateljima.  Objavljujemo ga zahvaljujući Darku Španiću.

 
SAJAM VJENČANJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
10. studenog 2019.

Modna revija vjenčanica, nakita i frizura

 

U večernjim satima, 9. studenoga  na 4. Sajmu vjenčanja u Novoj Gradiški održana je svečana modna revija koju je vodila Marina Maras. U glazbenom dijelu programa nastupili su Dominik&Company, Beta Sudar i Roko Vušković, Plesni studio Marine Mihelčić. Brojni posjetitelji mogli su uživati u lijepim modelima vjenčanica, svečanih haljina, nakita i neobičnih frizura. Izložbeni prostori cvjećarnice Mimoza iz Nove Gradiške i prostor 7 Stars iz Vinkovaca proglašeni su najljepšim za čega su dobili plakete i zahvalnice.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
10. studenog 2019.

„Di se skrila Slavonija“ – Državni proračun 2020.


Državni proračun je dokument u kojem politički pismeni građani mogu pročitati istinu, jer proračun su brojke koje govore što je prioritet države, koja područja gospodarstva država želi jače razvijati, koje socijale skupne građana će imati veću zaštitu i je li demografska obnova samo deklaratorna, bez sredstava za pomoć obiteljima. Proračun govori kojim je dijelovima Hrvatske Vlada majka , a kojima maćeha. O Državnom proračunu za 2020. u Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović koji je kazao da je rast BDP-a minoran u odnosu na rast proračunskih rashoda koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s gospodarstvom i otvaranjem novih radnih mjesta, te da nema niti poreznih rasterećenja i da se u takvim uvjetima sankcionira ono malo hrvatske industrije što je ostalo nakon privatizacijske pljačke i korupcijskih afera.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Mirko Budiša   
09. studenog 2019.

Ekološko-edukativne akcije sakupljanja otpada

Općina Cernik sve aktivnije provodi mjere i radnje kako bi osigurala zakonom predviđeni način gospodarenja otpadom te uklonila divlja odlagališta na koja nesavjesni pojedinci odbacuju svoj otpad. Uz niz poduzetih mjera, općina je odlučila učiniti i korak dalje te kroz konkretne aktivnosti upozoriti na važnost pravilnog postupanja s otpadom. U skladu s mjerama za izbjegavanje nastanka otpada, tijekom 2019. godine planirane su i provedene dvije ekološko-edukativne akcije sakupljanja otpada. Prva akcija je održana 08.06.2019., a druga 12.10.2019.god. Tijekom prve akcije naglasak je dan na sakupljanje odbačenog otpada sa divljih deponija u čemu je sudjelovalo 50-tak mještana.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 585

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba