MALA GRADSKA VIJEĆNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. siječnja 2018.

Tvrtka Aminolabs Atlantic   u Industrijskom parku kupila  31.610  kvadratnih metara zemljišta

Gradonačelnik Vinko Grgić  i  Sanjin Weinacht potpisali  su 26.sijećnja ugovor  kojim tvrtka  Aminolabs Atlantic  u  Industrijskom parku kupuje  31.610  kvadratnih metara zemljišta.

„Zahvalio bih se Gradu i gradonačelniku  i cijeloj gradskoj upravi  na dosadašnjoj suradnji. Vjerujem da će ona i dalje biti na ovom nivou. Moram naglasiti da je Atlantic došao  prije četiri godine u Novu Gradišku. Vrlo smo zadovoljni načinom na koji smo primljeni  i supportom sa strane Grada. Isto tako smo zadovoljni i sa ljudima koji su nas tu dočekali. Naši radnici su iz Nove Gradiške i okolice. Moram zahvaliti cijeloj zajednici i na tome. Vrlo smo zadovoljni i kao što se vidi  i dalje razvijamo posao. Ušli smo u ogromnu investiciju koju ćemo dovršiti  ove godine  novom proizvodnom linijom. Imamo planove da u nekoliko slijedećih godina proširimo naše proizvodne pogone i zaposlimo  nove ljude i zato smo   krenuli u investiciju  kupnje zemljišta. To je dobitna kombinacija za sve nas“, kazao je  Sanjin Weinacht.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
27. siječnja 2018.

FI-MA preuzela Drvnu industriju Nova Gradiška (DING)

Potpisivanjem sporazuma  između Industrijskog parka Nova Gradiška, Drvne industrije Nova Gradiška, NG Drvo, Grada Nova Gradiška i  tvrtke FI-MA  ta je tvrtka  26.sijećnja preuzela Drvnu industriju Nova Gradiška (DING). Ugovor su potpisali gradonačelnik Vinko Grgić, direktor  tvrtke FI-MA Ljuboja Kolar, direktorica Industrijskog parka Ivana Vončina-Toplek i direktor tvrtke NG drvo Bernard  Kurjaković. Nazočna je bila i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika  nadležna za gospodarstvo.

Predugovor o preuzimanju je potpisan prije dvije i pol godine. U međuvremenu se uspješno pregovaralo pa su usklađene sve financijske dubioze vezane za DING, a koje su opterećivale Grad i Industrijski park.

Kako je kazao gradonačelnik Vinko Grgić, FI-MA  je preuzimajući  DING u potpunosti preuzela  kredit  čime su skinute hipoteku sa četiri gradske nekretnine, a  kroz određeni period vratiti će i pozajmicu koju je Grad preko Industrijskog parka  u iznosu od 2,5 milijuna kuna dao DING-u.

 
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor GKNG   
26. siječnja 2018.

KAKO SE GLEDA ABECEDA

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška 25. siječnja održana je kreativna i interaktivna radionica "KAKO SE GLEDA ABECEDA" . Voditeljica Ivana Šokić, učiteljica razredne nastave objasnila je učenicima 1.c razreda OŠ "Mato Lovrak" NG uz knjižnični tim GKNG i knjižničarku Mirjanu Pranjić kako se postaje članom knjižnice i prvim susretima s knjižnicom i lektirom. Branko Kolić viši govorio je o knjižnici kao ustanovi u kojoj mogu pronaći puno zanimljivih knjiga. Predstavljena je slovarica "Kako se gleda abeceda" autorice Sonje Zubović.

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor fra Vjenceslav Janjić   
24. siječnja 2018.

Franjevački kulturni centar fra Eugen Kukina

Jedinstvenu, u ovom dijelu Europe,  Biblijsko-arheološku zbirku u postavi domaćeg sina dr. fra Tomislava Vuka, profesora biblijskih znanosti u Jeruzalemu, Franjevački samostan u Cerniku posjeduje i čuva vrijednu samostansku knjižnicu u kojoj su pohranjena sva djela slavonskih pisaca iz  18. stoljeća. Ovaj će se postav proširiti i  s novim sadržajima ovog ljeta. Već je uređen novi prostor za postav  dvije do tri tisuće novih naslova. Tako će ovaj samostan imati bogatu knjižnicu s više od šest do sedam tisuća naslova. Svakako najveće su kulturne vrijednosti dvije inkunabule, prve tiskane knjige, koje posjeduje ovaj samostan. Fra Tomislav dolazi iz Jeruzalema  i ovog ljeta na godišnji odmor u svoj zavičaj i kroz čitavo vrijeme godišnjeg odmora radit će na njegovu osmišljavanju.

 
OPĆINA STARO PETROVOSELO PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
23. siječnja 2018.

VINKOVO U STARCIMA  2018.

Zahvaljujući  Općini Staro Petrovo Selo, Turističkoj  zajednici Staro Petrovo Selo   i Udruzi vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ tradicionalno su se 22.siječnja u Starcima kod kapelice sv. Vinka  okupili petrovoselski vinogradari. Na tradicionalnom prijateljskom druženju sa   štovateljima sv. Vinka i vina služena je sveta misa i od svog zaštitnika zazivala rodna i uspješna vinogradarska godina.

 
DAN MIMOZA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Ljiljana Lukačević   
23. siječnja 2018.

MIMOZAMA PROTIV RAKA

Svake se godine treće subote u mjesecu siječnju, s ciljem borbe protiv raka vrata maternice, diljem cijele Hrvatske obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. 
Tim su povodom danas novogradiška Podružnica Hrvatske lige protiv raka i Zajednica žena HDZ-a Nova Gradiška "Katarina Zrinski" tradicionalno organizirale humanitarnu javnozdravstvenu akciju podjele mimoza i edukativnih brošura na novogradiškom korzu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 366

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba