SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. studenog 2018.

Gradski vijećnici se odrekli naknade u korist obitelji Đanija kojoj je izgorjela kuća

 

Rijetko se događa da su  vladajuća  većina i oporba tako složni kao što je bilo na današnjoj sjednici  Gradskog vijeća.  Ujedinio ih je prijedlog Marijana Radića (SDP)  koji je predložio da se  vijećnici odreku  naknada za  studeni   u korist obitelji Ivice Đanije, koja ima  petero djece, kojoj je nedavno u Ulici Ivana Gorana Kovačića  izgorjela  kuća i sada žive u šupi. Svi su vijećnici  potpisali izjavu  kojom se odriču naknade.U istom požaru izgorjela je i kuća Ivičinog brata Slobodana Đanije koji također rima petero malodobne djece.

 
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
17. studenog 2018.

Usvojen rekordni   gradski proračun za 2018. godinu od, 101, 5 milijuna kuna

 

Sa 11 glasova vijećnika SDP-a  i Hrvatskih laburista, te nezavisne vijećnice Marijane Škara-Ivković jučer je  usvojen rekordan gradski  proračun   od 101,5 milijuna kuna.

Na početku obrazlaganja predloženog proračuna gradonačelnik  Vinko Grgić je, očekujući   reagiranje oporbe, rekao da se ne radi o napuhanom proračunu  već realnom planiranju,   u kojem  je planirano i   30  milijuna kuna  iz fondova i drugih izvora za koje se treba izboriti, a  koje se mora   planirati.

 
MUP PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
17. studenog 2018.

TRIBINA „SMIJE LI RATNIK PLAKATI“

 

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, jučer (15. studenoga), održana je tribina povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, na kojoj je gost bio policijski službenik Policijske uprave brodsko-posavske, Krešimić Šimić, autor knjige „Suze moje duše“ i autobiografskog dokumentarnog filma „Smije li ratnik plakati“, po čijem je imenu nazvana i ova tribina.

 
Erasmus+ PDF Ispis E-mail
Autor Jadranka Junačko   
15. studenog 2018.

Erasmus+ Kompas za inovativnosti i nove vještine

 

Novim Erasmus+ projektom „Compass for Progress and Excellence“ (u daljnjem tekstu: Kompas), u kojem Tehnička škola Slavonski Brod ima ulogu koordinatora Nacionalnog konzorcija, izabrano je 48 od planiranih 66 učenika koji će stručnu praksu obavljati u poduzećima i školama u Austriji, Španjolskoj i Sloveniji. Ostale učenike očekuje proces odabira u siječnju 2019. i to za stručnu praksu u Irsku i Finsku dok je stručna praksa u trajanju od dva mjeseca u Njemačkoj već provedena.

 
HVZ PDF Ispis E-mail
Autor HVZ   
15. studenog 2018.

UMRO POČASNI PREDSJEDNIK HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE TEODOR FRICKI

 

U 85. godini napustio nas je Teodor Fricki, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, magistar društvenih znanosti i viši počasni vatrogasni časnik.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. studenog 2018.

Novo lice stare ljepotice

 

Iza skela vidi se  nova fasada  zgade Općinskog suda. Zajedno s obnovljenom zgradom Gradskog muzeja  daje naslutiti kako će  lijepo izgledati zapadna strana  glavnog novogradiškog trga.  Gradonačelnik Vinko Grgić  najavljuje uređenje fasade zgrade Katastra, stari sud),  planova ima da se i zgrada bivšeg Karitasa prenamijeni za potrebe Turističke zajednice. Zapadni dio trga trebao bi dobiti  i  novo popločenje, a time za duži period  primjeren i lijep izgled  koji se treba uklopiti  u već sređeni gradski park i južni dio ispred Gimnazije i župne crkve. Privedeni su  kraju i  radovi   na sjevernoj strani trga ispred gradske upravne zgrade.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba