NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Marko Ćosić   
28. ožujka 2019.

Sat za planetu Zemlju

 

U subotu 30.ožujka Grad Nova Gradiška priključit će se akciji „SAT ZA PLANET ZEMLJU“ gašenjem javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara i na Trgu kralja Tomislava sa gradskim parkom u vremenu od 20,30 do 21,30 sati.

Riječ je o akciji koja se provodi od 2007. godine u cijelom svijetu i kojoj se do sada priključilo 187 zemalja, više od 7000 gradova i 3000 znamenitosti sa namjerom davanja svog glasa protiv klimatskih promjena.

Ove godine akcija se provodi uz moto „SKINI SE S PLASTIKE, NAVUCI SE NA PRIRODU“ , a cilj je ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji na taj način pokazuju svoju predanost planetu.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
28. ožujka 2019.

Treći na prvenstvu MUP-a u streljaštvu

Policijska akademija MUP-a, 24. ožujka, na strelištu Vrbovec, organizirala je Otvoreno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u streljaštvu „Memorijal Matko Maršić“. Tradicionalno natjecanje u streljaštvu održava se u spomen i sjećanje na iznenada preminulog policijskog službenika Matka Maršića, a koji je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta naoružanja i gađanja. Prvenstvo se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja. Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Darko Dumendžić, Dražen Krunić i Mato Brekalo ostvarili su odličan rezultat, zauzevši treće mjesto u ukupnom ekipnom poretku.

 
LAG ZAPADNA SLAVONIJA PDF Ispis E-mail
Autor Ivanka Herceg   
28. ožujka 2019.

„Karavana zelenog poduzetništva“ u Novoj Gradiški

 

Projekt kojega provodi Hrvatska mreža za ruralni razvoj RH, predstavljen je u suradnji sa LAG-om Zapadna Slavonija 26. ožujka u novogradiškoj Gradskoj vijećnici, a učinila je to Žana Počuča, projektna suradnica.

„Karavana zelenog poduzetništva“ dio je trogodišnjeg projekta Umrežavanje i zagovaranje za zeleno gospodarstvo, ukupne vrijednosti 1.071.269,13 EUR-a, od čega sufnanciranje EU iznosi 964.069,13 odnosno 89,99%.

 
INDUSTRIJSKI PARK NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Mirta Anjoš   
28. ožujka 2019.

IPNG-u odobreno 1.000.000,00 kn bespovratnih sredstava

 

Industrijski park Nova Gradiška d.o.o. 26. ožujka potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Učenjem do znanja - znanjem do zapošljavanja“ s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, a prijavljen je u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“. U Zagrebu na konferenciji „Zaposli se u Hrvatskoj“ je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dodijelilo ukupno 58 ugovora vrijednih više od 46,8 milijuna kn lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpž.hr   
25. ožujka 2019.

Predavanje za lovozakupnike o suzbijanju afričke svinjske kuge

 

Afrička svinjska kuga sve je bliže hrvatskim granicama te su na snazi visoke mjere opreza i pojačan odstrel divljih svinja koje su glavni uzročnik širenja ove bolesti. Slijedom toga, Ministarstvo poljoprivrede donijelo j krajem 2018. godine dvije Naredbe, Naredbu za sprječavanje pojave i ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge na području RH (NN, 111,18) i Naredbu o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači (NN, 115/18).
S ciljem upoznavanja lovoovlaštenika županijskih i državnih lovišta na području Brodsko-posavske županije, Ministarstvo poljoprivrede održalo je 22. ožujka u Velikoj vijećnici predavanje na temu afričke svinjske kuge.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
25. ožujka 2019.

Marijana Škara Ivković kao poticaj razvoju IT poduzetništva dovela članove Udruge Osijek Software City

 

Zanimljivu inicijativu na posljednjoj je sjednici Gradskog vijeća pokrenula nezavisna gradska vijećnica Marijana Škara Ivković. Predložila je gradskim vijećnicima da svako u svom domenu interesa i kompetencija organizira aktivnosti i događanja i na taj način daju doprinos u ukupnom razvoju grada. Svoju inicijativu prva je pretvorila u djelo i u Novu Gradiški dovela članove Udruge Osijek Software City u sklopu koje djeluje 40-ak IT tvrtki iz Osijeka kako bi dala poticaj za razvoj IT poduzetništva.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 489

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba