TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
26. siječnja 2019.

Predstavljanje Slavonije na međunarodnom specijaliziranom sajmu pod nazivom CARAVANA u Nizozemskoj u Leeuwardenu , (od 17. – 22. 1. 2019.g. )

 

Turistički klaster Slavonija koji objedinjuje pet županijskih turističkih zajednica sa istoka Hrvatske (TZ Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije) u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao jedan od 400 izlagača predstavio je turističku ponudu Slavonije na međunarodnom sajmu kampinga i turizma Caravana u Leeuwardenu koji je održan od 17. do 22. siječnja 2019.g. Riječ je o najvećem i najbolje posjećenom sajmu kampinga u Nizozemskoj koja je poznata kao kamping nacija. Na štandu HTZ-a klaster Slavonija je nastupio zajedno sa Kamping udruženjem Hrvatske, naturističkim kampom Valalta iz Rovinja i tvrtkom Hadria sa sjedištem u Novalji.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. siječnja 2019.

Invalidne osobe mogu se svojim  sposobnostima uključiti u razvoj društva jednakih mogućnosti

 

U  maloj Gradskoj vijećnici 23.siječnja predstavljen je  Priručnik za udruge koje  pružaju socijalne usluge, kao  dio projekta „Unapređenje menadžmenta volontera do kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici“. Projekt  je realizirala  Udruga osobama s intelektualnim teškoćama Iste u suradnji Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Udrugom osoba s intelektualnim oštećenjem  „Golubica“ Vukovar, Centrom za socijalnu skrb Pula, Općom županijskom bolnicom Vukovar i Bolnicom hrvatskih veterana.

 
MATICA HRVATSKA ZAGREB PDF Ispis E-mail
Autor Nada Peleh, prof.   
24. siječnja 2019.

PREDSTAVLJANJE OGRANKA MATICE HRVATSKE U NOVOJ GRADIŠKI U SREDIŠNJICI MATICE HRVATSKE U ZAGREBU

 

Tijekom dugih 175 godina postojanja Matice hrvatske kao krovne kulturne ustanove hrvatskoga naroda ona je bila i ostala čuvarica našega nacionalnog identiteta , kulturne i prirodne baštine. Oduvijek je kao „pčela matica“, odakle joj i ime, okupljala mlade pjesnike ,spisatelje ,glazbenike ,znanstvenike, likovnjake….Ogranci Matice hrvatske postoje širom Domovine i po cijelom svijetu gdje žive Hrvati.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
24. siječnja 2019.

Grad je za 15 udruga iz Domovinskog rata namijenio 141.400 kuna

 

Vlatko Grainer, koordinator  za braniteljske udruge  Grada Nova Gradiška,  kaže da među 15  udruga iz Domovinskog rata  ima  udruga  koje nisu aktivne  i koje se neće javiti na javni poziv za dodjelu sredstava, a one udruge koje se jave dobiti će novac na temelju  projekata.

Javni poziv kojim  Grad Nova Gradiška poziva udruge s područja grada da  za sufinanciranje  kandidiraju svoje programe i projekte  u 2019. godini izazvao je pozornost, posebno u dijelu koji se odnosi na udruge proistekle iz Domovinskog rata.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Sanja Bukvić-Radio NG   
23. siječnja 2019.

Vinogradari i voćari Udruge „Slavča“ proslavili blagdan Svetog Vinka

 

Proslava svetog Vinka stari je tradicijski običaj koji se u Hrvatskoj obilježava 22. siječnja, a kojim se označava početak nove vinogradarske godine. Vincetovo je jedan od pet vinogradarskih zapovjednih blagdana, a u čast njega se vinogradari sastaju u svojim vinogradima, odlaze od podruma do podruma i slave. Odrežu vinovu lozu, stave je u vodu te iz pupoljaka predviđaju kakav će biti urod grožđa. Običaj je objesiti kulen, kobasicu ili slaninu na na kolac da budu toliki grozdovi kao navedeni suhomesnati proizvodi. U nekim krajevima, posebice Zagorju kažu: Ak’ za Vincekovo sunce svetli, bit će vina u kleti!

 
ŽUPA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Fra Vjenceslav Janjić   
21. siječnja 2019.

PASTORALNA STATISTIKA ŽUPE CERNIK ZA 2018. GODINU

 

Općina Cernik broji, prema našim procjenama: 3.682 stanovnika

Od tog broja katolicima se izjašnjavaju  njih        3.341

Pripadnicima   drugih konfesija                                134

Onih koji se izjašnjavaju kao nevjernici                 207

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 461

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba