NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. kolovoza 2018.

Brojna događanja okupila Novokapelčane

 

Dan općine Nova Kapela posao je daleko  više od uobičajenog slavljena  općinskog praznika i obilježavanja blagdana svete Klare. Ako izuzmemo svečanu sjednicu Općinskog vijeća, blagdansku svetu misu s polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odavanje počasti poginulim braniteljima novokapelačkog kraja, i ove godine Dan općine obilježila su ga brojna događanja. Treba svakako istaknuti da su ih organizirale, i u njima uzele  učešća,  brojne udruge i pojedinci.

 
NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
14. kolovoza 2018.

Koncert pod zvijezdama "U ljetnu večer"

 

Novogradiško glazbeno ljeto je  glazbena manifestacija  koja  pruža glazbeni ugođaj  publici različitih glazbenih opredjeljenja. Isto tako  daje priliku mladim  nadarenim autorima  da se afirmiraju. Ovi glazbenu priču  koncerta pod zvijezdama Novogradiškog glazbenog ljeta pokrenuo je  prije 23 godine Željko Brčić-Duša uz potporu  Zdravka Sokića, Antuna Špoljarića i   Zlatka Štefanaca.

 
OPĆINA VRBJE PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
13. kolovoza 2018.

16. kolovoza obilježava se Dan Općine Vrbje

 

U četvrtak, 16. kolovoza Općina Vrbje obilježit će Dan Općine i blagdan Svetog Roka. Od 9 do 9, 45  uzvanici i gosti okupit će se u Društvenom domu Vrbje nakon čega će položiti vijence kod spomenika hrvatskih branitelja. U 10 sati je Sveta misa, a u 11,30 svečana sjednica Općinskog vijeća općine Vrbje. Proslava Dana Općine Vrbje nastavit će se druženjem uz kulturno-umjetnički program i nastup kulturno-umjetničkih društava u poslijepodnevnim satima.

 
TZNG PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

4. Festival kave i slavonskih kolača

 

Ispred hotela Kralj Tomislav  11. kolovoza zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otvorio je četvrtu, sada već tradicionalnu manifestaciju,  Festival kave i slavonskih kolača u organizaciji  Turističke zajednice i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

„Prenosim pozdrave gradonačelnika Vinka Grgića i  želim se zahvaliti Dinki Matijević, direktorici Turističke zajednice i svima koji su osmislili i organizirali ovu manifestaciju. Drago mi je da su svi ugostitelji, koji su od prve godine prihvatili sudjelovanje i dalje s nama u ovoj lijepoj priči.  Vidim, što me raduje, da ova manifestacija polako, ali sigurno postaje tradicionalna. Zahvaljujem ovom prilikom i obrtu "Mađarica" koji nam osigurava domaće slavonske kolače, kao i našim dragim umirovljenicima i Folklornom ansamblu mladih“, kazao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Proslavili Dan Općine i blagdan Svete Klare


Stanovnici  Općine Nova Kapela  i ove su se godine, 12. kolovoza, tradicionalno na blagdan  svete Klare,  u središtu općine  okupili u velikom broju. Uz blagdan svoje zaštitnice  obilježen je i Dan općine Nova Kapela, a uz tradicionalni robni i stočni sajam održano je  više prigodnih sadržaja. Po prvi puta  svoje slikarsko umijeće na  prvoj samostalnoj izložbi predstavila je  Blaženka Benković,  na misi Novokapelčani su napunili  župnu crkvu, u znak zahvalnosti i  pijeteta položeni su vijenci i zapaljene svijeće  kod spomen obilježja  poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Nova Kapela,  a središnji događaj obilježavanja  Dana općine bila je svečana sjednici Općinskog vijeća  koju je otvorio predsjednik Anto  Žagrić, a  načelnik Ivan Šmit govorio o  uloženim naporima i realiziranim  i projektima  koji su u tijeku, a čije je cilj  unaprijediti  život stanovništva na području cijele općine,  posebno  mladima, kojima će kako je naglasio, biti posvećeni naredno razdoblje.

 
OPĆINA NOVA KAPELA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. kolovoza 2018.

Izložba slika Blaženke  Benković


Jedno od događanja ove godine u povodu Dana općine Nova Kapala i blagdana Sv. Klare  bila je i izložba  slika  Novokapelčanke  Blaženke   Benković  u općinskoj vijećnici.

Ova mlada i nadarena slikarica  intenzivnije slika u posljednje tri godine. Iako  postaje sve poznatija u  slikarskim krugovima kaže da  slikarstvo smatra hobijem koji ju ispunjava.  Ovo  joj je   prva samostalna izložba, a kao članica  Književno-likovnog društva  „Berislavić“ iz Slavonskog Broda  izlagala je  na zajedničkim izložbama.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 403

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba