UPRAVA ZA VETERINARSTVO PDF Ispis E-mail
Autor Uprava za veterinarstva   
12. rujna 2019.

AFRIČKA SVINJSKA KUGA – Nove mjere preventive

 

Sve farme koje ne udovoljavaju biosigurnosnim uvjetima neće smjeti prodavati ni premještati svinje

- Europska komisija odobrila Hrvatskoj financijska sredstva za selektirani odstrel ženskih grla divljih svinja

- Ministarstvo poljoprivrede uvodi novčane nagrade za dojavu o lokaciji uginule divlje svinje

U Ministarstvu poljoprivrede održan je sastanak na kojem su detaljno raspravljene mjere koje Ministarstvo poduzima i namjerava poduzeti u narednom razdoblju, radi ranog otkrivanja i sprječavanja unosa virusa Afričke svinjske kuge (ASK) u Hrvatsku.

 
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE PDF Ispis E-mail
Autor Ministarstvo poljoprivrede   
12. rujna 2019.

Malim poljoprivrednicima 72,2 milijuna kuna – potpisano novih 649 ugovora za razvoj poslovanja

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prisustvovala je danas, 10. rujna 2019 godine potpisivanju 649 novih ugovora iz mjere 6 Programa ruralnog razvoja RH, vrijednih 72,2 milijuna kuna, koje je s korisnicima potpisala ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

 
TURISTIČKA ZAJEDNICA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Ružica Vidaković   
10. rujna 2019.

Brodsko –posavska županija  briljirala  na Državnom natjecanju u kuhanju fiša u Belom Manastiru


Na Državnom  prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša održanom 7. rujna  u Belom Manastiru  natjecatelji  iz Brodsko-posavske županije  osvojili su

1 mjesto - Josip Antolović iz Beravaca;
i 3 mjesto - Josip Kitanovic  iz Velike Kopanice.

Pobjednici su bili tim ispred Turističke zajednice Brodsko – posavske županije . Dugogodišnji su sudionici niza gastro takmičenja i gotovo da uvijek osvajaju pobjednička mjesta. Zato se čestitkama   pridružuje i Turistička zajednica i veseli se probati recept za pobjednički fiš!

 
PRVI DAN ŠKOLE PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. rujna 2019.

Župan i gradonačelnik sinove  prvašiće  uveli  u školske klupe


Prvašići pamte prvi dan u školi, a pamte ga i roditelji. Poseban je to dan koji prvašiće uvodi u školske kupe  sa puno nedoumica i pitanja, a pred roditelje stavlja nove obveze.  Neki roditelji ta su iskustva već prošli, kao što je to slučaj sa županom Danijelom Marušićem i gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Iako su se  jučer u novogradiškim osnovnim školama Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“ našli u svojstvu obveza, koje imaju kao dužnosnici, nisu skrivali dodatne emocije kao ni ostali roditelji koji su svoje prvašiće doveli u školu na prvi dan nastave. Oni su, naime, sa ostalim prvašićima, pozdravili i svoje sinove. Župan je svog sina uveo u školsku klupu u OŠ Ljudevita Gaja, a gradonačelnik u OŠ „Mato Lovrak“.

 
DOM KULTURE PDF Ispis E-mail
Autor poumar   
10. rujna 2019.

VOLIM CRTANE FILMOVE

 

Početkom 1967. godine prvi i malobrojni kupci danas već kultnog albuma The Velvet Underground & Nico našli su se u nesvakidašnjoj i donekle bizarnoj situaciji kada su, prije prvog slušanja ploče, na omotnici ugledali prepoznatljivu Warholovu bananu pored koje je sitnim slovima stajalo Peel slowly and see (Guli polagano i gledaj). Skidanje prepoznatljive žute kore, praktički prvog sloja ljepljive albumske vrpce, i naziranje unutrašnjeg ružičastog tkiva banane, osim ironičnih seksualni aluzija, nosilo je posve upečatljivu (za tadašnji pop art manje vjerojatnu, ali za kontekst današnje izložbe svakako indikativnu) umjetničku poruku. Priđi pažljivo u promatraj ili, možda preciznije, ne sudi isključivo i na prvu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
09. rujna 2019.

Župan i gradonačelnik posjetili prvašiće i osnovnim školama


Počela je nova školska godina. Pred novim izazovima su  učitelji, a isto tako djeca i njihovi roditelji.  Prvašići su u školskim klupama! Za njih  je ovo osobito značajno  razdoblje u životu, jer zauvijek se pamti prvi dan u školi. Bilo je zato  u novogradiškim OŠ Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“ kod djece i roditelja puno  emocija, neizvjesnosti i pomalo straha.

Prvašiće i njihove  roditelje pozdravila je ravnateljica Blagica Pećnjak kazavši  im kako škola  nije mjesto za strah.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 549

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba