SAJAM VJENČANJA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
10. studenog 2019.

Modna revija vjenčanica, nakita i frizura

 

U večernjim satima, 9. studenoga  na 4. Sajmu vjenčanja u Novoj Gradiški održana je svečana modna revija koju je vodila Marina Maras. U glazbenom dijelu programa nastupili su Dominik&Company, Beta Sudar i Roko Vušković, Plesni studio Marine Mihelčić. Brojni posjetitelji mogli su uživati u lijepim modelima vjenčanica, svečanih haljina, nakita i neobičnih frizura. Izložbeni prostori cvjećarnice Mimoza iz Nove Gradiške i prostor 7 Stars iz Vinkovaca proglašeni su najljepšim za čega su dobili plakete i zahvalnice.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor hss.bpž   
10. studenog 2019.

„Di se skrila Slavonija“ – Državni proračun 2020.


Državni proračun je dokument u kojem politički pismeni građani mogu pročitati istinu, jer proračun su brojke koje govore što je prioritet države, koja područja gospodarstva država želi jače razvijati, koje socijale skupne građana će imati veću zaštitu i je li demografska obnova samo deklaratorna, bez sredstava za pomoć obiteljima. Proračun govori kojim je dijelovima Hrvatske Vlada majka , a kojima maćeha. O Državnom proračunu za 2020. u Hrvatskom saboru govorio je saborski zastupnik HSS-a Davor Vlaović koji je kazao da je rast BDP-a minoran u odnosu na rast proračunskih rashoda koji nemaju nikakvih dodirnih točaka s gospodarstvom i otvaranjem novih radnih mjesta, te da nema niti poreznih rasterećenja i da se u takvim uvjetima sankcionira ono malo hrvatske industrije što je ostalo nakon privatizacijske pljačke i korupcijskih afera.

 
OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Mirko Budiša   
09. studenog 2019.

Ekološko-edukativne akcije sakupljanja otpada

Općina Cernik sve aktivnije provodi mjere i radnje kako bi osigurala zakonom predviđeni način gospodarenja otpadom te uklonila divlja odlagališta na koja nesavjesni pojedinci odbacuju svoj otpad. Uz niz poduzetih mjera, općina je odlučila učiniti i korak dalje te kroz konkretne aktivnosti upozoriti na važnost pravilnog postupanja s otpadom. U skladu s mjerama za izbjegavanje nastanka otpada, tijekom 2019. godine planirane su i provedene dvije ekološko-edukativne akcije sakupljanja otpada. Prva akcija je održana 08.06.2019., a druga 12.10.2019.god. Tijekom prve akcije naglasak je dan na sakupljanje odbačenog otpada sa divljih deponija u čemu je sudjelovalo 50-tak mještana.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

4. SAJAM VJENČANJA EXCLUSIVE

Četvrti Sajam vjenčanja exclusive, koji je postao već tradicionalan za ovo doba godine, održan je 9. studenoga u velikom grijanom glamuroznom šatoru u centru Nove Gradiške, glazbeno scenskim programom na kojem su nastupili Barbara Dautović Španović i plesni studio Marine Mihelčić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

„Jesen u našem gradu”

 

Dječji vrtić Nova Gradiška, 9. studenog  u gradskom parku organizirao je akciju prikupljanja sredstava putem tombole namijenjenu uređenju unutrašnjih prostorija Dječjeg vrtića. Bila je to ideja roditelja djeca koja borave u vrtiću,  a odazvali su joj se brojni Novogradiščani, donatori tombole i Grad Nova Gradiška koji je akciju podržao.

„Iznenađeni smo velikim odazivom naših sugrađana koji su podržali akciju. Akcija je organizirana ne samo kako bi se prikupila sredstva već i kako bi se mališani našeg grada družili uz radionice, pjesmu, ples. Hvala svima koji su pomogli, sponzorima, roditeljima, našim sugrađanima. Učinili smo veliku stvar, na sastanku roditelja odlučit ćemo u što ćemo utrošiti sredstva. Vjerujem da će oprema koju ćemo nabaviti služiti mnogim generacijama“,  rekla je Irena Žak, jedna od organizatora, majka čije dijete pohađa vrtić.

 
GRADSKI MUZEJ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
09. studenog 2019.

Izložba radova Gordane Bralić

 

U Gradskom muzeju Nova Gradiška, 8. studenog otvorena je izložba radova akademske slikarice Gordane Bralić. Izložbu je otvorila dr. sc. Marija Mihaljević, ravnateljica Gradskog muzeja, a o autorici i izložbi govorili su Damir Sokić, profesor na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu.

„ Fascinira čistoća radova u metežu današnjih vizualnih i inih podražaja. Kada sam upitao autoricu kako ćemo nazvati izložbu i jesu li uz rad potrebne uobičajene legende, rekla je da ne treba ništa pisati. Tom odlukom promatrača lišava asocijacija za koje i sama tvrdi da „....često odvode posjetitelja od ideje i čistoće pogleda“te mu pruža mjesto za osobnu meditaciju / kontemplaciju-prostor u kojem će (po)tražiti sebe“, rekao je Miroslav Pišonić koji je postavio izložbu.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 576

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba