NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. prosinca 2018.

Antonija Kraljić  proglašena Divom godine u multimedijalnoj akciji Večernjeg lista  i magazina Diva

 

Iz Zagreba  je stigla vijest da je naša sugrađanka Antonija Kraljić, sa još četiri žene iz Hrvatske, proglašena  Divom godine u ovogodišnjoj multimedijalnoj akciji  Večernjeg lista  i magazina Diva. Uz Antoniju Kraljić to su Magda Milas-Gržetić, Jasmina Kadija, Jadranka  Cikoja i Maja Bogović. Portal i magazin Diva pokrenuo je veliki projekt DIVA GODINE u kojem  su čitatelji  prijavljivali  žene iz svoje okoline koje iz dana u dan pokazuju svoju hrabrost, snalažljivost i energiju-neovisno o godinama, podrijetlu, socijalnom statusu i obrazovanju. Među  nominiranima je  bila i naša sugrađanka Antonija Kraljić.

 
PUČKO OTVORENO UČILIŠTE AMC PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
13. prosinca 2018.

Priznanja za uspješno završenu edukaciju

 

U Pučkom otvorenom učilištu Auto moto centra u Nova Gradiška, 10. prosinca, u sklopu projekta “Žena zaželi, žena radi”, Grada Nove Gradiške, 25 zaposlenica projekta primila su uvjerenja o uspješno završenoj edukaciji i osposobljavanju. Radi se o projektu Grada u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Nova Gradiška i novogradiškim Centrom za socijalnu skrb, a u cilju smanjenja dugotrajno nezaposlenih i teže zapošljivih žena, te brige za krajnje korisnike koje su starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju. U sklopu projekta zaposleno je 50 žena, koje rade s 4 ili 5 korisnika. Ukupno ima preko 220 korisnika, a radi se o poslovima pomoći u kući starim i nemoćnim osobama. Pored toga 25 žena je išlo na edukaciju u 3 smjera: njegovateljice, pomoćne kuharice i maserke. Edukacije su trajale od 4 do 6 mjeseci. Priznanja su uručile Slavica Štefanac, ispred POUAMC i Gordana Šimić, voditeljica projekta.

 
GRADSKA KNJIŽNICA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. prosinca 2018.

„VRISAK TIŠINE“

 

Bilo je sinoć ugodno družiti se s novogradiškim pjesnicima i slikarima u prostoru Dječjeg odjela Gradske knjižnice. Bila je to još jedna manifestacija posvećena gradu za 270. rođendan i prilika da se promovira druga zbirka pjesama članova Literarne sekcije „Vladimir Nikolić“ koja djeluje u Udruzi stvaratelja u kulturi Grada Nova Gradiška. Promociju zbirke pratila je i izložba slika Likovne sekcije „Duga“ koja također djeluje u udruzi i čiji su članovi novogradiški pjesnici i pjesnikinje.

Okupljene je pozdravila prof. Biljana Dakić, dipl knjižničarka i ravnateljica Gradske knjižnice. O zbirci, radu udruge i postignućima u ovoj godini govorile su pjesnikinja i slikarica Katarina Jaić-Čanić, recenzentica zbirke, pjesnikinja i slikarica Evica Kraljić, te prof. mentor Nada Šerić, lektorica zbirke.

 
RENATA SOPEK PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
12. prosinca 2018.

RENATA SOPEK I AKTIVNA HRVATSKA DOLAZE U NOVU GRADIŠKU

 

Vodeći sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska dolazi u Novu Gradišku. Ambasadorica projekta Renata Sopek i tim kineziologa održat će zajednički trening u Sportskoj dvorani Nova Gradiška, u subotu 19. siječnja 2019. godine od 12 sati.

''Novu sezonu treninga i edukacije o zdravom i aktivnom životu počinjemo upravo u Novoj Gradišci. Održat ćemo zanimljiv trening koji je prilagođen svima, od iskusnih vježbača do početnika. Vjerujem kako ćete naučiti puno toga novoga, ali i kako ćemo se svi skupa odlično zabaviti. Pozivam sve da nam se pridruže te da im nova godina bude novi početak zdravog života!'' – izjavila je Renata Sopek.

 
RH PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
12. prosinca 2018.

Dan bez mobitela u prometu korak do proglašenja nacionalnim danom

 

Odbor za pomorstvo, promet i infrastrukturu Hrvatskog sabora na svojoj je 33. sjednici razmotrao prijedlog Hrvatske udruge menadžera sigurnosti za proglašenjem 21. listopada nacionalnim Danom bez mobitela u prometu i jednoglasno donio odluku o sazivanju tematske sjednice s Odborom za unutarnju politiku na kojoj bi uskoro zajednički odlučivali o prijedlogu da Sabor proglasi 21. listopada nacionalnim Danom bez mobitela u prometu.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
12. prosinca 2018.

PROJEKT  „ZAMISLI ZIVOT BEZ VODE“

 

Od ukupno 1.100 učenika koji polaze dvije gradske osnovne škole na natječaj je pristiglo 180 radova što pokazuje interes osnovaca za sve projekte, pa tako i ovaj - kazala je Blagica Pećnjak, ravnateljica OŠ „Ljudevit Gaj“

Bilo je svečano i puno zadovoljstva u maloj gradskoj vijećnici gdje su se okupili učenici gradskih osnovnih škola Ljudevita Gaja i „Mato Lovrak“ čija su likovni uradci nagrađeni u natječaju pod nazivom ZAMISLI ZIVOT BEZ VODE, Udruge Slagalica i Građanske inicijative "AKTIVNE U ZAJEDNICI" kojim se želi osvijestiti važnost dobrog i pravilnog gospodarenja vodom kod djece i odraslih. Uz ove dvije osnovne škole potporu ovom projektu i nagrade nagrađenim učenicima su dali Grad Nova Gradiška, POU AMC, LAG zapadna Slavonija, Rotary klub Nova Gradiška i Vodovod zapadne Slavonije.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 443

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba