HRVATSKA SELJAČKA STRANKA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor ŽO HSS   
14. listopada 2018.

Hrvatska vina su pili na svim europskim dvorovima, danas je grožđe neobrano

 

U pripremi je novi Zakon o vinu koji bi trebao regulirati tržište vina i pomoći hrvatskim vinarima i vinogradarima preživljavanje na nemilosrdnom globalnom tržištu s konkurencijom koja je pola stoljeća ispred. Od Zakona se očekuje provedba mini reforme vinarstva i vinogradarstva, dobivanje okvira za označavanje vina sukladno zemljopisnom podrijetlu i prekid vinskih politika iz prethodne države. Prema raspravama, primjedbama saborskih zastupnika i udruženja vinara i vinogradara, prilikom prvog čitanja Zakona to se nije dogodilo.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
12. listopada 2018.

Policija apelira: Budite oprezni u prometu

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, jučer (11. listopada), dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Prva prometna nesreća, dogodila se u Orubici, oko 13.05 sati, kojom prilikom je 89-godišnji vozač, zbog ne držanja strane kretanja, u zavoju sletio s kolnika, udario u odbojnu ogradu, prevrnuvši se na parkirani osobni automobil. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 86-godišnja putnica, dok je vozač lakše ozlijeđen. Oboje su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kući.

 
DJEČJI VRTIĆ „MATIJA GUBEC“ CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin   
12. listopada 2018.

Prodaja kolača u povodu Dna kruha

 

Povodom Dana kruha i zahvale za plodove zemlje, po prvi puta djelatnici Dječjeg vrtića“Matija Gubec“ Cernik organizirali su prodaju vanjsku kolača, a ostvareni prihod namijenili su potrebama vrtića. Kako doznajemo od tete Sanje Podkonjak, inicijatorice, akcija je edukativnog karaktera. U njezinoj pripremi sudjelovale su tete Katarina i Sanja, kuharica Renata, spremačica Gordana, roditelji i mališani koji su tom prigodom naučili od čega i kako se prave razni domaći kolači. Cerničani su pokazali veliki interes za pripremljenim kolačima, koji su brzo rasprodani uz dobrovoljne priloge, a djeca iz vrtića nastavila su druženje na novouređenom dječjem igralištu, nedaleko vrtića.

 
ŽO HSS SLAVONSKI BROD PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
11. listopada 2018.

Loše zbrinuti otpad i učestalost karcinoma su povezani

 

U Hrvatskom saboru je održana  tematska sjednica Saborskog odbora za zdravstvo  s temom o utjecaju odlagališta otpada i centara za gospodarenje otpadom na zdravlje stanovnika. Člankom 70. Ustava RH određeno je da svatko ima pravo na zdrav život, to pravo je neosorno i država mora osigurati uvjete za zdrav okoliš. Brojni predstavnici udruga civilnog sektora, upozorili su na neodgovarajuće  postupanje s otpadom, ali i činjenicu da niti danas nisu poznati svi utjecaji koje na čovjeka imaju kemikalije koje nastaju na deponijima i pri neodgovarajućem zbrinjavanju otpada.

 
OPĆA BOLNICA NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2018.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Opću bolnicu u Novoj Gradiški

 

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović današnji boravak u Novoj Gradiški započela je posjetom Općoj bolnici. Dočekali su je ravnatelj dr. Josip Kolodziej i župan Danijel Marušić. Predsjednicu su pozdravili i djelatnici bolnice među kojima su bili i brojni načelnici općina novogradiškog područja.

Na novom Odjelu dijalize dr. Kolodziej je pozdravio Predsjednicu, župana, predsjednika Županijske skupštine Peru Ćosića, zamjenika novogradiškog gradonačelnika i načelnike općina novogradiškog kraja, koje su sudjelovale u izgradnji i opremanju ovog odjela. Zaželio je predsjednici dobrodošlicu i zahvalio na dolasku u bolnicu koja je, kako je naglasio, stara 170 godina i imala svojih uspona i padova.

 
OŠ „MATO LOVRAK“ PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
10. listopada 2018.

Predsjednica obradovala učenike i sudjelovala u akciji „Hrvatska čita”

 

Učenike i djelatnike OŠ „Mato Lovrak“ 10. Listopada obradovala je svojim posjetom predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Dobrodošlicu su joj izrazili ravnateljica Vesna Lončar Cindrić, nastavnici, učitelji i učenici, nakon čega je predsjednica u neformalnoj atmosferi i razgovoru s učenicima sudjelovala u akciji „Hrvatska čita”.Pročitala je ulomak iz romana Mire Gavrana „Zaljubljen do ušiju”.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 423

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba