NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
13. listopada 2019.

Neovisni za Hrvatsku pripremaju osnivanje Podružnice u Novoj Gradiški

 

Neovisni za Hrvatsku imaju  članova  i simpatizera u Novoj Gradiški  ali nemaju podružnicu. Kako doznajemo od Vladimira Akmačića interesa za članstvo i uključivanje u rad stranke u Novoj Gradiški   ima pa su odlučili  pokrenuti inicijativu za osnivanje  podružnice.  To znači da  se žele  bolje organizirati  i početi politički djelovati. U tome im pomaže  predsjednik podružnice NHR Slavonski Brod i član Predsjedništva NHR ing. Krešimir Šestić.

 
UDRUGA ZA AUTIZAM SUNCE PDF Ispis E-mail
Autor Vesna Mijatović   
10. listopada 2019.

TORTIJADA I LIMUNIJADA

 

U subotu, 12.10. u 17,00 h u DRUŠTVENOM DOMU NOVA GRADIŠKA održati će se humanitarna manifestacija TORTIJADA I LIMUNIJADA u organizaciji Udruge za autizam Sunce Nova Gradiška.

Uz prodaju torti, u dvorani će se istovremeno održati nastupi dječjih plesnih i pjevačkih skupina.

U goste nam dolaze:

-mlađa i starija dječja folklorna skupina KUD-a Godinjak

-plesni studio Marine Mihelčić

-starija skupina Dječjeg vrtića Radost

-dječji zbor OŠ Ante Starčević Rešetari

 
BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema

 

BUXELLES – Sinoć je, tijekom dvodnevnog boravka predstavnika pet slavonskih županija na Europskom tjednu regija i gradova, svečano otvoren i ured Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu. Tradicionalni svečani prijem povodom Dana neovisnosti bio je prilika da se pred dvjestotinjak visokih uzvanika predstavi budući rad Predstavništva. Svojim su dolaskom brojni zastupnici u Europskom parlamentu, diplomati i domaći i inozemni ministri podržali otvorenje Ureda, a čestitke slavonskim županima uputila je i buduća potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica.

 
DJEČJI TJEDAN PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Održan susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća  sa gradonačelnikom

 

Povodom Dječjeg tjedna 9. listopada održan je tradicionalan susret djece s predstavnicima  gradske vlasti. Ugostili su ih u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić i pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Bolo je to ugodno i lijepo druženje u kome su  predstavnici novogradiške djece  prezentirali svoje aktivnosti u ovoj godini kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma.  Gradonačelniku su uputili  brojna pitanja  vezana  za boravak u  školi i uređenje grada istaknuvši pritom  potrebe koje djeca i mladež imaju, a koje Grad, kako smatraju, treba  riješiti.

 
CRVENI KRIŽ NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Crveni Križ Nova Gradiška   
10. listopada 2019.

„Ne dvoji - za  drugog izdvoji“  - danas započinje humanitarna akcija Crvenog križa


- Sa sloganom „Ne dvoji - za  drugog izdvoji“ danas započinje  47. velika  humanitarna akcija  Hrvatskog Crvenog križa. I vi možete  nekome olakšati život za samo nekoliko  izdvojenih kuna  i  donacijom  hrane.

Akciju „Solidarnost na djelu“ Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška započet će danas - 10. listopada -  u popodnevnim satima - u gradu Nova Gradiška i nastaviti do  kraja studenog 2019. godine na području  10 općina novogradiškog kraja.

 
STARA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
10. listopada 2019.

Počinje gradnja novog mosta na Savi kod Stare Gradiške

 

Ugovor o izgradnji mosta polovicom linja potpisali su predstavnici BiH i poduzeća “Hrvatske ceste” sa predstavnicima tvrtke “Integral inženjering” iz Laktaša, koja je, u konzorciju  sa tvrtkama “Đuro Đaković montaža” i “Zagreb-montaža”, dostavila najpovoljniju ponudu od 23,49 miliona eura.  Ugovorom je predviđeno da radovi, od uvođenja izvođača u posao budu završeni u roku od 30 mjeseci. Novi most će omogućiti  uspostavu najbrže i najkraće cestovne veze od Zagreba prema Banjoj Luci i Sarajevu autocestom koja je izgrađena do Doboja kao dio koridora E661 koji predstavlja transverzalnu vezu srednje Europe i Jadranskog mora, protežući se od Balatona u Mađarskoj do Splita.  Dio  tog veoma značajnog prometnog projekta je izgradnja brze ceste od  Stare Gradiške do  Autoceste  i Okučana  i veoma je značajna za Općinu Stara Gradiška i njeno stanovništvo.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 563

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba