BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
10. ožujka 2018.

Potpisana Europska povelja o ravnopravnosti spolova

Slavonski Brod, 8.ožujka 2018. Europsku povelja o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini potpisao je danas župan Danijel Marušić uz nazočnost Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić, zamjenika župana Damira Mirkovića predsjednice Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Zdenke Bošnjak kao i predsjednica i predsjednika gradskih i općinskih povjerenstava.

Vijeće europskih gradova i regija (CEMR) pokrenulo je 2006. godine Europsku povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini kojom se lokalne i regionalne uprave europskih zemalja obvezuju da će slijediti principe rodne ravnopravnosti te provoditi odredbe propisane samom Poveljom.

Odluku o pristupanju Brodsko-posavske županije Europskoj povelji donijela je Županijska skupština na 5. Sjednici održanoj 20. prosinca prošle godine, a službeno je potpisana 8. ožujka 2018. na Međunarodni dan žena.

 
POU MAR NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Lea Lipičanin Stojaković   
08. ožujka 2018.

Izložba slika Vesne Dumičić “Akvareli i pasteli”

U organizaciji POU MAR u Domu kulture u Novoj Gradiški 6.ožujka otvorena je izložba slika „Akvareli i pasteli“ autorice Vesne Dumičić.  Vesna Dumičić, diplomirana ekonomistica u mirovini svestrana je umjetnica, osim što slika, piše i pjesme, voli cvijeće, knjige i književnost, a sve to uz svoga supruga Radomira koji joj je velika podrška, kako kaže, u njezinom amaterskom stvaralaštvu ali i na njezinom životnom putu. Ljubitelje likovne umjetnosti pozdravila je Danijela Juranović, ravnateljica PUO MAR, a izložbu je otvorio Borislav Vidošić, zamjenik gradonačelnika. O autorici Vesni Dumičić, njezinom životu, radu, stvaralaštvu i doprinosu Udruzi stvaratelja u kulturi govorila je Zdravka Džimbeg, predsjednica Udruge. Izložba je otvorena povodom Međunarodnog dana žena, a Pjevačka skupina „Slavča“ dala joj je poseban obol. Izložba je otvorena do konca ožujka.

 
HRVATSKA SELJAČKA STRANKA PDF Ispis E-mail
Autor HSS BPŽ   
08. ožujka 2018.

Tražimo pomoć  za otvaranje Sveučilišta Slavonski Brod

U Hrvatskom saboru se raspravljalo o Zakonu o strateškim investicijskim projektima Republike Hrvatske koji  bi trebao biti pokretač  investicijskog ciklusa stvaranjem preduvjeta za povećanje investicija u hrvatsko gospodarstvo,onaj  koji uključuje unaprjeđenje uvjeta za gospodarenje dobrima od interesa za Republiku Hrvatsku. U ime Kluba HSS-a  o Zakonu je govorio narodni zastupnik Davor Vlaović rekavši kako je HSS uvijek podržavao i podržavati će zakonske prijedloge kojima se stvaraju pretpostavke za gospodarski rast i razvoj, olakšava  investiranje i stvaranje novih radnih mjesta , predloženi Zakon bi trebao bit alat za razvoj gospodarstva, onaj koji će ubrzati procedure i smanjiti administriranje.

U raspravi je upozorio na probleme s kojima se susreću svi investitori i jedinice lokalne i regionalne samouprave kad dođu u fazu realizacije investicijskih projekata.

 
HUMANITARNA AKCIJA PDF Ispis E-mail
Autor Terezija Grgić   
08. ožujka 2018.

NOVOGRADIŠČANI U AKCIJI ZA ZAKLADU ANA RUKAVINA

Hrvatska liga protiv raka “Dr. Zorislav Slović” Nova Gradiška , Gimnazija Nova Gradiška, POU Matija Antun Relković N. Gradiška i Opća bolnica Nova Gradiška organiziraju humanitarnu akciju za ZAKLADU ANA RUKAVINA.

Pozivamo vas da postanete članovi Hrvatskog registra matičnih stanica i potencijalni darivatelji koštane srži i matičnih stanica.

Uzimanje uzoraka krvi održat će se u četvrtak, 15. ožujka 2018. u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Matija Antun Relković Nova Gradiška (Relkovićeva 4), od 9 do 11 sati.

 
BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA PDF Ispis E-mail
Autor bpz.hr   
08. ožujka 2018.

Započela trodnevna edukacija: „Javna nabava u ESIF projektima“

"Javna nabava u ESIF projektima” naziv je trodnevne edukacije koja se održava u Velikoj vijećnici županijske uprave u sklopu projekta „Jačanjem kapaciteta Brodsko-posavske županije do učinkovitijeg korištenja ESI fondova”, koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 20014.-2020.”. Nositelj projekta je CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o., stoga je okupljene polaznike pozdravila direktorica Mirela Brechelmacher koja je kao opći cilj ove edukacije istaknula veću informiranost djelatnika o specifičnim pravilima javne nabave za provedbu projekata financiranih iz ESIF-a.

 
BODOVALJCI PDF Ispis E-mail
Autor Udruga Studio B   
07. ožujka 2018.

„Let me think about it“ – Čekaj da razmislim

Udruga za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B je početkom siječnja započela provedbu prvog projekta unutar Erasmus+ Programa. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske Unije koja je zadužena za provedbu ovog programa u Republici Hrvatskoj. Riječ je o projektu unutar Ključne akcije 1 – Mobilnost pojedinaca u svrhu učenja; razmjeni mladih pod nazivom „Čekaj da razmislim“. Projekt će trajati do kolovoza 2018.

Projekt su razvili mladi iz naše organizacije u suradnji s nekoliko međunarodnih partnera, kako sljedi: Rietavo atviras jaunimo centras iz Litve, Medias-Spekter iz Slovenije, Ticket2Europe iz Španjolske, Belen Kaymakamligi iz Turske i Positive Impact Center iz Poljske.

Projektne aktivnosti započinju sutra, 8. ožujka, kad će u Novu Gradišku doći 36 mladih, koji će kroz metode neformalnog učenja raditi na podizanju svijesti o važnosti kritičkog mišljenja u današnjem društvu. Sudionici će biti smješteni u pansionu „Slavonski Biser“, gdje će se održavati i većina aktivnosti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 366

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba