MUP


POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir šimić   
28. studenog 2019.

STOP NASILJU NAD ŽENAMA!

 

Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske su u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije održali sastanak s temom „Prevencija obiteljskog nasilja“. Tom prilikom je policijska službenica za prevenciju iz Ureda načelnika Policijske uprave brodsko-posavske okupljene upoznala s oblicima nasilja, statističkim pokazateljima i načinom rada policijskih službenika čime je htjela senzibilizirati i ohrabriti žene u njihovim odlukama da prijave nasilje. Na sastanku su uz predstavnike Policijske uprave brodsko-posavske i Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Udruge Brod-grupe za ženska prava, Brodsko-posavske županije i Gradskog povjerenstva za ravnopravnost spolova te su se svi zajedno složili da je nasilje nad ženama jedan od težih oblika kršenja ljudskih prava i da je važno da ovom problemu pristupite sinergijski.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
26. studenog 2019.

„DANI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI 2019.“


Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti vozila 2019“ provoditi će se u razdoblju od 25. studenoga (ponedjeljak) do 30. studenoga (subota) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila. Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u navedenom razdoblju jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
26. studenog 2019.

I SLAVONSKO-BRODSKA POLICIJA NASILJU NAD ŽENAMA REKLA „NE“!

 

Na Trgu Ivane Brlić Mažuranić, u Slavonskom Brodu, 25. studenog članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i Udruge Brod, grupe za ženska prava, obilježile su Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama izvedbom performansa i scenskim nastupom brodskih pjesnika i glazbenika. Organizatori su svojim programom htjeli senzibilizirati javnost kada je u pitanju nasilje nad ženama, ali i poslati snažnu poruku svim ženama koje su okusile gorčinu nasilja, da nisu same. Tamna brojka ovog problema nije zanemariva jer unatoč propagiranju nulte stope tolerancije na nasilje općenito, pozivanju na prijavljivanje nasilja, zakonskim odredbama koje pomažu žrtvama nasilja i drugim čimbenicima, žrtve nasilja još uvijek se teško odlučuju na prijavu nasilja policiji. „Policijska uprava brodsko-posavska u posljednjih deset mjeseci bilježi šest posto manje počinitelja obiteljskog nasilja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uglavnom počinitelji nasilničkog ponašanja su muškarci.

 
POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šiić   
23. studenog 2019.

POLICIJA UHVATILA VOZAČA KOJI JE AUTOCESTOM JURIO 249 KM/H

 

Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana-Lipovac, kod Nove Gradiške, 21. studenog oko 21 sat posada policijskog presretača Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavila je osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin, a koji je autocestom jurio brzinom od 249 km/h. Policajci su nesavjesnog vozača odmah na mjestu događaja kaznili novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije 1 mjesec.

 
POLICIJSKA URAVA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE PDF Ispis E-mail
Autor Kata Nujić   
23. studenog 2019.

ULOGA I ZNAČAJ PREVENTIVNOG RADA POLICIJE I PARTNERA

 

U okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u vremenu od 21. do 22. studenoga, u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, održava se 7. Brodski simpozij o alkoholizmu, kockanju i modernim ovisnostima pod nazivom „Prevencija ovisnosti – temelj zdravog odrastanja“, na kojemu su prisustvovali policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova, odnosno Policijske uprave brodsko-posavske.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

Stranica 1 od 9

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba