Grad


VOKALNA SKUPINA „AURORA I GOST" PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
05. prosinca 2019.

„Sretan ti rođendan Grade moj“

 

„Sretan ti rođendan Grade moj“naziv je koncerta Danu i župi u čast  kojega je organizirala Vokalna skupina „Aurora“ i otvorila ga bezvremenskom pjesmom Josipa Pintarića Puce „Ulice Gradiške Nove“ (obrada Veronika Terzić), svojevrsnom himnom Nove Gradiške.

Vokalna skupina „Aurora“ i njihovi gosti darovali su jedinstvene trenutke ljepote i ljubavi koje najbolje iskazujemo glazbom, tim univerzalnim jezikom, koji oplemenjuje i donosi duhovno bogatstvo kakvo ne može niti jedna druga umjetnost.

A  „Aurore“ su 30. studenoga ugostile  Žensku  pjevačku skupinu  KUD-a „Matija Antun Relković“ Davor, Vokalnu skupinu „Arete“ iz Konjščine i Školski tamburaški orkestar Ljupina, kojega vodi Ivica Đikić.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor I.Herceg   
05. prosinca 2019.

Dobrotvorni koncert Folklornog ansambla mladih za pomoć  u liječenju Marija Žalca

 

Folklorni ansambl mladih Nova Gradiška upriličio je u povodu Dana grada i Dana župe dobrotvorni koncert, a prikupljena sredstva namijenili su za pomoć liječenju Mariju Žalcu iz Starog Petrovog Sela.

U dvorani je tijekom koncerta prikupljeno 2.100 kuna. . Dodatno su još sredstava dali i izvođači, tako da je ukupno prikupljeno 3.660 kuna. Sva sredstva su odmah uručena gospođi Miri Žalac, Marijevoj majcI, koja se uz vidne emocije svima zahvalila.

 
ZAGREB PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
05. prosinca 2019.

Za energetsku obnovu višestambenih zgrada preko od 300 milijuna kuna u više faza

 

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) održalo je danas konferenciju „Energetska obnova višestambenih zgrada“, namijenjenu upraviteljima i predstavnicima suvlasnika višestambenih zgrada. Upravo su oni potencijalni prijavitelji na novi Poziv na dostavu projektnih prijedloga za obnovu višestambenih zgrada, čiji su detalji predstavljeni na konferenciji. Objava novog poziva očekuje se početkom prvog kvartala sljedeće godine, Ministarstvo je u tu svrhu u prvoj fazi osiguralo minimalno 152 milijuna kuna, a stopa sufinanciranja bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova iznosit će, jednako kao i za prošli Poziv, 60 %.

 
OVOGODIŠNJA GRADSKA PRIZNANJA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samadžić   
05. prosinca 2019.

Počasni građanin Nove Gradiške postaje  Miro Gavran

 

Obilježavanje Dana grada i  svečana sjednica Gradskog vijeća, tradicionalno su  prilika da se  pojedincima, tvrtkama  i udrugama zaslužnim za unapređenje ukupnog života u raznim oblastima i promicanje ugleda Grada Nove Gradiške  dodijele godišnja gradska priznanja. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su  prihvatili prijedlog Odbora za javna priznanja i nagrade, koji je  razmotrio  prijedloge koje je dobio i  svoj prijedlog uputio  gradskim vijećnicima na usvajanje.

 
ADVENT U NOVOJ GRADIŠKI PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
01. prosinca 2019.

Kuća Djeda Božićnjaka

 

Na otvaranju ovogodišnjeg Adventa u našem gradu najmlađi Novogradiščani  bili  su najviše zainteresirani za druženje  i fotografiranje  s Djedom Božićnjakom koji ove godine u Čarobnoj šumi, u koju se pretvorio gradski park,  ima i svoju kuću.

Prvoga dana Adventa Kuća Djeda Božićnajka bila je dobro posjećena, a sigurno će biti i narednih dana.  Uz druženje s Djedom Božićnjakom, Turistička zajednica  je u kućici, koja je izrađena i Industrijskom parku,   napravila ugodan ambijent za  okupljanje djece i njihovo  kreativno druženje.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 392

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba