Grad


NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. lipnja 2019.

Privode se kraju radovi na uređenju prostora oko Doma hrvatskih branitelja

 

Djelatnici Eko-Konga privode kraju radove na  uređenju prostora  oko Doma hrvatskih branitelja.  Završeni su grubi građevinski radovi u dvorištu gdje će biti sjenica i prostor za  druženje   članova braniteljskih udruga. Nove obrise dobiva i prostor uz Šumetlicu gdje su parkiralište i  sjeverni ulaz u dječji vrtić.  Kada radovi budu završeni  Nova Gradiška će  dobiti  uređen  još jedan mali dio gradske površine   koji će upotpuniti sliku Nove Gradiške kao primjereno uređenog grada.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor cajtung   
17. lipnja 2019.

Cvjetne gredice ukras grada

 

Koliko se grad uređuje i oplemenjuje cvjetnim nasadima potvrđuju i ove fotografije javnih  gradskih površina gdje komunalni djelatnici sade novo cvijeće. Posebno impresivno djeluju  cvjetne gredice na južnoj strani glavnog gradskog trga ispred  zgrade gimnazije i župne crkve  i  oko rotora. Da se cvjetne gredice održavaju  i nove  uređuju  brinu se djelatnici  Eko-Konga na čelu sa Vladom Ivkovićem, direktorom.

 
POLICIJSKA UPRAVA BPŽ PDF Ispis E-mail
Autor Krešimir Šimić   
16. lipnja 2019.

POLICIJA IM U STANU PRONAŠLA MARIHUANU, AMFETAMIN I OPREMU ZA UZGOJ OPOJNE DROGE

 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske kriminalističkim istraživanjem došli su do saznanja da dvije mlađe osobe, u stanu, u istočnom dijelu Slavonskog Broda, posjeduju veću količinu opojne droge. Dana 12. lipnja, oko 19 sati, po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici Policijske uprave-brodsko posavske koristeći policijskog psa za detekciju droga, izvršili su pretragu stana kojim se koriste 25-godišnjak i 22-godišnjakinja prilikom koje su pronašli i oduzeli 567,11 grama marihuane, 340,4 grama amfetamina, digitalnu vagu, mobitele, telefonske kartice, laptope, vrećice za pakiranje droge, više tisuća kuna u raznim apoenima, 16 komada cannabis sjemena i opremu za uzgoj marihuane (ventilatori, lampe, vreće za uzgoj, termometar ) i dr.

 
GRAD NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
15. lipnja 2019.

Kreće izgradnja reciklažnog dvorišta  „Šagulje-Ivik“ vrijedna  6,1 milijun  kuna

U uredu gradonačelnika 14. lipnja predstavljen je projekt gradnje reciklažnog dvorišta  „Šagulje-Ivik“,  a gradonačelnik Vinko Grgić i Mario Petek predstavnik Zajednice ponuditelja MIPEK d.o.o.  iz Križa i tvrtke Elektocentar Petek d.o.o. Ivanić Grad potpisali su ugovor o gradnji.

Projekt se financira  iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020”, a ukupne je vrijednosti 6,1 milijun  kuna  od kojih su 4,5 milijuna bespovratna sredstva.  Izgradnja reciklažnog dvorište trebala bi biti  dovršena u kolovozu  2020. godine i to bi, kako je kazao Mario Petek, za njih trebao biti rutinski posao jer su  do sada izgradili više reciklažnih dvorišta.

 
NOVA GRADIŠKA PDF Ispis E-mail
Autor Administrator   
14. lipnja 2019.

Održana tribina „I naš grad razvrstava otpad“

 

Otpad postaje problem svakodnevnog života, koji izravno prijeti zdravlju ljudi i okolišu, a u konačnici postaje smeće. Kako bi se spriječio nastanak smeća, potrebno je s otpadom postupati odgovorno. Suvremene tehnike omogućuju potpuno iskorištavanje gotovo svih vrsta i količina otpada, ali samo uz uvjet razumnog i odgovornog postupanja s njim. Ulaganje u edukativnu i kontinuiranu informiranost građana je održivo ulaganje koje će potaknuti na selekciju i iskorištavanje korisnog otpada te smanjiti količinu otpada na odlagalištu koju je potrebno trajno zbrinuti.  U Gradskoj vijećnici 13. lipnja održana je tribina „I naš grad razvrstava otpad“ na kojoj su o pravilnom postupanju otpadom i pravilnom  razvrstavanju otpada govorili Hrvoje Dokoza, direktor tvrtke Ecosolutions iz Zagreba i Igor Šišara, predstavnik Agencije  koja je kreirala materijale i tri tribine koje će se održati do kraja ove godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 353

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba