KLD Rešetari - Izvještaj i plan rada PDF Ispis E-mail
Autor KLD Rešetari   
04. veljače 2014.

IZVJEŠTAJ O RADU KLD "REŠETARI" ZA 2013.

Iza nas je još jedna veoma uspješna i kulturnim manifestacijama plodna godina. Djelovanje kulturnoga amaterizma u našem mjestu ne samo da podiže razinu kulture, već spaja ljude diljem Lijepe naše, diljem svijeta, te nas promovira putem prelijepe pisane hrvatske riječi preko kontinenata Europe, Amerike, Australije, Afrike, Novog Zelanda i pronosi ime Rešetara. U 2013. radili smo intenzivno, a nadamo se da ćemo ove godine još i bolje.

Upravni je odbor redovito održavao svoje sjednice na kojima je rješavao tekuću problematiku.

U našem društvu djeluje Likovna sekcija "Petrović", Književna sekcija "2-9-2", Pjevačka skupina "Slavča". Svaka sekcija dala je velik doprinos za realizaciju održanih manifestacija u prošloj godini uz temeljit i kontinuiran rad Upravnog odbora Društva.

Slijede kulturna događanja u prošloj godini:

Veljača
- 7., 8. i 9. veljače izaslanstvo općine Rešetari (Zlatko Aga - načelnik), Književno-likovog društva (Ivan De Villa – predsjednik) i Matice iseljenika (Dijana Mašala Perković) posjetili su veleposlanika RH u Makedoniji gospodina Zlatka Kramarića, zajednicu Hrvata u Makedoniji i općinu Ilinden gdje su razgovarali o unapređenju zajedničke suradnje.
- 10. veljače PS Slavča sudjelovala u pokladnim svečanostima u Novoj Gradiški
- 14. veljače u povodu Valentinova održana međunarodna zbirka ljubavne poezije u organizaciji Kulture snova Zagreb pod vodstvom Zdravka Odorčića na kojoj su sudjelovali naši pjesnici S. Josipović, M. Radošić, E. Kraljić i M. Dubočanac

Ožujak
- 8. ožujka nastup PS Slavča na obilježavanju međunarodnog Dana žena u Novoj Gradiški
- 9. ožujka PS Slavča nastupala kod Češke besede u Lipovljanima na godišnjoj skupštini, istoj nazočili Ivan De Villa i Snježana Josipović
- 16. ožujka KLD "Rešetari" i PS Slavča gostovali u Kanfanaru u Istri.Postavljena je izložba slikara našeg Društva i organizirana pjesnička večer na kojoj su pjesnici čitali svoje pjesme, a PS Slavča pjevala.

Travanj
- 7. travnja održana je 7. humanitarna Likovna kolonija u Bolnici, povodom Svjetskog dana zdravlja kada su članovi likovne sekcije slikali i svoje radove poklonili Bolnici u Novoj Gradiški
- 23. travnja u povodu Noći knjige u Gradskoj knjižnici pjesnici čitali svoje pjesme i pjevala PS Slavča (Marija Radošić, Snježana Josipović, Ljubica Sedlaček, Dragica i Sara Kordas, Marija Crnoja, Mirko Dubočanac
- 28. travnja KLD "Rešetari" i KUD Drežnik gostovali su u Somboru Promoviran je "Zbornik", pjesnici su čitali pjesme, a članovi KUD-a Drežnik su pjevali.  

Svibanj
- 3. svibnja PS Slavča pjevala na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Rešetari u povodu Dana općine
- 4. svibnja VII. susret pjesnika pod nazivom "Rešetaračko proljeće" povodom Dana općine Rešetari
- 9. svibnja PS "Slavča" pjevala na Izložbi stare tehnike u Novoj Gradiški 
- 18. svibnja na manifestaciji Slavonci u Zagrebu u organizaiji Đure Pavičića u Knjižnici Bogdana Ogrizovića pjesnici čitali pjesme i pjevala PS Slavča (S. Josipović, V. Dumičić, M. Dubočanac, R. Todorović i naši članovi iz Zagreba)
- 19. svibnja pjesnici nazočili promociji zajedničke zbirke pjesama članova "Berislavić" u Gradskoj knjižnici u Slavonskom Brodu (S. Josipović, M. Radošić, R. Todorović)
- 28. svibnja pjesnici bili na promociji Dječjeg zbornika Božidara Golika u Našicama (S. Josipović, M. Radošić, M. Dubočanac, Dušanka Betlach)        
- 31. svibnja PS Slavča pjevala na Danima graševine u Kutjevu

Lipanj
- 15. lipnja nastup svih sekcija Društva na manifestaciji "Lipanjska večer" u organizaciji PS "Slavča"
- 14. do 16. lipnja XVI. međunarodna likovna kolonija "Petrović" – Rešetari 2013.
- 21. lipnja nastup PS "Slavča" u Matici Hrvatskoj – Nova Gradiška

Rujan
- 12. rujna PS Slavča pjevala na Izložbi starih zanata u organizaciji Industrijsko – obrtničke škole
- 13. rujna PS Slavča pjevala na obilježavanju 125 godina Industrijsko–obrtničke škole
- 13. – 15. rujna  XVI. međunarodni Rešetarački susret pjesnika
- 14. rujna nastup PS "Slavča" na  XVI Rešetaračkom susretu pjesnika
- 27. rujna pjesnici gostovali u Lovasu na susretu pjesnika E. i  Z. Kraljić, S. Josipović, V. Dumičić i M. Radošić

Listopad
- 12. listopada članovi likovne sekcije gostovali u Našicama kod društva "Rima" na likovnoj koloniji (Z. i E. Kraljić, B. Matijašević, V. Dumičić)     
- 19. listopada pjesnici bili na 3. susretu pjesnika zanatlija u Čepinu; Z. i E. Kraljić, S. Josipović, I. Matijašević
- 19. listopada izložba likovnih radova naših članova, nastup PS Slavča i pjesnika na Danima portugizca u Cerniku (V. Dumičić, LJ. Sedlaček, V. Devčić, S. Adžić, M. Radošić, I. Muraja)
- 25. listopada susret pjesnika u Lipovljanima povodom mjeseca knjige u OŠ Josipa Kozarca (S. Josipović, V. Devčić, I. Matijašević, Lj. Sedlaček, E. Kraljić, M. Knjižek)

Studeni
- 7. studenog izaslanstvo općine Rešetari (načelnik Z. Aga), Književno-likovnog društva (predsjednik Ivan De Villa) posjetili su općinu Lupak u Rumunjskoj gdje živi više od 3000 Hrvata kao nacionalna manjina
- 30. studenog VIII. susret pjevačkih skupina "Na te mislim" u Novoj Gradiški u organizaciji PS "Slavča"

Prosinac
- 13., 14.,15. prosinca posjet KLD-a i PS Slavča Zajednici Hrvata u Republici Makedoniji
- 13. prosinca PS Slavča održala Božićni koncert u katedrali Presvetog srca Isusovog
- 14. prosinca pjesničko druženje u Zajednici Hrvata u Republici Makedoniji; pjesnici čitali pjesme i pjevala PS Slavča (S. Josipović, V. Dumičić, L. Puđak, M. Knjižek, E. Kraljić). PS Slavča održala koncert, a pjesnici čitali pjesme u Domu kulture u Ilindenu
- 15. prosinca pjesnici KLD-a i PS Slavča bili gosti Zajednice Hrvata u Tetovu gdje su čitali pjesme i pjevali
- 20. prosinaca Advent u gradu - nastup PS "Slavča"

Od svih navedenih manifestacija izdvojila bih najvažnije:

• U povodu Dana općine Rešetari, 4. svibnja 2013., održano je VII. rešetračko

proljeće – druženje pjesnika članova KLD-a i pjesnika nacionalnih manjina iz Hrvatske.  Na ovom susretu sudjelovali su pjesnici iz  Donjeg  Miholjca, Slavonskog Broda,  Gunje, Babine Grede,  Novske, Zagreba, Lipovljana, Feričanaca te pjesnici KLD-a Rešetari.

Susret pjesnika počeo je promocijom zbornika pjesama "REŠETARAČKO PROLJEĆE" pročitanih na prošlogodišnjem susretu.
- knjigu "PLES DUGINIH BOJA" Blaženke Špoljar Goleš predstavio je Božidar Golik
- knjigu "ZA TE KUCA SRCE, SLAVONIJO"  Mirka Dubočanca predstavila je Snježana Josipović

Svečani dio programa bilo je čitanje stihova svih prisutnih pjesnika iz Slavonije.
Sve su svojom pjesmom popratili članovi PS "Slavča".

Ovom prigodom postavljena je i otvorena izložba likovnih radova akademskog slikara Dubravka Naumova iz Toronta pod nazivom ZBOGOM INFINITIV.

• XVI. međunarodna likovna kolonija "Petrović" – Rešetari  održana je od 14. do 16. lipnja 2013.

Pokrovitelji ove priredbe bili su Brodsko – posavska županija, Hrvatska matica iseljenika Zagreb i Općina Rešetari,  glavni pokrovitelj bila je Tvornica koža "Psunj" Rešetari. Na Likovnoj koloniji radili su slikari iz Zagreba, Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Slavonskog Kobaša, Požege, Nove Gradiške i Rešetara. Nastalo je više od 40 radova koji su povećali fundus slika društva.

Kolonija je počela postavljanjem i otvorenjem izložbe akademskog slikara Antona Cetina iz Toronta.  Istog dana potpisan je ugovor o darivanju pet Cetinovih radova Galeriji PETROVIĆ.

U ime Općine Rešetari sve goste i sudionike XVI. međunarodne likovne kolonije pozdravio je Mladen Oršulić, zamjenik načelnika Općine Rešetari i zahvalio se svima koji će svojim radom obogatiti ovu koloniju.
Drugi dan kolonije završio je zajedničkim nastupom svih sekcija društva na kulturnom događanju pod nazivom LIPANJSKA VEČER. Nositelj i organizator cijelog nastupa bila je PS "Slavča". Natup je održan u Domu kulture u Novoj Gradišci. Ovo je bila večer isprepletena pjesmom, riječi i stvaranjem na slikarskom platnu. Članovi PS "Slavča", pjesnici i slikari KLD-a Rešetari, ostvarili su svoju želju da pokažu pučanstvu ono što rade i njeguju u slobodno vrijeme.

• XVI. rešetarački susret pjesnika održan je od 13. do 15. rujna 2013.

Pokrovitelji književne manifestacije bili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Brodsko –  posavska županija, a supokrovitelj je Općina Rešetari. Glavni sponzor bila je Tvornica koža "Psunj" Rešetari.
Program Rešetaračkog susreta pjesnika počeo je u petak otvorenjem Izložbe likovnih radova Kristijana Krekovića slikara iz Perua
Nastavak je uslijedio u subotu u prijepodnevnim satima druženjem pjesnika iz dijaspore i učenika OŠ Ante Starčevića u prostoru školsko – sportske dvorane uz sudjelovanje pjesnika Antona Kikaša i Mile Pletikose iz Kanade, gospođa Ljerka Totch Naumova i Antuna Matoševića iz Makedonije, Petra Frane Bašića iz Južnoafričke Republike, Zdravka Luburića i Malkice Dugeč  iz Njemačke, Marije Kosović Makić iz Australije, Ante Kovačevića iz Usore - BIH, Marije Lovrić iz Novog Sada, Kate i Antuna Kovača iz Sombora, Sanje i Ivana Andrašića iz Sonte, Gorana Suručića iz Beograda, Slavice Božičević iz Švedske, Roberta Hajszana Panonskog iz Austrije.

Sve sudionike toplo je pozdravio ravnatelj OŠ g. Tihomir Batalo, kojemu se želimo posebno zahvaliti na veoma kvalitetnoj suradnji s našim Društvom te na uvijek ustupljenom prostoru škole za naše potrebe.
U ime organizatora KLD-a Rešetari nazočne je pozdravio Ivan De Villa. Potom se pristupilo promociji zbornika mladih pjenika "RECEPT ZA SREĆU".  
O kvaliteti prispjelih radova, kao i o značenju ovakve knjige za mlade pjesnike Hrvate koji žive u dijaspori i nastoje naučiti i sačuvati hrvatski jezik od zaborava u kraju u kojem žive, govorila je prof. hrvatskog jezika i književnosti Ivana Prakaturović. Biranim riječima osvrnula se na sve prispjele radove, a posebno na pristigle radove iz iseljeništva – Makedonije, Srbije, BiH, Rumunjske, Italije i Mađarske te izrazila želju da ovom aktivnošću Društvo nastavi i u buduće.

Poslije susreta s učenicima uslijedila je promocija knjige "KAMEN I ODMACI", zbornika XVI. rešetaračkog susreta pjesnika.

Za sudjelovanje na susretu pjesnika i za zbirku pjesama prijavilo se 216 autora iz Australije, Novog Zelanda, Južnoafričke Republike, SAD-a, Kanade, Švedske, Njemačke, Austrije, Mađarske, Italije, Slovenije, Švicarske, Slovačke, Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, Rumunjske , Španjolske, Francuske, Belgije te pjesnika naše literarne sekcije "2-9-2". Knjigu su predstavili mr. sc. Đuro Vidmarović – književnik, mr. sc. Ivan Slišurić, kniževnik i Ivan De Villa urednik knjige.

Nakon kratkog odmora uslijedila je promocija knjige "MATICI DOMOVINI" Marije Kosović Makić, pjesnikinje iz Australije. O knjizi je govorio mr. sc. Đuro Vidmarović – književnik, koji je istaknuo njezin značaj i doprinos hrvatskoj pisanoj riječi u iseljeništvu.

Knjigu "NEMIR KOJI NIJE IMAO IME" Ljerke Toth Naumove iz Skopja predstavila je prof. dr. sc. Sanja Vulić, predavač na Hrvatskim studijima u Zagrebu.
Sve sudionike susreta pjesnika primio je načelnik općine g. Zlatko Aga gdje su izmijenjeni utisci i rezultati dosadašnjih aktivnosti na susretima pjesnika i dogovorene daljnje aktivnosti.
XVI. rešetaračka pjesnička večer održana je u školsko – sportskoj dvorani OŠ Ante Starčevića uz brojne posjetitelje i obožavatelje hrvatske riječi, a počelo je pjevanjem hrvatske himne u izvedbi sopranistice HNK Oriane Vozila.

Sve nazočne u ime KLD-a "Rešetari" pozdravio je Ivan De Villa. U ime Općine Rešetari sve nazočne pozdravio je načelnik, gospodin Zlatko Aga.
Đuro Vidmarović, književnik i član Upravnoga odbora Društva književnika Hrvatske istaknuo je značaj ovih susreta pjesnika u Rešetarima koji na najbolji način pokazuju kako se može očuvati hrvatski jezik u dijaspori. Ovdje se na jedinstven način povezuje pjesništvo pjesnika koji žive u Hrvatskoj i u dijaspori i ovo su jedinstveni susreti u svijetu.

U ime Vladinoga ureda za Hrvate u iseljeništvu pozdravila je Dubravka Severinski, koja je prenijela pozdrave i dobre želje ravnateljice Darije Krstičević za uspjeh Susreta te poruku da će u budućnosti pružati veću pomoć u organizaciji Susreta.

Danijel Marušić, župan, pozdravio je skup u ime Brodsko-posavske županije i izrazio divljenje značajem i organizacijom ove priredbe. Izrazio je veselje što je i ove godine na susretu te rekao da se i Brodsko-posavska županija treba aktivnije uključiti u realizaciju ovih programa. Naglasio je da je potrebno iznaći više novca za ovu priredbu te proglasio Pjesničku večer i Rešetaračke susrete pjesnika otvorenima.

• VIII. susret malih pjevačkih skupina "Na te mislim" održan je 30.11.2013. u Domu kulture u Novoj Gradiški.

Organizator ove priredbe bila je pjevačka skupina "Slavča", a suorganizator KLD "Rešetari".

Želim naglasiti da je PS "Slavča" bila vrlo aktivna te nastupila na svakoj našoj priredbi tijekom cijele godine. Svoj doprinos u realizaciji aktivnosti u 2013. dali su članovi svih sekcija, potporni članovi našeg društva te Upravni odbor KLD-a. Nesebičnu i veliku pomoć u radu u prošloj godini pružili su nam župnik Župe Krista Kralja Luka Slobođanac, vlasnici prenoćišta "AS" Katarina i Marijana Krasniqi, gđa. Dubravka Zlojutro, vlasnica pekarnice "To je to" i mnogi drugi sponzori.

Za sva događanja u prošloj godini svoj prostor nam je ustupio vlasnik i direktor Tvornice koža "Psunj" g. Božo i Ivan Ljubić i pripremao domjenke.
Sva ova događanja medijski su popratili naši medijski pokrovitelji tjednik Posavska Hrvatska, Hrvatska televizija, Gradski radio Nova Gradiška, Radio Zagreb, Radio Budimpešta, Radio Croatia Beč, Hrvatska riječ Subotica.

Zahvalu za pomoć i podršku u radu upućujemo Hrvatskoj matici iseljenika Zagreb, gospođi Dijani Mašala Perković, Ministarstvu kulture. U našem prošlogodišnjem radu pratila nas je i Brodsko-posavska županija, a stalna podrška bila  je i naša počasna članica gđa Ružica Vidaković. Veliko hvala ravnatelju Osnovne škole Ante Starčevića Rešetari Tihomiru Batalu i ostalim djelatnicima škole za nesebičnu suradnju s našim Društvom. Cijelu prošlu godinu radili smo uz pomoć i podršku Općine Rešetari i načelnika g. Zlatka Age te njegovih suradnika.

SVIMA VELIKO HVALA NA SURADNJI I POMOĆI!

U Rešetarima 25. siječnja 2014.
Marija Mlađen, tajnica KLD RešetariPLAN RADA KLD "REŠETARI"

Književno likovno društvo "Rešetari" iz Rešetara planira u 2014. raditi sa sljedećim sekcijama:

• Likovna sekcija "Petrović"
• Likovna sekcija mladih "Petrović"  
• Osnivanje Galerije Likovne sekcije "Petrović"
• Književna sekcija "2-9-2"
• Književna sekcija mladih "2-9-2"
• Osnivanje Knjižnica Književno likovnog društva "Rešetari"
• Pjevačka skupina "Slavča".

Likovna sekcija "PETROVIĆ" održavat će izložbe likovnih radova u mjestima i prostoru prema dogovoru s domaćinom i organizatorima izložbi (Kanfanar, Valpovo, Zagreb, Subotica, Sombor, Pečuh, Lupac, Rešetari).

U suradnji s Općinom Rešetari postaviti kamene skulpture na prostoru parka.

Nastavit će rad na uređenju izložbenoga prostora "Antuna Petrovića", uređenje  prostora za stalnu postavu radova Antuna Petrovića (koji su u našem vlasništvu) i kipara naših članova i sudionika  Likovne kolonije Petrović te organizirati izložbe u Galeriji PETROVIĆ.

Nastavit će dobru suradnju sa svim likovnim društvima s kojima već surađuje te pokušati uspostaviti  suradnju s barem još jednim društvom.

7. travnja 2014. Povodom Svjetskog dana zdravlja zajedno s Općom bolnicom Nova Gradiška organizirat će VIII. likovnu koloniju «OPĆA BOLNICA – PETROVIĆ».

Od 14. i 15. lipnja organizirat će XVII. likovnu koloniju "PETROVIĆ – REŠETARI" za koju je  potrebno osigurati sudjelovanje akademskih slikara, slikara iz inozemstva te likovnih stvaraoca iz cijele Hrvatske i članova Likovne sekcije "Petrović".

14. lipnja 2014. svi članovi Društva zajedno sa sudionicima XVII. likovne kolonije PETROVIĆ prisustvovat će zajedničkom koncertu Pjevačke skupine SLAVČA i  pjesnika Književne sekcije "2-9-2".

Organizirat će druženje članova KLD-a "Rešetari" i prijatelja našega Društva. Radove nastale na ovom druženju darivat će se shodno odluci Upravnoga odbora Društva ili u dogovoru s Hrvatskom maticom iseljenika Zagreb.

10. svibnja bit će organizirano VIII. rešetaračko proljeće, susret članova KLD-a "Rešetari" s  pjesnicima nacionalnih manjina koji žive u Hrvatskoj a s kojima naše Društvo uspješno surađuje. Na susretu očekujemo sudjelovanje dvadesetak pjesnika nacionalnih manjina i pjesnika prijatelja našega Društva.

12. - 14. rujna Književno likovno društvo "Rešetari" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gospodina dr.sc. Ive Josipovića, Ministarstva kulture Republike Hrvatske Zagreb, Brodsko-posavske županije Slavonski Brod te uz suorganizatorstvo Općine Rešetari organizirat će u Rešetarima XVII. rešetarački susret pjesnika i promociju XVII. zbornika pjesama uz sudjelovanje hrvatskih pjesnika iz iseljeništva i pjesnika članova Književne sekcije "2-9-2".

Suradnjom Hrvatske matice iseljenika Zagreb i našeg Društva, a pod pokroviteljstvom Antuna Kikaša iz Toronta te Brodsko-posavske županije Slavonski Brod, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Zagreb i suorganizatorstvo Općine Rešetari organizirat će se u Rešetarima susret članova Književne sekcije mladih "2-9-2" i mladih pjesnika koji žive u iseljeništvu te objaviti  VI. zbornik mladih pjesnika.

Odabir radova za Rešetarački susret pjesnika izvršit će: Ivan Slišurić, Nova Gradiška, Stjepan Blažetin, Pečuh, Đuro Vidmarović, Zagreb.

Odabir radova mladih pjesnika izvršit će: Morana Plavac, Radomir Dumičić, Snježana Josipović.

Tijekom godine bit će objavljena i Antologijska zbirka pjesama Malkice Dugeč, Vilima Pohornog Tice i Antuna Kikaša u opsegu od šezdesetak najkvalitetnijih radova.

Društvo će organizirati susret s roditeljima mladih pjesnika s našega područja radi bolje informiranosti o radu i rezultatima našega rada.

Radit će se zajedno s članovima drugih Društava pjesnika i pisaca Slavonije i Baranje na stvaranju Udruge koja bi povezala sva Društva radi lakšega ostvarivanja statusa u svojim sredinama te bolje međusobne povezanosti.

Sudjelovat ćemo na Državnim priredbama koje organizira Hrvatski sabor kulture Zagreb.

Tijekom ožujka sa svim sekcijama u Pečuhu bit će organizirana večer našega Društva uz pomoć Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj i Hrvatskog društva "August Šenoa". Tom prigodom potpisat će se Ugovor o darivanju 33 likovna rada osnovnoj i srednjoj hrvatskoj školi.

29. studenoga 2014. pomoći ćemo Pjevačkoj skupini "Slavča" u organizaciji IX. susreta "NA TE MISLIM", koji će biti u Domu kulture Nova Gradiška, povodom obilježavanja Dana grada Nove Gradiške.

Pjevačka skupina "Slavča" redovito će nastupati na otvorenjima značajnih događanja našega Društva kao i gostovanja kod zajednica Hrvata u iseljeništvu.

Društvo će započeti s priprema za početak rada knjižnice našeg Društva.

Osigurat ćemo druženje članova književne sekcije, ali i stručna predavanja u realizaciji stvaranja književnih djela.

Članovi Književne sekcije nastojat će sudjelovati na susretima pisaca Slavonije i Baranje kada budu pozvani.

U prosincu će biti organizirani izbori za Skupštinu Društva prema našem Statutu i to:

1. Likovna grupa PETROVIĆ bira u Skupštinu 8 članova
2. Književna sekcija "2-9-2" bira u Skupštinu 8 članova
3. Potporni članovi biraju u Skupštinu 8 članova
4. Pjevačka skupina SLAVČA bira u Skupštinu 3 člana.

Izbori trebaju biti gotovi do 1.1.2015.

Uprava KLD-a "REŠETARI" ove godine mora ozbiljno raditi i posebnu pozornost posvetit će osiguranju sredstava za rad Društva jer bez iznalaženja dostatnih novčanih sredstava teško će biti ostvariti zacrtani Plan i program rada.

Rešetari, 25. siječnja 2014.

Share
 
Povezani tekstovi :

» Književno-likovno društvo Rešetari

GODIŠNJA SKUPŠTINA KLD REŠETARIO aktivnostima, radu i postignućima u prošloj godini govorilo se na redovnoj izvještajnoj Godišnjoj skupštini Književno-likovnog društva Rešetari.Brojni nastupi članova njegovih sekcija i brojne...

» XVIII. rešetarački susret pjesnika

PROMOVIRAN ZBORNIK, OTVORENA LIKOVNA IZLOŽBA I ODRŽANA KNJIŽEVNA VEČERKnjiževno-likovno društvo Rešetari okupilo je ove godine osamdesetak pjesnika iz desetak država. Prof. Ivan Slišurić i prof. Đuro Vidmarović promovirali su...

» Slavonija u krilu Zagreba

» Izložba likovnih radova

"DLAN" U REŠETARIMATreća skupna izložba autora DLAN-a, Društva likovnih autora Novska otvorena je 21. ožujka i trajat će do 31. A.D. u prostorima KLD Rešetari. To je priča o suradnja s KLD Rešetari i DLAN-a u kojoj se sa svojim radovima...

» Završili 17. rešetarački susreti pjesnika

HRVATSKA RIJEČ JOŠ JEDNOM JE POVEZALA RASELJENU I DOMOVINSKU HRVATSKU17. rešetarački susreti pjesnika okupili su preko stotinu pjesnika iz 15 država i Hrvatske. Promovirane su tri knjige pjesama: Zbornik mladih pjesnika iz zapadnog dijela...

» XVII. rešetarački susreti pjesnika

PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ POSJETIO REŠETAREPredsjednik RH Ivo Josipović 12.9. posjetio je Rešetare. Razlog dolaska su Rešetarački susreti pjesnika koji se ove godine održavaju sedamnaesti put i na jedinstvenom pjesničkom druženju okupljaju...

» Izložba Josipa Pintarića Puce

PUCINE SLIKE IZLOŽENE U GALERIJI "PETROVIĆ"U Galeriji "Petrović" u Rešetarima, 18. ožujka 2014., u organizaciji Književno-likovnog društva Rešetari, otvorena je samostalna izložba slika Josipa Pintarića Puce, jednog od najpoznatijih...

» Međunarodna suradnja dvaju općina

IZASLANSTVO REŠETARA U RUMUNJSKOJU četvrtak 07. studenog 2013. načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga i predsjednik Književno likovnog društva "Rešetari" posjetili su općinu Lupak u Rumunjskoj u kojoj živi više od tri tisuće Hrvata kao...

» 16. rešetarački pjesnički susreti

DOPRINOS OČUVANJU HRVATSKOG JEZIKA DILJEM SVIJETA Tradicionalna pjesnička manifestacija koja okuplja pjesnike iz cijelog svijeta održana je po 16. puta 14. i 15. rujna 2013. Rešetarčani su se još jednom pokazali kao izvrsni organizatori i...

» KLD Rešetari

JEDINSTVENI REŠETARAČKI SUSRETI PJESNIKANa tematskoj Skupštini KLD Rešetari posvećenoj 16. rešetaračkim susretima pjesnika definiran je ovogodišnji program jedinstvene pjesničke manifestacije i podijeljena zaduženja vezana za organizaciju...

Komentari  

 
#1 Darci 2018-07-04 01:47
You're so cool! I don't believe I've truly read through anything like this before.
So wonderful to discover somebody with some unique thoughts on this subject matter.
Seriously.. many thanks for starting this up.
This website is one thing that is needed on the internet, someone with a little originality!


My web page :: [obrisano][obri sano]pillole-per-pene-it.eu/eroxel.html: [obrisano][obri sano]pillole-per-pene-it.eu/eroxel.html
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba