4. sarmijada i provijada PDF Ispis E-mail
Autor Dinka Matijević   
24. ožujka 2014.

NAJAVA GASTRO MANIFESTACIJE

Zadovoljstvo nam je obavijestiti vas o održavanju Manifestacije "Sarmijada i provijada 2014."

Prva "Sarmijada i provijada" održana je 20. ožujka 2010. godine, u organizaciji Restorana s prenoćištem “Slavonski biser“ i Turističke zajednice grada Nova Gradiška.
Namjera ove manifestacije je, u gastro ponudi našeg grada, osigurati dostojno mjesto sarmi i provi kao tradicionalnim jelima Slavonije. Isto tako, želja nam je i obogatiti turističku ponudu i doprinijeti povećanju broja gastro manifestacija na novogradiškom području.

4. po redu "Sarmijada i provijada" održat će se 05. travnja (subota) 2014. u Restoranu s prenoćištem "Slavonski biser", s početkom u 14.00 sati.

 

Organizatori manifestacije uz Turističku zajednicu i restoran Slavonski Biser je udruga čuvara pučke kulturne baštine "Tkanica" iz Nove Gradiške.

I ove godine će stručni ocjenjivački žiri ocijeniti kvalitetu sarme i prove, a sve zainteresirane natjecateljske skupine pozivamo da popune prijavni obrazac i dostave ga Turističkoj zajednici. Za sve natjecatelje, prilikom proglašenja pobjednika, organizator osigurava i primjerene nagrade.

PRIJAVNICU možete skinuti OVDJE

TURISTIČKI URED
Dinka Matijević oec., direktorica

 


 

Dinka Matijević, direktorica TZNG, Ljiljana Siročić, Milan Rosić i Ivica Grgić predstavili su 25. ožujka na konferenciji za novinare program ovogodišnje, četvrte po redu gastronomske manifestacije "Sarmijada i provijada 2014."

Da za ovu gastronomsku manifestaciju vlada sve veći interes potvrdio je Milan Rosić najavivši dolazak ekipa iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ljiljana Siročić govorila je o ideji Ivice Grgića za održavanje ove gastronomske manifestacije naglasivši kako je malo novogradiških ugostiteljskih objekata koji su spremni na ovaj način afirmirati  slavonske gastronomske specijalitete i novogradišku turističku ponudu. Smatra da će ova manifestacija dobiti na još većem značenju i prerasti u gastronomsku manifestaciju šireg značaja što je, kako je naglasila i jedna od zadaća Turističke zajednice.

Ivica Grgić je pozvao Novogradiščane da dođu u Slavonski biser 5. travnja u poslijepodnevnim i večernjim satima kada će se uz tamburašku glazbu moći kušati prova i sarma koju se natjecatelji pripremili. Za konac rujna najavio je u Adžamovcima održavanje "Berbe kukuruza", još jedne turističke manifestacije.

(fs)

 

Dinka Matijević, direktorica TZNG, Ljiljana Siročić, Milan Rosić i Ivica Grgić predstavili su na konferenciji za novinare program ovogodišnje, četvrte po redu gastronomske manifestacije „Sarmijada i provijada 2014.“

„Prva „Sarmijada i provijada“ održana je 20. ožujka 2010. godine, u organizaciji Restorana s prenoćištem“Slavonski biser“ i Turističke zajednice grada Nova Gradiška. Namjera ove manifestacije je, u gastro ponudi našeg grada, osigurati dostojno mjesto sarmi i provi kao tradicionalnim jelima Slavonije. Isto tako, želja nam je i obogatiti turističku ponudu i doprinijeti povećanju broja gastro manifestacija na novogradiškom području.

Četvrta po redu „Sarmijada i provijada“ održat će se 5.travnja (subota) 2014. u Restoranu s prenoćištem „Slavonski biser“, s početkom u 14.00 sati. Organizatori manifestacije uz Turističku zajednicu i restoran Slavonski Biser je udruga čuvara pučke kulturne baštine „Tkanica iz Nove Gradiške. I ove godine će stručni ocjenjivački žiri ocijeniti kvalitetu sarme i prove, a sve zainteresirane natjecateljske skupine pozivamo da popune prijavni obrazac i dostave ga Turističkoj zajednici. Za sve natjecatelje, prilikom proglašenja pobjednika, organizator osigurava i primjerene nagrade“, kazala je Dinka Matijević.

Da za ovu gastronomsku manifestaciju vlada sve veći interes potvrdio je Milan Rosić najavivši dolazak ekipa iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Ljiljana Siročić govorila je o ideji Ivice Grgića za održavanje ove gastronomske manifestacije naglasivši kako je malo novogradiških ugostiteljskih objekata koji su spremni na ovaj način afirmirati slavonske gastronomske specijalitete i novogradišku turističku ponudu. Smatra da će ova manifestacija dobiti na još većem značenju i prerasti u gastronomsku manifestaciju šireg značaja što je, kako je naglasila i jedna od zadaća Turističke zajednice.

Ivica Grgić je pozvao Novogradiščane da dođu u Slavonski biser 5. travnja u poslijepodnevnim i večernjim satima kada će se uz tamburašku glazbu moći kušati prova i sarma koju se natjecatelji pripremili. Za konac rujna najavio je u Adžamovcima održavanje „Berbe kukuruza“ još jedne turističke manifestacije.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba