Sat za planetu Zemlju PDF Ispis E-mail
Autor Dinka Matijević   
27. ožujka 2014.

60 MINUTA BEZ JAVNE RASVJETE

Ukoliko u subotu 29. ožujka u 20:30 sati budete prolazili centrom grada Nova Gradiška dobro otvorite oči jer bi se mogli naći u potpunom mraku.

Naime, na inicijativu i u suradnji s Ekološkom udrugom "Izvor" Grad Nova Gradiška se po prvi put priključuje obilježavanju globalne akcije Sat za planet Zemlju.

 

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova "mrak" akcija je evoluirala od inicijative jednog grada 2007. godine u veliki globalni pokret.

Malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi se pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo. Osnovni cilj akcije je osvjestiti građane o štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da nam je energetska učinkovitost neophodna.

Inicijator akcije u svijetu je Svjetski fond za prirodu (WWF), jedna od najvećih i najuglednijih nezavisnih svjetskih organizacija za zaštitu prirode.

Hrvatska od 2009. godine obilježava Earth Hour, a od tad broj hrvatskih gradova koji sudjeluju u ovoj akciji kontinuirano raste. Listu gradova i općina "u mraku" na koji je uvrštena i Nova Gradiška možete vidjeti na linku croatia.panda.org.

Sat za planet Zemlju će se u Novoj Gradiški po prvi put obilježiti poprilično spektakularno, gašenjem cjelokupne javne rasvjete u Ulici slavonskih graničara (gradska šetnica) točno u 20:30 h. Pozivamo sve građane da gašenjem rasvjete u svojim domovima daju doprinos očuvanju prirode za generacije koje dolaze.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba