Problem kolektora u Prvči PDF Ispis E-mail
Autor Obitelj Plander   
09. kolovoza 2014.

VODA IZ KOLEKTORA PRELIJEVA SE U SUSJEDNE NJIVE

Evo jedne priče iz Prvče koja nije samo vezana za obilne kiše, već se događa svaki puta tijekom jačeg lokalnog pljuska. O čemu je riječ ? Radi se o gradskom kolektoru koji se nalazi u Prvči u neposrednoj blizini pružnog prijelaza, a koji dovodi otpadne vode iz grada i odvodi iz ispod pruge dalje kroz selo.

 

Problem kolektora je u tome što iz grada vodu provodi cijev velikog promjera dok je cijev koja prolazi ispod pruge premalog promjera i nije u mogućnosti "progutati" toliku vodu koja dolazi za vrijeme svakog jačeg pljuska bez obzira o kojem se godišnjem dobu radilo. Voda nema mogućnost otjecati pa se kolektor prepuni i prelijeva u umjetno izrađen kanal koji ga odvodi dalje. No zbog velikih količina vode koja dotječe, ona se dalje izlijeva i prelijeva po susjednim njivama od kojih je jedna u vlasništvu naše obitelji.

Ova godina je najgora dosad. Voda stoji već najmanje 3 mjeseca i nema kuda otjecati, zbog zasićenosti zemlje vagom  te se jedan dio njive počinje pretvarati u močvaru. Ne treba ni napominjati da se u toj vodi nalaze fekalije i razni otpad koji kanalizacija nosi pa postoji opasnost od širenja zaraznih bolesti, a prve kuće udaljene su tek nekoliko desetaka metara.

Nitko od mjerodavnih ne poduzima ništa, iako svi dobro znaju da taj problem postoji godinama.

kolektor-1
kolektor-10
kolektor-2
kolektor-3
kolektor-4
kolektor-5
kolektor-6
kolektor-7
kolektor-8
kolektor-9
01/10 
start stop bwd fwd
Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba