Ministari Jakovina i Mornar posjetili općinu Rešetari PDF Ispis E-mail
Autor Franjo Samardžić   
07. veljače 2015.

POTPISANA POVELJA IZGRADNJE SPORTSKE DVORANE U ADŽAMOVCIMA

6. veljače 2015. ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar posjetiti su općinu Rešetare. U Adžamovcima su sudjelovati na potpisivanju Povelje za izgradnju sportske dvorane OŠ "Vladimir Nazor". Ministar Mornar razgovarao je s ravnateljima osnovnih škola s novogradiškog područja o reformama u školstvu.

Dočekali su ih općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednik Općinskog Vijeća Hrvoje Moćan, Marija Petričević i Tihomir Batalo, ravnatelji OŠ "Vladimir Nazor" i "Ante Starčević ", župan Danijel Marušić sa zamjenicima Dunjom Magaš i Davorom Vlaovićem.

Sa dobrim željama dočekali su ih učenici i djelatnici škole, Željko Kočijašević i Igor Jurišić, načelnici općina Staro Petrovo Selo i Vrbje, ravnatelji osnovnih škola s novogradiškog područja.

Povelju izgradnje sportske dvorane potpisali su Marija Petričević, ravnateljica OŠ "Vladimir Nazor", Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, župan Danijel Marušić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će ta škola i njenu učenici napokon dobiti dugo čekanu sportsku dvoranu vrijednu 8 milijuna kuna. Kako piše u Povelji izgradnju su omogućili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Općina Rešetari uz suglasnost Brodsko-posavske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učenici OŠ "Vladimir Nazor" pripremili su sa svojim učiteljima prigodan program.

Ministar Mornar u Rešetarima je s županim Danijelom Marušičćem i zamjenicom Dunjom Magaš, posjetio OŠ Ante Starčević i razgledao Slavonsku spomen sobu. Ravnatelj Tihomir Batalo upoznao ga je s dugim tradicijama školstva u Rešetarima i potrebi da se izgradi nova škola.

Ministar Jakovina u isto vrijeme je u općinskoj vijećnici, u nazočnosti načelnika Zlatka Age i zamjenika župana Davora Vlaovića, razgovarao s poljoprivrednim proizvođačima o programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, aktualnim događanjima u oblasti poljoprivrede i izravnim plaćanjima u 2015. godini i do 2020. godine. Ministar Jakovina posjetio je i prostor Hrvatske poljoprivredne agencije u općini Rešetari - ispostava Nova Gradiška.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba