Uz Dan sigurnijeg interneta PDF Ispis E-mail
Autor Vesna Lončar - Cindrić   
09. veljače 2015.

DAN OTVORENE NASTAVE U OŠ MATO LOVRAK

Uz Dan sigurnijeg interneta, koji se diljem svijeta već više od deset godina obilježava drugoga dana, drugoga tjedna, drugoga mjeseca u godini, u utorak 10. veljače 2015. godine učitelji i učenici OŠ Mato Lovrak organiziraju dan otvorene nastave. Središnja je tema, naravno, sigurnost.  Učenici imaju mogućnost izabrati dvije od mnoštva kreativnih radionica koje su im pripremili njihovi učitelji.

 

Osim o sigurnosti na internetu, radionice će biti vezane i uz sigurnost u prometu, sportu, zdravlju, međuljudskim odnosima...

I sami nazivi radionica govore o bogatstvu ponuđenih sadržaja:  Kreativno i sigurno, Sigurno do zdravlja, Sigurnost, Čarobna kutija i ja, Vesela međumreža, Abeceda sigurnosti, Sigurnost u matematičkim igrama, Pružanje prve pomoći kod ozljeda, Sigurnost, Sigurnosni ključ, Kućanski aparati, Mikroskopiranje - briga za zdravlje, Prometni znakovi, Sigurnost kroz strip, Sigurni u sebe i otvoreni prema drugima, Sigurnost u sportu, S Isusom na putu života, Pravopisna brbljaonica, Radikalni islam - prijetnja međunarodnoj sigurnosti, Šahovski turnir, Sandučić povjerenja, Zabavno i sigurno, Zaštita od prirodnih nepogoda, Sigurnost u prometu.

U ovom, za učenike i učitelje posebnom danu, pridružit će nam se i predstavnici Policije koji će učenicima održati predavanja Prijateljstvo, a ne nasilje i Zdrav za 5 te savjetnica dječje pravobraniteljice iz Osijeka gospođa Sanja Vladović koja će članovima Vijeća učenika i ostalim zainteresiranim učenicima govoriti o Konvenciji o pravima djeteta. Predstavit će i tijelo Mreža mladih savjetnika, čiji je član (uz dvadesetak mladih iz cijele Hrvatske)  i učenica naše škole Marta Kekez.

U prijepodnevnoj će smjeni radionice početi u 8.00, a u poslijepodnevnoj u 12.00.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba