Dan klanjanja u Štivici PDF Ispis E-mail
Autor Višnja Mikić   
10. veljače 2015.

TROSTRUKA SVEČANOST

U ponedjeljak, 9. veljače, u župi svete Marije Magdalene u Štivici, u Novokapelačkom dekanatu, bilo je trostruko svečano. Toga dana u župi je godišnje klanjanje, kada vjernici tijekom dana, prema ustaljenom rasporedu, mole pred Presvetim i budu nazočni svetim misama, a svoju crkvu urede tradicionalno u šokačkom ruhu.
Ove godine je svečanu euharistiju slavio vlč Goran Kovačević, župnik u Davoru, (Novogradiški dekanat), a u koncelebraciji su bili arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i staropetrovoselski župnik, mons Antun Prpić, zatim dekan Novokapelačkog dekanata, Goran Mitrović te svećenici ovog dekanata.

Na večernjoj misi i završetku klanjanja, od orguljanja u štivičkoj župnoj crkvi oprostio se Emil Radelić, koji je svirao na "kraljici instrumenata" i tom glazbalu duše, gotovo 60 godina. Počeo je davne 1956 godine, kada je na selu rijetko tko poznavao note. On je zahvalio štivičkim crkvenim pjevačima na dugogodišnjoj suradnji i zajedničkom slavljenu Boga pjesmom, kao i župniku, Josipu Vračariću. Iako je štivička župa mala, ima još dva orguljaša, koji nastavljaju Emilovim putem.

U povodu blagdana bl Alojzija Stepinca, štivička "Djeca i mladi iz Magdale", pripremili su župljanima lijep program, koji je s njima uvježbala Marina Dedoević, diplomirani teolog. Uredili su i pano u crkvi, koji je uz Dan župnog klanjanja, bio i u znaku našeg blaženika.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba