Za grad bez ovisnosti PDF Ispis E-mail
Autor novagra.hr   
27. ožujka 2015.

SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU KRIMINALITETA I KOORDINACIJSKOG TIJELA ZA PREVENCIJU OVISNOSTI

Vijeće za prevenciju kriminaliteta i Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti Grada Nove Gradiške 26. ožujka 2015. održali su zajedničku sjednicu na kojoj je usvojeno Izvješće o realizaciji lokalnog preventivnog programa u 2014. godini i Plan rada za 2015. godinu.

U nazočnosti Mihaele Đeraj, voditeljice gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti, izvješća je podnijela njihova predsjednica Ljiljana Lukačević, mr. spec. kliničke psihologije i zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Obrazložila je brojne aktivnost, isto tako brojnih sudionika koji svojim aktivnostima tijekom godine i lokalnim programima preventivno djeluju u osvještavanju mladih i roditelja o štetnosti raznih oblika ovisnosti.

Hvale su to vrijedne aktivnosti koje se, kako je istaknula mr. Ljiljana Lukačević, realiziraju sa srcem i zahvaljujući silnoj volji i entuzijazmu uz savladavanje prepreke financijske i tehničke naravi.

I u 2015. godini organizirat će se brojne aktivnosti i manifestacije s naglaskom, kao je rečeno, u jačanje svjesnosti u obitelji i njihovoj ulozi u prevenciji. To stoga jer obitelj često nije dovoljno svjesna kako prvi iskoraci u rizično ponašanju dolaze upravo u obitelji pa roditelj mora shvatiti da on stoji iza pozitivne slike djeteta o sebi.

- Moramo više promicati ono što radimo i imamo u lokalnoj sredini, što organiziramo u slobodnom vremenu mladih i afirmaciji zdravih stilova života. Moramo građanima i roditeljima, i uopće odraslima, pokazati što to imamo i organiziramo, kako bi svoje dijete doveli u neku kvalitetno organiziranu aktivnost i znali kome se obratit - kazala je mr. Ljiljana Lukačević.

Podsjetimo da Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području grada Noa Gradiška djeluje od 2010. godine, a okuplja predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, Policije, Prekršajnog suda, Centra za socijalnu skrb, Gradske uprave, Savjeta mladih i civilnih udruga. Pod motom "Za grad bez ovisnosti" Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti djeluje od 2005. godine i ove će godine obilježiti 10 godina djelovanja.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba