Priopćenje Domoljubne koalicije PDF Ispis E-mail
Autor Domoljubna koalicija   
16. siječnja 2016.

SDP I HDSSB KRIVCI ZA NOVE IZBORE NA TERET GRAĐANA NOVE GRADIŠKE

Neizglasavanje Proračuna Grada Nove Gradiške za 2016. godinu od strane gradskih vijećnika SDP-a i HDSSB-a isprovocirani su prijevremeni izbori u Novoj Gradiški. Tako su, iako već iduće godine slijede redovni lokalni izbori, na teret građana Nove Gradiške nametnuli prijevremene izbore čiji će troškovi biti oko 500.000 kuna.

Nažalost, pojedinci iz SDP-a i HDSSB-a već godinama u gradu pokušavaju ostvariti samo svoje uske političke, politikantske i privatne interese. Vjerujemo kako naši sugrađani vide tko nije spreman na konstruktivnu suradnju i tko svoje vlastite interese stavlja ispred interesa svih građana Nove Gradiške. Domoljubna koalicija na čelu s Hrvatskom demokratskom zajednicom radi i uvijek će raditi za dobrobit grada Nove Gradiške i njezinih građana.

Podsjetimo, na sjednici Gradskog vijeća Grada Nove Gradiške održanoj 17. prosinca 2015. godine prihvaćene su izmjene i dopune Proračuna Grada Nove Gradiške za 2015. godinu. Prijedlog Proračuna Grada Nove Gradiške za 2016. godinu s projekcijom za 2017. i 2018. godinu prihvatili su vijećnici Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke i Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević. Iako nisu imali primjedbi, prijedlog proračuna nisu prihvatili vijećnici Socijaldemokratske partije i Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje i zato nije prihvaćen Prijedlog Proračuna Grda Nove Gradiške za 2016. godinu.

Nakon toga su vijećnici HDZ-a, HSS-a i HSP-a Ante Starčević pismenim putem zatražili od predsjednika Gradskog vijeća Josipa Mikšića sazivanje sjednice Gradskog vijeća s jednom točkom dnevnog reda "Privremeno financiranje grada Nova Gradiška". Predsjednik Gradskog vijeća se oglušio na opravdano traženje vijećnika i nije sazvao sjednicu u roku 15 dana.

Gradonačelnik grada Nove Gradiške Željko Bigović po svojim je ovlastima sazvao sjednicu Gradskog vijeća za 11. siječanj 2016. godine, na koju su se odazvali vijećnici HDZ-a, HSS-a i HSP-a dr. Ante Starečević. Sjednici se nisu odazvali vijećnici SDP-a i HDSSB-a i time su pokazali koliko im je zapravo u interesu normalno funkcioniranje grada te sveukupan napredak Nove Gradiške.

Vlada Republike Hrvatske imenovat će povjerenika za grad Novu Gradišku koji će u roku tri mjeseca raspisati izvanredne lokalne izbore. Povjerenik će obavljati samo najnužnije i tehničke stvari te će zbog toga u gradu biti zaustavljeno i poremećeno funkcioniranje povezano s planovima i programima.

Predsjednik GO HDZ-a Dražen Oršulić
Predsjednik GO HSS-a Zoran Jukić
Predsjednika HSP-a AS Dario Marenić

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba