OPĆINA CERNIK PDF Ispis E-mail
Autor Ksenija Lipičanin   
07. lipnja 2017.

Vitomir Žakić, novi načelnik Općine Cernik

Vitomir Žakić, na lokalnim izborima jedini kandidat za načelnika, sa 94, 46 posto glasova izabran je za novog  načelnika Općine Cernik, budući da je bivši, dugogodišnji načelnik Nikola Jugović otišao u mirovinu. Vitomira Žakića, diplomiranog agronoma, poznatog poduzetnika i vlasnika tvrtke Žakić-commerce zamolili smo za razgovor.

Kako vam je protekao prvi radni dan?

Prvi radni dan zadesila me je tuča u Cerniku, uz veliko nevrijeme.Velika količina vode i kiše  poharala je općinu Cernik sa određenim štetama koje smo nastojali odmah sanirati. Druga nedaće koja me zadesila na početku moga mandata je puknuće glavnog vodoopskrbnog cjevovoda za cijelo distributivno područje tvrtke Slavča u blizini filtrirnice Baćica. Stanovništvo je ostalo bez vode i morali smo poduzeti mjere opskrbe pitkom vodom dok se situacija ne popravi.

Kakvo ste stanje zatekli u Općini?

Općina je u najboljem redu. Zahvaljujem se ovom prilikom bivšem načelniku Nikoli Jugoviću koji je korektno vodio posao. Preuzeo sam određene objekte koji još nisu završeni i koje ćemo privesti kraju. Nastavit ćemo s realizacijom planiranih projekata i drugim aktivnostima kako bismo stanovnicima osigurali što kvalitetniji i bolji život u svim naseljima općine.

Zadovoljni smo dolaskom fra Vjenceslava Janjića, staroga i uskoro novoga gvardijana u Franjevački samostan u Cernik s kojim već obavljamo određene dogovore i planiramo zajedničke aktivnosti na poboljšanju ukupnog života mještana. Nadam se našoj dobroj suradnji jer je on čovjek koji je elokventan, vrijedan, puno zna, poznaje Cerničane i cerničku povijest i s njim ćemo moći jako puno dobroga napraviti.

Kakav je sastav Općinskog vijeća?

U Općinskom vijeću imamo mladu ekipu, predsjednik je Hrvoje Žakić , Kruno Trupinić je zamjenik načelnika. Vjerujem se da ćemo uspjeti opravdati povjerenje birača i da ćemo zasukati rukave i raditi na zadovoljstvo svih mještana.

Vitomir Žakić, oženjen je suprugom Terzijom i otac je četiri sina. Kako kaže obitelji je  prepustio poslove oko i u tvrtki kako bi se mogao u potpunosti posvetiti svojoj novoj funkciji načelnika i vođenju općine Cernik.

Share
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Kolumne: Mario Filipi, dipl. pol.

Hrvatska i svijet
Kolumne: Mario Filipi

Kolumne: Prof. Ante Gradiška

Caro diario!
Kolumne: Prof. Ante Gradischa

LAG Zapadna Slavonija
 
Otvoren novi caffe bar u Benkovićevoj 16
 

Pomozite pronaći nestale

Klikni za više informacija
Nacionalna evidencija nestalih osoba